Jump to content

WWF Rewatch (1998)

neshev

Recommended Posts

Не мисля да съм пускал някога тема тук, но ще ударя едно рамо за раздела, след като вече само G идва веднъж на година и пуска нещо. Както гласи заглавието, ще гледам цялата 1998 за WWF, която е ключова за изхода WWF vs WCW фиаското. За много от нещата ще имам първи впечатления, след като от тези години съм гледал само PPV-та и recap/documentaries за самия период. Не смятам да съм особено подробен, ще са общи коментари и фокусът ще е върху това, което са правели добре и съпоставка с днешния booking стил. Нямам определен timeframe за завършването, но предполагам, че ще привърша до декември. Не гарантирам и, че ще има updates на точни интервали, а по-скоро, когато имам мерак.

Естествено, всеки е добре дошъл да коментира или, ако има желание, да започне да гледа старите шоута и да сравняваме мнения. 

Todor Atanasov

Поздравления за идеята! Изгледал съм цялата 1998 (RAW и PPV-тата) и с удоволствие ще се включвам ако има нещо за коментиране. Надявам се да се намерят и други хора, които да хвърлят едно око на въпросната година - определено си заслужава. Това е началото на Attitude Era-та, когато тогавашните топ звезди Bret Hart и Shawn Michaels слизат от екрана и е доста интересно да се наблюдава възхода на новите звезди като Triple H, The Rock и Kane. Като цяло седмичните шоута през тази година са много по-интересни от самите PPV-та, които изобилстват от мачове с джобъри поради липсата на star power. Сюжетните линии около Austin, Vince, Taker и Kane са истинска класика. 
Всенародните любимци от БТВ ерата Скалата, Ледения и Кейн печелят първите си световни титли през 1998. Аз също приветствам феновете на тези кечисти да прегледат съответната година, а и винаги могат да skip-нат ако тогавашните мидкардъри не са им интересни и да гледат main event сегментите.  

Lubo Dimitrov

Чудесна идея.

Преди време бях стартитал една тема във форума със заглавието "Напред към миналото", където идеята ми беше именно да се коментират стари шоута от всички потребители. Много ми се искаше тогава да се избере именно 1998, но уви, избра се 2001 и идеята бързо пропадна, тъй като дори самият аз нямах желание да коментирам.

Та да - 1998 е любимата ми година, що се отнася до кеч. Изгледал съм всички RAW-ове и е просто страхотно да виждаш как буквално на всяко шоу от WWF се опитват да ти дадат максимално от това, което имат, защото положението е ясно - те се борят за всеки един зрител по това време.

Няма да си тегля шоутата наново, но ще следя коментарите ти и ще добавям по нещо. Държа да отбележа, че от тази година има супер много златни моменти/образи/кечисти, които не знам защо остават сякаш встрани, когато се изброяват позитивните неща от attitude ерата.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Чудех се какъв формат да ползвам, но избрах да ги разделя на 13 post-а (RAW + PPV). След като започвам от 1998, губя няколко RAW-а от build-а на Royal Rumble '98, но не го намирам за особен проблем. LET'S GO!

RAW - January 5, 1998:

= Започваме със Stone Cold, ИЗВЪН залата. ДА! Няма recap видео или 20 минутно promo с The Authority... Ледения казва в прав текст, че ще срита задниците на всички копелета, които ще участват в Royal Rumble. Ето я и "темата" на броя, нещо, което вече не се прави. RAW се третира като TV шоу, а не като кеч такова;

= Самият Stone Cold се появява във всеки втори segment (ТИКАТ НИ ГО В ГЪРЛАТА, DAMMIT!) и прави stunner-и/пребива случайни face-ове и heel-ове (GOTTA MAKE STONE COLD LOOK STRONG). Сега си представете през 2016, Roman Reigns/John Cena да пребива във всеки segment midcarder-и като Sami Zayn, Kevin Owens и AJ Styles, LOL. Интернет ще се скъса да писка как кариерите им са свършени, а това е най-голямата боза, която са гледали;

= Royal Rumble мачът преплита всички истории. ONE (Austin) versus. All (така се прави, не гротеската с Roman Reigns в момента), Ken Shamrock vs. The Rock/NoD, DX vs. Owen Hart и още няколко midcard feud-а;

= Говорейки за stable-и, януари '98 гъмжи от тях и явно са препратка към ситуацията в USA тогава. Имаме чернокожи (Nation of Domination), гангстери от Пуерто-Рико (Los Boricuas), не някакви марикони като Primo & Epico, baikir-и байкъри (The Disciplies of Apocalypse) и някакви сепаратисти от ЮАР (Тhe Truth Commision);

