Jump to content

Кубрат Пулев


Recommended Posts

И аз като всеки нормален човек гледам всеки мач на Кубрат и се радвам на успехите му, но днес съм крайно разочарован от него и се отдадох на размисли.13 000 души са в Арена Армеец само заради него, поне един милион са го гледали по ТВ. Идва неговият мач, 13 000 пеят като едно националния химн, а той даже не си отваря устата.Не може да се пишеш за голям родолюбец и да гледаш тъпо на химна.Мърдите в националния пеят.Дори Лусио Вагнер и Удоджи пееха химна на България. А след мача казва: " Моята публика, моят народ - това са българите. За тях правя всичко! За всеки един от вас! Българите сме един велик народ с голяма история и имаме голямо бъдеще! България ще стане нещо уникално!”, добави въодушевеният Пулев. " Е това, ако не е двулично - не знам. Отделно, че пак се би с пенсионер, аз се сещам за не повече от 3-ма сериозни съперника, които е имал - Устинов, Кличко и Чизора. Другите за бокса са като СМ Пънк за UFC.

Link to comment

Нека се тупа в гърдите и като му дойде ред с Joshua ще видим. После пак ще се обяснява като пути, както когато беше насран от Klitschko. И не, не го пиша с цел да хейтвам и това не ми доставя удоволствие, просто гледам обективно на нещата. 

Link to comment

Ще се постарая да бъда максимално сериозен тук и троленето да е сведено до минимум. Loop го каза най-добре в темата за мача и едва ли ще се изразя по-добре.

Днес се затвърди едно мое впечатление - Григор Димитров със сигурност не е спортиста, който най-много не харесвам. Кубрат Пулев е.Григор може да е всяккъв, но никога не демонстрира псевдопатриотизъм, жалка демагогия, а и играе всяка седмица с най-добрите в своя спорт. Ако трябва да квалифицирам "Кошмара" е все едно Григор да бие играч като Роберт Сьодерлинг (Не е играл от 5+ години) и да се хвали колко е велик и т.н.

 

Всичко ми беше забавно, комично, но до момента, в който не почна да обяснява колко класи е над съперника си, колко велик е и т.н. Еми сори човек, за заблудените ти фенове може и да си, за хората гледащи обективно имаш 3 сриозни мача и по-горе са изброени. 

Другото, което вече ме вбеси - Заради Вас го правя, Вие сте моята публика и т.н. Заради тях или заради хонорара? Защо г-н Клет патриот не каже на хората "Вие сте моята публика, ще Ви изплатя обратно билетите, всичко беше заради Вас"? Защо не дари хонорара си? Ами защото го прави заради собствения си джоб, но друго е да се изкарваме велики българи, как България е над всичко и т.н. 

Link to comment

Абе то няма лошо да взима хонорар, да има платени билети и т.н. Това е положението, на него това му е работата, а билети има и тук, и в САЩ, и в Конго. Така е системата, така се прави. Обаче този човек чисто и просто няма представа за реалностите. А в медиите му се прави някакъв образ на абсолютен великан (и на брат му впрочем, нали вече имал загуба на професионалния ринг? Как така сега дебютира?). Подозирам, че и хората около него го правят къде съзнателно и манипулативно, къде не, да му обясняват как е най-добрият и още повече да го навиват, че срещу него има световен заговор, иначе отдавна да е станал боксова легенда. А още по-лошото е, че и масово българската публика почва да вярва на това. Тази брутална комплексарщина, характерна уж за малкия човек, но явно пренасяща се и на ниво цяла нация, прикрита уж с патриотизъм, е това, което ме дразни. Все тая е, че някой българин играл четвъртфинал в тенис турнир или че българин стигнал до мач за титлата в бокса. Смисъл евала, че са го направили, но в никоя бяла страна това не е чак такъв повод за национална гордост. Когато всички медии почнат да правят свирки на някой американец/французин/англичанин/италианец/германец задето постигнал такива неща ми звъннете. Или дори да речем австриец, понеже идва следващият аргумент - "ама ние сме с малко население, къде ни буташ с франсетата".

