Jump to content

UFC 197 "Jones vs. Saint Preux" - 23 април 2016


neshev

Recommended Posts

CfXrmdBW4AAoZOA.jpg

 

Date: April 23, 2016

Venue: MGM Grand Garden Arena, Las Vegas
Live on PPV

 

Quote

 

Main Card (on PPV):


205 lbs.: Jon Jones (21-1) vs. Ovince Saint Preux (19-7) (UFC Interim Lightheavyweight Title)
125 lbs.: Demetrious Johnson (c) (23-2-1) vs. Henry Cejudo (10-0) (UFC Flyweight Title)
155 lbs.: Anthony Pettis (18-4) vs. Edson Barboza (16-4)
185 lbs.: Robert Whittaker (16-4) vs. Rafael Natal (21-6-1)
145 lbs.: Yair Rodriguez (7-1) vs. Andre Fili (15-3)

 

Preliminary Card (on FS1):


125 lbs.: Sergio Pettis (13-2) vs. Chris Kelades (9-2)
170 lbs.: Danny Roberts (12-1) vs. Dominique Steele (14-6)
115 lbs.: Carla Esparza (11-3) vs. Juliana Lima (8-2)
155 lbs.: Glaico Franca (14-3) vs. James Vick (7-0)

 

Preliminary Card (on UFC Fight Pass):


265 lbs.: Walt Harris (7-4) vs. Cody East (12-1)
205 lbs.: Marcos Rogerio de Lima (13-3-1) vs. Clint Hester (11-5)
155 lbs.: Efrain Escudero (24-10) vs. Kevin Lee (11-2)

 

 

Link to comment

На мен ми е интересно Cejudo какво ще направи.В борбата със сигурност е по - добър,но в стойка не знам как ще се справи.Във всеки случай очаквам да затрудни сериозно Мишката.Крайно време е да има раздвижване в тая категория.

Link to comment

След филмите с McGregor и отпадането на Cormier няма никакъв hype за това шоу. Jones се завръща в tune up fight, не че му трябва, но винаги е по-добре да имаш по-лек опонент. OSP трябва да търси KO, защото, ако излезе от първи рунд, нещата облагодетелстват Jones и той трябва да бие без проблеми.

 

Същата работа и с Cejudo. Между wrestling и MMA wrestling има огромна разлика, а Mighty Mouse е по-добрият MMA wrestler. Ще е близко първите няколко рунда, но вече опитът и интелектът на MM ще си кажат думата и ще вземе контрол за поредния decision.

 

Whittaker е ясен. Yair vs. Fili и Pettis vs. Barboza са близки, но не мисля, че е Fili човекът, който ще expose-не Yair, а Pettis изглеждаше доста зле последните два fight-а, въпреки че победи Alvarez. Barboza е добър stiker и удря повече, та Pettis трябва да търси KO, а на този етап не съм особен обнадежден, че е е същият боец, като увереност и агресия, след RDA.

Link to comment
antropophagus
3 hours ago, neshev said:

Pettis изглеждаше доста зле последните два fight-а, въпреки че победи Alvarez.

 

Изгуби от Алварез със сплит десижън.

Link to comment

Не знаех.... В моите очи победи, не ме интересуват съдиите какво отсъждат. 

 

Link to comment

OSP за пореден пъд доказа, че е безумно кораво копеле. За три седмици подготовка толкова. От друга страна стои въпроса дали ще видим някога Джон Джоунс пак такъв, какъвто беше преди. Просто тази вечер изглеждаше всичко друго, но не и best p4p боец. Ще го видим срещу DC, много съм надъхан за мача. Дано наистина стане на UFC 200.

 

Иначе, като става въпрос за pfp best ...  :cool: Просто още един мач, който показва колко велик е всъщност Майти Маус. Велик. Жалко, че повечето хора са на мнение, че "аз ако го хвана тоя получовек ше го утепам уеее" ... кво да го правиш, не живеем в справедлив свят.

 

За Петис - жалко, но явно вече не е онова момче, което наистина изглеждаше "гладно" ...

 

Link to comment

^Еми, човек, аз също няма да си кривя душата - добри неща видях от мача на Demetrious, но през цялото време имах усещането, че гледам мач между джуджета. Каквито и качества да имаш като боец, ясно е, че няма как да те приемат толкова на сериозно когато си висок 1.60.

Link to comment

Jones се би достатъчно за да спечели, без никакви рискове. Логично, с оглед ситуацията и значимостта на двубоя. Всички от Wilkenjohn-Jackson се готвят за специфични опоненти и целият им стил е изграден върху тях. Няма как да им смениш опонента, няколко седмици преди двубоя и те да са в оптимална кондиция. Cormier вероятно се е надъхал, че ще има някакви шансове, но ще видим коренно различен Jones, когато се бият.

 

Отново се показа разликата между MMA wrestling и wresting. Cejudo е по-добрият wrestler, но Mighty Mouse го унищожи в clinch-а и победи с лекота. Cejudo е в MMA от 2013, прекалено е зелен за да даде сериозен отпор на един от P4P най-добрите бойци. Johnson не предизвиква никакъв интерес, защото дивизията му е прекалено плитка и продължава да бие същите хора по 3-4 пъти, докато в останалите дивизии имаш свеж match-up всяка защита. Вече за да гони GOAT статус трябва да търси нови предизвикателства в горната дивизия, но в момента MMA феновете не искат такива неща, с оглед фиаското с Conor, а и UFC не дават достатъчно финансов стимул за да се случи това за боец като Mighty Mouse.