= Говорейки за DoA, потенциалните купувачи на TNA са там, better Bullet Club са;

= Мачовете са 5 минути max, няма един чист finish, огромната част завършват с мелета/distraction = "50/50 booking" през attitude ерата = VINCE RUSSO LOL;

= Море от плакати. Всеки балък в публиката имаше някакъв калпаво направен sign, но атмосферата е чук;

= Стилът на ринга днес би би описан като "дърварски", а почти всички изглеждат като филмови герои;

= Шоуто буквално лети. Да, час и 30 е, но няма segment/angle/match над 10 минути, което прави шоуто изключително лесно за гледане;

= Имаше някакъв мач за "NWA" титла, който изглеждаше като анахронизъм, но явно са искали да направят Corny щастлив;

= DIVAS REVOLUTION? NO WAY JOSE! Жените са eyecandy и ги ползват само за announcer-ки/valet;

= Обяснение дори за малките неща. Los Boricuas помагат на DX да пребият Owen Hart? Triple H им дава тлъста пачка за услугите им. Магията е в малките неща. Самият Triple H се разкарва по патерица и я ползва всеки втори segment. Сега при всяка контузия ги вадят от екран;

= Освен DX vs. Owen Hart, другата главна midcard вражда е Ken Shamrock vs. The Rock. Shamrock бие всяка седмица човек от stable-а му, което build-ва за мача им на RR. Елементарно, но ефектно. В самите NoD, tease-ват стабилно пререканията между Farroq и The Rock. Винаги има по няколко неща, които се случват;

= Същата е историята и със световната титла. Taker и HBK си имат вражда, но се развива паралелно с това и Taker vs. Kane;

= Hype videos за Royal Rumble и за това, което се е случило или предстои да се случи на шоуто, изобилстват. Дори аз се надъхах за PPV-то, а го гледам почти 20 години по-късно;

= 238428423 видеа за Don King, който накрая обяви, че с Vince са се договорили за Mike Tyson. Това е едно от нещата, което може би се пренебрегват, но оказа сериозна роля в това WWF да обърнат WCW. Mike Tyson е огромна звезда по това време, а цялото му участие на WrestleMania е абсолютен култаж. Докато WWF имаха Tyson, WCW още разчитаха на NFL и баскетболни звезди;

= ME не завършва с някакъв безсмислен мач, а segment с DX/Taker. DX докараха ковчег, който беше изрисуван с цветовете на DX, което HBK сметна за prank. Вместо това в кочвега беше Taker и той придърпа HBK и шоуто свърши така. Отворен край, нещо, което се вижда почти всяко шоу. Винаги има причина да си пуснеш следващото, най-малкото за да видиш какво ще последва.

RAW - January 12, 1998:

= Този път DX откриват шоуто в лимузина. Когато някой се появи в началото, човек е сигурен, че ще се появява в шоуто, а не както сега един segment max и продължаваме напред;

= "БОКС (brass-knuckels)!!!!". Едно от култовите оръжия, които вече не се използват, а беше едно от знаковите в attitude ерата. LoD vs. New Age Outlaws на Royal Rumble, good shit;

= Austin пристига, залата избухва. Има in-ring интервю с Cole, който тогава мяза на абсолютно jabroni. Cole му припомня, че Austin има мишена на гърба си, а Austin си рисува bullseye на гърдите и призовава да дойдат да си го получат. Самият segment е няколко минути, но е много по-ефектен от всичко, което WWE правят с техните обичайни 20+ минутни сегменти в момента;

= Лимузината на DX е блокирана от камион. HBK и Chyna излизат за да видят какво се случва, а Owen Hart изкача от някъде и влиза през покрива на лимузината. Започва меле в колата, HBK и Chyna се качват, и потеглят. Отвличания? Baikiro approves! Това днес няма как да се види (не отвличанията, а това, че шоуто се пренася извън залата). За Бога, дори backstage сегменти правят все по-рядко. След 15 минути лимузината се връща, без Owen Hart... Последният им segment включва Triple H vs. Owen Hart в бой с патерици, LOL;

= Vader и The Artist Formerly Known as Goldust имат вражда. Новото прозвище на Goldust е препратка с Prince, а самият Goldust се преоблича като известни личности/кечисти. Днес беше Sable, LOL:

= Rock & D'Lo vs. Ken Shamrock & Mark Henry. Henry turn-ва и се присъединява към NoD, Farooq е бесен, че пак са го blindside-нали;

= Goldust vs. Mankind, nah... Austin идва и им раздава stunners;

= TAKA MICHINOKU!!! Sry, брато, обърка ерата. Двадесет години по-късно щяха да ти викат "This is Awesome" на entrance-а, сега никой не те бръсне за слива;

= Shawn Michaels излиза и казва, че има ЕКСКЛУЗИВНО (точно в 20:00!!!) съобщение за Taker, свързано със семейството му. HBK казва, че Kane се е присъединил към DX, Taker излиза има меле, Kane идва и разчиства DX;

= Финалният segment е тегленето на номерата за RR (да бе, да...). Голяма част от RR участниците са на ринга. Настава меле, което се опитват да укротят. Чува се музиката на Austin, всички замлъкват и гледат към рампата. Austin излиза зад гърба им, блъска урната с номерата и започва масов въргал, който се пренася извън ринга. Шоуто завършва с NoD, които пребиват Austin като псе.

