Jump to content

Kubrat Pulev vs. Dereck Chisora - 7 Май 2016

BORKO_10

Recommended Posts

2 minutes ago, ShwN said:

Не искам да се правя модератор, но не мисля, че тези "meme-та" допринасят за каквото и да е във въпросната тема. Разбирам, че за някои имат комедийна стойност, но, ако може се въздържайте от пускането им, освен, ако не са придружени с някакъв смислен коментар. 

goldberga

@neshev, ти разбираш малко повечко и искам към тебе да се обърна. Та съдията оценил мача 113-115 на Орхан Мурад син ли е или го правят нарочно?

Не гледам често бокс, но съм гледал доста пъти, и с тази си игра не съм особено убеден, че тоя пич взе рунд или два, камо ли да се оцени мача в негова полза?!(Въобще не съм сляп фен на КОбрата, просто искам да ми кажеш, като човек който разбира повече)

Е 100% са се разбрали да има някаква интрига преди обявяването на резултата на третия съдия. А и нещата май отиват към нов мач м/у двамата.

Мяза на черно тото. Когато има залози за определен вид decision, нищо не ме изненадва. Най-скандалният случай е когато съдия отсъди равенство в мача между Mayweather и Canelo, което го вкара в типа majority decision. За самият decision имаше огромен наплив на залози, а съдията изчезна от полезрението след скандала, вероятно на някой Бахамски остров. 

Гледах го мача и за пореден път ми припомни защо по принцип не харесвам много бокса. ММА често е обвиняван, че бойците се въргалят на земята по 5 минути, но тук пичовете се прегръщаха повече отколкото реално се биха. Изключителна скука, не знам как не заспах. Публиката беше на ниво иначе. Самият мач - не съм боксов експерт, според мен заслужена победа на Кубрат, но имаше моменти, в които беше пробит много сериозно и един по-свеж боксьор с по-мощен удар в тези моменти нямаше да има особени проблеми да го прати на земята. Чисора ми се стори изключително еднообразен, горе-долу с една и съща атака през целия мач. Нашият беше видимо доста по-добре подготвен тактически и имаше отговор за по-голямата част от атаките на британеца. Коментаторът и студиото преди мача бяха ужасяващо дразнещи и аматьорски. Шокиран съм че Диема се справят толкова добре с отразяване на футболни мачове и толкова плачевно с бокс. Като цяло ще е интересно наистина да видим истинското ниво в развитието на Пулев срещу някой от топ боксьорите. Но колкото и да не го харесвам все пак не може да се отрече, че се би добре и спечели убедително срещу сравнително добър боксьор.

Тоя мач си беше постановка на Зауерленд с цел издигане на Кобрата като oсновно лице на компанията, лично мнение. Не видях кой знае какъв напредък в стила на нашия - една идея по-добра защита от фиаското срещу Кличко, но отново прекалена пасивност, слаб footwork и никаква knock-out сила. Не го виждам срещу Джошуа, Фюри, Уайлдър, даже Поветкин. Чисора освен в 9-тия рунд беше адски пасивен и не приличаше на себе си в големи периоди от мача. Поне дадоха материал на фейсбук експертите по бокс и истинските патриоти за ден-два.

imageproxy.php?img=https%3A%2F%2F49.medi

Скучноват мач. Трябваше поне един нокдаун да видим, в някоя от ситуациите, в които Чисора беше наврян в ъгъла. Радващо е, че Пулев победи. Ако не го беше направил с амбицията му за нов мач за титлата щеше да е свършено.
Очаквам с доста по-голям интерес мача между Поветкин и Уайлдър в Москва.

Не знам за вас, ама на мене рекламата на Betfair ми беше по-интересна от първите 5 - 6 рунда.

Не е особен проблем, че няма KO сила. Пулев изповядва сходен стил с Klitscko и Fury, но му липсват физическите данни да е истински ефективен. Вече не съм сигурен, че това ще продължи да е доминиращ стил в днешно време. Започва да се налага стила, който доминираше във втората половина на 20-и век, базиран на рефлекси и one-punch KO power, а Klitschko успя да се наложи в ера, където американците не можеха да извадят един читав боксьор и дори тогава отнесе доста тежка загуба от Lamon Brewster.

Самият мач е може би един от най-добрите му чисто тактически. Използва добре размерите си и това, че го превъзходства като боксьор и беше на ниво през целите 12 рунда. Ако се бие с Joshua се съмнявам да излезе от първите рундове. Просто няма нужната сила да респектира, когото и да е било, нито пък има бързината и работата с крака да държи Joshua далеч от себе си. Същ резултат виждам, ако се бие и с Wilder или Luis Ortiz. Fury и Klitschko са по-добри в собствената игра на Кобрата и дори да се бие в стандартния си стил, просто ще го бият по точки. За това и на този етап не виждам как може да спечели световна титла. Най-добрият му шанс е да бъде избран като опонент. Има си някакви предимства, вероятно доста гледат на него като човек с някакво име, но непредставляващ особена заплаха. Проблемът е, че този мач с Klitschko доста му свали акциите. Щеше да спечели много повече, ако се беше бил стандартно и беше довел нещата до някакъв decision, а беше абсолютно размазан и няма никакъв hype около него. Един Povetkin, който беше доминиран, сега е в доста по-добри позиции от него. Също може да се каже и за Chisora. Загуби от по-големия брат, но имаше своите моменти и направи още 2-3 сравнително големи мача. Но това все пак са хора с по-добри щабове, които успяха да им ги уредят. Този на Пулев не е показал с нищо, че е способен да му намери опоненти с име. Chisora е по-скоро изключение, защото успяха да го подпишат преди време. 

