Jump to content

UFC on Fox 20 "Holm vs. Shevchenko" - 23 юли 2016


neshev

Recommended Posts

13124821_10154035245586276_4356690859616

 

Date: July 23, 2016
Venue: United Center, Chicago, IL, USA
Live on FOX

 

Quote

 

UFC on FOX 20 Main Event:

 

135 lbs.: Holly Holm (10-1) vs. Valentina Shevchenko (12-2)

 

UFC on FOX 20 Co-Main Event:

 

155 lbs.: Edson Barboza (17-4) vs. Gilbert Melendez (22-5)

 

UFC on FOX 20 Main Card And Prelims:

 

135 lbs.: Eddie Wineland (21-11-1) vs. Frankie Saenz (11-3)
170 lbs.: Kamaru Usman (7-1) vs. Alexander Yakovlev (23-6-1)
170 lbs.: George Sullivan (17-5) vs. Hector Urbina (17-9-1)
155 lbs.: Alex Oliveira (14-3-1) vs. James Moontasri (9-3)
155 lbs.: Luis Henrique (8-0) vs. Dmitry Smolyakov (8-2)
115 lbs.: Felice Herrig (10-6) vs. Kailin Curran (4-2)
265 lbs.: Francis Ngannou (7-1-) vs. Bojan Mihajlovic (10-3)
145 lbs.: Darren Elkins (20-5) vs Godofredo Pepey (13-3)
155 lbs.: Mitchell Prazeres (19-2) vs. J.C. Cottrell (17-3)
155 lbs.: Jim Alers (13-2) vs. Jason Knight (13-2)

 

 

HYPE:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment

Доста бедняшки кард, като се има предвид, че е UFC on FOX. :dry:

 

Холи Холм ще е интересно да я видим как ще се справи след загубата. Надявам се да спечели, защото така ще стане още по-интересно в тая дивизия. Ако се върне и Ронда, ще е мазало. Тая Шевченко, ще ме извиняват, но я знае само баба й в Перу 

 

Ко-мейнивента принципно е приличен мач, ама не съм много хайпнат за него. Мелендез вече не е оня звяр, навъртя две загуби и при трета може и да е "чао", Барбоза записа победа над Петис и уж трябва да е в играта вече, ама някак си не мога да го приема като нещо голямо. Един мач бие, един мач падне ...

 

Другите мачове са като за някой Файт Найт по FightPass  - Eddie Wineland му мина времето отдавна, другите даже не ги и знам.

 

Предполагам, че шоуто го засмука вакума около UFC 200, не знам, но като цяло е много постно.

 

Link to comment

Много кофти загуба за Холм. Най-малко очаквах, че ще я own-нат така в стойка. Изглеждаше светлинни години пред останалите, що се отнася  до играта на крака, но тая малката я скри в задния си джоб. Страхотни контри и удари, да не говорим, че и в офанзивата си я биваше - супер бърза, много добри движения и най-вече - идеално спазваше дистанция и я скъсяваше много бързо.

 

Холи Холм все повече изглежда като fluke и нещо повече. Срещу Миша Тейт игра добре, и ако трябва да сме честни - Миша я победи в последния момент, но се видя, че на земя изобщо не я бива горката. Тук сега се видя, че и в стойка не е толкова непобедима, колкото си мислехме. Не знам дали ще се вдигне от загубата, но за нея ще е най-добре да си вземе една дълга почивка и да навакса пропуските на земя, ако иска да продължи в тоя спорт и да е сред големите.

 

Мелендез имаше време, когато изглеждаше като звяр в тая категория,но мисля, че най-доброто от него вече го видяхме и то доста отдавна. Барбоса записа големите победи, но ми е трудно д го приема като голяма звезда или нещо подобно, прекалено невзрачен ми е.

 

Link to comment

И в бокса, и в MMA, Holm никога не е бил добър офанзивен striker. За това и първите и битки в UFC бяха толкова зле като качество, когато опонентката и отказваше да води нещата. Единствено Rousey прояви този оптимизъм и беше разбита тотално. Tate също показа подобен оптимизъм и загуби няколко рунда, но накрая все пак успя да измъкне победата. Shevchenko си беше взела правилните изводи и остави Holm в изключително трудна за нея ситуация. Вече го имаше моментът, че се очакваше от нея да спечели и реши, че и трябва убедителна победа, което и изигра лоша шега. Ако не се влияеше от такива неща и се биеше по начина, който я направи боксова/MMA шампионка, щяхме да видим един изключително грозен двубой, но с много по-добри шансове за нея.

 

Нещата се усложниха прекалено много за UFC, но те позволиха да се случи това. Holm беше наказана за оптимизма и в преговорите и това, че не искаше да чака Ronda за реванша, като го рискуваха с двубоя с Tate. Вече и този двубой не мога да нарека, че беше благоприятен за нея. Lose-lose ситуация. Или бие в изключително скучен двубой или пък решава да търси победата със стил, който може да доведе до upset. Самата Tate подкрепи стереотипът за слабо подготвените бойци в женската дивизия и се би със стил, който в 9/10 от случаите я поставяше в неизгодно положение, вместо да изчака Nunes да се измори и тогава да вземе превес в късните рундове. Самата Nunes все още е недоказано име и ще е трудно да я пробутат за някакво страшилище, което Rousey да свали. Всичко зависи най-вече от нея и завръщането и. Нещата все още не са загубени, но разчитат на това, че Rousey ще бие Nunes и дотогава ще успеят да докарат Tate/Holm в позиция да атакуват титлата. Самата Holm е далеч от свършена, просто и разгадаха стила и сега ще трябва да направи нужните промени. Проблемът е, че не е първа младост и е завършен боец, но пък в Jackson-Wilkenjohn има прецедент, в лицето на Overeem, за човек, който си е променил стила за по-добро в късните етапи.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...