Jump to content

Kubrat Pulev срещу Samuel Peter - 3 декември 2016

Recommended Posts

pulevpeter.jpg

Кубрат Пулев ще има шанс да завоюва интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория в двубоя с "Нигерийския кошмар" Самюел Питър на 3 декември в зала "Арена Армеец" в София.

Поясът ще даде допълнителна тежест на и без това титаничната битка между сегашния европейски шампион и бившия световен шампион на Световния боксов съвет (WBC).

"Това е мач, който заслужава титла и сме изключително щастливи да потвърдим, че поясът за интерконтиненталната титла на WBA ще бъде на линията, когато тези две звезди тежка категория излязат на ринга на 3 декември в София", каза промоутърът Кале Зауерланд.

"Поясът за интерконтиненталната титла на WBA е престижна титла, която ще увеличи шансовете на победителя да стане световен шампион. Кубрат вече е водещият претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но завоюването на този пояс ще подобри класирането му в WBA и ще го доближи още повече до още едно предизвикателство за световната титла", допълни босът на компанията, в която е и Пулев.

Сред предишните носители на интерконтиненталната титла на WBA са бившите световни шампиони братята Кличко, Николай Валуев и Дейвид Хей.

Да си пожелаем да видим нокаутирани "двама братя тарикати". 

Кобрата продължава да си подбира съпернци, които до преди седмица-две са шмъркали кокаин забравили, че са боксьори. С подобни съперници може и с 50-1 рекорд да приключи кариерата си.

Както и да е, тая минимални надежди Негрото да го тропяса пред толкова много българи, ще е силен марк аут момент за хейтъра в мен! 

To Питър в момента е ебаси свинята, ега не колабира на ринга  като Кимбо Слайс и Дада. 

Питър е много стабилен и добър боксьор, ама е на годинки вече. Тоест - бил е добър боксьор. Кобрата винаги си го има потенциала в себе си и ако не се Усере, предвиждам трудна победа за него. Ако обаче не внимава има шанс това уморено и дебело негро наистина дори да го нокаутира. Ако Пулев е умен ще победи, ако не, "медиите" да си мислят заглавията с тъжна нотка още отсега".

5079877.jpg

U_think_U_Know_Me
26 minutes ago, ShaolinMonk said:

Питър е много стабилен и добър боксьор, ама е на годинки вече. Тоест - бил е добър боксьор. Кобрата винаги си го има потенциала в себе си и ако не се Усере, предвиждам трудна победа за него. Ако обаче не внимава има шанс това уморено и дебело негро наистина дори да го нокаутира. Ако Пулев е умен ще победи, ако не, "медиите" да си мислят заглавията с тъжна нотка още отсега".

Питър винаги е имал проблем с кардиото, не се е бил от 5 години... Ако Пулев имаше дори и една идея по-силен удар мачът нямаше да продължи повече от 5 рунда. Ако изобщо се стигне до вариант, при който Пулев бие трудно полупенсионер насред София, то по-добре да хваща гората.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

7 hours ago, U_think_U_Know_Me said:

Питър винаги е имал проблем с кардиото, не се е бил от 5 години... Ако Пулев имаше дори и една идея по-силен удар мачът нямаше да продължи повече от 5 рунда. Ако изобщо се стигне до вариант, при който Пулев бие трудно полупенсионер насред София, то по-добре да хваща гората.

Преди загубата му от Кличко да ме върне на земята, му бях голям защитник. Сега си го мисля, че има потенциала ............................ ама не го разви. И си стои и си се бие пак както си иска, като на места си е късмет, че не падна още от Чисора. Бие се "тъпо". Без капка ум и стратегия. Хамалската - "Тоя ся от ляУ ако му го вкарам ши го просна". Ами ако не го вкараш пич? Ядеш тупалките и мааш нокаути в 5-ти рунд. За мен победата над "полупенсионер насред София" си е постижение за нивото на Кубрат. Гората отдавна трябваше да я хване. Още от изказването си след мача с Влад. Ако не покаже нещо страхотно в този мач. Ако не го нокаутира или не бие по точки с АБСОЛЮТНО UD, ще е почти равносилно на загуба. Закога би ставал световен шампион след това? Да не говорим, че тези за титлите са с толкова класи над него, че ...................................... . И там може да бие. Ама отзад напред. Мина му времето. Много късно стана професионалист и не е за световен шампион или е за временен такъв или евентуално на първа защита губи. Сори мотори.

5079877.jpg

Очаквам рутинна победа за Кубрат и нещо като мача му с Томпсън. Питър е изхабена торба, иначе преди 10 години може би щях повече да се изкефя да го гледам. Вече натам е по-интересно какво ще става, ако изобщо нещо ще става.

