itzo1994 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 ^ Вече е и официално потвърдено. Няма връщане назад за Rosberg. Също така Wehrlein е подписал със Sauber. MainEventer, Berbatov and Flam3 3 Quote Link to comment
itzo1994 Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 Quote http://www.bbc.com/sport/motorsport/39972058 Nicky Hayden, шампионът в MotoGP през 2006г. и сложил край на победната серия на Valentino Rossi, е починал. Hayden беше пострадал след сблъсък с кола, докато е карал колело миналата седмица. Иначе тази седмица е ГП на Монако, както и Инди 500. Fernando Alonso ще участва във второто, в квалификациите е завършил пети. Засега се справя много добре. На пресконференциите не пропуска да се заяде с Honda и мощните им двигатели. https://streamable.com/vrqpm Berbatov 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Ferrari с 1-2 в Монако, перфектно състезание. natopor4en, Brutalnia, Flam3 and 3 others 6 Quote Link to comment
Flam3 Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Има прогрес при Ferrari спрямо предния сезон. Bottas си личи, че не е на нивото на Hamilton ,и битката при конструкторите се очертава доста оспорвана. Следващото състезание GP на Канада е доста сходно като характеристика с Монако, така че очаквам увеличаване на аванса пред Mercedes. Alonso се представяше доста добре в Indy 500, като дори водеше в един момент, преди двигателя му да откаже. Бившият пилот на BAR Honda Takuma Sato грабна победата. itzo1994, Ponetron and Berbatov 3 Quote Link to comment
itzo1994 Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Indy 500 беше супер интересно състезание. Dixon имаше зрелищна катастрофа, Alonso отпадна заради двигател (преследва го кошмара от F1), легендата Max Chilton имаше реален шанс да спечели, а накрая Castroneves и Sato се бореха дори в последната обиколка. Мисля, че Alonso показа много убедително, че не е сбъркал с отказването от Монако. Много ще се радвам, ако и други пилоти опитат трансфер, дори временен, в IndyCar. След 3 седмици пък са 24-те часа на Le Mans, където също участват редица бивши пилоти от Формулата. Flam3 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Тоя уикенд са 24-те часа на Льо Ман, мина вече една четвърт даже. Препоръчвам ви да го гледате, тук го дават по Eurosport. Има доста бивши пилоти от Ф1 - Kobayashi, Buemi, Davidson, Nakajima, Piquet Jr, Vergne, Petrov, Barrichello, Chandhok, Fisichella... От IndyCar видях Dixon и Tony Kanaan. Най-култов обаче е Fabien Barthez (да, вратаря) с второто си участие, който кара за собствения си отбор в LMP2 класа, и се справя доста добре. Quote Link to comment
itzo1994 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Уникално shitshow е Баку в момента. Топ 4 са Рикардо, Строл, Магнусен, Окон. Quote Link to comment
tker 17-0 Posted June 25, 2017 Author Share Posted June 25, 2017 Едно от най-интересните състезания в последните няколко години. Много драма, изпреварвания, появи на сейфти кар, наказания и битка до последната секунда буквално. Ако от двайсетината състезания на сезон, има 13-15 такива, а не 3-5, то Ф1 би била много по-интересна и би привлякла фенове. Отделно беше готино как Хам и Фетел изпуснаха победата по различни причини, като ако бяха отпаднали след удъра помежду им, щеше да е още по-добре . Иначе след рестарта, ако Ботас беше атакувал Окон по-смело и доста по-рано, щеше да има поне 7-8 повече обиколки на чиста писта и можеше да спечели състезание, което започна на 1+ обиколка от лидерите. Quote Link to comment
thuglife7777 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Обаче Хамилтън иска леко тактично да направи Фетел heel. Играе го face Хамчо :D. И Чарли и той като част от authority бута един и си затваря очите за друг, при жълт флаг с 300км+ се хвърчи Rock 1 Quote Link to comment
soccerav Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Трябва да започнат да гледат по по-различен начин на brake testing-а. Не може safety car-a да е на цяла права пред теб и ти умишлено да бавиш 20 коли зад теб излизайки от завой. На старта ясно си пролича, че Валтери Ботас нямаше никакво намерение да се бори за предна позиция, а целта му бе по-скоро да забави фераритата и по-специално Фетел. За Строл не знам какво да кажа, тоя човек трябва да почне да си гледа огледалата. При последния рестарт Рикардо си го мина като малка гара, а що за малоумник трябва да си, че да се дадеш без бой 100 метра преди финала на правата? Имаш право на една маневра за защита на позицията, щеше да е напълно достатъчна за да задържи втората позиция. Rock and Berbatov 2 Quote Link to comment