 

Колкото до самия Кубрат... Еми, няма как да си достоен спортист и да приемаш загубата с "всичко е мафия, брат, преебаха ме щото съм българин, иначе съм най-якият, съдията ограби труда на момчетата", а победите с "аз бях класи над тоя, елате ми повече, БУЛГАР БУЛГАР!!!!!!!". Хубаво, напълно възможно е да си с класи над загубилия, ама не е това достойното изказване деба. Иначе жив и здрав и много успехи (ама не ги очаквам реално). Той си е постигнал един добър живот, като го гледам с какво Порше (Поршета) се разхожда, така че не му е зле. 

 

Тука дори няма да коментирам всичко, което тихомълком се тиражира от някои малко по-смели и незаслепени за това какъв човек е Кубрат и с какво се е занимавал/занимава. Дали е така нямам идея, но си запазвам правото да си вадя изводи от това, което реално виждам. И тези изводи въобще не са позитивни.

Link to comment

Напълно съм съгласен с мнението изказано от Loop. Най-големият проблем е, че нямаме никакви традиции в професионалният бокс, съответно имаме прекалено малко хора които са истински запознати с него и са способни да дават някакви адекватни коментари, анализи или прогнози, при това повечето от тях (може би и всички от способните) си остават някак си в underground-a, за сметка на чичковци, като тия двамата дето коментираха снощи и бяха меко казано неадекватни. От Diema са избрали да представят на зриителите си хора, които имат някакъв background в бокса, макар и да са много далеч като познания или като качество на коментарите по актуалните теми в профи бокса, което е жалко. Такива хора само допринасят за лошата култура по въпроса в България и замазването на очите на публиката, като вече е масово явление, хората да смятат Пулев, едва ли не за най-великият боксьор на планетата. Същите, понеже няма кой да ги информира качествено, а и те самите нямат особено желание да търсят информация, живеят и с друга илюзия, че Кличко (за много хора това е един човек, няма братя, няма Виталий) е най-великият боксьор живял някога и Кубрат е бил най-близко да го бие от всичките му опоненти, но е бил преебан от съдията, от мекият ринг и разбира се, от това, че Владимир използва метален бокс под ръкавиците по време на мача :D. Сами разбирате за колко ниско ниво на информираност става въпрос.

Link to comment

Станахме свидетели на една добре-организирана и добре-платена постановка!Още в началото предвиждах, как двубоят ще приключи между 4 и 5 рунд, а той взе, че свърши даже още по-рано.Личеше си с колко "хъс" и парична зависимост играеше нигериецът.Жалкото е, че Кубрат започна да се радва и да с хвали дори и с най-малките си победи.Не знам обаче, на кого повече да се смея - на Кубрат, за това че се хвали като Леля Гошка, или на публиката в залата, която се охарчи с немалко пари за един 10-минутен спектакъл.

Link to comment

Когато говоря за теории на конспирацията тип "бай Шиле", всички ме мислят за луТ. Кажете ми после, обаче че това всъщност не е "скъпа разработка на военните" за да ни помпа изкуствено националното самосъзнание и самочувствие. И когато балонът се пука в моменти като с Кличко, всички се чудят защо. Кубрат е добър боксьор, ако бокса беше кеч щях да смея да твърдя, че е дори ъпър-мид кардър. Но когато това момче помирише мейн ивент, ще става лошо за него. Така беше с Владимир, така ще е и с Джошуа за съжаление. Но оставете ме понякога ако се изтърва да напиша, че Кубрат Пулев е велик. Ей така, да се покефя на нещо, да попатрЕотарствам малко и така. Много добре иначе знам къде на картата е Кобрата и т.н. и т.н. и т.н. . Ай, че иде Ко-Ко-Коледааа :rofl:.

 

5079877.jpg

Link to comment
dr jack levine

Тоя кобрат ли е кубрат ли е не съм сигурен, ама само може да мечтае за ***** мачове на Любо Гребеца!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НЕПОБЕДЕН И В КИК БОКСА!!!!!!!!!!!!!!!!

