Jump to content

Formula 1

tker 17-0

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Sashundera

icvx6u2uy2ke1.jpg

yjr74ykuy2ke1.jpg

7dk5la2vy2ke1.jpg

6q6wnx42lyje1.jpg

малкото Ред Бул току що сътвориха може би най-красивата ф1 кола някога.

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Sashundera

Screenshot_20250220_213359_Instagram.thumb.jpg.0d3e796e4318c276464dfa84ded1c6c5.jpg

Българското лого на болид на ред бул е абсолютен исторически момент.

Тази седмица почват тестовете. Хайпнът съм като животно за този сезон. Дано ДОСТАВЯТ! :beer:

ФИА взеха решението, че в Монако, всеки отбор ще трябва да направи два задължителни пит-стопа по време на състезанието, без значение дали е мокро или сухо. 

Sashundera

Едно добро решение да направят тия малоумници. Това с псувните е пълна малоумщина да им еба майката да им еба.

Edited by Sashundera

itzo1994

Преди седмица минаха тестовете във Ф3 на пистата в Барселона. Никола Цолов завърши първи в първите 4 сесии, а в третия ден на мокрото завърши 6-ти и 23-ти от общо 30 пилоти. :beer:

Monteso

За Никола този сезон е всичко или нищо. Всичко извън завършване в тройката в генералното класиране вероятно ще сложи край на мечтите му за кариера във Formula 1. Мисля, че го поствах миналата година, но все пак, ако някой желае да гледа надпреварите във Formula 3 онлайн, този сайт е чудесен за това - https://fullraces.com/f3 
В него се качват на запис и състезанията от F1, F2 и още други моторни спортове, но аз го ползвам единствено, за да следя изявите на Никола Цолов. Ето го и F3 календара за тази година.
1.thumb.png.e7e3e5b727c911e86242195b28cf4684.png2.thumb.png.0980334e2e1cae33969055b38efe3280.png3.thumb.png.10f7930da64fbe725c8561494daa36d3.png

Edited by Monteso

-

Бих казал, че мечтите му вече се изпариха. :D Три сезона във Формула 3 си е кофти, но може би алтернативата (ялов дебют във Формула 2) е по-зле. Реално трябва да спечели Ф3 убедително и после да има силно представяне във Формула 2, че да има някакъв хайп около него.

Иначе, Макларън са видимо по-бързи от конкурентите, което е плашещо, защото обикновено в началото са зле, но догонват с напредването на сезона. Ферари и Мерцедес изглеждат изравнени, с уговорката, че условията в Бахрейн облагодетелстват Мерцедес. Ред Бул е трудно да се прецени къде точно са в йерархията. Не мисля, че това, което показаха на тестовете, е близо до финалната версия на болида им. 

Edited by neshev
Monteso
Just now, neshev said:

Иначе, Макларън са видимо по-бързи от конкурентите, което е плашещо, защото обикновено в началото са зле, но догонват с напредването на сезона. Ферари и Мерцедес изглеждат изравнени, с уговорката, че условията в Бахрейн облагодетелстват Мерцедес. Ред Бул е трудно да се прецени къде точно са в йерархията. Не мисля, че това което показаха на тестовете, е близо до финалната версия на болида им. 

Те тръгват с летящ старт с набраната инерция от миналия сезон, където очевидно имаха надмощие над всички отбори в края на годината. Ред Бул бяха в още по-доминираща позиция в края на сезон 2023 и началото на 2024, но в крайна сметка завършиха като третия по сила отбор в шампионата. Аз лично съм адски надъхан за този сезон, въпреки че като фен на Верстапен очаквам края на доминацията му да настъпи. Много ми се ще и добрите резултати от тестовете на Сайнц да се пренесат в началото на сезона му и да победи Хамилтън поне в първите два старта, за да получи сладкото си отмъщение.

-

• 2 weeks later...
BAITO6O

Новият Сезон 7 на F1 drive to survive грам не ми хареса.

Има ше добри моменти и епизоди. Но скучно, блуткаво и елементарно. Нищо кой знае колко интереесно.

Най-много ми хареса часта за Бриаторе. Такива хора са интересни. А това дали си измамник или гениален е тънко.

Untitled.thumb.png.f7116df048cb8d5cacdb03d0176f5e29.png

Иначе епизодът за Шарл почна добре, но зацикли.  Срамота е да не беше един дълъг епизод за победите му от Монако и Монца. А победа в Монца беше значително по-труднa и неочаквана. Частите за Карлос ми хареса, добре бяха структурината. Също и Тото беше добре. Зак ок.

Хорнер и РедБул едвам се траеше. На всички ни е ясно, че имаше вътрешна война за власт. Пък квито глупости си говорят.

Винаги ми е било чудно, защо обръщат толкова внимание на Сингапур. И в предишните сезони се отделяше  доста време на Сингапур.

Да трудно и наторващо е. Но от към битки е мех.

Може би имах големи очаквашния, че сезонът беше добър. И съответно можеше да изкарат доста добри неща.

Да идва уикендът и да почва всичко.

Edited by BAITO6O
BAITO6O

Хм очаква се доста интересно време в първият състезателен уикенд.

В петък и събота ще е хубаво. А в събота даже го дава над 30 градуса, но уж с леки облаци.

А в неделя се очаква дъжд и вятър.

Дано не проведе състезание. И дано е интересно, като това от 2010г.

Monteso
9 hours ago, BAITO6O said:

Хм очаква се доста интересно време в първият състезателен уикенд.

