Jump to content

WWE Brand Split: 8 причини, поради които може да постигне успех или провал


Guest Draxler

Recommended Posts

Guest Draxler

8. Успеx: Шанс за талантите да блеснат

QWSjfL4t-600x400.jpg

 

Това може да изглежда очевидно, но като разделят roster-а на две отделни разделени шоута, ще има много по-голяма възможност за някои от по-изявените кечисти да блеснат . Сегашният статут наречен означава, че RAW и SmackDown от голяма степен служат за една и съща цел - да построят storyline-ите към месечния турнир, като резултат е това, че вместо да имаме разнообразие по телевизията, в центъра на прожекторите са едни и същи ключови играчи, които често се включват и в двете шоута, отколкото само в едното.

 

7. Провал: Повече преекспониране?

33ab0cde176c-600x400.jpg

Както във предишната точка казах, да имаш по-малки roster-и, които са откъснати от един на друг, означава, че тези по-надолу във обществената йерархия ще имат по-малка облага от TV времето. Въпреки това, има потенциално пагубна страна в тази ситуация. Разделен roster означава, че за да се запълни позволеното TV време, особено в RAW, ще бъде гарантирано, че едни и същи лица ще се появяват ежеседмично. Цялостният roster на WWE вече му липсва дълбочина, специално като се вземе предвид скорошното разчистване на таланти и с разпространяването между две шоута, проблема ще дойде от още по-голяма дълбочина. Това означава, че без значение в кое шоу е примерно Sheamus, той ще бъде в него всяка седмица, тоест един вид няма измъкване от Sheamus.

 

6.Успех: По нещо за всеки

8L26ifTc-600x400.jpg

Като промотират два разделени brand-а с техни собствени сами по себе си индетичности, WWE могат да се надяват да предоставят обособен набор от шоута, което би могло да подмами измъчените или новодошлите фенове към продукта. Това е належащо, двата brand-а не са просто огледални образи един на друг, макар и единият да е загърнат в червено, а другия оцветен в синьо. Като задържат елементите, единствени по рода си за всяко шоу (като например cruiserweight категорията в единия brand и женските състезателки в другия), WWE могат да предложат добри причини за тези, които не харесват едната програма, да включат другата, по която се излъчва противоположното шоу.

 

5. Провал: Твърде много, твърде скоро

qQaKMYJE-600x400.jpg

Сегашното излъчване на SmackDown в четвъртък вечер дава на кеч феновете малко почивка между шоутата след често непосилните три часа на RAW. Почивката от продукта не остава недооценена дори от най-запалените фенове на WWE. Дали всички си спомняме колко много трудно беше за осмисляне WrestleMania 32 със своите убийствени 7 часа?Събитието беше крайно трудоемко и дори като най-голямото шоу за годината беше трудно да се изгледа. Веднага след като SmackDown се премести във вторник вечер, ще има пет часа кеч на живо за няма и 24-часов период. По време на уикендите на турнирите, тези пет часа ще станат 8, а не мога да си представя какво ще бъде в уикендите по време на WrestleMania и SummerSlam.

 

4. Провал: Разделената публика

 

POled08v-600x400.jpg

Просто като отделни brand-ове би могло по равно да задейства риска от разделяне на цялата публика на две шоута. Очевидният капан на един подобрен SmackDown е, ако маса от обичайните зрители на RAW “мигрират” към новия продукт във вторник и пренебрегнат това, което предлага RAW в процеса. Това е несигурно равновесие, всяко шоу трябва да съдържа достатъчно звезди, за да се подсигури, че публиката ще бъде заинтерисувана и в двете, докато също така гарантира, че едното шоу ще бъде по-добро от другото. В момента SmackDown съществува със странна конструкция – шоу, което е изцяло маловажно и едно (RAW), което невинаги може да се похвали с добро съдържание.

