Jump to content

Prediction Contest: Завръщането (правила, дискусия, идеи)


itzo1994

Recommended Posts

PREDICTION CONTEST
ЗАВРЪЩАНЕТО

(ОТНОВО)


От този момент насам се заемам с Prediction Contest-a. Предишната ера (при hacky) започна при обединяването на шампионите в WWE, така че сега е логично новата да започне след Brad Split-a.
В този раздел ще останат старите теми, статистики и прогнози, но те ще останат заключени.
Ще приемам прогнози само за WWE турнири, ако някой иска да се занимава с UFC, нека пише тук или на ЛС! Предполага се, че ще има 4 големи турнира за целия ростер, а другите ще са само за RAW или SmackDown.


Правилата са променени спрямо предишните издания на Prediction Contest! При необходимост те ще бъдат променяни, с предварително изяснение кога новите влизат в сила. Ето и правилата към момента.

 

Quote

П Р А В И Л А

Титли:

WWE Prediction титла - защитава се на RAW, SD и общи турнири

Tag Team Prediction титла - защитава се на RAW, SD и общи турнири. Записването ще е в друга тема.

При наличие на повече участници:

RAW Prediction титла - защитава се само на RAW турнири
Smackdown Prediction титла - защитава се само на SmackDown турнири
Universal титла - защитава се на RAW, SD, общи и UFC турнири


Специални отличия:
Royal Rumble - на Royal Rumble победителят измежду всички участници, които не са претенденти/шампиони, печели шот за PC WWE титлата на WrestleMania.
Money in the Bank - на Money in the Bank победителят от мача измежду осемте най-добре представили се участници за последната календарна година (т.е. от първото PPV за годината до последното преди MITB), печели шот за PC WWE титлата, който може да използва по всяко време до следващия MITB турнир. При кешването, Mr. MITB получава 5 точки бонус срещу шампиона след края на PPV-то.


Точкуване:
Познат победител +3
Познат начин +1
Познат туширан +1
Познат туширащ +1
Познато време (+- 30 секунди от точното време на срещата) +1
Познат първи/предпоследен/последен мач +1
Шампионите почват с +3
RR/Mr. MITB почва с +5


Точки при познато време или начин се печелят и при непознат победител в мача.

Точки при познат туширащ не се дават за triple threat/fatal 4-way и т.н., защото е същия като победителя.

За първи/предпоследен мач се зачитат само мачовете от card-a, който е даден за прогнозиране, освен ако изрично не е посочено в конкретната тема.

Право на реванш има всеки шампион, независимо колко точки е получил при загубата на титлата си.

 

Ако шампион и претендент имат равен брой точки, победител е шампионът.

Ако двама претенденти или не-шампиони (примерно в battle royal) имат равен брой точки, победител е този с повече познати мачове.

Ако и двамата имат равен брой познати мачове, се гледа брой познати туширащи/туширани.

Ако пак има равенство - гледат се брой познати решения. Следващи tiebreaker-и няма да има, и равенството остава, т.е. и двамата ги броя за победители. Същите правила важат и за отборните мачове.

При равенство в точките, шампионът запазва титлата си, а претендентът получава още един шот на следващия турнир.

Прогнози се приемат до определения час в темата за съответния турнир! След повторно гласуване, този срок беше променен на около 24 часа преди турнира.След гласуване, този срок беше решено да е между 3 и 6 часа преди турнир.

 

Spoiler

Кои са шампионите след WrestleMania 32?
По мои сметки (плс проверете си точките) @Triple H (HHH) победи @tker 17-0 в мача за WWE Prediction титлата. Universal шампион остана @Rock. Отборни шампиони са The Showstoppers (Rock & tker17-0). @ShwN спечели Battle Royal-a и получава шот за WWE титлата.

 

Кои ще са първите мачове на SummerSlam?
Ето как смятам да направя карда:

WWE:
Triple H (HHH) vs. tker17-0 vs. ShwN
/Triple H (HHH) започва с бонус +3 точки. Rock може да се включи, ако се откаже от Universal титлата си. Ако никой не се навие да смята UFC турнирите, ще го включа автоматично./

RAW/Smackdown:
Няма да се защитават.

Tag Team:
The Showstoppers vs. all.
/Showstoppers ще защитават срещу всички активни отбори, получавайки бонус от +3 точки/

Battle Royal:
Победителят е следващият претендент за WWE титлата.

 

Link to comment

За UFC дори някой да се навие да смята ще има много малко участници и е кофти да се защитава обща титла на кеч турнир и на UFC турнир, тъй като ако 80% от форума гледат кеч, то ММА гледат много по-малко и тези, които не гледат ще им е трудно да се борят за universal титлата.

Link to comment
  • 1 month later...

Вече беше дадено това предложение, но и аз искам да предложа да се изтегли за по-рано крайния срок за прогнозите. Аз например дадох прогноза за СС, след което погледнах коефициентите вечерта преди ППВ-то и на практика всичко излезе. Ако остане така, скоро тези прогнози ще се превърнат в това, кой ще уцели продължителността на мачовете и ще се наложи да си оспойлиш турнира, за да имаш по-добър шанс за победа.