= Добър RAW, надъха за RR, но все още нищо невиждано.

ROYAL RUMBLE `98:

= Култов poster, далеч от некреативните бози днешно време;

= Vader vs. Goldust за opener. ОК мач, който завърши с Vader Bomb, с Luna на гърба;

= Austin идва в залата, казва на Cole да му паркира джипа. След 30 секунди идват random кечисти и питат Cole къде е Austin. Самото PPV не се третира като тагова, а по-скоро като по-голям RAW. Продължаваме да гледаме някакви истории, а през шоуто разни кечисти идваха да търсят Austin за да го пребият преди RR, но Austin го нямаше. В днешно време няма и следа от backstage истории на PPV;

= Някакъв 3vs3 мач с шибани midget-и, ROFL. Sunny е съдийка. Поглеждам звездичките на моят гуру Meltzer, дал е еднаква оценка на факаните джуджета колкото на HBK vs. Taker в ME. Good Lord...;

= Promo на Rocky, още от сега се вижда, че е нечовешки добър. Мач между него и Shamrock. Хитро измислен finish. Rocky удари Shamrock с БОКСА!!!, докато NoD разсейваха съдията и после го пъхна в гащите на Shamrock. Вторият kick out-на и после тушира The Rock след няколко размери, които се случиха зад гърба на съдията. The Rock се направи сякаш са го пребили с бокс и почна да сочи към Shamrock. Съдията тръгна да го обарва и напипа нещо... Shamrock си го извади... Извади бокса и съдията отсъди DQ, с което The Rock запази. Доста подценена вражда като цяло, забавляваше стабилно;

= New Age Outlaws vs. LoD. NWA излизат с екипи на Green Bay Packers (враговете на San Francisco). Cheap Heat, който днес доят постоянно и единственият начин почти някой heel да си навлече такъв. Втори пореден мач завършва с DQ. Ако днес има и един мач с DQ на PPV, smark-овете ще rage-ват.

= ROYAL RUMBLE TIME! Mick Foley поема unprotected chair shots сякаш са плесници. Damn... Cactus Jack, Mankind и Dude Love в един мач? Много си приличат, като братя са! Явно roster-ът им е бил бая тънък и не им е достигало хора, но поне Foley показа, че е нечовек. Самият мач много по-малко значение се даваше на самите entrance-и, а днес основният филм е това кой ще се завърне/дебютира. Самият Rumble беше забавен, мина доста бързо. Финалната четворка бяха Austin, Rock, Farooq и Dude Love, като накрая Austin елиминира The Rock. Сега щеше да се писка колко предвидим е бил самият мач, но тогава никой не го ебе;

= Интервю с Tyson. COLD STONE! Самият Tyson като говори е далеч от "The Baddest Man on The Planet". През цялото шоу hype-ваха появата му на RAW. Нямам търпение да я видя пак;

= ME е Casket мач между HBK и Taker. Този мач ще се запомни главно с контузията на HBK, която го извади за дълго време. Самият мач не беше лош. Не на нивото на джуджетата, но все пак. HBK видимо изпитваше болка, но го довърши. Накрая маняците от Puerto-Rico се намесиха, дойде Kane, но този път не помогна на Taker, а го натика в ковчега и Shawn Michaels запази. После взе БРАДВА и туба с бензин. Натроши ковчега за да го отвори и наля бензин в пролуката. BAH GAWD!!!! THE CASKET IS ON FIRE. Като си спомня за светкавиците на Bray Wyatt ми става зле. 20 години по-рано правят всичко доста по-ефектно.

= Стабилно шоу. По-скоро историческо, от колкото нещо невиждано. Ако беше през 2016, щяха да го набедят за най-слабото PPV ever, както го правят с всяко, където няма 28394824823 spot-а и мачове над ****. Възходът на Austin продължава. HBK си преебава гърба. MIKE TYSON!!! Kane пали ковчези, три-часова забава.

