Jump to content

Formula 1

tker 17-0

Recommended Posts

Sashundera

Размислих. Тва нема как да бие оня галфон пак. Мерцедес още са слаби - безпорен факт. А аз съм прокълнат - също факт. Сложих 25 на Верстапен. Така че свободно който сложи 500 лева на Ландо може да бъде сигурен че ще бъде доволен за разлика от Олимпик след КМ39!

Edited by Sashundera

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Sashundera

Еежхехехе циганина не можа да спря да циври като ученичка. Да му е честито на нещастника, въпреки че го мразя. Готин момент. За пореден път Мерцедес вадят късмет !

Edited by Sashundera

Ферари даже ми е жал да ги коментирам :suicide:Няколко неща са интересни за отбелязване.
Първо в Ред Бул сбъркаха стратегията на Макс. При очакванията за дъжд спокойно можеше да започнат с друг комплект хард, дори и използван, вместо с медиум. Така нямаше да изостане толкова много в първата част на състезанието и вероятно ще ше да спечели в края.

Второ - Макларън сбъркаха всичко, което можеше да се сбърка. Не рискуваха с дабъл стакинг при усилването на дъжда с което провалиха състезанието на Пиастри. А в края на състезанието след няколко минутни дискусии и с двамата си пилоти, че най-добрата гума за тях е медиум, решиха да дадат на Норис софт, с което провалиха и неговата надпревара.

Като цяло се надявах Макс да развали напълно празника на англичаните, но и така бива. Домакините си получиха своя победител. Макс увеличи преднината си пред Ландо, а Макларън съкратиха изоставането си от Ферари. Щях да напиша и вълка сит и агнето цяло, но се замислих, че агнето в случая е Ферари и поговорката няма да е на място!

-

Не съм особен фен на Хамилтън, но си беше марк аут момент. Рекордната девета победа на тази писта, брутално състезание направи. Пък и вече е на такава възраст, че това може и да му е последната победа в кариерата. Беше яко да чуеш catchphrase-а на Боно. :D Догодина ще е голямо шит шоу с Ферари. Ръсел също направи много силен уикенд, Мерцедес може да съжаляват, че не взеха още точки. Много силни са в студени условия, изглежда ми неизбежно, че ще започнат да са конкурентни навсякъде.

Макларън са много колебливи от към стратегия. Пиастри за кое състезание го наебават мъшката, вече съм изпуснал бройката. Безсмислено е въобще да питат Ландо какви гуми да слага. Трябва те да вземат решението, защото Ландо е дупка от към стратегия. Но си е странно, защото с медиум гумите летяха. 

Макс отново доказа, че е пълна класа и имаше шансове дори за победа, което на фона на заявките, си е победа от всякъде. Чеко, завалията, беше опитно зайче на Ред Бул това състезание. Следващите две състезания ще са решаващи за него, ако не вдигне формата, има реален шанс да го отпишат след лятната ваканция. Колкото и да си крадат точки в момента конкурентите им, в даден момент и Макс няма да може сам да изнася конструкторите. Пък и имат читави джуниъри, смешно е да продължават мъките с Чеко. Факт е, че помогна много за първата титла на Макс, с която започна сегашната династия, но това беше преди 3 години. Нищо общо със сегашната реалност.

Шарл, откакто спечели Монако, е прокълнат. Мъка са Ферари, никакво темпо последните 4-5 състезания.

Баче Нико доставя доста този сезон. Като се замислиш и той беше с крак и половина аут от Формулата, но Фетел ковидяса и му се отвори шанс. Добри точки за Астъните. Албон отново взе редки точки за Уилямс, а дори и Сарджънт направи най-доброто си класиране този сезон, тъй че вече не е последен. :D

Шести различен победител, Ред Бул вече не са най-бързите на всяка писта, сезонът мощно доставя. Догодина вече се надявам да има истинска борба за титлата. 

Ако някой някога ми беше казал, че победа на Хамилтън ще доведе до марк аут момент за неутралните фенове, със сигурност бих се изсмял. Доживях и това. Почти 2 милиона харесвания има поста в Инстаграм за около час. До какво чудо ни доведе доминация на Ред Бул само за 4 години :D

Sashundera

Въпреки че не ми е любимец доста уникален момент. Това трябва да служи като мотивация на всеки да не се отказва от нищо - дори и с най-гадния трактор и години мъка, човек винаги може да спечели. Доста интересен става сезона, очаквам скоро някой от Хаас да бие!

