Jump to content

Formula 1

tker 17-0

Recommended Posts

Telmex - телекомуникационната фирма на милиярдера Слим, който беше най-голямата причина да не изритат Перез от RBR, се очаква да се разделят с Ред Бул в края на сезона. Причината - AT&T подписа сделка с Ред Бул днес, конкурентни фирми. 

Това ако не е най-големия показател че мексиканския кретен изфърча, не знам. Ама аз нали не разбирам де... ама пак ще си говорим. :)

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Оливър Беърман ще замени Кевин Магнусен, който е болен, за днешната тренировка и спринтова квалификация, като ще преценят дали Магнусен ще е физически готов за състезанието. 

Верстапен ще е с нов двигател, заради което ще понесе наказание тази седмица.

Сегашният лидер във Ф2, Габриел Бортолето, ще се освободи от договора му с Макларън, което ще го освободи за евентуално преминаване в Заубер.

Edited by neshev

Няма смисъл да мислят за Магнусен, на Беърман му трябва опит и това е отлична възможност. Хаас трупат яко точки последно време, но няма как да наваксат 40 точки до Астън Мартин. РБ са на 10 зад тях, но при тях положението е meh.

Слуховете за Бортолето в Ауди и Колапинто в Ред Бул само ме радват. Следващия сезон ще е пълен с rookie-та за стандартите на Ф1, евентуално половината отбори ще имат новак. :) Плюс, Бортолето е от агенцията на Алонсо, та може да се освободи място някъде и за Цолов.

8 minutes ago, itzo1994 said:

Пиастри е абсолютен великан! :cool:

Само, когато Верстапен не е конкурентен. :D

Тресат се огромни слухове днес, че Ред Бул ще откупят Франко Колапинто и ще кара...директно в Red Bull догодина. :ohmy: 

Edited by Sashundera

Би било странно да отебат академията си, за сметка на друг пилот извън нея, но явно парите от Латинска Америка са силен мотиватор. Много по-резонно ми се струва Лоусън да си партнира с Макс догодина, а Колапинто да е вторият пилот до Юки в Рейсинг Булс. Чеко е уверен, че ще кара за Ред Бул догодина, интересно какви точно клаузи има в него, че се чувства толкова здраво бетониран.

Нов бразилски пилот във Формулата е добре дошъл. Малко тъпо за Ботас, който безславно ще напусне, но това са реалностите. Отново си проличава колко се цени да си дебютант победител в ниските класове. Има шампиони във Формула 2, които спечелиха от третия път, но никой не ги бръсне. 

Ебати нагласеното състезание. Макларън и Ландо са най-жалките путки на планетата. Целия спринт се молеше като путка да го пусне "УУУУ НАЛИ МИ ОБЕЩА" - ми кат искаш да си първи бъди най-бързия ве, путио. Ония па малоумници ги е шубе да направят смяната, защото Верстапен им дишаше във врата. И накрая със сейфти кара, КАК ТАКА ГО ПУСНАХТЕ ВЕДНАГА СЛЕД СМЯНАТА ВЕ? ФИА е най-жалката и корумпирана огранизация на света, и бутат ландо нарочно за да има интрига. Пълни, пълни смешници. Нямам търпение да ви гледам насраните физионимии накрая Верстапен като вдигне титлата, напук на всички ваши жалки опити да сте путки.

Забравих да спомена как Верстапен за малко щеше да му го начука и на Пиастри, не е истина рейс контрола колко много върти нещата в полза на мкларън. Даже и най-заблудения, глупав фен на МкЛарън ще го забележи това.

ЪПДЕЙТ: Разследват Верстапен за потенциално нарушение на Safety Car Delta - демек че е тръгнал да изпреварва Пиастри от по-рано. НАСРАЛИ СА СЕ СМЕШНИЦИТЕ! 

Edited by Sashundera

ФИА са доста бавни със сейфти колите този сезон, но в крайна сметка, Хълк беше на бавна част от трасето и с двоен жълт флаг, на практика имаш същите условия с VSC.

Макс е доста агресивен при рестартите. Заради тенденцията му да кара успоредно с колата пред него преди рестарта, промениха правилото и трябва да са в една линия един зад друг. В момента го следят изкъсо, а това е от типа наказания, които трудно може да извъртиш правилата.