Като гледа тези шоута човек може само да се запита - "Какво по дяволите се случи?" Мачовете на ринга са по пет минути на седмично шоу, няма абсолютно нито един чист finish. Въпреки това човек е инвестиран в почти всички персонажи. Дори jobber-ите имат с какво да забавляват. Титлата значи нещо, Royal Rumble значи нещо. Шоуто е пълен хаос в добрия смисъл на думата, историите не са праволинейни, а се преплитат. Всеки има по няколко опции за следваща вражда. Няма как да skip-неш шоуто, защото може да пропуснеш нещо важно. Да, абсурд е да се върне това, но в момента WWE не взимат нищо добро от тогава. Казват, че сега е било Sports Entertainment, а преди е било WRESTLING. Аз бих казал обратното. Сега е ерата на 20-минутни мачове на всеки RAW и няма нищо entertaining в цялата история, а за '98 може да се каже обратното. Продължаваме напред. с No Way Out `98!

Форматът на писане е страхотен. Чете се леко и е супер забавно. Маркнах само докато чета. Всичко от този период е must see TV. Единствено NWA историята на кеч динозавъра Джим Корнет стои не на място. Продължавай в същия дух, ще се чете. 

А и щях да забравя. КУР за днешния кеч! КУР за дългите мачове! КУР за Дейв Мелцер! КУР за звездичките! КУР за джобърите без образ! КУР за NXT! КУР за this is wrestling! КУР за Шинуке Кикимура! КУР за смарковете! Само Стив Остин и тесни пички!

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Neshev, то и през 1998 е имало смаркове, но не са били мнозинство като сега. Преди време си спомням, че бях гледал разни постове как реват против всичко, за което в момента се реве, че им липсва. Ясно, че тогава и сега не са същите хора, но пак е голям смях. Точно реват против Austin и The Rock, че били много силни, реват, че кечът не струвал, абе плюят по всичко възможно. Сигурно Meltzer ги е пишел тея работи, а те са повтаряли като папагали. Убеден съм, че 1 към 1 да върнат booking-a от тогава, пак ще има недоволни. За мен не става въпрос за разлика между вкусовете, а просто някои хора искат все да са наопаки, за да се чувстват специални.

Мисля, че трябва да направите разлика между смаркове (този форум се е радвал на цели 2 такива - nWoHulkster и Remus) и тъпани, които си мислят, че разбират повече от всички. (Примерите тук са повече, но имена няма да давам, всичко започна от един с мазна коса)

Брат, за мен това е едно и също. Няма как да тръгнеш да разследваш кой колко знае. Всеки, който следи новини, спойлери и пише онлайн, е смарк. Че 99% са пълни капути, е отделен въпрос.

13 hours ago, ShwN said:

Мисля, че трябва да направите разлика между смаркове (този форум се е радвал на цели 2 такива - nWoHulkster и Remus) и тъпани, които си мислят, че разбират повече от всички. (Примерите тук са повече, но имена няма да давам, всичко започна от един с мазна коса)

Какво значи разбират?

Иначе ми харева как си представил нещата за шоуто. Формата, който си избрал е идеалния, доста отворен и приятен за четене, радвам се, че не си избрал блог формат, че там не е приятно за следене.

Време е за Road to WrestleMania. Как ще отпразнува победата си Austin? Каква ще е появата на Tyson? Why Kane, why? Стабилни истории към No Way Out:

RAW - January 19, 1998:

= Пропуснах да спомена в предишните теми, но дуото JR/Cole е на светлинни години от днешната абоминация и могат и най-безсмисленият мач да го направят да звучи като WM калибър ME. Още не мога да превъзмогна това, че коментаторите тотално botch-наха може би най-големият spot, който ще видим в следващите десет години, когато Shane скочи от клетката;

= Също така трябва да се спомене култовата публика, която светеше на кечистите с "лазерчета" при всяка възможност. Спомням си, че в детството ми бяха нашумели въпросните играчки, та се чудя дали манията не е тръгнала от кеча. Също култов момент са стотиците светкавици и снимки, когато нещо голямо стане, което вдига атмосферата още повече. Само не завиждам на епилептиците;

= Този път шоуто открива Paul Bearer. Традиционните неща как ни е направил на идиоти (сякаш никой не предполагаше какво ще стане), как с Taker е свършено, а Kane е единственият от семейство Taker. Самият Kane дойде в ковчега, който бе запалил предната вечер. Леко дълъг segment и публиката видимо се отегчаваше. Какво ли щеше да им бъде, ако гледаха поредния такъв на The Authority?;

= Backstage segment с DX. Shawn Michaels се чувства гузно (yeah, right) за това, което се е случило на Taker и решава, че ще го открие тази вечер. Ето и първата тема на шоуто: "DX търси Taker";