 

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment
Quote

Roleen Roleen ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И МНОГО МЕ Е ЯД! ЯД МЕ Е НА БЪЛГАРИТЕ... ДА, НА НАС...КОГАТО ПАДНА ОТ КЛИЧКО С КАМЪНИ ИСКАХТЕ ДА ГО УБИЕТЕ, ПЛЮХТЕ МУ В ЛИЦЕТО, А ТОЙ И ТОГАВА БЕШЕ СЪЩИЯ БЪЛГАРИН...ТЕЗИ ХВАЛЕБСТВИЯ ТРЯБВАШЕ ДА СТОЯТ ПОД СНИМКИТЕ, КЪДЕТО ЛЕЖЕШЕ НА РИНГА... НЕ ЗА ДРУГО - ЗА КУРАЖ...ЗА ДА ПОЧУВСТВА, ЧЕ НЕ Е ПАДНАЛ ДОЛУ САМ, ЧЕ С НЕГО Е ПАДНАЛА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ЧЕ КОГАТО ТОЙ СТАНА, С НЕГО СЕ ИЗПРАВИХА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ - КАТО ЕДИН...КОГАТО ОТНЕСЕ ТАКЪВ БОЙ, ОТ КОЙТО МАЛКО БОКСЬОРИ ЩЯХА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ ДОРИ И СЛЕД КРАЯ, А ТОЙ МУ СЕ ПЛЕЗЕШЕ...СЕГА Е ЛЕСНО, СЕГА ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ...ГОРДИ...НЕ НАРОД, А МЪРША...

:(

Link to comment
On 4.12.2016 г. at 8:20 AM, Loop said:

Все тая е, че някой българин играл четвъртфинал в тенис турнир или че българин стигнал до мач за титлата в бокса. Смисъл евала, че са го направили, но в никоя бяла страна това не е чак такъв повод за национална гордост. Когато всички медии почнат да правят свирки на някой американец/французин/англичанин/италианец/германец задето постигнал такива неща ми звъннете. Или дори да речем австриец, понеже идва следващият аргумент - "ама ние сме с малко население, къде ни буташ с франсетата".

 

Не е все тая, ако е първият играл четвъртфинал и не е все тая, ако първия бил се за световна титла. В много страни тези неща ще са повод за гордост, бих казал в повече от 2/3 от страните по света. Аз лично, не харесвам Пулев, противен ми е, фалшив е, но успехите му не са никак малки за България и е напълно нормално медиите да го величаят (оставаше и да го плюят).

Не може да ни сравняваш с изброените от теб нации и аргумента който те оборва не е "ама ние сме с малко население", а окаяното състояние на спорта в държавата и липсата на големи международни успехи в най-популярните спортове. Народа ни е жаден за успехи защото такива нямаме и затова постигнатото от Кубрат е значително, защото е с голяма крачка пред всички преди него. Същото важи и за Григор, който също като Пулев може да е двуличен лайновоз, но успехите са си успехи. Поради същата причина още се гордеем и помним Сащ 94, защото знаем че може да не се (няма да се) повтори. 

Американци, франсета, руснаци и др. имат наситена с големи успехи спортна история и за тях всичко различно от титла е срам, защото винаги са били фаворити и очакванията към спортистите им са огромни и медиите им няма да простят провал. Само че провала за едни е легендарно постижение за други. Ще дам пресен пример с футболния отбор на Исландия, който отпадна на 1/4 финалите на Евро 2016, но постигна огромен успех за страната си и бе приет геройски у дома, а в същото време цяла Франция плака за загубен финал. Защо така? Сигурно медийната пропаганда в Исландия е на някакво извънземно ниво?

Да не навлизаме в темата кой какви средства влага в спорта, че тогава вече дискусията ще стане безкрайна.

Такова е положението просто. Ако имахме богата боксова история с имена печелили големите титли и побеждавали най-големите в спорта, сега нямаше да гледаме на кариерата на Пулев като на нещо специално... на никой не му пука за кариерата на Бербатов защото имаме тази на Стоичков. 

