Jump to content

Formula 1

tker 17-0

Recommended Posts

Ферари да правят молебени да стане нещо с печката, че победата беше задължителна в Сингапура. Дано на някой старт Верстапен отнесе черния.

Единствения напълно невинен в катастрофата беше моя човек Фернандо Алонсо, макар че реално не виждам вина и в Кими Райконен. Жалко за испанеца, защото това беше шанса на Макларън за добро класиране с тоя овчарски двигател, който предоставиха Хонда за сезона.

При пистите, които остават, дори и с едно отпадане на Хамилтън, пак би трябвало Люис да е шампион.

Edited by MainEventer

Кими имаше отличен старт, Макс също, Фетел защитаваше позиция - рецепта за трагичен край на състезанието и за тримата. Не съм на мнението, че Макс е напълно виновен за случилото се. Кими дойде толкова бързо, нямаше как да го види от тази страна. Ако набие спирачки - всички зад него са трупове. Ако даде газ - видя се.

Най-тъжно ми е, че всичко това доведе до поредна победа за Хамилтън, с което сезонът е почти решен.

• Upvote 2

Доста труден момент да си фен на Ферари. И аз след първоначалния flame към Ферстапен съм на мнение, че не е виновен. Кими с перфектния си старт го настигна, а Фетел защитаваше позицията си, като Макс го следеше него и в крайна сметка се оказа в сандвич. Единствения ощетен в тая касапница беше Алонсо. Страхотна възможност се отвори и за болидите на Рено, но сбъркаха с вторите интермедии и в последствие с проблемите на Хюлкенберг изгубиха сума ти точки. Наистина това трябваше да бъде уикенда на Ферари, където да направят двойна победа и да се борят в останалите състезания със зъби и нокти за титлата. С оглед на оставащите състезания, не остана такова в което да имат такова огромно предимство спрямо Мерцедес, както в Сингапур. Може би Сузука, но тази писта е виждала какво ли не, тъй че нищо сигурно няма. От тук нататък се молим Хамилтън да отпадне поне в 2 състезания.

Едит път моят човек Алонсо ще има шанс да им покаже на тея джобъри как се кара на мокро, на писта, където има шанс за топ резултат и те го удариха на старта, заеби................

Иначе аз не мисля че има виновен в мелето към първия завой. Просто Кими и малкият направиха по-добър старт от Фетел, никой не искаше да отстъпи и се стигна до този резултат. След него, вече е в сферата на утопията, някой да спре Хамилтън към титлата, като за целта е нужно той да отпадне 2 пъти, или поне веднъж и Ферари да доминират на повечето писти до края на сезона, което е трудно постижимо.

Последно, държа да отбележа че Дани Рикиардо за мен твърдо е пилотът на сезона до момента и показва поредица от топ представяния, като ако не беше наказанието в предното състезание и ударът, който получи от Макс наскоро, щеше да има двуцифрен брой поредни подиуми с третата по сила кола, което е достойно за респект.

• 2 weeks later...

Ланс Строл може да е голям талант, но преди всичко трябва да се научи да завива. Смисъл, какво по-дяволите беше това?!

Ебах тоя завой с радиус по-голям от тоя на Слънцето. 

Иначе "късмета" продължава да съпътства черните кончета. Фетел с прецаканото турбо в квалификацията, Кими със същото преди старта. Може да си представите колко оспорван щеше да бъде шампионата при изпуснатите двойни победи в Сингапур и Малайзия. Щеше да се върже дори и битката при конструкторите. Шанс има все още за Себ, личи си че новия двигател е нереален, бият Мерцедесите на завоите и почти им достигат скоростта на правите. Надявам се именно заради това предимство в завоите, Ферари да доминират и на Сузука, за да запазят шансовете на Фетел. 

• Upvote 2

По принцип на харесвам нито Хамилтън, нито Фетел, но едно нещо ми прави кофти впечатление. Миналата година доста псевдоспециалисти и особено феновете на Въглена, коментираха как Розберг бил жалък шампион, който бил спечелил само с късмет, използвайки проблемите на Люис. Интересно ми е какво ще кажат тези хора сега, след като ако не беше късметът, след последните две състезания Хам щеше да е със 17-20 (при да кажем две победи на Фетел и 3-ти места на Люис, които изглеждаха максимума му) точки пасив, а не с 34 аванс. И неизкушените в спорта и в математиката могат да сметнат за каква огромна разлика става въпрос. На практика тези две състезания почти сигурно решиха битката за титлата, но не чувам някой да определя лидера като незаслужен. Да не говорим за историята с Глок от 2008, която спаси британеца от огромен срам за втора поредна година, както и за двете отпадания на Нико в последните 6 състезания през 2014, така че някои фенове на Люис (не конкретно във форума) е добре да са по-умерени в оценките.