= Мач между DoA и Nation of Domination. DoA са biker-Taker, преди biker-Taker. Мачът е прекратен няколко минути, след началото му, заради меле. Цялата нация в единия corner, а в другият, на помощ на DoA, се притичат Ken Shamrock и Ahmed Johnson. Забавна filler вражда;

= Vic Venom, baybeeh. Russo и тогава е бил същият мазник. Вероятно най-голямата му грешка е въобще да се появява на екран. Щеше да бъде запомнен като прост сценарист, а сега го набеждават за провал на цели компании. Shit happens;

= Marc Mero vs. Tom Brandi... Mero има gimmick на prize fighter. Истински! Бил е legit Golden Gloves champ и мяза на боксьор, а не като едни закръглени приятелчета в настоящем. Mero е придружаван от Lesnar-овица (aka Sable навремето) и имат типичната heel-wrestler/face-valet динамика. Mero бие след distraction от Sable;

= "Резачката", която стана популярна покрай Dean Ambrose е в действие, този път от Terry Funk и новия му gimmick. Също толкова неефективна като тази на Ambrose, въпреки че направиха няколко готини spot-а с нея досега. Foley и Funk са в отбор и на това шоу бяха в сравнително безсмислен мач, който завърши с... DQ след 3 минути;

= Като цяло никой не го ебе за победи и загуби. Може би, защото самото шоу не е build-нато около тях. Помага и това, че всеки мач завършва с DQ и реално никой не изглежда слаб;

= Няколко segment-а с DX. Ебаваха се с midget-ите от Royal Rumble. И тримата забавляват стабилно;

= Tyson се появява backstage и сигурно имахме едни 5-6, 30-секундни клипа с интеракции backstage. Още си спомням с разочарование как Shane се завърна след сумата време и имахме само един segment с него. Тук си доят Tyson стабилно през пет минути, но няма как да се оплаква човек;

= Ново развитие с NWA историята. Bradshaw и Jarrett имат мач за титлата, който Jarrett спечели с типичните Cornette shananigan. Накрая Blackjack Windham turn-a na Bradshaw и се присъедини към NWA. Коментарът на Cornette е култов. Все едно слушаш някой smark как се жалва, че нямало 'rasslin;

= TEH UNDERTAKER!!! Taker се спуска от тавана, бавно и методично. Застава в традиционната си поза на ринга, но... BREAK IT DOWN! Shawn Michaels, дегизиран като Taker, Dammit... Chyna и HHH се спускат към ринга и ще имаме барбекю! Triple H носи тениска "SUCK THE COOK". HHH лафи за "jumbo weenies" и пита какво Chyna носи. Chyna изважда "the big SALAMI". После ебавки с Taker, Owen Hart и Ric Flair. Triple H заявява, че ще даде шанс на Owen в 1v1 мач следващата седмица за European титлата. HBK lays down for NOBODY! Забавен segment;

= Най-великият worker TAKA MICHINOKU... в 3 минутен мач. DAMMIT, VINCE! Owen Hart, Taka и The Headbangers бият Los Boricuas в три-минутен squash. Owen приема предизвикателството на HHH за следващата седмица. Yawn...;

= Още един segment/match между NoD и DoA/Shamrock/Ahmed Johnson. Няма ли да идва Tyson вече? Не, още един мач;

= Най-накрая. Vince излиза и представя THE BADDEST MAN ON THE PLANET, THE BEAST, THE CONQUERER, BAROOOOOOOOOOOOCK LESNAAAAAAAAAA, Mike Tyson. Tyson за пореден път каза, че е фен на Bruno Sammartino. Сигурно само той знае. Опита се и да смъмри името на Nikolay Volkoff, без успех. Vince се опитва да обяви нещо, но HERE COMES AUSTIN! Ледения казва, че му е писнало от това Tyson да се прави на добрия самарянин. Vince се опитва да вземе думата, но Ледения му припомня, че ще му срита задника. Austin показва среден пръст на Tyson и настава МЕЛЕ. TYSON AND AUSTIN! TYSON AND AUSTIN! BAHGAWD!;

= Един от най-великите segment-и в историята. Може да се говори за размери и прочие, но всеки в тази съблекалня можеше да го изправиш срещу Tyson и да изглежда легитимно до него. В момента има няколко човека на кръст. Самият segment беше направен перфектно. Предполагам е бил сериозен филм тогава дали ще видим наистина мач между Tyson и Austin. Интересното е, че Tyson беше стабилно освиркван. Вероятно хората са се били надъхали, че ще е Bret Hart в началото на историята, а и Tyson няма имиджът на боксьор за подражание. Vince също беше абсолютна звезда в този segment. Още от сега изглежда натурален като Mr. McMahon;

= Шоуто завършва в backstage segment. "FAGGOT" от Tyson, заради което Vince сигурно е отнесъл солидна глоба. Само заради финалния segment си заслужи гледането.