 

3. Провал: Обичайно капризна компания

91bccbebad300e48-600x400.png

 

WWE са известни с това, че се отказват от идеи преди да са успели да достигнат своя пълен потенциал. Факт е, че са известни с това за оставянето на някои идеи преди те дори и да започнат.Тяхната скорошна история е осеяна с множество неуспешни push-ове, изоставени gimmick-ци и бързо сменяне на титлите, като екипът за сценария просто не е готов да инвестира нужното време в това да накарат нещо съществено наистина да работи . Какъв по-добър пример за това е последното разделяне на brand-овете?

 

2. Успех: Тласък на морала в съблекалнята

4cf61683cb3c3b37-600x400.jpg

Скорошната чистка на WWE остави да загубят няколко системно неизползвани кечисти. По всички сметки много от тях бяха облекчени да получат своето освобождаване и най-накрая да се освободят от мечтана работа, станала кошмар. Придружаващ Damien Sandow и Wade Barrett, се брои и Cody Rhodes, като още един състезател в WWE, който не можа да почака, за да се измъкне от системата. Недоволен с неговия малък брой възможности в рамките на компанията и старателно депресиран от меленето зад кулисите, по всички сметки моралът е във значителен спад във WWE.

 

1. Успех: Истинско съревнование между двете шоута

76306c080aeaf4f0-600x400.jpg

По времето на предишното разделяне на brand-овете, RAW и SmackDown не се състезаваха съвсем наистина. Те се излъчваха по други телевизии и бяха предназначени за различна публика, всяка от тях достъпна от значително различен номер на домове. Освен това, докато RAW беше на живо, SmackDown се записваше предварително. Това означаваше, че не може да се избегне този недостатък на изтекли spoiler-и по-нататъчно, обезценявайки всякаква причина да се гледа. Разбира се, за един период от време SmackDown предлагаше някои от най-добрите кеч мачове, които компанията някога е представяла, но винаги имаше един лимит на това, което шоуто може да постигне във връзка с RAW с две програми. Сега, готови да се излъчват по една и съща телевизия и двете планирани да се излъчват на живо, директно се създава конкуренция между тях. Единствената разлика е денят, в който ще се излъчват традиционно RAW и SmackDown. Като федерацията произведе истинска конкуренция за себе си и двата roster-а ще бъдат мотивирани да докажат кое е най-доброто в истинска директна битка за рейтинги.

 

Автор: Benjamin Richardson

Превод: Draxler

 

 

 

Link to comment
mujlahucta

Интересна статия !

Колкото хора толкова и мнение и различни гледни точки... едно е сигурно с тоя brand split ще се освежат поне малко нещата в компанията и ще може да се обърне внимание на по-голям брой хора.

Link to comment
El luchador

Преди няколко дни попаднах на абсолютно същата статия в един друг форум. Не знам дали е забранено, но според мен е много жалко да крадеш труда на други хора и да твърдиш, че работата им е твоя!

http://wwehd.info/forum/viewthread.php?thread_id=3089

Link to comment
4 minutes ago, El luchador said:

Преди няколко дни попаднах на абсолютно същата статия в един друг форум. Не знам дали е забранено, но според мен е много жалко да крадеш труда на други хора и да твърдиш, че работата им е твоя!

http://wwehd.info/forum/viewthread.php?thread_id=3089

:(Sad but true:

 

Link to comment
Lemmon-714

Личи си, че е от WWEHD. И те сякаш не копират абсолютно всичко, което видят тук. Даже първоаприлската шега на Нешев за Lesnar и допинга бяха сложили като новина. :D 

Link to comment
ArmenianKing

@Draxler, не че нещо ама за кой път копираш мнения от други форуми..

Евро 2012 прогнози - победител

СП 2014 прогнози - второ място

Евро 2016 прогнози - пето място                                                                                                                       

Link to comment

Не знам що тва, че SD е веднага след RAW във вторник навсякъде се води като минус или проблем.Аз предпочитам да си направя един маратон и после да ми е мирна главата цяла седмица, тъкмо ще са ми и по-свежи историите в паметта :D

9MLnN5Y.gif

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...