On 02/10/2017 at 5:50 PM, soccerav said:

Ланс Строл може да е голям талант, но преди всичко трябва да се научи да завива. Смисъл, какво по-дяволите беше това?!

:( Ебати тъпотията.

2 hours ago, itzo1994 said:

:( Ебати тъпотията.

Вляво от Строл има място за 1 болид, той си кара почти в средата... Гледната точка на Грожан е прекрасна. Далече съм от мисълта, че трябва на наказват някой, случват се и такива работи, ама Себ определено няма вина. Не разбрах в крайна сметка дали на Фетел не му се прецака скоростната кутия след тоя удар, ако е така ще се наложи смяна, което означава 5 места назад на стартовата решетка...

10 hours ago, soccerav said:

Не разбрах в крайна сметка дали на Фетел не му се прецака скоростната кутия след тоя удар, ако е така ще се наложи смяна, което означава 5 места назад на стартовата решетка...

Външната обвивка на кутията е счупена, но това се сменя без наказание. Най-накрая малко късмет.

• Upvote 2

Хамилтън ги разсипа на квалификацията. Дейвид Култард на интервюто след това му каза, че на моменти не е можел да повярва колко добре и с каква скорост взима S-образните завои. За мен важи същото. Просто карането му беше наслада за окото. Абсолютно безпогрешно.

Серхио Перес трябваше да бъде наказан според мен за блокирането на Строл, но днес ще се появи повече информация около инцидента. Нямаше достатъчно кадри със станалото.

Честита титла на Църния. Не знам просто вече какво да кажа за инжинерите на Ферари, но не мисля, че може всичкото това нещо да се оправдае само с лош късмет, просто явно наистина огромна част от тях са абсолютни олигофрени........

On 6.10.2017 г. at 11:32 AM, itzo1994 said:

Най-накрая малко късмет.

You jinxed it...:D Мани майтапа, на мен ми е тъжно вече. Това са не само изпуснати точки, ами и победи. Аривабене трябва сериозно да окастри състава и да вземе други хора за следващия сезон. Не е като да няма шанс все още за Фетел, Формулата е като футбола, Фетел бие два пъти, Хамилтън отпада и воала. Е да не се лъжем, илюзорни са шансовете наистина, но да не губим надежда. 

Добре, че реших да спя до късно, вместо да гледам състезанието. Нереален късмет има Хамилтън. Да, с това каране и без това щеше да спечели, но друго си е да има драма до края.

Говорите глупости вече. Какъв късмет на Хамилтън? През целия уикенд нямаше една грешка и спечели състезанието безупречно. И да, Мерцедес си признаха, че стратегията на Ботас е била направена с цел да задържи втория, който и да е той, зад себе си.

Колкото до проблемите на Фетел през сезона - това няма нищо общо с късмета на Хамилтън, той неговата работа си я вършеше. Грешките на Ферари са си тяхна вина.

И не, не съм фен на Хамилтън, както и по-горе съм писал, но ако има титла, която си е извоювал и ще е заслужена, то това е тази - чак четвъртата. 

1 hour ago, MainEventer said:

Какъв късмет на Хамилтън?

Единственият му опонент за титлата отпадна в 4-тата обиколка. В Сингапур Ферари-тата си заминаха в самото начало. Тези две отпадания му гарантираха титлата 4 кръга преди края. Това е късмет. Имал е късмет, толкоз.

Напълно съм съгласен, че този сезон кара най-добре, но това го казах и в предишния си пост.

• 2 weeks later...

Фернандо Алонсо официално остава в Макларън и за сезон 2018:beer: Айде Рено, дайте му добър двигател само.

• 3 weeks later...

Фелипе Маса официално обяви оттеглянето си от Формула 1 в края на сезона. Този път окончателно. Един от най-достойните опоненти, които любимия ми МакЛарън е имал през годините. Само малшанса и Тимо Глок му попречиха да стане световен шампион, а и това е най-срамния ми момент като привърженик на МакЛарън. Най-голямата му победа бе когато успя да победи смъртта след нелепия инцидент на Хунгароринг.