RAW - January 26, 1998

= Мач между Henry и Shamrock, който завърши с brawl за пореден път. Shamrock е стабилно over, UFC мачка и тогава;

= Jarrett & Barry Windham vs. LoD. Преди него segment с Windham, с който обясни защо се е присъединил към NWA.  Windham и Jarrett печелят мача, след намеса на Cornette;

= Backstage сегмент с DX. Chyna превързва крака на HHH, а той се жалва като путка. Типичните закани по Owen Hart. HBK като добър човек предлага да остави Tyson и Austin да си уредят сметките, а той да не се бие на WM. Shawn си съблича тениската и под нея е облекло на рефер. Chyna му прошепва, че може да е съдя на мача между Austin и Tyson. HBK изтъква, че не е само най-добрият wrestler, но и най-добрият съдия! Бавно се опитват да обяснят ролята на Tyson, няма лошо;

= Vader vs. Vaderdust. Re-match ot RR, да се учат от 2016, rematches се правят на следващото шоу. Vader бие, но идва Kane и му прави tombstone. Това явно ще е междинната вражда, преди Taker да се върне от зимен сън;

= Засега топ лицата - DX и Austin са нямали мачове на RAW. PPV-тата изглеждат наистина must-see, защото само там можеш да ги видиш на ринга. В момента на RAW гледаме топ лицата в мачове всяка седмица и после защо няма никакъв hype за PPV-тата. Network сме, но не е като 3 милиона да си го поръчват. Пак трябва да hype-ваш шоуто, а в момента PPV-тата може спокойно да бъдат пропуснати, без да загубиш нищо;

= Foley и Funk в истинските им персони си лафят на презаписан segment. Последва мач между тях и Road Dogg и Billy Gunn, който веднага завърши с DQ и последва някакво hardcore меле. Fun shit;

= Pantera vs. Brian Cristopher. Най-накрая истински worker-и! Lawler е шокиран. Влиза на ринга и уж се опитва да поздрави Pantera, но го удря в топките и му набива един. Lawler е наш човек;

= Foley и Funk си лафят backstage, но идват DX и почват да ги гаврят. Докато DX ги разсейват, New Age Outlaws удрят мрежата зад тях и ги приковават на земята, а после последва beatdown. От сега tease-ват присъединяването им към DX;

= Още един squash, преди Owen vs. HHH. Owen излиза на ринга и очаква опонентът си, който е HUNTERDUST, придружен с Chyna, играна от Luna. Owen бие лесно Goldust. Втори squash за вечерта, Tyler Breeze си има конкуренция. DX се гаврят с Owen след мача, но са прекъснати от comissioner-а, който заявява, че DX са били толкова добри и дори него са заблудили. За това не само Owen бие HHH, но и му взема титлата, ROFL. WCW type fuckery, явно HHH е отказал да job-не на тоя балък;

= Don King потвърждава, че ще видим Tyson на WM и с Vince ще му измислят роля. Нищо ново;

= STONE COLD! Austin адресира Tyson и заявява, че ще му срита задника. Ледения призовава Tyson да дойде на No Way Out и да се разберат.

RAW - February 2, 1998:

= Презаписан segment с DX, в който се ебават със "standart & practices", който е наложен на WCW. Обявяват, че от 9 до 10 ще използват само "ass, damn и hell", след което последват няколко цензурирани псувни;

= Действието се пренася на ринга и DX пак отклоняват вниманието към Austin vs. Tyson. Austin излиза и го успокоява, че ще пребие Tyson, но HBK няма да се измъкне, защото е спечелил Royal Rumble. Накрая двамата имат face-off преди да се оттеглят backstage;

= Foley vs. Funk, защото.... Защо не? Двамата се скъсват от бой с всякакви предмети, Funk излиза с боклукчийска кофа пълна с оръжия и действието скоро се принася на titantron-а. New Age Outlaws се намесват, пребиват двамата и ги натикват в огромната кофа. Заключват и я и ги блъскат върху масите отдолу. BAH GAWD! JR sell-ва всички перфектно. Излизат всички backstage и викат линейки. Има някакви разправии между NWA, Vince и останалите кечисти, като това се случва в ефир. Сигурно пет минути се опитваха да ги извадят, даже аз насрах, че нещо се е объркало, ROFL. Вероятно това е била една от най-леките каскади за двамата, но го изиграха перфектно. Култов segment;

