Jump to content

Международен боксов турнир Странджа 2017 (21 - 26 февруари)


neshev

Recommended Posts

Може би най-интересното име е това на Благой Найденов (a,k.a Blago H@K3R@) - олимпийски шампион от Младежките Игри през 2014, после реши да мине направо при професионалистите, където беше нокаутиран, опита се да преправи резултата, а после беше отстранен, защото не е спазил изискванията за дебютиращи професионалисти. И сега отново се върна:

 

Quote

Над 280 състезатели (210 мъже и 72 жени) от 35 държани ще участват в 68-ото издание на боксовия турнир „Странджа“, който ще се проведе от 21 до 26 февруари в зала „София“.


България ще бъде представена от над 30 боксьори, като освен националите, на ринга ще излязат и много клубни състезатели.

 

Входът за зрители ще е с билети, които се продават в системата на Тикетпортал, а средствата от тях ще отидат за парични награди на най-добре представителите се български боксьори. До полуфиналите цената на пропуските ще е по 5 лв. на ден, а за мачовете за разпределение на медалите – по 10 лв.

 

До полуфиналите двубоите ще се провеждат на два ринга, а сесиите са от 15:00 и от 18:30 ч. Полуфиналите ще са на един ринг в събота (25 февруари) от 14:30 и 18:30 ч., а финалите са в неделя (26 февруари) от 14:00 ч.

 

„Огромният интерес към турнира наложи увеличаването на дните за провеждането му“, заяви изпълнителният директор на БФБ Светослав Сапунджиев.

 

Друга новост е, че жените ще боксират в 3 части по 3 минути, а не както бе досега 4 по 2 минути. Промяната бе приета от Международната боксова асоциация (АИБА) на 19 декември 2016 г. По време на турнира ще се проведе и сертификационен курс за съдии 3 звезди на АИБА, а срещите ще бъдат реферирани от по петима арбитри около ринга.

 

Носителите на купа „Странджа“ при мъжете и при жените ще бъдат определени от супервайзора на надпреварата.

 

 

Мъже

49 кг – Тинко Банабаков

52 кг – Даниел Асенов

56 кг – Стефан Иванов, Кирил Русинов и Душко Благовестов

60 кг – Катин Асенов и Елиан Димитров

64 кг – Айрин Исметов

69 кг – Роберт Чамасанян

75 кг – Арман Хакобян

81 кг – Благой Найденов

91 кг – Кристиян Димитров

+91 кг – Петър Белберов

 

Жени

51 кг – Златислава Чуканова, Габриела Димитрова и Венелина Поптолева

54 кг – Станимира Петрова и Калина Трендафилова

60 кг – Деница Елисеева

64 кг – Джоана Нуамеруе

75 кг – Мелис Йонузова

 

 

Link to comment

Един от малкото спортове в България, които наистина заслужават да се наливат пари в тях. Зарежете разните там изнежени футбалери и волейболери. Бокс и борба - те заслужават пари. Лично аз очаквам с нетърпение турнира. За медал основни фаворити са си Асенов и Найденов, няма какво да се лъжем. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Принципно турнира не е ли аматьорски?Защото за Арман съм почти убеден,че има професионални срещи.Иначе очаквам успехи най-вече от Станимира Петрова.А Роберт също е много готино и усърдно момче.Дано се справят на ниво!

Link to comment
  • 2 weeks later...

http://btvnovinite.bg/article/sport/daniel-asenov-e-nositeljat-na-kupa-strandzha.html

 

Както и казах, Асенов печели. Понякога се чудя защо толкова разбира това хайванче боксченцето. Вярно тренирал съм братовчеда му, а именно кикбокс, но това не променя фактите. #DealWithIt

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
1 hour ago, natopor4en said:

http://btvnovinite.bg/article/sport/daniel-asenov-e-nositeljat-na-kupa-strandzha.html

 

Както и казах, Асенов печели. Понякога се чудя защо толкова разбира това хайванче боксченцето. Вярно тренирал съм братовчеда му, а именно кикбокс, но това не променя фактите. #DealWithIt

 

Топло, топло, уекичко цааааааааак-цаааааааааааааак палаво така!

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...