Jump to content

UFC 209 "Woodley vs. Thompson 2" - 4 март 2017

neshev

Recommended Posts

UFC209-poster.jpg

Date: March 4, 2017
Venue: T-Mobile Arena, Las Vegas, Nevada
Live on PPV

Main Card (10 pm ET on Pay-Per-View):

Tyron Woodley (16-3-1) (c) vs. Stephen Thompson (13-1-1) (UFC WW Title)

Khabib Nurmagomedov (24-0) vs. Tony Ferguson (23-3) (UFC Interim LW Title)

Rashad Evans (19-5-1) vs. Daniel Kelly (12-1)

Lando Vannata (9-1) vs. David Teymur (5-1)

Alistair Overeem (50-7) vs. Mark Hunt (12-10-1, 1NC)

Prelims (8 pm ET on FS1):

Mark Godbeer (11-3) vs. Daniel Spitz (5-0) — Todd Duffee Injured

Marcin Tybura (14-2) vs. Luis Henrique (10-2, 1NC)

Darren Elkins (21-5) vs. Mirsad Bektic (11-0)

Luke Sanders (11-0) vs. Iuri Alcântara (34-7-1)

Prelims (6:30 pm  ET on UFC Fight Pass):

Tyson Pedro (5-0) vs. Paul Craig (9-0)

Amanda Cooper (2-2) vs. Cynthia Calvillo (3-0)

Albert Morales (6-1-1) vs. Andre Soukhamthath (11-3)

Изключително много се надявам Хабиб и Томпсън да си вземат мачовете категорично , но вероятността не е голяма.  Томпсън според мен си е взел необходимите поуки от предният мач , докъто тъпата печка като го слушам един нормален извод не си е направил и си мисли , че си взе предният мач , а реално аз го виждах 3-2 рунда за каратиста . 

Хабиб пак има голям шанс да вземе мача , обаче тоз маняк Тони има доста добър гроунд гейм и тоя шибан дарси чоук си е притеснителен . Реално , ако Хабиб го държи в близка дистанция и му седи фул маунтнат Тони няма големи шансове . Само дистанцията може да го наиграе Дегестанеца , защото като гледам Тони в далечна дистанция ще го спука .

За другото не ме ебе . Рашад е дърт , Алистар е стъклен , Дъфи е тъпо копеле и неможе да изкара един камп без да си счупи 8 пъти кракът , само Алкантара има к'во да драпа , ама слабо след като Ривера и Фейбър си го биха с лекота .

Овърийм - Хънт го виждам 1ца, като е по-вероятно да продължи до 2ри рунд.

Хабиб - Фъргюсън също победа за първия

Тайрън - Томпсън е доста успорван мач, като 5те рунда са му почти сигурни и отново победа с десижън за 1 от двамата

Досега не съм залагал на UFC, но мисля да пробвам по начина написан по-горе.

Любимия ми боец в момента е в карда. С нетърпение очаквам мъчението, на което Орела ще подложи Тони Фъргюсън.

Алистър-Хънт не вярвам да влезе във втори рунд. 

17 hours ago, Prodigy said:

Овърийм - Хънт го виждам 1ца, като е по-вероятно да продължи до 2ри рунд.

Хабиб - Фъргюсън също победа за първия

Тайрън - Томпсън е доста успорван мач, като 5те рунда са му почти сигурни и отново победа с десижън за 1 от двамата

Досега не съм залагал на UFC, но мисля да пробвам по начина написан по-горе.

За Тайрън - Томпсън е твърде вероятно да си прав , даже според мене няма друга алтернатива освен решение . КО/ТКО за Тайрън срещу човек като Томпсън е изключително малко вероятно . 

Ако съм на теб обаче Алистър бих се замислил , защото с тази стъклена брадичка Хънт не е нужно да го удари както удря попринцип преди walk out . Един по читав удар и Алистър е в безсъзнание , а Хънт е много малко вероятно да стигне до решение , което да загуби , защото по моите наблюдения неговият страикинг е с една идея по-уважаван от съдиите , само заради щетите , които нанася било то и с по-малко удари като бройка .

Хабиб също е леко под въпрос , въпреки , че е говедо и се бори с мечки . 

Аз се замислям за ТКО/КО край на Алистър/Хънт  и двойка за Тайрън/Томпсън . Хабиб поне според мене не е никак удачен избор за залог , главно заради т'ва дет съм написал в предният пост.