= Gunn и Road Dogg са backstage и изглеждат леко притеснени. DX идват на помощ и ги поздравяват, че са взели нещата в свои ръце;

= Следва мач между Gunn и Owen. Бърза дисквалификация, след намеса на DX. New Age Outlaws пребиват Owen и го понасят към titantron-а, където се опитват да го хвърлят като псе, както направиха с Foley и Funk, но ги спряха;

= Още сегменти покрай Funk и Foley, този път Cole дава update на ситуацията. От сега се вижда, че накрая ще се завърнат триумфално;

= Още серия мачове, които развиват midcard враждите. Goldust вече е Marilyn Manson и сменя Sable като valet, lol. Засега се очертават Vader vs. Kane, Nation of Domination vs. Shamrock, Johnson & DoA, както и още няколко мача с midcarder-ите. Нищо тежко от към мачове, както и трябва за PPV, преди WM;

= ME е Austin vs. Road Dogg. Естествено, мачът завършва с DQ и DX пребиват Austin, преди да се завърнат hardcore легендите и да изравнят силите. Austin още не е готов за някакви мачове, за това участва предимно в segment-и, където му пазят гърба;

= Приятно шоу. Добре build-ват нещата за сега.

RAW - February 9, 1998:

= Sunny в записан vignette, преоблечена като Marilyn Monroe и пее Happy Birthday на Freddie Blasse, който става на 80. От време на време и се вдига полата от "силният вятър", lol;

= Ледения идва на ринга, носейки някаква торба. Austin казва, че никой не може да да му тика пояса си в главата му пред цяла America. Stone Cold иска задника на Michaels още на No Way Out и го призовава още сега да си го получи. DX се появяват на мониторите и се гаврят с Austin, като двете страни си разменят реплики. Austin му казва, че има добра причина да дойде и това е, че поясът му е в него. HBK му се изсмива, бърка в торбата си и вижда някакъв fake belt, а Ледения вади истинският. Няма много обяснение как се е сдобил с него, но явно шоуто ще се развива около това как Michaels ще си го върне;

= NWA vs. LoD в реванш от миналата седмица. Ново DQ, но поне развиха историята с Bradshaw, след като накрая се намеси;

= Нов backstage segment с DX, този път Chyna се наема да върне пояса. Това ще е забавно;

= Историята между Goodwins и Quebecers продължава, този път в solo match. Добра filler история, но нищо повече;

= Нечовешки segment с Chyna и Los Boricuas. Chyna им прекъсва пасианса (или каквото играят там) и започват да си разменят реплики на испански. Chyna потрива пръсти и им обяснява, че ще има награда, ако върнат пояса;

= Някакъв мач с ligthweight джабронита. Pantera turn-ва heel за да имат face vs. heel мач с Taka Michinoku. Усещам, че ще е MOTYC;

= Hype за WM пресконференцията, кадри от която ще видим по-късно през шоуто;

= Segment с Bearer и Kane. Стандартните неща как Taker няма да се появи, защото е свършен. Запалиха някакъв часовник с лицето на Vader, като намекнаха, че на No Way Out ще му изтече времето;

= Shamrock & Chainz vs. Farooq & The Rock. Преди мачът имаше promo на The Rock, който лафеше за клониране и как никой от публиката не е достоен за това. Weak shit. Накрая The Rock удари със стол Shamrock, зад гърба на съдията и Farooq отнесе туша. Яко е как tease-ват постоянно раздялата на Farooq и The Rock, но от време на време се сработват перфектно. След мача, Shamrock избесня;

= WM пресконференцията беше отново култаж. Tyson продължа да hype-ва Sammartino, вторият сигурно му е платил за рекламата. Обявиха официално, че Tyson ще е enforcer, но можело и да бачка като рефер, ако се наложи. Austin каза на Tyson, че е голям кечист, но е пълен боклук като човек, добре го описа. HBK се заканваше и на двамата, накрая имаше някакъв face off, а Tyson ги разтърваваше и така завърши пресконференцията, за да могат медиите да направят нужните снимки. Съдейки по това какви медии отразяват всичкото това, вероятно WWE никога не е имала толкова отразяване в mainstream медиите въобще;

= Нов segment с Chyna и Los Boricuas, този път в съблекалните. След около 10 минути, нов segment, но този път Austin ги заключи в отдалечена част на залата;

= Steve Blackman vs. Reckon, по време на мача, лидерът Jackyl се спускаше от тавана и лафеше някакви хипи/анархистки простотии. Нещо като образът на Adam Rose, даже визуална прилика имат;

= Segment с New Age Outlaws, където се ебаваха с Foley и Funk, като обясняваха как са ги изхвърлили като торби с лайна;