 

Pettis получи striker и загуби. Няма къде да се оправдава. Контузиите и това, че Pettis спря да се развива, си казаха думата. Yair е нечовек, а Whittaker си взе лесно двубоя. Предвидимо шоу.

Link to comment

MM хубаво може да качи дивизия, но няма как да направи нещо голямо там... поне докато Круз е шампион...

 

просто когато двама големи бойци се срещнат разликата в размерите си казва своето... а тя хич не е малка ;)

 

Kec7DhQ.jpg

[b]yeah... whatever[/b]

Link to comment

ММ и в горната ги мачкаше, единствено Круз го победи, но това беше преди години. Много вода изтече от тогава и сега мачът ще е разбичен, за лично бих искал да го видя.

 

@retwerts Какво значение има дали човек е 1.60 или 2 метра? Или можеш да се биеш или не можеш да се биеш. По тая логика, че по-големите ще ги бият, защо взимаме насериозно всичи други категории без HW?

 

Link to comment
11 minutes ago, gboy said:

ММ и в горната ги мачкаше, единствено Круз го победи, но това беше преди години. Много вода изтече от тогава и сега мачът ще е разбичен, за лично бих искал да го видя.

 

@retwerts Какво значение има дали човек е 1.60 или 2 метра? Или можеш да се биеш или не можеш да се биеш. По тая логика, че по-големите ще ги бият, защо взимаме насериозно всичи други категории без HW?

Ами...по принцип си прав, но въпросът е, че явно има нещо в съзнанието ми, което отхвърля подобен тип бойци като достатъчно легитимни и не мога да ги възприема сериозно. Аз не казвам, че всички трябва да са HW, но просто има една допустима граница на физически размери, под която като паднеш в моето съзнание не изглеждаш като боец. Тия двамата буквално по едно време имах чувството, че гледам мач между двуджета, той съдията беше два пъти по размери на участниците. В смисъл това вече е прекалено за мен, съжалявам за което.

 

От друга страна, ако следвам същата логика, защо постоянно HW едва ли не са обвинявани, че не могат да летят като по-леките дивизии. И какво точно определя това дали някой може да се бие и кой колко добър боец е. Пича може да има всичките технически умения на света и да бъде размазан за 2 минути от някой посредствен HW, който не знае друго освен Ground and pound. В такъв случай винаги ми е било интересно кой се счита за по-добър боец - пичагата, който владее всевъзможните техники или пичагата, който го размазва с единствената техника, която владее прилично?

Link to comment
On 4/24/2016 at 0:00 AM, retwerts said:

 И какво точно определя това дали някой може да се бие и кой колко добър боец е.

 

Кой е по-добър боец от двама души се определя, като излязат да се бият. Това НЕ се случва в ММА, НЕ се случва в бокса, в борбата и т.н. това са спортове. Да, бойни спортове, но си е  спорт, а не бой. Имаш правила, ограничен си, биеш се на определено място и имаш определено време. В реалния бой тези неща ги няма. Така че кой е по-добър боец нито знаем, нито ще разберем.

 

Едно време това се случваше в UFC, това се случваше и в гаражите на Грейси, откъдето можеш да гледаш стари записи из интернет .. не са нещо много атрактивно, между другото.

 

Хората това така и не могат да го проумеят и никога няма да го проумеят.

 

Майти Маус е велик шампион и велик боец. Може всичко и прави други велики бойци да изглеждат като хванати от гората. Единстено Круз го победи и то преди много време. Жалко, че това няма да се оцени никога, защото е метър и шейсе. Кво да го правиш, такъв е животът.

 

Link to comment
11 hours ago, gboy said:

 

Може всичко и прави други велики бойци да изглеждат като хванати от гората. 

Chris Cariaso, John Moraga, Ali Bagautinov, Kyoji Horiguchi, Henry Cejudo? 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Викаш, ще ги отрепеш, ако ги хванеш някъде тия получовеци? Некъв олимпийски шампион по борба ... пффф ... кой не се е хванал, той не е станал олимпийски шампион в тоя измислен спорт. Аз даже мислех да ставам и аз олимпийски шампион на миналите игри, ама ме домързя и останах да си цъкам тука, във форума.

 

А пък тоя пък Багаутинов не знам що не ходи да реди цветя някъде, като видимо е на два шамара живот. Той само е печелил няколко шампионата по бойно самбо, по борба, по граплинг и по жиу-жицу ... ма това спортове ли са, бе!? И кой знае как ги е печелил, тя Русия колко страна е, а и там бойните спортове не са особено развити.

 

А пък разни джуджета като Додъсн, не ми се говори за такива. Тоя сигурно и момичетата му въртят шамарите, като го видят, толкова е жалък.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment

Аз само ти изредих 5 имена, а ти почна да ми слагаш думи в устата и да се вкарваш в някакви твои филми.

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Flyweight и Heavyweight дивизиите са най-слабите от към дълбочина. Mighty Mouse се бие с еднотипни опоненти, по няколко пъти. Ако имаше такъв winstreak в дивизия като Lightweight, тогава може да се вкарва в сметките.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...