Олицетворението на фразата "Торба с лайна" вече не принадлежи на Оуенс. Имаме 1:1 съвпадение:

EMO_8907.jpg

И понеже Райх вчера ме попита, но нещо отново ме бяха хванали лудите и не можах да му отговоря защо не харесвам Кубрат.  Сутринта Кубрат отново затвърди мнението ми за него, след като прочетох следното 

Кобрата: Кличко не е по-добър от мен, искам реванш

Реално този маняк продължава с траш толка си по Кличко, който според мен вече дори не го и брои за жив. Имаше възможност да се бие с опоненти като Джошуа, като Вах и Поветкин, ако не ме лъже паметта и той просто насра. Започна да се обяснява как приходите не били правилно разпределени, все едно някой ще си плати да гледа скучния Кубрат. Нулев КО пауър, анонимни съперници, как да стане? Тук очаквам отново пародия и Кубрат да не може да го нокаутира, след което около 5-6 рунд негрото тотално да го закъса с кардиото. А после разбира се отново да четем колко велик е Кубрат.

Откакто загуби от Кличко, Кубрат подобри съществено играта си и мачът срещу Чисора е потвръждание за това. Нормално да търси реванш от Кличко при положение, че това е единствената му загуба и за мен именно това е голямото сърце, след като си загубил по толкова брутален начин, отново да искаш да се биеш с човекът, който те е победил въпреки че шансовете са малки. Няма как да приеме мач с Джошуа при положение, че са му предложилили че му предлагаха мижави пари, а при победа утре ще стане задължителен претендент и тогава офертата ще е друга. Не забравяйте, че бокса е бизнес!

Очаквам победа за Кобрата. Питър беше добър боксьор, но за последните няколко години почти няма мачове и не мисля, че ще окаже някаква съпротива.

Shawn_Michaels

Ще бъде труден мач за Пулев тоя Самуел е може би най-силния противник на Кобрата досега(като изключим Кличко), дано победи

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Маняци, тролите или наистина тая торба има шанс за победа? Има ли VALUЕ в коефициентите по 11-12? 

Иначе пропагандата в Спортал започва ударно и от рано:

На хартия Пулев има куп предимства. Той е с шест сантиметра по-висок. Доста по-бърз е, а и в кондиционно отношение е може би водещият боксьор при най-тежките

:laugh::laugh:

В бокса , особено при тежките, всичко може да стане  , понякога секунда невнимание и праааас в дзурлата.Примери такива има десетки. Питър е тюфлек , но  има силен удар, ако нашия се излигави в първите рундове  ,преди негрото да колабира , може да отнесе някой токат.

По принцип Кубрат ( освен на мача с Кличко) играе много дефанзивно и предпазливо и шансът да бъде уцелен от случаен удар не е голям.Може обаче окрилен от скандиранията в залата да се юрне напред и да получи тежък удар.

Залогът е много рисков, Питър не е имал мач от години, няколко пъти не можа да вземе лиценз , нашият би трябвало да го бие с лекота, но точно в този спорт всичко може да стане.

Иначе палци горе от мен за избора на опонент. За разлика от предишните пълни анонимници ,които победи ( без Тигъра и Чисора) , този поне има визитка и някога е бил топ претендент. Хем известен, хем в лоша форма и не особено голям риск. 

Устинов и Димитренко също не са анонимници. Особено Устинов си остава с единствена загуба точно от Кубрат и е доста високо в ранглистата. Въобще, липсва балансирана оценка към постигнатото от Кубрат до момента ми се струва. Люшкане от патреотарски изхвърляния до крайно нихилистично ехидничене. А човекът е в топ 10 в свръхтежка категория от доста време насам, стигна до мач за световна титла. Най-вероятно ще стигне и до втори такъв, където пак ще изяде боя, но това си му е максимума, че и малко отгоре постига даже. Трябва да му се отдаде заслуженото, за историята на българския профи бокс си е нереален връх.

Проблемът с разпределянето на боксьорите в десетката, извън първите 3-4, е това, че в долната петица, боксьорите не се бият достатъчно често помежду си, а в случая на Пулев, не се бият въобще един с друг, за да бъдат адекватно разпределени.

Боксовата еко-система работи по този начин:

Record padding първите 15-20 битки, после битки с няколко залезли ветерани с име, докато стигнеш title shot. Ако си достатъчно перспективен и победиш, после си браниш титлата с всякакви средства, като избягваш останалите по-добри бойци. Ако загубиш, но си млад и зелен, си връщаш позицията с record padding и евентуално се подобряваш. Ако си на възраст, отново записваш няколко победи с абсолютни jobber-и и се молиш сегашния шампион да те избере като лесен опонент и да направиш още един голям чек. Всичко си има изключение, например Lomachenko в момента, но за 90% от боксьорите това е пътят.