Berbatov Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Яд ме е че отново проблем с колата попречи на Маса за подиум, а дори и победа... п.с. Хамилтън трябваше да бъде наказан... Edited June 26, 2017 by Berbatov Rock 1 Quote Link to comment
Monteso Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Типична за Европа и западния свят картинка. Циганина нарушава правилата, но белият го отнася. cska_sofia, BANNED, d0baTa and 2 others 5 Quote MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
soccerav Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 Който се мисли за карък нека изгледа последните 4 обиколки на Ферари през днешното състезание на Силвърстоун. Изпускат питомното по средата на сезона. Мерцедесите нямат никакви проблеми, освен типичните със софт гумите след 30 обиколки, а същите тези гуми се пукат и на двата болида на Ферари в рамките на няколко обиколки. Само преди година, същите тези гуми прецакаха Фетел отново в последните обиколки. Инженерите в Мерцедес са с класи над тия в любимия отбор, което ще им спечели и титлата, ако италианците не се вземат в ръце още на Хунгароринг. Berbatov, Flam3, itzo1994 and 1 other 4 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted July 30, 2017 Author Share Posted July 30, 2017 Огромен респект за мениджмънтът на Мерцедес за начина, по който проведоха днешното състезание. Пуснаха Хамилтън напред, но след като не успя да пребори фераритата, върна позицията на Ботас. Браво и на Въглена в ситуацията. Изключително ми е противен, но в случая постъпи много мъжки и показа, че няколко точки, не са по-ценни от достойната постъпка. На другият полюс за пореден път бяха Ферари и грозните им сметки, които за втори път прецакаха Кими, защото прехвалената им звезда не може да го бие сам. Ако ще и 10 титли да спечели, пак няма как да доближи големите в спорта. Знам, че е въпрос на лични предпочитания. но аз винаги ще предпочитам моделът на Мерцедес, където пилотите се борят равнопоставено и има битка, пред предизвестеното бутане и дребни сметки на Ферари. itzo1994 1 Quote Link to comment
MainEventer Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Хамилтън отдавна се е опорочил с предишните си действия и това пи ар изпълнение днес няма да промени отношението на никого към него. Всеки знае, че тези точки няма да му трябват в края на сезона. Истинската звезда днес беше: Rock, soccerav, Berbatov and 2 others 5 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted July 30, 2017 Author Share Posted July 30, 2017 Той Фернандо Алонсо няма нужда да се споменава, тъй като е най-добрият пилот във Ф1 в момента, а и от доста време насам. Да хванеш 6-то място, с този Макларън, е като победа. Много жалко, че вероятно игрите на Фетел и Въглена ще го държат далеч от водещите отбори и догодина, а при настоящото положение на двигателите и задвижващите системи на Хонда, не виждам смисъл да се мъчи, като не е като да е беден за пари. По-добре, ако няма как да кара в топ отбор през 2018, да се пробва в Индикар примерно. Иначе аз не защитавам Въглена, който е доста гнусен и противен тип и като фен на Алонсо, още от 2007 ми е черен с простотиите си. Да не говорим за отношенията му с Розберг, които за мен отказаха Нико от това да работи в подобна атмосфера, след като взе титлата. Истината е обаче, че ПР или отборно решение, днес постъпи нетипично коректно за него. А и колкото и да не го харесвам е класи над Фетел като пилот според мен. Германецът не съм убеден, че превъзхожда Рикиардо ,наглия Верстапен, а защо не и Кими, когато последният е мотивиран. А тактиките на Ферари с разделение на пилот 1 и пилот 2, винаги са ме дразнели, защото когато те са силни и доминират, конкуренция няма, тъй като те не поставят пилотите си, в позиция да се състезават, под предлог, че всичко е за "благото на отбора". Личеше си че на Кими не му е приятно и аз лично нямам идея защо търпи, при положение, че вече е в края на кариерата си и не е като да му трябват спешно парите от допълнителна една година, в която да кара без удоволствие, бидейки пилот 2. Quote Link to comment