Link to comment

Да се плюе по малкото ни успешни спортисти, щото били кофти хора е голяма глупост. Кво са ви направили специално на вас? А че заради тях се чува името България по света, което с годините все по-рядко става? Или това няма значение? А тва че 90 процента от отбора 94 са в пъти по-големи мафиоти, лицемери, измамници и т.н. Защо никой не ги плюе тях? 

 

Евала Кубрате! Докато биеш негрите ше ти се радвам. Другия път даже може да го псуваш в интервюто!!

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Въпроса не е, да се плюе по тях, в смисъла на някакъв самоцелен hate. В случая говорим (или поне аз) за липсата на всякаква изказана градивна критика в mainstream медиите по адрес на Пулев, или на Григор, за когото също стана въпрос. Иначе е ясно, че ще има хора които ще ги харесват въпреки всичко, както и такива, които едва ли ще бъдат впечатлени, само заради спортните им постижения. За мен е проблем, че никъде не се споменава за липсата на достатъчно на брой големи мачове на Пулев срещу наистина най-значимите боксьори, примерно от топ 10, вместо това навсякъде бучи, че ако още малко заздрави защитата, получава гарантирана Световна титла и става най-великият боксьор ever. Глупостите около мачът му с Кличко също бяха някакъв грандиозен bullshit. Аз самият симпатизирах доста повече на Кубрат преди онзи мач, но тогава, откакто пусна в ход световната конспирация и не изказа никаква самокритичност, еми sorry, ама си беше пълна излагация и това са неща които не бива да му се спестяват. В смисъл, никой не му оспорва, че е кадърен боксьор, че е направил нещо голямо за българските стандарти, но като почне едно самовеличание, като почнат едни простотии и ти става някак противна цялата картинка.

Link to comment

Аз пък не знам що трябва да е някаква идеализирана цел да се чува името на България сляпо, просто ей така, със или без добро основание за това. Ми ако ти е толкова мерак иди с тениска с българския трикольор някъде дето има яко камери и наистина ще се разчуе, да речем Париж, центъра на Ню Йорк/Лондон и т.н., и се самовзриви. Целият свят ще гърми, че си българин, хората ще чуят за нас. Горе-долу със същия успех и степен се получава репутация и от това, че Кубрат се държи като самозабравил се селтак и не проявява грам уважение към нито един от противниците си. Боксът може и да е боен спорт, ама не е кръчмарски бой. Който го смята за такъв, просто няма смисъл да продължава да гледа. То дори във войната има някакъв морал, достойнство и уважение към противната страна, та в спорта ли няма да има.

 

Далеч по-добре щеше да е да се целехме да ни се чува името по други поводи. Замисляли сте се защо сме единствената балканска държава без нобелов лауреат? Нали уж Джон Атанасов, а-у? Все сме големи хитреци, пък накрая какво излиза...

 

Колкото до това, че не се давали пари за спорта достатъчно, също смешно и преекспонирано, съответно лишено от реален смисъл, изказване. Но пък удобно да се повтаря. Когато и да се заслушаш все така сядат и цъкат със зъби "ей, да... още малко пара да имаше, щях да ги смажа тия лайненца Юсеин Болт/Майкъл Фелпс и т.н.". В една държава има далеч по-големи приоритети от това Ивет Лалова да има варианти за 20 места за тичане или боксовите круши на Кубрат да са окачени на златни синджири. Впрочем понеже споменах Юсеин, познайте той дали е почнал с условията на Ивет, която така или иначе кисне в Италия нон-стоп? Или някой друг от кенииците, ганайците (даже не съм сигурен така ли се казва?) или етиопците, които мачкат всичко на тичане. По-сериозен проблем е това, че примерно като си запишеш детето да тренира футбол в някоя от по-големите школи (тъй да ги наречем) не е достатъчно просто да има желание и талант, а трябва и да побутнеш тук-там. Иначе няма да отлепи от това да е сред по-добрите в училище на асфалта. А това дали държавата е дала някой и друг милион отгоре на съответния собственик на отбор в крайна сметка излиза все тая. И като стана дума за футбол, поинтересувайте се как реално се живее в Бразилия (демек не просто да погледнете ония дебелогъзите по плажовете в Инстаграм) и как големите бразилски футболни звезди са станали толкова добри (жокер: държавата не им е сипала пари, нито игрища, гащенца или чорапки).