Макар и да не стана световен шампион официално, Фелипе повече от достойно продължи традицията бразлиската школа да бъде силно представяна във Формула 1 - школа, която е родила Емерсон Фитипалди, Нелсон Пикет, най-великия Айртон Сена, Рубенс Барикело и още много.

Edited by MainEventer
  • 4 weeks later...

Kubica е навъртял 100 обиколки на тестовете в Абу Даби.

DPtuadlX0AAWTFS.jpg:large

Много се надявам да го вземат, а като гледам, май нямат и друг избор.

• Upvote 3

Alfa Romeo са сключили договор със Sauber и сега ще играят кажи-речи ролята на втори отбор на Ferrari, като пилотите им за следващия сезон най-вероятно ще са от тяхната младежка програма. Така за другата година остава само 1 свободно място - в Williams. И аз съм голям фен на Кубица, но той сам е казвал, че натоварването върху ръката му е прекалено голямо във F1. Да видим все пак, даже и в едно състазание да участва, пак ще е интересно.

• Upvote 2
3 hours ago, Flam3 said:

Alfa Romeo са сключили договор със Sauber и сега ще играят кажи-речи ролята на втори отбор на Ferrari, като пилотите им за следващия сезон най-вероятно ще са от тяхната младежка програма.

По всяка вероятност Маркус Ериксон остава в отбора на Заубер заради тесните си връзки ссъс собствениците. Двете спрягани имена от младежката програма на Ферари бяха Антонио Джовинаци и Шарл Льоклер, но Джовинаци вече подписа догоовр за трети пилот на Ферари догодина. Така на практика пилоти на Заубер през следващия сезон ще са Ериксон и Льоклер. Всички доволни - и собствениците на Заубер запазват техния човек, и Ферари получава едно място за свое момче.

Трябва да стане нещо много сериозно, че Кубица да не заеме мястото в Уилямс. Негово назначаване ще генерира голям интерес към отбора. Историята около неговото име с контузията и последващо завръщане при най-бързите си е като извадена от приказките и медиите и хората ще следят много изкъсо всяко участие на Роберт. В крайна сметка живота е пари и е нормално шефовете да постъпят по този начин, щом той доказва, че може да издържи на натоварването на състезателните уикенди. Моето мнение е по-различно и аз не бих вкарал Кубица в кола от Формула 1 чисто от грижа за здравето на пилота. Просто не вярвам, че ако се създаде непредвидена ситуация Кубица ще е в необходимото състояние, за да реагира по най-бързия възможен начин с тази ръка. В крайна сметка отборите във Формула 1 могат да си осигурят услугите на най-добрите специалисти в какъвто и да е бил бранш, включително и в медицината, така че щом те казват, че Кубица може, кой съм аз да го оспорвам. И все пак не бих го допуснал.

Edited by MainEventer
  • Upvote 2
  • 1 month later...

Сергей Сироткин ще е съотборник на Лан Строл в Уилямс догодина. За Кубица остана ролята на резервен пилот в отбора. Не е тайна, че зад Сироткин стоят много солидни спонсори, които ще налеят свежи и необходими пари в Уилямс, така че избора от гледната точка на отбора е най-правилния. Вече всички пилоти за новия сезон за вече ясни.

• 2 months later...

Остават 2 дни до началото на сезона. Надявам се да видим оспорвана битка, не само между Мерцедес и Ферари, а и другите отбори. Скрита лимонка за мен е Sauber, и по-специално Charles Leclerc. Дано с него Sauber отбележат точки, че от 2 години са на 0. :( 

MainEventer

Днес най-великия щеше да навърши 58 години.  Gone, but not forgotten.

Очаквам силен сезон от Сайнц джуниър. Рено имат ебаси мощните пилоти. Дано наистина стане битка за всяко място. И дано Макларън се представят по-силно от миналия сезон. То по-слабо не може, така че желанието ми ще се сбъдне със сигурност :D

1 minute ago, MainEventer said:

И дано Макларън се представят по-силно от миналия сезон. То по-слабо не може, така че желанието ми ще се сбъдне със сигурност :D

Може, може. Алонсо ще се състезава и в WEC, няма да изпусне състезания от F1, но като нищо може главата му да е другаде или да се преумори. :D 

• Upvote 1