Link to comment
1 hour ago, tker 17-0 said:

Вече беше дадено това предложение, но и аз искам да предложа да се изтегли за по-рано крайния срок за прогнозите. Аз например дадох прогноза за СС, след което погледнах коефициентите вечерта преди ППВ-то и на практика всичко излезе. Ако остане така, скоро тези прогнози ще се превърнат в това, кой ще уцели продължителността на мачовете и ще се наложи да си оспойлиш турнира, за да имаш по-добър шанс за победа.

 

Ти си преценяш дали да поглеждаш или не, можеш и да едитваш винаги когато решиш да погледнеш. Все пак не играем за пари, тъй че кво толкова ти пука, аз лично ги пускам като наближи турнира, защото изскачат по някоя и друга интересна новина винаги. Пък коефициентите не винаги познават, понякога има яки изненади.

Link to comment

Не че чак толкова ми пука, или има някаква драма, просто смятам че така играта ще стане по-интересна. Ако повечето потребители са против идеята ми, няма проблем да си остане така.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Изпуснах да го напиша и тук, но ограничение ще има! Засега ще е 20:00 в деня преди турнира, ако има шоута с по-особено начало ще се нагласи.

Link to comment
  • 3 weeks later...

За всеки, гледал No Mercy, имам следния въпрос:

Spoiler

Кой мач да броя като предпоследен? The Miz vs. Ziggler беше предпоследния от състоялите се; от друга страна мача на Alexa Bliss беше след тях (и предпоследен в целия кард), но срещу Naomi, и е логично да се предположи, че Alexa vs. Becky също може да заслужи точките.

The Miz vs. Ziggler - пишете 1

Alexa vs. Becky - пишете 2

и за двата да дам точки - пишете 3

Мерси.

 

Link to comment

По-справедливо е да бъде 3. 

              К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

           DELETE !  DELETE !  DELETE !

Link to comment

Няма как да не давам точки - според правилото, правилният мач е предпоследният от карда, който съм дал, независимо дали той е реалния предпоследен мач от турнира. Идеята ми е дали Naomi vs. Alexa може да се зачита като Becky vs. Alexa.

В крайна сметка ще дам само на тези, писали The Miz vs. Dolph Ziggler. На печелившите честито.

Link to comment

Щом се смени участик в двубой, то целия мач не се зачита и не важат никакви точки от него? Ако е последен, не се зачита като такъв?

Link to comment

Брой мача на Долф, а другия все едно не е съществувал според мен. Или просто пропусни дадеш точки за предпоследен мач.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Целият PC е пълен joke, особено, след като се даде и увеличи срока до 00:00, с което елиминира всякаква възможност на хора, които играят без коефициенти. Има някакво value да познаваш времена, но занятието предполагам не е това.

 

Умните пари идват към обяд в неделя, всякакви late swings са ясни няколко часа преди PPV-то. Ако има близки коефициенти, се ориентирайте към non-finish. Близки времена са лесно предвидими исторически, но за +/-1 минута е luckfest. Finish-ът е pin по default и sub, в редките случаи, когато на самият кечист това му е "main move". При близки коефициенти, като Natalya vs. Bella - non finish. Ако коефициентите са силно в дадена посока, но не правят особен смисъл (Owen vs. Reigns на Roadbloack) - DQ.

Link to comment

Щях да пиша този пост в темата на "Без Сценарий", където коментирахте коефициентите, но ще го направя тук. След като веднъж миналата година си оспойлих едно ППВ (не помня кое) гледайки коефите преди него, вече не го правя. Но винаги на другия ден, след края на турнирите, ги преглеждам и този не прави изключение. Естествено букитата познаха на 100%, което наистина прави Предикшъна в този му вид безсмислен, защото за да печелиш, трябва да си оспойлиш шоуто, тъй като иначе трудно ще хванеш някои от изненадите. Въпреки че скоро беше гласувано, с цел да се върне интригата и интереса, аз предлагам от КМ натам, прогнозите да се дават максимум 2-3 дни преди ППВ-то, като до тогава кардовете са ясни и целият билд е изминал. 

Link to comment
17 minutes ago, tker 17-0 said:

Въпреки че скоро беше гласувано, с цел да се върне интригата и интереса, аз предлагам от КМ натам, прогнозите да се дават максимум 2-3 дни преди ППВ-то, като до тогава кардовете са ясни и целият билд е изминал. 

 

Smackdown излиза сряда сутринта. 2 дни преди PPV-то е петък вечерта. От едното до другото имаме приблизително 60 часа. В този отрязък от време не ми се вижда реално голяма част от участниците да пуснат прогнози - работа, учене, все някой с нещо ще се занимава. А и аз самият невинаги ще съм готов веднага с card-a (то и от WWE често не са). 'Айде, ако говорим за RAW турнир, се получава ден повече, но и това ми се вижда малко. И аз бих искал влиянието на коефициентите да се сведе до нула, но е невъзможно. Поради тази причина добавям където мога допълнителни прогнози, за които букмейкърите не могат да дадат информация. Плюс това се видя, че хората забравят да дадат прогнози, затова се дръпна и крайният срок с няколко часа.

Link to comment

Събота вечерта коефициентите пуснати ли са така точно, може до тогава да е срока, примерно 20:00 събота.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...