Малко да ви разсея от аматиорщината наречена МкЛарън, най-великия отбор в историята на формула 1 празнува своя 20 годишен юбилей като поставя своя първи шофЕр в RB1 срещу най-великия си шофЕр в RB20. Уникален батъл и клип като цяло!

https://clubs1.bg/news/red-bul-oficzialno-predstavi-hiperavtomobila-rb17/

image.thumb.jpeg.cca62106b76f9b1a8c27f6c627130cb7.jpeg

Ред Бул официално представи хиперавтомобила RB17 по време на церемония в Гудууд. На нея присъстваха Кристиан Хорнер, Ейдриан Нюи и Роб Грей. Новият хиперавтомобил е конструиран от легендарния британски дизайнер в партньорство с Ред Бул Адвансд Технолъджис и разполага с мощност от 1200 к.с.

He mentioned on the top gear video that the aero efficiency is bonkers

An F1 car is roughly 3-4:1 downforce to drag ratio , LMP cars before the last reg change were 6-7.

RB17 can reach 16:1.

What the actual fuck Newey

Лудница!!

Ралф Шумахер в крайна сметка се оказва, че е пробит диван. Баси, а уж беше някакъв голям плейбой. Да очакваме същото и за Вилньов.

Естебан Окон в Хаас от догодина, очаква се официално потвърждение скоро.

Това значи, че Хаас ще са с изцяло нов екип (Беърман заменя Нико Хюлкенберг) за пореден път. Магнусен за момента е без отбор.

Магнусен е любимия ми терорист, адски откачено копеле и много интересен за гледане. Напълни ми душата с мокрите гуми как стигна до 8 място преди малоумния му отбор да го прецака. Дано си намери място.

Кур за окон!

Никола Цолов влезе в доста силен стрийк. Втори на квалификацията на Хунгароринг и е в добра позиция да вземе добри точки. 

Договора му също е тоталка. Погледа на Хорнър каза всичко. КРИСЧЪНЕ, ВРЕМЕ Е ДА ИЗХВЪРЛИШ БОКЛУКА!!!

imperator-terim

Няма такъв идиот като Серхио Перез. В четвъртък се беше изказал, че "не знае защо има толкова много спекулации около бъдещето му и че имал договор, който щял да си изпълни." Не знам какво чакат още в Ред Бул. 

Цолов току що спечели първата си победа в неделно състезание! :beer:В последните 3 обиколки имаше safety car, който му помогна в борбата със съотборника му Van Hoepen.

• Upvote 2

Извади стабилен късмет този уикенд, но все пак затвърждава добрата форма последните състезания. Жалко, че пропуска Спа другата седмица. 

И Кими Антонели взе първа победа, в основно състезание от Формула 2. Чакаме и баче Оскар да се разпише следобед, и ще е доста палаво-маркаутски уикенд. :beer:

imperator-terim

Манипулациите на Макларън по радиото ми идват малко в повече. :D Омазаха стратегията жестоко. Надявам се Ландо да си вземе победата.

Много драма, интересно беше за гледане. :D Реално и Ландо, и Оскар заслужаваха да спечелят. Според мен Ландо все още е много далеч от Верстапен, че да игнорира отборните заповеди и да се опитва да вземе победата на всяка цена, така че в крайна сметка взе правилното решение, пропускайки съотборника си напред.

Перез се представи добре. Верстапен вече силно се усеща, че като няма добра кола прави грешки и е доста вероятно това да му изяде главата към края на сезона.

StoneColdFaN

Бате, единствения шанс да захаресам Мерцедес, е ако Никола Цолов успее да влезе във Ф1 и почне да кара за тях. За първото нямам съмнения, защото манякът хич не е лишен от качества, но за второто ще трябва още много хляб да изяде. 

Edited by StoneColdFaN

Вместо да празнуват епичната победа, Макларън сега трябва да се обясняват като путки. :D Абсолютно неоправдано беше да вкарат Ландо първи, с което не само вкараха огромна въпросителна около победата на Пиастри, но и преебаха Ландо, който като нищо можеше да го догони, дори ако бяха избрали конвенционалната тактика. Но тук опираме до това, че Макларън са все още са доста неопитни, щом се отнася до борба за победи и дори за титлата, което ги ебе още повече, защото имат двама пилоти, които са шампионски материал. Затова и Ред Бул продължават да бутат Чеко, защото поне не им се налага да взимат трудни решения с толкова своенравен пилот като Макс. Иначе се радвам за Пиастри. Победата си е победа и пичът е един от най-големите таланти последните години. Норис може само да съжалява. Поредното състезание, което можеше да спечели, но заради спорни стратегически решения и негови грешки, остава само с една победа засега.

