Jump to content

Formula 1

tker 17-0

Recommended Posts

Posted

Очакваното се случи. Ландо най-после и напълно заслужено я ВДИГНА. 

феноменален. Феноменален сезон. Нищо не са знайше до последно. Еми няма какво да кажеме повече, този спорт не случайно е толкова велик. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Posted

В колко часа се очаква да обявят дисквалификацията на Ландо? 

Posted
On 11/30/2025 at 10:02 PM, LightOne said:

Очаквам P3 за Норис, за да си я вземе титлата.

Как го правиш, Светлинка? Как изпускаш валю бета на големите кинти поне за една яхтичка на кея на Яс Марина? 😟

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Posted (edited)

Ландо го коронясаха, няма какво да се случи вече. :D

Радвам се за копелето. Фенчетата на Макс се насраха да го хранят, а двамата с Макс са супер чил един с друг. :D Този сезон показа нужното израстване. Винаги е бил бърз, но този сезон мина на следващото ниво и сведе грешките до минимум. И дори, когато Макларън правеха всичко възможно да върнат Макс в играта, Ландо запази самообладание. Със сигурност на тази титла няма да се гледа като нещо феноменално и ще му трябва поне още една, за да се циментира, но след 10-15 години никой няма да помни как я е спечелил. Сега, след като този албатрос падна от рамото му, ще кара още по-освободено.

Макс беше извънземен този сезон и беше по-впечатляващ от някои от шампионските му сезони. Не е реално с този болид, когато съотборниците му едва отлепват, да се бори за титлата и на края на сезона да е на 2 точки от нея. Нямаше какво повече да направи. Да, тоталния мелтдаун с Ръсел и отпадането в Австрия му костваха, но това са нормални неща, които всички пилоти претърпяват. Самите Ред Бул също заслужават поздравления, че шитнаха Хорнър навреме. Не вярвах, че ще има толкова благоприятен ефект и то толкова бързо.

Оскар се насра, но е може би нормално. Прекалено млад е и тепърва ще се развива като пилот. Не мисля, че ще спечели световна титла в Макларън, обаче. Дори този сезон го третираха като кучката на Ландо, а сега ще става още по-зле. Но и не знам къде може да отиде.

Ферари бяха пълен леш и, ако осерат новите регулации, отново ще има масова чистка. Хамилтън удари стената зверски този сезон. Сегашните регулации не му пасваха и грам на стила, и не успя да се адаптира. Ако и в следващите регулации отново не е конкурентен, вероятно ще си изкара договора и ще се пенсионира.

Доста силен новобрански випуск. Хаджар и Беърман блестяха. Кими също показа проблясъци, макар че хайпът около него беше едва ли не, че ще конкурира Ръсел. :lol: Строл за пореден сезон беше брутално обруган от Алонсо, който вече е на преклонна за спорта възраст. Хълк също направи чудеса в Заубер. Уилямс страхотно израстване и очаквам след някой друг сезон да се борят за третото място. 

Цялостно беше доста шано сезон. Сегашните регулации тръгнаха доста силно, но вдигнаха болидите и осраха всичко. Следващият сезон ще е пълно шитшоу, но барем състезанията станат по-атрактивни. 

Edited by neshev
  • Upvote 3
Posted

Гледах сезона от - до, та беше добре. Макс е извънземен само тва мога да кажа. Норис заслужено взе титлата, бях сигурен, че Пиастри ще я вдига с железната психика, но нещо отбора му го насра, и Норис се възползва. Браво Норка. 

Posted

В крайна сметка размяната на местата заради проваления пит стоп, на което всички толкова се присмиваха, че се случва - реши титлата. Ако Папаята не бяха поставили тази нелепа  "отборна" заповед, 2-те точки преднина на Норис щяха да са в историята. 

Всички ще реват за последната обиколка на Абу Даби и през следващите 100 години, но мисля, че горният момент надминава приза за най-скандално открадване на титла.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Posted
16 minutes ago, LightOne said:

В крайна сметка размяната на местата заради проваления пит стоп, на което всички толкова се присмиваха, че се случва - реши титлата. Ако Папаята не бяха поставили тази нелепа  "отборна" заповед, 2-те точки преднина на Норис щяха да са в историята. 

Всички ще реват за последната обиколка на Абу Даби и през следващите 100 години, но мисля, че горният момент надминава приза за най-скандално открадване на титла.

Ако не бяха двата DNF-а, за които Норис нямаше абсолютно никаква вина, да ги е изпърдял преди 2 състезания. :D Сравнено с Пиастри и Макс, Ландо имаше най-ебаният късмет този сезон.  

Posted (edited)

Време е да сложим този сезон зад гърба си и да преместим темата напред > предстоят най-революционните регулационни промени в историята на формула 1! 

f1-2026-driver-line-up-v0-r109as5gjt4g1.

