Jump to content

UFC: Zuffa ще търсят нова TV сделка за 450 милиона годишно, с четири пъти повече от предишната


neshev

Recommended Posts

Quote

В статия на Sports Business Journal се твърди, че UFC ще искат увеличение на TV сделките им до 450 милиона долара годишно, в рамките на 10 години. Сегашната им сделка с FOX изтича в края на 2018, като FOX ще имат правото първи да договорят условията по новата сделка в края на 2017. Ако не се договорят, UFC ще могат да обсъждат с други телевизии, като не е изключено да следват модела на традиционните спортове и да разпръснат продукцията си в няколко канала.

Zuffa се позовават на това, че TV сделките на NBA-NFL-NHL-PGA не изтичат до 2020, като шоутата на UFC са ценни за всяка телевизия, която иска да добави още спорт. Друг основен момент е, че новите собственици са готови да дадат "creative control" на телевизиите, като ги оставят те да продуцират шоутата и да имат контрол върху потенциалните битки, които се излъчват.  

 

Link to comment
  • 4 weeks later...
Quote

Най-новите спекулации твърдят, че WME-IMG ще намалят броя на PPV-тата и ще увеличат "FOX-level" шоутата. С това ще се опитат да стигнат желаната цифра от 450 милиона годишно, като ще предоставят безплатно шоута, които традиционно бяха резервирани за PPV. Все още не се знае до каква цифра ще бъдат намалено, но цифрата, която се тиражира, е шест PPV-та на година.

 

Интересна стратегия, особено във времена, където тенденцията е, че TV правата намаляват, а всички масово се преориентират към "online streaming" платформи.

 

Има логика да намалят PPV-тата, защото в момента се обезценяват и им се налага да прибягват до interim title fights, а някои PPV-та не са на нужното ниво, за да оправдаят 60-те долара такса. Друг проблем е честотата им, като понякога в рамките на 30 дена имат 2 PPV-та, плюс още редица шоута, които покриват TV задълженията им. С шест PPV-та на година ще имат повече време за build, както и ще имат ясно разделение между PPV и TV шоутата. Това ще им позволи да качат цената с още 5-10 долара, а самите PPV-та ще бъдат на нивото на "големите" шоута ала UFC 200 и UFC 205 и ще включват само top звездите на компанията ала McGregor и Rousey. Ако всичко мине по план ще успеят на година да правят между 5-6 милиона покупки, което е една доста добра цифра, с оглед и на допълнителните приходи, които ще дойдат от новата TV сделка.

Link to comment

 

Доста силни цифри, като се има предвид, че UFC 206 беше едно от по-слабо hype-ваните шоута, излъчено на запис навръх голям празник. За сравнение UFC on Fox от миналата седмица, направи 3.2 милиона, а с пълните рейтинги повторението на UFC 206 ще се качи още повече. Може да се твърди, че това беше пилотен run за евентуално намаляване на PPV-тата, за сметка на повече "on FOX" шоута.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...