Jump to content

Резултати от купа "Странджа" (23-27 февруари, 2016)

Recommended Posts

Strandja2015-logo.png

След завършилият турнир, българите са с 3 титли, 4 сребърни и 3 бронзови отличия. За най-добър боксьор при мъжете беше определен световният и европейски шампион за 2015, Evgeny Tischenko, а при жените световната шампионка, Stanimira Petrova. Резултатите:

Жени:

(51 kg) - Stanimira Petrova def. Zoia Isaeva (WP 3:0)

(54 kg) - Tatiana Zrazhevskia def. Si Haijuan (WP 3:0)

(60 kg) - Junhua Yin def. Yeonji Oh (WP 3:0)

(64 kg) - Yang Wenlu def. Linh Ha Thi (WP 3:0)

(75 kg) - Nouchka Fontjin def. Saadat Abdulaeva (WP 3:0)

Мъже:

Light Fly (46-49 kg) - Zhomart Yerzhan def. Tinko Banabakov (WP 3:0)

Fly (52 kg) - Daniel Asenov def. Jianguan Hu (WP 3:0)

Bantam (56 kg) - Jiawei Zhang def. Dushko Blagovestov (WP 2:1)

Light (60 kg) - Busca Dorin def. Dmitrii Polyanski (WO)

Light Welter (64 kg) - Vitaly Dunaytsev def. Miguel Ferrin (WP 3:0)

Welter (69 kg) - Makhmud Gaipov def. Simeon Chamov (WP 3:0)

Middle (75 kg) - Dmytro Mytrofanov def. Andrey Kovalchuk (WP 2:1)

Light Heavy (81 kg) - Carlos Mina def. Oleksandr Khyzniak (WP 2:1)

Heavy (91 kg) - Evgeny Tischenko def. Kristiyan Dimitrov (TKO R1 1:18)

Super Heavy (+91 kg) - Petar Belberov def. Maxim Babanin (WP 2:0)

Коментар на Красимир Инински (президент на БФБокс):

– Г-н Инински, как оценявате представянето на българските боксьори на турнира „Странджа“?

– На този етап от подготовката съм доволен от това, което видях. Разбира се обаче, че ще изисквам още много, тъй като ни предстоят олимпийски квалификации, така че има какво още да се надгражда. Сега ще се направи анализ на играта на всеки един, ще се отстранят грешките, които се допускат и се надявам, че ще вървим във възходяща линия.

– Виждате ли израстване в играта на боксьорите?

– Да, виждам такова израстване, най-вече в това, че се бият мъжки и с голямо самочувствие.

– Успя ли новият треньор Хоел Арате да промени отбора, каквато бе целта на неговото назначение?

– Като цяло съм доволен от това, което виждам, но пак казвам – оценките ще ги дадем след квалификацията, след квотите, тъй като нашата цел е Рио. Нека сега не прибързваме с оценките и заключенията.

– Може ли да посочите някой от нашите боксьори, който ви е направил силно впечатление с играта си на „Странджа“?

– Не, не – аз не деля боксьорите, а е и много рано за каквото и да е заключение.

– Като цяло как оценявате турнира „Странджа“?

– Нивото беше много високо. Турнирът освен че отчете рекордно участие на състезатели, смея да твърдя, че беше по-силен и от европейското в Самоков, тъй дойдоха много азиатци, африканци, латиноамериканци и въобще много силни боксьори имаше. Досега не сме имали такава „Странджа“!

– Изгладихте ли отношенията със Стойка Петрова след случилото се с нея и размяната на декларации?

– Да, когато си кажем всичко и си говорим само истината, всичко е наред. Говорихме и със Стойка, и със Станимира и се надявам да продължат да работят и да определят на ринга коя е по-добра. Трябва самите състезатели да определят кой заслужава повече да отиде на квалификация, както в категория до 51 кг при жените, така и на 56 кг при мъжете, където са Душко Благовестов и Стефан Иванов. Не съм аз човекът, който ще вземе това решение. Пак казвам – боксьорът трябва да показва кой е и да се доказва на ринга.

– Как и кога ще бъде определен съставът за олимпийската квалификация в Турция, която е от 9 до 17 април?

– Още е много рано. Националите ще имат още доста спаринги, поне още един турнир и лагери. След тях всичко ще бъде обсъдено, за да посочим действително най-добрите във всяка категория, които да се борят за квотите. Лично аз ще изисквам от треньорите краен срок и начинът, по който ще стане определянето на боксьорите.

http://www.bgboxing.org/krasimir-ininski-strandja2016-interview/

Коментар на Хоел Арате (старши-треньор):

– Г-н Арате, направихте официален дебют на голямо състезание начело на националния отбор. Доволен ли сте от представянето на боксьорите ни?

– Доволен съм, но не напълно. Хареса ми това, че в някои срещи момчетата направиха онова, което бяхме тренирали, което бяхме работили и вкарали в играта им. Смятам обаче, че можехме ю да постигнем повече успехи и да спечелим повече медали. Боксьорите щяха да бъдат много по-успешни, ако бяха направили това, което им показвах в подготовката като техника. Видяха се неща, които липсват в играта на момчетата и ще продължим да работим, за да ги оправим. Като цяло обаче съм доволен – имаме 10 медала, което е добре. Смятам, че българите трябва да се гордеят с резултата, който постигнаха боксьорите.

– От кой от състезателите сте доволен и има ли някой, който ви разочарова?

– Тинко Банабаков изпълни 99% от тактиката, която бяхме набелязали. Той движеше краката, ръцете, както го бяхме тренирали. Всички го правиха в подготовката, но не успяха да го приложат в действителност на ринга. От всички съм доволен обаче. По един или друг начин правиха неща, които бяхме тренирали, а това е най-важното. Така те показаха и на българската публика, че могат да се правят различни неща. Стефан Иванов остана без медал, но смятам, че срещата, която загуби от китаеца, трябваше да бъде спечелена. Той обаче не изпълни това, което му дадохме като указания в ъгъла и не успя да противодейства правилно.

– Очевидно доста трудно се работи с жените. Как ще продължите с тях?

– Не, не мисля, че се работи трудно с тях. Ние сме цял екип от треньори, които работим заедно рамо до рамо и нещата малко по малко вървят.

http://www.bgboxing.org/joel-arate-strandja2016-interview/

Edited by neshev

Добри новини. Аз имам най-големи надежди в Даниел Асенов (категория до 52кг), който освен че спечели златен медал на Странджата, е и европейски шампион в категорията си. Дано да постигне успехи на Олимпиадата и след това вече да се насочва към професионалния бокс, където може да има сериозни успехи.

Даниел ми изглежда доста улегнало момче, което ясно е начертало пътя си и го следва. Дано ни зарадва на Олимпиадата, а в зависимост от представянето си там да мисли за бъдещето си при професионалистите. Иначе какво стана с мегазвездата Благой Найденов? Освен че пише, че чука Десислава, ще продължи ли с бокса или вече е охрана в някоя дискотека?

• Upvote 2

След излагацията, която направиха при професионалния му дебют, не мисля че има за какво да се шуми около него.