Тук може да се чуе за първи път на живо един от новите двигатели за 2026

Има силни слухове, че това може би е било последното състезание на GP като инжинер на Макс. Причината не е точно ясна - но явно е свързана със здравословен проблем на някой от семейството му, затова отъстваше от няколко състезания. Може би затова е плакал след края на състезанието. През зимата ще се "обсъжда" бъдещето му.

Още по-големия слух, след филма с Кими, се обсъжда сериозно да се постигне сделка между Ред Бул и Марко за доброволното му отстъпване от отбора и пенсиониране. 

Edited by Sashundera

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Posted

Тея катили от Ферари от сезон 2018 не са вадили добър автомобил. Дали е възможно изобщо някога това да се промени? 

Posted

Доста скучен сезон, имаше драма в края, но интересни състезания трудно се получаваха.

Непопулярно мнение, но Папая правилата яко чукаха Пиастри и Макларън определено му взеха титлата като фаворизираха Ландо почти всяко състезание.

По няколко думи и за другите отбори:

Ферари са мъка и трагедия, голям състезател като Хамилтън я докара дотам да се радва на Q2.

Леклер е стабилка, но за мен не е Championship material и Ферари с години залагат на куц кон в негово лице.

Мерцедес бяха стабилни, Ръсел е жена, но е талантлив пилот. Антонели след целия хайп имаше посредствен сезон, но манякът е на 18, да не го хейтим твърде много. 

Макс имаше голям сезон и определено заслужаваше титлата, но не би - радвам се за личностното му развитие и как прие загубата мъжки.

Юки посредствен пилот и мястото му е далеч от Ф1. Имаше достатъчно шансове.

Уилямс са моите хора, кефят ме и винаги доставят, Сайнц е много класен пилот и след като се адаптира определено натисна Албън и двамата заедно дърпаха. Ваулс знае какво прави и очаквам да избухнат в някакъв момент.

Алонсо е звяр на тия години, жалко че тая каруца я кара за здраве и да пляска малкия Строл.

Не бях голям фен на Беърман, но момчето показа доста потенциал в края на сезона. Очаквам в даден момент да отиде във Ферари, може би Хамката като им пее кур.

Окон ми е все така безличен. 

Гасли имаше силни моменти,  Колапинто е слаб пилот, отбора е мъка там.

Хаджар и  Бортолето имат бъдеще, кефят ме, определено момчетата доставиха.

Posted

FB_IMG_1765224141688.thumb.jpg.624425f82b058e8da9e4bce7f850bc72.jpg

Официално: Винс Макемана на Ф1 се пенсионира!!!!

Posted (edited)

lnfour-the-world-champion-will-be-wearin

Световния шампион ще кара в post season тестовете утре. Въпроса е - дали ще се е изтрезнил да кара? :D Аз ако победя Верстапен дори и на чист късмет, сериозно предполагам че нема да се изтрезним до поне март месец.

Edited by Sashundera

Posted (edited)

За мен това беше сравнително интересен сезон на формулата, макар и да победи този, за който най-малко стисках палци.

Ферари за пореден път не оправдаха очакванията към тях ама то така става като замениш 95% от концепцията ти за болид, с който почти си спечелил конструкторите предната година. А и Хамилтън, очаквах да е зле, но той подобри всички антирекорди на ферари, които можеше. Ще видим, дано догодина по да му допаднат регулациите и да не изостава толкова много от по-неопитният си съотборник. Льоклер направи чудеса с тази кола и ако не беше постоянното LI-CO, което трябваше да прави през годината, можеше да вземе и някоя друга година. За жалост и догодина не се очертава да имат силен сезон с това тяхното "екстремно разработване на двигателя като през '22".

Макларън бяха абсолютно най-бързият болид цялостно през годината и завършиха с над 300 точки пред вторите, което показва колко добър пакет са успели да изградят инженерите им. Ландо, колкото и да го хейтят и да не е достоен шампион като погледнем последните 15 години, показа че е с много по-стабилна психика от последните сезони и не се поддаде на нарпежението като Пиастри. И въпреки това Ландо спечели пилотската титла само с две точки (кахъм, Монца, кахъм), а Пиастри беше задминат по точки и неведнъж наебан от отбора, което показва колко могат да карат пилотите им. Радио съобщението на Зак Браун  към Оскар след Абу Даби - "Oscar, very proud of you. Awesome. What a team player. We go again next year" аз на мястото на Оскар бих го приел като заплаха и бих побързал да се махна от този отбор, през 2027-ма в Астън Мартин се очертава да има едно свободно място след като Алонсо се пенсионира.

