Jump to content

Кратки новини

dbrm

Recommended Posts

Jimmy Smith ще направи дебюта си като коментатор за UFC на UFC 221. Това ще стане на 11 февруари в Австралия.

^Интересно е какъв коментаторски екип ще сформират с Jimmy Smith. За мен най-добрият тандем в момента се получава между DC и Joe Rogan. Изглежда Jimmy Smith ще го ползват на мястото на Rogan, тъй като той не прави шоута извън САЩ и като цяло коментира само Американски ППВ-та. Не знам дали биха опитали Jimmy Smith да е в тандем с Rogan за някое от шоутата, замествайки DC или Cruz.

Трудно ще са в тандем, защото и двамата са color коментатори, а им трябва някой да чете рекламите и другите простотии. Ако са трима, не е изключено.

Според мен, Jimmy Smith беше викнат за да наследи Joe Rogan, който очаквам да има все по-малка роля в компанията. Вижда се, че вече не му се занимава и има други приоритети.

3 hours ago, baikiro said:

Това ще е добро.

По принцип ще е добро, ама ми писна на куро да си прескачат категориите и да не се бият в тях. DC до колкото знам го чака пенсиониране в края на тая година, и като нищо това ще му е бенефиса. Кво правиме, ако победи Miocic ? Овакантяват се две титли.. Като иска някой шампион да се качва в горната категория, да го карат преди това да се откаже от титлата си, та веднага да се организира мач за нея, а не да висиме 6+ месеца без шампион в поредна категория.

-

5 hours ago, baikiro said:

Това ще е добро.

Ако слуховете са верни, UFC 226 ще има три champ vs. champ битки. За 1 вечер ще задръстят дивизиите за следващата година. Но самите битки са нечовешки, няма как да си недоволен като фен. 

Да, апък и да не се правим сякаш има кой знае какви битки за двамата, особено за DC. Какво, някой иска ли да го види да се бие с Manuwa, OSP или нещо такова. Първо, че повечето нямат грам интерес към такива битки и второ - абсолютно ясно е какво ще се случи в тях. Има само една смислена битка за DC на този етап в неговата дивизия и това е срещу Густафсон, а той в момента е контузен и възстановява. Така че нека да видим супер сблъсъка, да се позабавляваме малко.

Чисто като сблъсък фенът в мен е абсолютно задоволен. Както бе казано по-горе и двамата нямат ясно изразени претенденти в момента. DC трябва да се бие с Густафсон, който не е ясно кога ще се върне, а при Миочич е или мач с Вердум ,към който мисля, че само Вердум има интерес, при все че бе бързо нокаутиран в първия мач а след това има една загуба и 3 победи срещу незначителни опоненти, или да изчака няколко месеца някой да се поиздигне. Аз бих гледал с кеф мач с Дерек Люис, но той се възстановява от загуба, има мач скоро и след това му трябва поне още 1 мач да се върне в разговора за титлата. 

Относно очаквания, познах че Стипе ще бие Nganou и бях почти сигурен че ще бъде с решение, и мисля че същия ще е случаят тук. Да, DC има по-добър wrestling, но Стипе има достатъчно време да изготви подходящ game plan да се справи с него. Едва ли ще го нокаутира, Кормие сме го виждали да поема тежки удари, освен онзи shin kick на Jones, който беше нечовешки, нито пък виждам да бие с предаване, няма чак такъв левел граплинг. 

Оттам как виждам следващите мачове на Стипе( или поне се надявам) - мач с Брок зимата и Cain следващата пролет. Стига естествено Брок наистина да се върне, Cain да не се контузи за пореден път. 

А другата гледна точка, Дейна неведнъж е говорил за хора които задържат дивизии, а сега той пушва за 3 такива мача. Не просто пушва а и 2 от тях изобщо са негова идея. Както бе казано, мачовете са много добри и ще е кеф за гледане чисто като фен, но става малко противоречиво. 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

36 minutes ago, Jack Bauer said:

Чисто като сблъсък фенът в мен е абсолютно задоволен. Както бе казано по-горе и двамата нямат ясно изразени претенденти в момента. DC трябва да се бие с Густафсон, който не е ясно кога ще се върне, а при Миочич е или мач с Вердум ,към който мисля, че само Вердум има интерес, при все че бе бързо нокаутиран в първия мач а след това има една загуба и 3 победи срещу незначителни опоненти, или да изчака няколко месеца някой да се поиздигне. Аз бих гледал с кеф мач с Дерек Люис, но той се възстановява от загуба, има мач скоро и след това му трябва поне още 1 мач да се върне в разговора за титлата. 