Пулев също не е изключение и в момента се бие за още един голям чек, въпреки че си е повярвал, че има шансове да спечели, което го прави нежелан опонент, заради безумните му изисквания. Вече проблемът идва от това, че трудно може да бъде сложен правилно в една ranking система, защото просто не се бие с опоненти от top 10, а срещу единственият безспорен ATG, беше тотално доминиран и унижен. Klitschko трябва да му благодари за това KO, защото всичките му highlights щяха да са от преди 10 години. И това беше Klitschko, който на този етап вече беше загубил доста от това, което го държа на върха толкова време. Другите му опоненти, които будят някакъв интерес:

Dimitrenko беше на същата позиция като Пулев, но се видя, че не е особено перспективен. След загубата си наду record-а с jobber-и и беше унищожен от Parker. Ustinov продължи да се бие само с cans след загубата и не се е бил от година. Tony Thompson беше на 43, когато се биха, почти приключил с бокса, от тогава cash-на още няколко пъти и job-на на няколко prospect-а в USA. Chisora също свършил отдавна, гледам сега ще вземе още един добър чек. Samuel Peter няма какво да го коментирам, човекът не може да се нарече професионалист, по-скоро е part-timer, но от слабите. 

След като видим, че има само един двубой с опонент, който може да се нарече top 10 и беше размазан, не виждам как въобще може да бъде оценен адекватно от към fight history. Другите от top 10, имат минимум една добра победа срещу опонент, който е top 10, докато Пулев се бие ексклузивно с fight cans, износени ветерани или пък недоказани prospects. Тогава ни остава да сравняваме умения на око. Или да видим как другите са се справили срещу общи опоненти, а там Кобрата издиша сериозно, защото се озорваше с някакви абсолютни jobber-и, или пък гледаме на око уменията, а там мога да изредя 4-5 бойци, които ще го победят с лекота и още толкова, с които ще е на кантар.

Направил е много за българския бокс, от към популярност, но чисто като постижения, това, че е стигнал до мач за световната титла, не го намирам за толкова уникално нещо, с оглед цялото политиканстване и каша, която е боксът в момента, а и вече самото му представяне, което беше скандално слабо. Боксът има най-лошата система за определяне на най-добрия боец. Там постоянно хора, които дори не са top 5, се бият за титли, а top бойците се бият прекалено рядко за да се говори за някаква йерархия. Ако имахме bracket система, както в аматьорските бойни спортове, или поне някаква ranking система, която поне малко да се базира на меритокрация, както е UFC, тогава можеше да се говори по-адекватно за Пулев. Още преди да дебютира като професионалист, изтъкнах аматьорската му кариера, където имаше един бронз на световно 2005 и една европейска титла, когато най-добрият европейски боксьор не беше там. Като професионалист, нещата не са се променили особено. Пулев все още не е конкурентен на най-добрите, но при професионалистите могат да му маскират слабостите с правилния matchmaking. За мен той даже постигна повече, от колкото са му реално възможностите и очаквам отново да бъде размазан, ако получи мач за титла, срещу top 5 боксьор.

Май почва. Да го видим нашия. Ако не бие - директна пенсия. Няма какво да се мъчи след това. Освен да се опита да докара някой друг по-известен боксьор за мач тук в България. Да видим ........................................... .

5079877.jpg

Тоя нигериец е ебаси свинята, как се движи изобщо не знам. Ще вземе да стане някоя грешка и ще припадне, я неволно, я не.

Нигерийският шопар и сам да беше на ринга да се бие срещу въздуха, щеше да колабира в третия рунд. Срещу Джошуа ще е грозно.

Интервюто след мача и всичките изказвания тип "аз съм велик", "за вас го правя" и "без мен в България не знаете какво е бокс" ми потвърдиха всички негативни виждания.

И моля ви приберете го Михаил Таков, че ми писна да слушам за "Питър Самуел" и "Уолдър". Тоя човек е по-неадекватен от Пената, просто не е за ТВ. 

Тервел и Кобрата направиха баси "победите" и всички им се кефят, а после мене ме гъбаркат, че гледам кеч, щото бил нагласен. Възмутен съм! :D

Но пък ме е яд, че не отидох на живо. Минах се откровено. :(

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Безлична победа срещу типичен journeyman , дошъл да си получи хонорара и да си изяде боя .Буквално ме приспаха от скука.

Питър бе бавен и трудноподвижен и въпреки всичко вкара няколко силни удара.

Не мога да разбера какво толкова се гордее Ули Вегнер че е подобрил драстично защитата на нашия. Засега май само го е научил да му говори на Вие.Може би малко му е посъбрал гарда, преди нашият излизаше като Сагат от Street Fighter ,но е много тегава работа тепърва да сменяш основно стила на боксьор с изградени навици.Поне засега някаква промяна аз не виждам.

Противника на Тервел и djihad ще го бие. :laugh:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...