itzo1994 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Моделът на Мерцедес за "равнопоставени" пилоти (до миналата година поне) работеше, защото всички яростно подкрепяха Rosberg, а той пак намираше как да си съсипе състезанията или Lewis просто беше по-добър от него. Затова ти изглеждат равни. Kimi и Vettel за мен имат доста сходни умения, абсурдно е обаче да сравняваш Vettel с Verstappen примерно. Най-добрите на решетката в момента са Alonso, Hamilton, Vettel и Raikkonnen. Вече във Ферари как си редят стратегията си е тяхна работа. Понякога сработва отлично както в Унгария, понякога провалят Kimi, понякога Sebastian, понякога и двамата. Ако сега бяха дали на финландеца победата, Vettel щеше да е със 7 точки по-малко! Това не е малко, не е като разликата между трето и четвърто място. Berbatov, soccerav and Rock 3 Quote Link to comment
MainEventer Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 38 minutes ago, itzo1994 said: Най-добрите на решетката в момента са Alonso, Hamilton, Vettel и Raikkonnen. Дани Рикиардо не е по-слаб в момента от никой от четиримата. Изключително добро владеене на автомобила и почти не прави грешки. Добър е във всеки един аспект от състезанието. tker 17-0 1 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 Първо искам да изкажа съгласие, че Рикиардо е много силен пилот и в моята лична класация е трети в момента, след Алонсо и Хамилтън. Много е бърз и има усет в директните битки, без да е безразсъден като Макс например. Вече по другите теми. Не смятам че Ферари е трябвало да "дават" победата на Кими. Напротив, трябваше да ги оставят да се състезават, в рамките на допустимото, естествено без да се удрят. Идеята с "даването" на победи, характерна за италианците и за Ред Бул в периодите им на доминация, намалява интересът към спорта и отблъсква редовия фен, защото това е точно обратното на състезание. Дори когато казваха по радиото на Маса "Фернандо е по-бърз от теб", пак бях против, въпреки че исках Алонсо да печели. Същото беше и в периода 2011-2013 в Ред Бул. Като цяло концепцията с пилот 1 и 2 не ми допада, защото това не е колоездене, където отборът има един лидер и всички други карат за него. По темата, дали Розберг е фаворизиран и като цяло динамиката в Мерцедес. Първо, много хора забравят, че Нико беше в отбора от 2010 и заедно с Шумахер и Рос Браун е участвал под някаква форма в изграждането на отбора, след закупуването на Brawn GP от Мерцедес. Това няма как да не е донесо една благодарност към него, в периода, в който почнаха да печелят. Освен това, Хам е доста конфликтен и доста пъти се обърна срещу отбора в медиите, ако тези неща изобщо имаха значение. За мен обаче Нико в никакъв случай не е бил фаворизиран. Реално той имаше две ключови отпадания, включително и в последното състезание, в края на сезон 2014, които му костваха титлата. През 2015, също проблемите бяха повече в неговата част на гаража. За това не се говори много, но когато беше обърната ситуацията през 2016, се почнаха конспирации и обвинения от Хам и феновете му. Ако искаха Розберг да доминира, можеха да му пуснат пилот 2 (примерно Маса, Уебър......) за съотборник и щеше вече да има 3 световни титли и по 13-14 победи на сезон, с онази кола на Мерцовете. Вместо това, те оставиха пилотите си да се състезават, дори след удара в Испания миналата година. Отказването на Нико пък, без да имам доказателства разбира се, според мен се дължи на лошите му отношения с Люис и отровената атмосфера в гаража. Ако отборът го фаворизираше, дали би си тръгнал, вместо да вземе още титли? Последно е мнението ми за Фетел. За мен той е най-големият overachiever като пилот в историята, на база успехи-талант. Има 4 световни титли, с шанс за още. Още в Ред Бул, с най-силната кола и изявен втори пилот в периода 2011-2013, едва не изпусна титлата през 2012, а през 2010, имаше нужда от грешка на Ферари в последното състезание, за да вземе титлата от Уебър и Алонсо, който караше доста по-бавното Ферари. Мисля, че всички помним