Мерседес спечелиха второто място в конструкторите благодарение на Кими Антонели, който два пъти елиминира Льоклер от състезанията, стара Мерседес традиция. Иначе това им беше най-добрият сезон от две-три години насам и се справиха добре. На Кими му трябват още година-две да спре да блъска съперниците си и би трябвало да стане стабилка, а и след всяка своя грешка ходеше лично да се извини на новата му жертва - нещо, което не всички пилоти биха направили. Ръсел си го знаем.

Уилиамс са дръпнали много от миналата година, а това им е throwaway година, защото фокусират всичките си усилия за '26-та. Нямам търпение да видя какво ще направят. Може би това е отборът с най-позитивна среда и си личи, че ценят и двамата си пилоти, празнуват като невидели на всяко завършване на пилотите им в топ 5. Саинц си насра първата половина от сезона, Албън - втората, така че бяха горе-долу балансирани, догодина сякаш се очертават мощни.

Ред Бул и Рейсинг Булс след като изритъха Хорнър потръгнаха нагоре. На Макс може би му беше най-силния сезон някога и през този сезон показа кой е най-добрия пилот на грида, допоследно ги гонеше оранжевите и имаше някакъв шанс да бие, като мисля че никой фен на спорта не очакваше толкова малка разлика между него и първото място. Юки постоянно се хайпваше целия сезон как може да бие Макс, как прави близки до неговите времена и прочее, без да покаже нищо, може би най-слабия втори пилот на Ред Бул някога. Лоусън ако се научи да кара без да блъска никого може да стане много стабилен, на една или две писти беше най-високо класиралия се пилот от четиримата на Ред Бул. Хаджар направи доста силен стартов сезон, дано не го наебат догодина.

Астън бяха пълна трагедия, в първите 10 състезания колата на Алонсо се счупи по осем различни начина - падна му кормилото, гръмна му двигателя, отидоха му спирачките и прочее и въпреки това успя без проблем да надвие Строл, който нямаше нито един DNF. Догодина се очертават те да имат най-силния пакет, дано най-сетне да си вземе третата титла и да се пенсионира.

Алпин бяха пълна трагедия, цяло чудо е че Гасли получи някакви във втората половина на сезона, но очудващо имаше и не малко състезания, в които Франко беше пред него или караше с неговото темпо, карайки кола, проектирана за Дуан. Догодина с Мерцедес двигателя ще ги видим какво ще направят.
Заубер се отлепиха от 10-тото място и взеха някакви точки и дори един подиум (евала на Хълка). Бортолето имаше доста слаб сезон, може би най-слабо представящото се rookie след Дуан, ще видим какво ще направи с Ауди догодина. Хулкернберг както винаги бе стабилен.

Хаас тоя сезон бяха никъде. В началото имаха отвратителен qualifying pace и излизаха още в Q1, след това стабилизираха. Окон е много по-зрял, отколкото в предишните му сезони, играеше отборната игра, без да мрънка, но Беарман го би по точки. Беарман пък за мен е новака на годината, за 24 състезания постигна или достигна няколко рекорда за Хаас, абе направо да го промотират във Ферари и да пратят Хамилтън в Хаас.

Другият сезон би трябвало да е много интересен, засега няма изявен фаворит, ще видим какво ще стане.

Edited by Velisav
  • Upvote 2
Posted

FB_IMG_1765387282777.thumb.jpg.42b900211c695d171ebaa323d3453bc7.jpg

😏😏😏

Posted

В поза "69" ли Ландо му го накваси този сезон? :(

Posted

Нешка, добър опит да ме тролнеш и провокираш - но истината е че сезона свърши и вече ме боли уя. Ред Бул уцелят ли магията на устройството за контролирани експлозии догодина - Макс ще има още титли и ще стане не 8 кратен, а 10 кратен ако иска. :( 

Posted

Смешен факт - изненадващо се оказа че Верстапен и Цолов ще бъдат с номер 3

Posted

Тоя пикае ли бе?

Вече слуховете твърдят че има двама водещи претендента за най - силен двигател през 2026 - Mercedes  и Red Bull Ford. Според източници техните PU-та ще са толкова по-силни, че Хонда Ауди и Ферари са внесли оплаквания към FIA, дали е позволено изпиването на специален материал да се повиши степента на сгъстяване (от 16:1 към 18:1) по време на движение :D За сведения, двигателите досега са 18:1, а от 2026 регулациите следват да са 16:1. Естествено обаче екипите винаги намират вратички, и ако се окаже вярно - това ще им даде до 15 конски сили преднина или 3 секунди на обиколка 

Posted

Verstappen (racing) току що подписа с Мерцедес (за gt3)

Дали това не е била срещата между тото и неговото любимо макси лятото на яхтата? :D