Първото по-голямо PPV на UFC за 2017. Определено направиха страхотен кард от горе до доло и очаквам с нетърпение да видя как ще се развият повечето битки. Предполагам, че откъм byerates няма  да е чак толкова силно, но има двубои които са адски интересни и са от отгормно значение за дивизиите в които се провеждат. 

Woodley vs. Wonderboy - първият двубой беше истинска класика и се надявам това да се повтори и тук. Ясно е, че и двамата ще променят gameplan-а си и няма да имат нищо общо с предния им мач. Когато се биха за първи път бях почти сигурен, че Wonderboy ще спечели, особенно след начина по който се разправи с Rory Mcdonald (победите над Ellenberger и Hendricks също бяха впечатляващи), но мачът с Рори беше истинска класа като през цялото време Wonderboy едва беше докоснат от Rory (който преди това победи Woodley). След победата над Lawler си бях казал, че няма повече да подценявам Woodley, но го направих преди UFC 205 и това беше голяма грешка. Tyron Woodley е истинска машина за убиване и ако Wonderboy не е направил много големи промени в играта си и особенно в takedown defens-а, то си мисля че този път The Choosen One ще вземе победата. Според мен ключът към по-добро представяне и победа на Wonderboy ще бъде по-бавно начало и изчакване на противника, защото видяхме че предния път Thompson започна много агресивно и това му коства първия рунд. Прогнозата ми е: Woodley by KO, 1round

Khabib vs. Ferguson - за мен това е истинския main event на вечерта и изобщо може би най-интересния мач, който може да се направи в момента във всички дивизии. Това което представляват двамата прави този двубой толкова интригуващ. Tony Ferguson е в серия от 9 поредни победи и е един от най-интересните и приятни за гледане бойци със нестандартния си стил и постоянна агресия. Според мен Ferguson е по-добрия боец като цяло, тъй като е много добър във всички аспекти на MMA, но това което прави Khabib толкова е опасен е играта му на земя. Никой досега не е успял да се справи с него на земята, нито някой е успял да спре takedown-ите му. Дали Tony ще бъде този човек, предстои да разберем. Наскоро слушах едно интервю с Еди Браво (който е тренер на Ferguson) и той каза, че те могат да спрът Хабиб на земята, но всички знаем, че едно е да го кажеш, съвсем друго е да го направиш, особенно като говорим за човек който никога не е бил побеждаван. И все пак си мисля, че ако Тони успее да докара Хабиб до шампионските рундове може и да вземе победата, тъй като дагестанецът никога досега не е играл повече от 3 рунда и не се знае какво ще бъде кардиото му, въпреки че се съмнявам че няма да подържа същото ниво през всичките 25 минути. Прогноза: Ferguson by decision

Evans vs. Kelly - не мисля, че Рашад има бъдеще в UFC и въпреки че е много по-добре за него да се бие в тази категория. Според мен това е един от последните мачове на Suga и се надявам да успее да покаже нещо по-добро от това което показва в последните години, но доста сериозно се съмнявам. 

Vannata vs Temur - това има потенцяла да се превърне в мача на вечерта. Хайпа около Ваната е огромен, но това момче Темур също е много силен боец и ако не греша и двете му победи в УФЦ са с КО. Аз лично станах голям фен на Ландо след мача му със Фъргюсън и се надявам той да спечели този двубой.

Overeem vs Hunt -  много важен мач за тежката категория. Победителят ще вземе много важна победа срещу сериозен противник, а загубилият ще е в лоша серия от 2 поредни загуби. По принцип според мен Хънт има по-големи шансове за победа, а и всички знаем колко уязвим е chin-а на Overeem. Очаквам победа за Hunt и мач между него и Derrick Lewis. 

В

В undercard-а също има някои интересни двубои. Bektic vs. Elkins, Snaders vs Alcantara, Pedro vs. Craig и Morales vs. Sokhamthath са тези които се отличват. 

U_think_U_Know_Me

Утре Хабибката сгъва Фъргюсън, след което повтаря упражнението с Конър, прибира стабилно ойро и се оттегля.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

2 hours ago, U_think_U_Know_Me said:

Утре Хабибката сгъва Фъргюсън, след което повтаря упражнението с Конър, прибира стабилно ойро и се оттегля.

Хабибката май е бил откаран в болница три часа преди кантара.

Report: Khabib hospitalized hours before UFC 209 weigh-ins troubles with making weight still nothing confirmed for the fight

Отпадна мача да му еба мамата мръсна...................