В петък и събота ще е хубаво. А в събота даже го дава над 30 градуса, но уж с леки облаци.

А в неделя се очаква дъжд и вятър.

Дано не проведе състезание. И дано е интересно, като това от 2010г.

Супер. Тъкмо ще се види как се представят болидите при различни условия.

-

Monteso

Нова(Диема Спорт) ще предават този сезон Формула 2 и Формула 3 с участието на Никола Цолов!

Нова Броудкастинг Груп удължи ексклузивните права за излъчване на Формула 1 за следващите три години. Водещата медийна и технологична компания придоби и правата за излъчване и на всички състезания от Формула 2 и Формула 3. Родната публика е в очакване да види как ще се представи българската надежда в автомобилния спорт Никола Цолов в състезанията от Формула 3. Зрителите ще проследят и представянето на най-изявените дами на пистите чрез шампионата Академия Формула 1. Почитателите на високите скорости и адреналина ще могат да се насладят на всички тренировки, квалификации и състезания от тези надпревари по DIEMA SPORT 3 и на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. 

Edited by Monteso

-

Ред Бул са поискали да направят изключение за супер лиценз на 17-годишния, Арвид Лидбланд, който в момента се подвизава във Формула 2. Ако има сериозни издънки, няма да се учудя, ако го повишат още лятото. 

Абе, сезон на Ферари приключвал ли е още след първата квалификация за сезона или ще им е сефте тази година? :D 

И кво, Антонели беше закрит в първата квалификация? Лоусън също доказва, че РедБул работи единствено за Макс и трябва да си мега талант за да си близо дори до него. 

Бортолето много ми хареса, в него се вижда потенциал, Хаджар също не отстъпва особено.

Джак Дуън не знам дали ще се задържи и до лятото, бат Колапинто дебне там.

Много силно представяне на Уилиямс, имат едни от най стабилните пилоти и ако колата е добра ще са в битка с Ферари и вторите пилоти на Мерцедес и Ред Бул. 

Липсва прогрес при Астън Мартин,  имах очаквания там и съм леко разочарован,  но все пак сме видели едва една квалификация още.

Юки с голяма заявка днес също.

Жалко за Хаас, май ще са дупката тоя сезон.

Иска ми се Макларън да си изберат основен пилот от рано, иначе Макс ще вдига пак.

42 minutes ago, Price said:

Абе, сезон на Ферари приключвал ли е още след първата квалификация за сезона или ще им е сефте тази година? :D 

Колкото приключи за Макларън миналата година. :D

Както се очакваше, Макларън имат стабилна преднина пред останалите, но Макс продължава да е най-бързият пилот и утре ще е фаворит, ако се материализират мокрите условия. Кошмарно начало за Лоусън, който не само трябва да се мери с най-добрия пилот, но и срещу Цунода, за когото има сериозни аргументи, че именно той трябваше да е партньор на Макс този сезон. Уилямс доставят, дано успеят да издържат на темпото на развитие. Двойката им пилоти е брутална и победителя ще се позиционира добре, ако се отвори място в някой топ отборите.

Антонели имаше проблеми с болида, тъй че не могат да се правят генерални изводи. Хлапето е правил брутални състезания на мокро, няма да се изненадам, ако влезе в точките и бъде DOTD. 

Monteso

Едни неуточнени и трудни за каране болиди и много на брой млади и неопитни пилоти. Това доведе до много грешки днес и не малко изненади. Тепърва отборите ще прогресират, така че аз не съм готов да се обзаложа какво ще бъде развитието на сезона. Видимо Макларъните имат голямо предимство, но така беше и с Ред Бул в началото на миналата година пък после нещата се обърнаха . Да се надяваме, че това развитие на сезона ще се повтори и тази година. Радвам се много за Албън и Сайнц. Дано Уилямс да им осигурят конкурентен болид, за да могат да се задържат в подножието на върха.
На сухо ми се струва, че битката за топ 3 ще бъде решена предварително. Макларъните са недостижими в третия сектор, което ограничава шансовете да бъдат изпреварени. А останалите в топ 10 няма да имат скоростта да се борят с Макс за последното място на подиума. Надявам се прогнозите за дъжд да се оправдаят и да получим интересно и оспорвано състезание. 

Никола Цолов днес кара доста силно, но шибаната квалификация която проведоха с екипа му вчера му съсипа уикенда. 

Edited by Monteso

-

5 hours ago, neshev said:

Колкото приключи за Макларън миналата година. :D

Ферари не е Макларън. Кога за последно са започвали като изоставащи и след това са наваксвали достатъчно, че да са конкурентни? 

Ландо, Макс или Ръсел - това следва да са основните претенденти за титлата. 

Не бих си правил генерални изводи от една квалификация, която Ферари жертваха за да си повишат шансовете си в самото състезание. Времената са доста близки и изоставането им не е нещо, което не може да бъде наваксано с читав ъпгрейд. Но зависи и от прогреса им към 2026-а. Предполагам доста отбори ще пренасочат вниманието си върху него, ако преценят, че титлата е мираж.

Предполагам, че отново битката ще е между Макс и Ландо, като този път, Макларън ще са с по-добрия болид от началото, но Пиастри ще краде точки на Ландо, което ще държи Макс в борбата дълго време. 

Sashundera

Абе, нали го смениха Чеко бе? Що пак е 18ти?

Иска се талант да се разбиеш още на втория завой, в подгряващата обиколка. :D