Има някакъв аргумент за реванш между Вердум и Стипе и затова в момента Вердум изглежда като единствения по-адекватен съперник за Стипе, извън Веласкез, който не се знае и той кога ще се върне. Причината да казвам, че има смисъл от реванш е, че Вердум се би много неразумно в първия мач със Стипе и беше хванат с добър контра удар и нокаутиран. Да не забравяме, че Веласкез на времето беше нокаутиран мигновено от JDS в първия мач, след което го доминира и разби в следващите 2 реванша. Не казвам, че Вердум ще бие Стипе в реванш, просто казвам, че ако подходи по-разумно е вероятно да видим коренно различен двубой. Вердум остава един от най-добрите в историята, така че не трябва никога да бъде отписван. Дерек Люис няма почти никакъв шанс срещу Стипе според мен, забавен боец, но не е на това ниво.

Дори и да нямат опоненти, какво правим, ако DC спечели титлата?

Вече заяви, че не му остава много време в MMA и като нищо ще се пенсионира на място. Дори и да не го направи, надали ще тръгне да защитава титлата, като вземем предвид, че Cain също е в тази дивизия. 

Не е изключено да се повтори ситуацията с Conor, който не защити нито една титла, а още влачат LW дивизията заради него. За това и "champ vs. champ" ерата, която се опитват да вкарат в момента, не значи нищо особено. UFC толкова принизиха собствените си титли и дават някакви безумни title shots, че шампион срещу шампион не значи нещо особено. По-скоро хората се надъхват, защото това са наистина качествени битки (DC vs. Stipe, TJ vs. DJ, Nunes vs. Cyborg), но и никой фен не иска да гледа повторение от фиаското с Conor. 

Retwerts,

Прав си за това което казваш за Вердум и сравнението с JDS & Cain. Обаче според мен трябва да се гледа малко по-голямата картинка. Първо, Вердум не защитаваше титлата си почти година след като я спечели и избяга от бой със Стипе след като той щеше да замести Кейн след като беше контузен. Второ, да може да се дължи на грешка, но фактът е че мача приключи доста бързо, ако бяхме видели оспорван мач съм почти сигурен, че щяхме дори веднага да видим реванш. Примерно сега Йоана получава реванш веднага, въпреки че и тя изгуби след КО в първия рунд, но Йоана беше шампион с 6 поредни защити срещу доста добри противници. И трето дори според мен най-важно - Вердум не е направил нищо значимо след загубата на титлата. Изгуби единствения мач срещу добър опонент, а последните му 2 победи са срещу хора, които мисля че дори не са в ранговете, със сигурност не са в топ 10. Виж ако Овърийм беше победил Нгану, щях да съм напълно за да му се даде втори шанс, след спечелване на 3 големи мача срещу стабилни имена.

Относно Люис: и аз мисля, че няма особен шанс, но от текущите имена той би предоставил най-интересен мач, защото ще има яко разменяне на удари. 

За ситуацията с DC, мисля че при всички варианти ще оваканти титлата веднага след евентуалното и спечелване. Или ще я освободи с цел Кейн да я спечели ако е решил да се завръща, или ще иска да се върне в долната дивизия за да защити титлата си още един път срещу някое голямо име там. Най-вероятно се надява на 1 последен мач с Джоунс, в случай че последният го изчистят другия месец. 

А и както каза Нешев, винаги съществува вариантът просто да обяви пенсиониране преждевременно на върха.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

6 hours ago, Jack Bauer said:

Вердум не е направил нищо значимо след загубата на титлата. Изгуби единствения мач срещу добър опонент, а последните му 2 победи са срещу хора, които мисля че дори не са в ранговете, със сигурност не са в топ 10.

Не е от кой знае какво значение, но все пак искам да отбележа, че до колкото помня Тибура (мисля, че така се казваше) беше под номер 8 поставен, така че си е топ 10. Това че в тая дивизия всичко след 5-6-то място е дърво си е друг въпрос. Но все пак номер 8 пак е топ 10 и като цяло също ако паметта ми не ми изневерява, в този мач замести Марк Хънт (след интервюто му за проблемите с паметта) и взе мача със сравнително малко време за подготовка. Това не трябва да се подценява. Загубата от Овърийм - много хора смятат, че Вердум всъщност трябваше да спечели решението на съдиите (не и аз лично, според мен 2 на 1 рунда за Овърийм беше справдливо), но при всички положения беше близък мач. Просто на фона на другите потенциални съперници от топ 5 е единственият по-смислен и с положителен баланс, макар и срещу не кой знае какви съперници. Но като цяло тази дивизия е толкова плитка, че всеки в топ 5 с 2-3 победи и пак може да получи мач за титлата.

• 4 weeks later...

UFC обявиха Jacare Souza vs. Kelvin Gastelum за UFC 224 (12 май)! По всяка вероятност победителят от този мач, ще е следващият претендент за титлата от победителя от двубоя Romero vs Whittaker.

• 1 month later...

Тони Фъргюсън е аут от UFC 223! Новия мейн ивент е Khabib Nurmagomedov vs Max Holloway, като мача остава за lightweight титлата.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...