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Първо с Митрион ядохме хурката в последния момент, а сега и това. Той Тони му го каза за свалянето на килограми. Да бяха уредили поне единия Диаз за 209,сега не ме грабва толкова събитието. 

HEIDENREICH

Само един мач ме интересуваше и бих казал:

ХАХАХАХАХАХАХАХА. Дебел и венест за мазната самоанска свиня Марк Хънт . 9 месеца реве кат някой путка че Леснар го бил допингиран, сега и Алистър го уважи в анала.

п.с. Ще се спукам от смях ако хванат и Овърийм с положителна допинг проба след този мач. :laugh:

Жалко за Khabib. Точно той не е човек, който би "избягал" от битка или би искал да прикрие проблеми с допинг. Вината може и да не е негова, възможно е грешна преценка от страна на треньорите. Според мен всички нападки в момента са неоснователни. Ferguson явно е решил, че по-добре да не вземе никакви пари. Имаше възможност да се бие срещу човек, който предишния ден е разбрал, че има мач. Лошото в цялата ситуация е, че доверието на Dana White към Khabib със сигурност е намаляло. Не се знае, ще му бъде ли предоставен шанс отново за такъв голям мач и дали изобщо някога ще видим така очаквания от всички сблъсък с Conor. Със сигурност, интерeса към PPV-то е спаднал доста(но едва ли ще е толкова зле колкото 208), но аз лично се надявам Dana да "прости" това съгрешение и този мач все пак да го видим в следващите няколко месеца ,и към края на годината победителят да се изправи срещу irish chiken-а.

Woodley/Wonderboy напълно различен мач от първия. Постоянно дебнене и надлъгване, което изигра лоша шега на Thompson. Просто много е трудно да спечелиш 5 рундов мач само с cage control. Woodley трябваше да влезе по-остро много по-рано в мача, не да чака до последнтие 20 секунди(ако изключим добрия takedown 3-тия рунд). Все пак ако още един от съдиите да беше дал 1,2 и 4-ти рунд за Wonderboy и 10-8 в последния, мача си отиваше към равен отново. Overeem издържа на ударите на Hunt и успя да го победи с добра комбинация от high knees. Сега евентуално чака победителя от Miocic/dos Santos. Иначе на Becky Lynch гаджето, Luke Sanders, доминира през цялото време, вкара едно непозволено коляно и накрая, почти от нищото, се озова в knee bar ,и тапна все едно не му пука от живота. Оная рижата не го ли е научила, че поне 2-3 минути се гърчиш от болка, опитваш се да стигнеш въжетата и чак тогава tap-ваш(1 секунда преди гонга)...

Хабибката удари бибибката. Жалко, бях надъхан за срещата му. Но няма лошо. Чичо Dana няма да ги зачеркне, ще има втори шанс. Бъдете сигурни. Самото ППВ изгуби голяма част от хайпа и зрелищността си с отпадането на този двубой. Това което ми направи впечатление бе скандалната форма на Оверийм. Тоя човек с всеки изминал двубой е все по-скандален. 

МЕто отново беше много тегаво откъм резултатност. И 5те рунда бяха очаквани. Жалко за Уондърбой, но такъв е живота. Последните 30 секунди от 5тия рунд в крайна сметка решиха изхода от двубоя. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

На първата снимка е назобан и стегнат, а на втората чист и отпуснат, не разбирам какъв е проблема с Рийм?

[b]Thank you EDGE! [/b]

Добри мачове се получиха според мен, не знам какво толкова публиката освиркваше МЕ. Като цяло най-много ми пукаше за 2 от мачовете:

Overeem vs Hunt - Алистър продължава със странната си тактика на откровено бягане от противника. Просто обръща гръб и бяга, но пък е ефективно, ще ми е интересно обаче ако някой вземе да го нацели някой път в някакъв такъв опит. Иначе Hunt квото и да реве просто не е достатъчно добър според мен. Винаги е опасен с тази дясна ръка, има здрава брадичка, но е прекалено предвидим понякога и защитата му куца. Алистър пък е може би най-страховития striker сред тежките и ако имаше все още здрава брадичка щеше да е шампион дълго време, но уви. И в този мач беше доста поразклатен Овърийм, но тия колене, които хвърляше при клинчовете, бяха просто брутални. Това е един от малкото КО в кариерата на Hunt, но при такова брутално коляно право в брадичката, няма как да оцелее никой. Доста умно си го нагласи това коляно след левия лакът, който не вкара толкова поражения, но беше достатъчно, за да позиционира Хънт за коляното. Друг според мен важен момент освен коленете при клинчовете, които изкараха въздуха на Хънт, беше и разцепването на крака му в първия рунд. Според мен това затрудни движението на Хънт и освен това видяхме доста по-малко кикове от негова страна след първи рунд. Лично според мен Хънт беше наказан за доста нескопосан low kick, който реално се виждаше от километри. Съответно Овърийм го разчете, приклекна леко за да поеме удара и същевременно контрира с десен прав. Не мисля, че Овърийм имаше идея да поеме удара с коляно, но имаше късмет, че ритникът на Хънт беше прекалено нисък, съответно вторият трябваше да се опита да промени траекторията на ритника си да е мелко по-висок. Не знам защо не пробва ритници малко по-високо около бедрото на Овърим, а търсеше ритници под коляното му. Така винаги има опасност ако се срещне с коляното на съперника да се получи подобен резултат, просто защото коляното е по-твърдо от коста на крака.