Link to comment

Добре де, за глупостите, които дрънка, това не си ли е традиция в бокса? Какви ли не клоунади е имало в историята на тоя спорт, та комплексарските изказвания на Кубрат станахa големият му проблем, ебати. То си му личи в някои случаи, че ги говори нарочно и звучи супер изкуствено. Нали по принцип е скучен и не предизвиква особен интерес извън България, явно около него му дават съвети да се прави на много отворен.

Иначе, не мисля, че трябва да се сравнява с Григор. Онова лайненце наистина има потенциала да бъде следващия Федерер, но не е, щото е путьо. Докато от Пулев не може да се иска нещо повече, той даже леко се надскача, заради което заслужава някакво уважение.

Link to comment

Този "trash talk" винаги го има, да, но когато те смажат по такъв категоричен начин да говориш подобни простотии и да нямаш капка чест си е жалко. В началото всички го отдавахме на нокаута и че не знае къде е, но той продължи месеци наред да говори едни и същи небивали глупости, та дори и преди няколко дни отново ги говореше. Както каза и Loop говори се за България, но с какво? Нима сериозните и авторитетни медии имат Пулев за величие? Ами не, дори съм убеден, че не малка част от тях като чуят името му го приемат с насмешка заради брътвежа излян по Кличко.

 

Второ - за величаенето. За да величаеш някого трябва да си достоен пример за подражание. Кубрат такъв ли е? Оставям настрана миналото му, побоищата в дискотеки и т.н. защото не съм присъствал лично и няма как да твърдя за тях. Въпросът е - какво е направил той за развитието на спорта в България, какъв е приноса му? "Националните предатели" за България са Бербатов, Григор, Казийски. Ще спомена и братята близнаци Иванови в баскетбола, макар и предвид по-слабата популярност на този спорт у нас малко хора да се сещат за тях. 

 

Бербатов, големия родоотстъпник - Създаде фондация Димитър Бербатов, чрез която раздава стипендии и финансово подпомага на талантливи български деца, независимо дали силата им е във футбола или в музиката. Не е зле като за национален предател, нали?

 

Григор Димитров - Все още нищо. Все пак е само на 25, надявам се, че рано или късно мозъка му ще дойде, но не е сигурно. За това и го уважавам и харесвам "толкова много".

 

Матей Казийски и Радо Стойчев - Основаха волейболна школа, където най-малките да тренират. Не е зле за национални предатели, защо ли пък не я направиха в Италия, където бъдете сигурни са доста по на почит, отколкото тук.

 

Близнаците Иванови - Юноши на Черно море Варна. Отборът бе много зле финансово последните сезони и лично те плащаха голяма част от заплатите на баскетболистите. През лятото основаха школа, която да тренира децата във Варна и да подготвя кадри за тима на Черно море. Децата тренират напълно безплатно!  

 

Какво направи Кубрат Пулев? Основа Pulev sport center, където още като влезеш във Фейсбук страницата им и ти излизат цени на кадрите. Но сигурно той отново не го прави за пари, а за изстрадалия български народ. 

 

В заключение може ли да сравните с какво е повече Кубрат Пулев, този голям и велик българин от гореизброените от мен "национални предатели"?

Link to comment
  • 2 weeks later...

 

 

Поредното СИЛНО интервю на Кубрат. Скоро този човек ще настрои абсолютно всички неутрални към него срещу себе си с постоянните небивалици и простотии, които говори. Да изключим, че още го държи влага, че Джошуа и Кличко си организираха срещата и ще си поделят лудите пари, а него отново никой не го бръсне за жив, но той мисли, че мач няма да има :D:D:D Частта, в която казва как Молина бил на ринга, за да загуби и бил много по-слаб боксьор от Питър, който опитал дори да го нокаутира е много силна също! Наистина дали го прави нарочно Кубрат или просто е уникално заблуден?

Link to comment
Quote

Официално: Кубрат Пулев излиза срещу победителя от Джошуа - Кличко

 

http://www.novsport.com/news2208511_1018.html

 

Еми честито. Най-големият боксов сблъсък в тежка категория последните не знам колко години...ще е просто за да излъчи опонент на Кобрата.