Макс направи шоуто по радиото. За мен това е подходът. Като стратегията е боклучава, просто им го казваш и ги държиш отговорни. Не като Шарл, който колко състезания го ебаха с аотизма си Ферари, а Шарл си трае като путак. Слабо състезание на Макс, според неговите стандарти, но в момента Ред Бул са стабилно зад Макларън, почнаха да се дънят стратегически и ъпгрейдите не им донесоха нужната скорост. Хамилтън си върна формата. Последните състезания е на шампионско ниво. Битката му с Макс беше епична. Чеко със стабилно състезание този път, ще е интересно дали ще успее отново да отърве кожата. Ръсел се прееба още с квалификациите, но пак добре, че взе някакви точки. 

Уилямс и Рейсинг Булс се осраха брутално със стратегията. Доста ялова писта. Изпреварванията бяха тегави, но от към драма го докараха. Нещата взеха да стават интересни, ще е интересно дали ще има 8 различен победител. Вярваме в теб, Чеко! :D 

• Upvote 2

След това състезание мога да ви кажа само едно - новия лидер във формула 1 се казва МкЛарън. Ред Бул за пръв път от години изглеждаха като палячовци. Верстапен ме разочарова като показа след всички тия титли, че още може да се държи като сърдито хлапе, и живия пример за това беше как GP, инжинера му го постави на място и му каза че просто кара като кретен. За удара с Хамилтън си е напълно виновен. 

Новия лидер при пилотите обаче не се казва Ландо Норис. Тоя се държа като пълно дечко и палячо. За какво трябваше да ги прави тия циркове накрая? Пич, бутнахте най-ДОМИНАНТНИЯ пилот в историята на формула едно, вместо да се радвате че отбора ви ще спечели титлата и да направиш място на съотборника ти да спечели първото си състезание ,ти трябва да ревеш като кучка? Вината също е и в екипа на МкЛарън, който въпреки че имат най-силната кола, са конкуренция на ферари в палячовщина. 

Нервността на Макс му коства място в това състезание с тоя гаф с полета, както и точки. А МкЛарън вече дишат в прахта на Ред Бул и всяка една шибана точка е от значение. По тази траектория на която вървим, МкЛарън зимат титлата а защо не да стане и някой ъпсет и Макс да загуби също титлата. Тогава Тото, на който толкова му се подиграваме, ще се смее последен, когато Верстапен му е пред вратата да подпише договор като му тегли на Хорнър една майна. :D Перез се представи достойно като влезе в точките, но едно прилично състезание след толкова много демидж нанесен...късно е. Пътник е. Единственото спасение за Ред Бул в момента се крепи само и единствено в един човек, след лятната почивка, и той е:

2314028-48179330-2560-1440.thumb.jpg.6448f568ddbf70837732719c94bdde5e.jpg

Единствения човек, способен да чука Верстапен в една и съща кола, DANNY FUCKING RIC!

Edited by Sashundera

Не съм убеден, че идеята за двама равнопоставени пилоти  в един отбор работи. Още повече когато имаш Ред Бул и Макс Верстапен на лидерското място пред тях. Би работило, ако имаш тотална доминация на твоя отбор и много по-добър болид от противниците си както се е случвало в миналото. Но случая не е такъв. От тук до края на шампионата всяка точка ще бъде важна. Норис е заслужил да бъде първи пилот на тоя отбор. Пиастри е адски талантлив, но все още няма дори два пълни сезона във F1. Нищо нямаше да му стане, ако почака още малко за първата си победа. Ландо се бореше със зъби и нокти години за нея. В момента стратегиите на Макларън работят за Макс и го поддържат жив.

Като стана въпрос за него днеска тотално му беше избила съчмата. Разбирам, че в Ред Бул объркаха всичко каквото можеше да се обърка, а той не е свикнал това да се случва, ама след като 3 години си бил недосегаем именно заради болида, който ти предоставя отбора ти, може и да си една идея по-мек с тях. Иначе си беше добро шоу да ги слушаш с Ламбиаза, който също не е от най-уравновесените хора на света. Сигурен съм, че доста псувни е отправил посока майката на Макс при изключено радио. Погледа на Хана Шмидт показваше адско отчаяние слушайки двамата да спорят.

За Ред Бул е хубаво, че предстоят две неща. ГП на Белгия, където дори пилотите на Макларън очакват РБ да имат предимство и лятната почивка. Тя трябва да бъде използвана много добре за подобрения на колата, да се обмисли статута на Чеко Перез, и най-вече да се изредят всичките “важни” господа във и около отбора начело с Йос и Хорнер да полапат на Ейдриън Нюй, за да го убедят да продължи да работи в РБ. В противен случай ми се струва, че нещата за Ред Бул ще продължат да се влошават

-