= Trasher vs. Goldust. Sable e звездата тук и tease-ват стабилно раздялата и с Mero и непоносимостта към Luna;

= Финален segment с DX, Chyna е с тях. Michaels призовава Austin, който излиза, а DX бягат от ринга. В суматохата, Chyna връща пояса на Shawn Michaels. Накрая DX и New Age Outlaws се готвят да пребият Austin, но се чува ръмжене от резачка и Funk & Foley излизат изпод ринга. Owen Hart също се присъединява и ME на No Way Out е готов;

No Way Out (of Texas) `98:

= Шоуто е част от In Your House сериите. По-кратко PPV, където се случват по-маловажни неща и струва по-малко от стандартно PPV;

= Mero & Goldust vs. The Headbangers открива шоуто. Преди да излезе на ринга, Mero изпраща Sable backstage. Стандартен opener, по едно време на Trasher му се отвори аркада. Приятно е да видиш, че не спират мачовете за глупости, както стана в проваления ME на NXT Dallas. Накрая Sable се завърна и почна да се разправя с Mero и Luna. Стандартно switcheroo между The Headbangers и те взеха победата. Накрая Sable избесня и с Mero имаха свада. Добре book-нат мач;

= Още в началото на шоуто се разбра, че Shawn Michaels няма да се бие в ME. Сигурно не е бил в състояние, с оглед на контузията и са го пазели за WM. Triple H каза, че ще се бият в handicap мач, но от WWE му напомниха, че ако нямат съотборник ще му намерят;

= Taka Michinoku vs. Pantera. Пет-звездна класика от истинските кечисти! Днешните маняци да се учат от Taka, поне знае как се sell-ва и как се разказва история. Michinoku победи накрая за щастие на всичките му фенове, които съдейки по реакциите на публиката са нула;

= Jarrett vs. Bradshaw беше стабилно скука;

= Интервю с "Нацията". Докато Farooq говореше, The Rock правеше мимики. После 5v5 match. Накрая Shamrock submit-на The Rock. С кариерата на Rocky е свършено, fuck... Накрая The Rock се изнерви и ги отеба, но после се завърна. с Farooq имаха свада, но накрая си направиха позата и уж се сдобриха. Добър long-term booking с тази история;

= Kane vs. Vader в 10-минутен мач. Накрая Kane победи и после размаза Vader с някакъв кран, който сигурно е на 200 години или поне изглеждаше така. Още няма следа от Taker;

= Време е за ME. Четвъртият човек за DX е Savio Vega. Мачът започна с абсолютен brawl. Сигурно 10 минути се налагаха с всякакви предмети. После нещата се укротиха и минаха към стандартен мач. Накрая Austin заби stunner на Road Dogg и спечелиха. След мача, Chyna му влезе лице в лице, отблъсна го няколко пъти, преди Austin да и забие мазен stunner и публиката pop-на стабилно;

= Яко PPV/house show. Хубаво е за разнообразия да видим едно истинско tune up PPV преди WrestleMania. Днешно време обозват нещата излишно с някакъв #1 conteders мачове и прочие, при положение, че си си спечелил title shot на Royal Rumble. Нямам търпение за WM.

Призовавам всеки да си пусне края на МЕ на No Way Out. След като получи hot tag-a, Остин буквално еба майката от бой на четирима човека за две минути и накрая тушира Роад Дог. Цялата му офанзива се състоеше от тукати, които въртеше с деснячката от под кръста, саблени удари, стомпове с крак в ъгъла на ринга и лу тес пресата с ground and pound. Та само за 2 минути Остин ме work-на, че наистина свети маслото на четиримата копелдаци. Трябва да се отдаде заслужено и на DX, които sell-наха по страхотен начин побоя. Публиката през цялото време на това нещо се посираше от кеф. Така се прави една суперзвезда. С победи и доминация. В днешното време не дай си боже някой да изглежда по-силен, веднага бива пискано, че се погребвали "истинските кечисти", които "заслужавали" да са в МЕ. А като гледам постоянно се споменават колко добри "worker-и" били инди кечистите. За мен великите "worker-и" са Стив Остин и DX, които само за две минути ме вкараха във филма, че гледам истински бой. Циркови представления на акробати по 30 минути мога да гледам и на цирковия тепих, нямат място на кеч ринг. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Макар че нешката е алотис, тази тема и аз я подкрепям. Доста подробно е описал шоутата и човек наистина може да се потопи в атмосферата им, дори без да ги гледа. Аз самият си припомних немалко култови моменти от онова време. Ако може само обаче да не храниш сегашния продукт и да го сравняваш с тогавашния, ще е още по-добре ;)

35izpu1.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...