Woodley vs Tompson - този мач докато го гледах си го бях отсъдил 47 на 47, с 1-ви, 2-ри и 4-ти рунд за Томпсън и 3-ти и 5-ти за Уудли, като 5-тия според новите правила бих го обсъдил 10 на 8. Иначе, ако не бяха тия атаки в 5-тия рунд на Уудли, мачът си отиваше за Томпсън, те и затова от щаба на Уудли му казаха преди последния рунд да "изнесе" съперника. Като цяло някой биха попитали защо не опитваше по-рано такива атаки Уудли, но отговорът мисля, че е ясен - просто "горивото" му нямаше да стигне за 5 рунда на подобно темпо, видяхме как едвам дишаше в края на 3-ти рунд, който се проведе предимно на земята и после в 4-ти направо си се пестеше. Много равностоен мач, но от друга страна предвид, че 5-ти рунд беше много близо до KO може би заслужена победа за Woodley.

Прекалено много дебнене в главния мач. Това прееба Томпсън тотално. Мача беше почти равностоен, но Woodley го взе с много малко и съм съгласен със съдиите. Мисля, че много съдии биха спряли мача в края, но правилна преценка на съдията че не го спря.

On 3/6/2017 at 0:28 AM, retwerts said:

Woodley vs Tompson - този мач докато го гледах си го бях отсъдил 47 на 47, с 1-ви, 2-ри и 4-ти рунд за Томпсън и 3-ти и 5-ти за Уудли, като 5-тия според новите правила бих го обсъдил 10 на 8. Иначе, ако не бяха тия атаки в 5-тия рунд на Уудли, мачът си отиваше за Томпсън, те и затова от щаба на Уудли му казаха преди последния рунд да "изнесе" съперника. Като цяло някой биха попитали защо не опитваше по-рано такива атаки Уудли, но отговорът мисля, че е ясен - просто "горивото" му нямаше да стигне за 5 рунда на подобно темпо, видяхме как едвам дишаше в края на 3-ти рунд, който се проведе предимно на земята и после в 4-ти направо си се пестеше. Много равностоен мач, но от друга страна предвид, че 5-ти рунд беше много близо до KO може би заслужена победа за Woodley.

Тоз мач си е чисто 47-47 с никакъв вариянт за 48-47 , еле пък 10-10 рундове . Преебаха каратистчето . Печката няма как да е взел 3 рунда , просто абсурд . Гледах го три пъти един след руг и 3 пъти не видях каде са аджеба 3-те рунда за Удли . Като им погледнах картите на садиите и ми стана лошо , тез маняци двамата , който са дали втория рунд на черният са гледали друг мач явно . На предният мач пък единият беше дал 10-8 на първият рунд и 10-9 на четвъртият ... Спешно им трябва нова точкова система чисто отделна за ММА-я . Тоз октагон контрол за пореден път показаха , че го нямат за абсолютно нищо .

ПС: Алистър е дебел ... ако тоз се бие за титла , аз ще спра да гледам тежката.

Той вече се би за титла и беше шиб*но размазан от пожарникарчето Миочич. 

Редно е според мен следващия тайтъл шот да е за Фъргюсън. Хабиб си профука шанса и сигурно ще го пуснат с Еди или някой друг от топ 7.Не е изключено и да се опитат за трети път да направят Тони срещу Хабиб, а Конър да завърши трилогията с Диаз. 

1 hour ago, Gooner_4 said:

Той вече се би за титла и беше шиб*но размазан от пожарникарчето Миочич. 

Според мен Овърийм все още могат да го пуснат за титлата стига шампион да не е Миочич, което е твърде вероятно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...