скандалите с Уебър, съмненията че двамата не карат еднакви по сила и издържливост кола и коментарите на австралиеца, след една от победите му, как "не е зле за пилот номер 2". След това през 2014, дойде Рикиардо, като пълен новак в отбора и буквално измете пода с него, печелейки две победи и показвайки, какво може германецът в равнопоставени условия и без колата му да доминира. Впоследствие през миналата година, често беше надкарван от Кими, който е далече, най-вече като мотивация, от периодът си в Макларън и първия във Ферари. Дори през тази година, 2 от 4-те му победи са след "съвети" и "стратегия" от бокса (Монако и Унгария). Та за мен, той е по-слаб пилот от Алонсо, Люис и Рикиардо категорично, както беше по-слаб от Нико (който с Редбула от 2010-2013, също би имал 4 титли, както би имал и три с Мерцедес, ако не караше срещу Хам, докато не съм убеден, че Фетел би могъл да бие Люис с еднакви коли). Вече сред останалите бих го сложил в групичка със сегашния Кими и Верстапен, който има невероятен усет и скорост, но е прекалено арогантен и често прави глупости, поради това. Quote Link to comment
soccerav Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Трябва да си изключителен малоумник за инженер за да оставиш двата болида от своя отбор да се състезават един с друг на трасета като Хунгароринг и Монте Карло. Те затова са отбор, за да си помагат преди всичко, когато отбора се справи с другите, тогава може да си разчистват техните сметки. Ферари направиха необходимото, тъй като в крайна сметка постигнаха двойна победа, която е по-добре от 1-во и 5-то място например, на което Фетел щеше да свърши ако Кими не беше помогнал, а дори имаше възможност да отпаднат и двамата ако се бяха блъснали ако ги бяха оставили да се състезават. Също така, Фетел караше 65 обиколи с изкривено окачване в Унгария, това да държиш болида, който лети с 300 km/h в права линия при условие, че колата ти сама завива наляво си е чиста класа, тъй че не знам за какъв надценен пилот говорим, още повече да бъде сравняван с Ферстапен, който към момента не е нищо по-различно от Квят, една по-лека версия на Монтоя, мислят си че карат не болид ами танк. Другото, изключително трудно може да определите класата на един пилот, защото пилота винаги е лимитиран от колата. Измежду Кими, Фетел, Рикардо, Алонсо и Хамилтън моментално слагам Нико Хюлкенберг, който с тази средняшка кола успява да се набута в топ 10 и щеше да го направи отново, ако не бяха механиците в Унгария. Ако Рено вървят така много скоро ще развалят сметките на водещите отбори. itzo1994, Berbatov and MainEventer 3 Quote Link to comment
itzo1994 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Средна работа беше ГП на Белгия. Хамилтън и Фетел далеч пред другите, Рикардо със силно състезание, Перез с малоумно и доста рисково каране, Верстапен и Алонсо отпаднаха. Нямам търпение Кубица да заеме мястото на Палмър и Рено да изкарат няколко точки, че Грожан и Магнусен с Хаас като нищо ще ги издухат до края на сезона. Flam3 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 https://streamable.com/oanyl Ще се разплача. Rock 1 Quote Link to comment
MJ23 Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Ако това малко копеле катастрофира и го ампутират, ще събера цялото BWC и ще го почерпя. Аз толкова безумен идиот втори не съм виждал, дори Монтоя на фона на този изглеждаше като 50 годишна лелка в Опел Корса. cska_sofia and Rock 2 Quote Link to comment
Loop Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Мислех си, че по-голям противняк от нафукания мангал Хамилтън няма да видя във Ф1, но ето, че съм грешал. Само като се сетя, че едно време "врагът" на мойте хора беше Хакинен и беше удоволствие да го гледаш дори като си фен на Ферари. А сегашните... и на мен ми се реве. cska_sofia 1 Quote Link to comment
Monteso Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 1 hour ago, MJ23 said: Ако това малко копеле катастрофира и го ампутират, ще събера цялото BWC и ще го почерпя. Аз толкова безумен идиот втори не съм виждал, дори Монтоя на фона на този изглеждаше като 50 годишна лелка в Опел Корса. Остана ли с кво да черпиш MJ23 1 Quote MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
Recommended Posts