Иначе, Макларън правят нещото, което трябваше да направят много по-рано. Всеки адекватен отбор щеше да действа по същия начин. Чеко щеше да пуска Макс във всеки удобен момент, но просто не могат да се засекат на пистата. :lol: 

Edited by neshev

В интерес на истината си е сам виновен. Ако си беше стоял зад Пиастри нямаше има ядове. Със сигурност са гледали и делта времената при VSC. Тоест Макс няма как се оправдае с делта времето.

Не е особено голяма загуба тая 1т. Даже може да го мотивира още повече.

Хм не са наказали за ситуацията с Пиастри, а заради minimum lap time. Което е нелепо.

Утре ако вали ще е доста интересно. Но имам някакво предчувствие за някакви катастрофи и да е мазало. Дано да греша. Едно отпадне на Макс и Ландо е напълно възможно. Едва ли кулминацията е била в Мексико. Тепърва ще има драми. А Макс в интерес на истината не му трябва е пред Ландо, а да е веднага зад него. Ако Макс всички състезания финишира веднага зад Ландо ще си е шампион без ядове.

Иначе се говори, че Ферари имат някакви дребни проблеми с двигателя, защото са им вече стари. Да сложат за утре направо чисто нови ще е добре. Няма да загубят кой знае колко много. Въпреки, че май евентуално във Вегас заради правите и по-лесните изпреварвания уж.

Edited by BAITO6O

Квалификацията е под въпрос заради дъжд. Между временно, Ред Бул обвиняват Макларън, и няколко други отбора, че пълнят гумите с вода за да не прегряват по време на състезаниетo. :lol:

F1 обяви кога ще се проведе квалификацията в Сао Пауло. Според новия график сесията ще се проведе в 12:30 българско време. Същевременно стана ясно, че основното състезание на пистата Интерлагос е изтеглено по-рано и ще се проведе в 17:30 часа.

Дано всичко мине по план и да няма отлагания още.

18 hours ago, BAITO6O said:

Но имам някакво предчувствие за някакви катастрофи и да е мазало.

Е мазало е.

Но има и доза шанс да няма състезание де. Ако пак завали. А има такива прогнози.

За мен трябваше да се вземе от спринтовата квалификация времената и сега да е състезанието.

Edited by BAITO6O

FIA са пълни смешници. Пълни!

За всички незнаещи 

Шанса Ландо да се усере е доста по-голям от този Верстапен да изпревари половината коли и да влезе в точките.

В момента буукинга е all in срещу Макс, с цел да се запази интригата до края. Един вид ни чака Абу Даби 2021. Само дето, за да се стигне до там, ФИА нарушава собствените си правила и излага пилотите на излишен риск. Само този уикенд пуснаха VSC или червен флаг на няколко пъти с огромно закъснение.

Състезание според мен ще има, но като нищо да е с намалени точки.

И да не бяха хвърлили червения флаг, с двоен жълт, Макс нямаше как да подобри времето си и без това. Просто кофти тайминг от Ред Бул, че ги пуснаха толкова късно. Мокри квалификации са си рулетка отвсякъде. За негово щастие, продължават да се гмуркат в барикадите, тъй че е много вероятно да го дръпнат напред с няколко места. 

Edited by neshev

Дам, много станаха яко изпотрошените коли, а състезанието е след 3 часа. Ако има цяла нощ щяха да се оправят, но сега ще е почти невъзможно за Уилямс и АМ, че даже и ферарито на Сайнц. Мини-победа за Ред Бул и Хаас.

Ако Заубер оцелеят и в състезанието. Може вземат точки с тия крашове.

Edited by BAITO6O

Чака ни най-интересното състезание на годината. Юки и Лаусън се показаха в труден момент за РБ и очаквам да направят живота на Ландо гаден.

Не знам с тие стюарди кви решения ше се вземат.. Единият бивш британски пилот, другият синът на основателя на макларън.. Толкова явно бутане и за съра не е имало :)

25 minutes ago, lapd93 said:

Не знам с тие стюарди кви решения ше се вземат.. Единият бивш британски пилот, другият синът на основателя на макларън.. Толкова явно бутане и за съра не е имало :)

Тва второто верно ли е? Очевидно правилата за тия палячовци трябва да се променят, ебати нагласения спорт