Link to comment
Quote

Това съобщиха собствениците на промоутърската компания Зауерланд 

 

Това само по себе си говори колко е официална новината :D То утре и собствениците на Славия може да обяват, че ще играят контрола с Реал Мадрид, ама те дали знаят е друг въпрос.

Link to comment

Е, бидейки официален претендент за дадена версия, шампионът е длъжен да му даде мач в определен период от време или губи титлата. И Кличко не искаше да се бие с Пулев (не щото го е страх, както си мислеше нашия:D), но беше длъжен по същата причина. Сега Кубрат сигурно ще стои сумати време без мач или ще направи такъв с някакъв тотален джобър (да не вземе да стане някой фал) и ще си изчака да прибере още един чек от мач за титла.

Link to comment
  • 4 months later...
The Olimpic Hero

Задължително гледайте видеото. Доста интересно/култово, в което виждаме как Кобрата показва средни пръсти в лицето на един от хората на Еди Хърн, може би част от охраната му, не съм сигурен. Колкото и несериозно да изглежда обаче тази случка, то тя доказва, че реално наистина Еди Хърн може би е искал да направи мач между Джошуа и Кобрата преди няколко месеца, но от щаба на българина са отхвърлили мача. Интересно ми е и вашето мнение. Първо, как ще коментирате поведението на Кубрат и второ, до колко ви изглежда сериозно предложението на Хърн.

 

Quote

 

https://www.sportal.bg/news.php?news=663326

 

Хърн към Кобрата: Да направим мач с Джошуа, вижте отговора на Кубрат (ВИДЕО)

 

Британските фенове на бокса разпространиха много интересен клип, в който промоутърът Еди Хърн предлага очи в очи на Кубрат Пулев възможност да се бие с Антъни Джошуа. Случката е от миналата година. Сцената беше заснета от камера. В нея се вижда как промоутърът отправя директни думи към българина. „Антъни Джошуа, хайде, да го направим на 26 ноември“, казва Хърн.

 

„Добре, хайде - отвръща Пулев. - Готов ли е?“

 

„Да, ние сме готови. Да го направим, това е мач за световната титла в тежка категория“, споделя Хърн.

 

В този момент Пулев насочва вниманието си към пълничък британец, който очевидно се познава с Хърн.

 

„Този ли е готов“, сочи Пулев, който е придружаван от приятели.

 

 

               

Link to comment

Добре, Курбан не може да е толкова във филма, нали? Джошуа е 10 години по-млад от него и толкова пъти по-бърз. Най-доброто развитие за Пулев би било AJ да се откаже от IBF титлата си, за да търси втори мач с Кличко и евентуално Кубрат да победи някой друг, колкото да стане Световен шампион и да си го напише в CV-то. След това вече да търси мач с Джошуа, за да направи едни големи пари за последно, при което най-вероятно ще бъде пребит в под три рунда.

Link to comment
  • 3 months later...

В последните дни нямах много време за форума и не съм видял, дали сте коментирали репликите на Пулев към промоутъра му и критиките, че нямал достатъчно време да се подготви за мача. Доста глупости е казвал, обаче даже на лаик като мен това ми се струва скандално. Мрънкаш за този мач от маса време, настояваш да се биеш с Джошуа, пък сега не си подготвен. Ами при положение, че последният ти мач беше през Април и при положение, че знаеш, че те чака мач с този противник, независимо дали сега, или в началото на 2018, какво ти пречеше поне да гледаш негови мачове и вече да си тактически подготвен, знаейки че има реален шанс Кличко да се откаже и да боксирате през Октомври-Ноември. Вече знам че има значение, кога ще ти е пикът на формата преди мач, но така или иначе, дали срещу Джошуа или не, той щеше да има мач в този времеви диапазон. Вместо вече да е в напреднала фаза на подготовка, да прави спаринги и да добавя физически, той се оплаква, че нямало да бъде готов. Как после да го вземат като заплаха изобщо.

Link to comment
  • 7 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...