Jump to content

UFC: Всичко за потенциалната продажба на UFC


neshev

Recommended Posts

Quote

Въпреки вчерашната информация, че UFC са в напреднали преходи да продадат компанията, последните слухове сочат, че става въпрос за продажба само на част от нея, както стана с Flash Entertainment през 2010. Според последния report, структурата на UFC ще изглежда така: братята Fertitta - 68%, Dana White - 9%, неназован китайски партньор (най-вероятно китайският конгломерат Dalian Wanda Group) - 13%, Flash Entertainment - 10%. По всяка вероятност става въпрос за стратегическо партньорство, което ще засили развитието им в азиатския пазар. 

 

Link to comment
  • 1 month later...

Според източниците, продажбата на UFC е въпрос на време, освен, ако UFC не си променят мнението в последния момент. Става въпрос за 100% от компанията, а не за частична продажба, както се говореше в началото. Към този момент, фаворит за покупката са WME и Dalian Wanda Group, които са се обединили с общо предложение на стойност 4.2 милиарда, което надхвърля оригиналната сума. 

 

Няма нужда дори да се спори, че това, ако се осъществи, е най-голямата новина в ММА-я въобще. Очакванията са, че в началото нищо няма да се промени, но промени ще дойдат някога, което може да промени MMA-я като цяло. На този етап, Dana White се очаква да продължи да изпълнява функцията си, като дори WME/Wanda са готови да му дадат някакви акции в замяна. Същото обаче е трудно да се каже за братята Fertitta и Flash Entertainment, които по всяка вероятност ще са извън картинката. Вече и ролята на Joe Rogan е под въпрос, който заяви, че, ако се смени собствеността, няма намерение да продължи да е коментатор.

 

С оглед евентуалната продажба, доста от решенията на Zuffa, които бяха изключително спорни, сега придобиват смисъл и значимост и са били за тяхно добре, след като евентуалната сума даже надхвърля исканата от тях. 

 

Link to comment

Според източниците, UFC вече е продадена, но естествено няма нищо официално.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...