Точно липсата на KO сила е една от основните причини да няма никакъв hype около него и затова си е проблем. Съвсем друго щеше да е да просне Чисора в някой зрелищен нокаут в първия или втория рунд и по този начин да впечатли феновете, да ги накара да говорят за него. Сега тая победа със split decision ще бъде забравена набързо от всички извън България.

tker 17-0

Стабилен мач на Кубрат. Превъзхождаше Чисора през почти цялото време, като по немската телевизия, където гледах мача, извадиха статистика в 10-я рунд, която показваше че нашия имаше два пъти повече удари, както и два пъти повече пласирани точни такива. За мен Чисора взе убедително 9-я рунд и можеше да му се дадат максимум още 1-2. Не ми хареса че Пулев не потърси КО, като определено имаше достатъчно шансове, особено в осмия. Това затвърждава липсата на достатъчно сила в попаденията на нашия, за да нокаутира по-класни съперници. Има подобрение в защитата му, но има какво да се желае в движението му по ринга. Другото заслужаващо отбелязване беше скандалното решение на единия съдия да даде победата на англичанина, като този човек или е залагал, или е толкова неадекватен, че трябва да го извадят от съдийството. Реално за мен мачът беше 118-110 или 117-111 за Пулев.

П.С. Защо Чисора излезе с ентранса на нашия и кое беше парчето (съответно бандата), на което излезе Кобрата?

Продължавам да твърдя, че българите сме максималисти, което е страшно смешно на фона на това, с което разполагаме. Кобрата е голям боксьор и е цяло чудо, че имаме такъв. Най-малкото хубаво е, че към такива събития, в които гледа цял свят, се развява българското знаме, друг е въпросът, че повечето хора вероятно се чудят какво е това :D.

Що се отнася до шансовете на нашия срещу Джошуа и останалите - по принцип във всеки спорт си има 4-5 имена, които са над другите.  И в ММА е така, и в бокса, и навсякъде другаде. Ясно е, че Кубрат не е от тези 4-5 човека и това е повече от нормално. Няма шансове срещу Джошуа, Фюри, Поветкин, Уайлдър ... Не мисля, че е причина да се оплюва и да бъде заклеймяван като некадърник. 

8 minutes ago, gboy said:

Продължавам да твърдя, че българите сме максималисти, което е страшно смешно на фона на това, с което разполагаме. Кобрата е голям боксьор и е цяло чудо, че имаме такъв.

Кобрата може да е всякакъв, но дразни с откровената си на моменти простотия. Да ти припомня ли глупостите, които изговори покрай мача с Кличко? А когато Кличко го размаза оправданията, че всичко е мафия и т.н. А преди няколко дни изказването му, че "Щял да пенсионира Кличко"? Наясно съм, че боксът се превърна в един голям цирк, но има едно нещо наречено уважение. Ето днес Чисора е казал - Да, Кубрат ме победи, беше по-добър. Ти чу ли един път Кубрат да покаже уважение към Кличко или да му отдаде заслуженото?

Не мисля, че конкретно в тази тема има кой знае какъв хейт към Кубрат, по-скоро хората гледат реално на ситуацията. Според мен дори повечето хора тук си пишат много смислено. Обърнете някоя статия в Спортал или някое от клиповете във vbox, за да видите другата страна на медала. Дори и това не е необходимо, само трябва да си отворите Facebook-а, за да ви лъхне на "лук и чесън". Това е нещото, което мен лично ме дразни - има си хора, които реално вярват, че Пулев в най-добрият боксьор в света и как "ако не беше световната мафия" ще смачка без проблеми и Фюри и Кличко и всеки друг. Пулев в редица случаи ми прилича на "бай Ганьо става боксьор" - пичът легитимно показва най-негативните възможни черти на българина - комплексарщина, псевдо национализъм, неспособност да се поеме вина за собствените неудачи, чалгарщина (да не забравяме все пак коя е гаджето му) и т.н. През последните години определено полага много усилия да се контролира, но на моменти се изпуска и показва истинското си лице. Има и положителни качества, не може да му се отричат, но като цяло някак си не съм О.К. с това медиите да го превръщат в национален герой и пример за подражание на младите хора у нас. Каквото и да е Пулев по никакъв начин не трябва да бъде позициониран като личност - пример за подражание.

Абе, има истина в това, дето сте го написали, ама то като цяло в бокса всички са си или поне го играят хублигани. Чисора пък точно прави простотии за милиони всеки път.

Като цяло не е добра идея да си търсиш "пример за подръжание" сред спортистите в днешно време. Може и едно време да е било така, ама нали не са имали инстаграм, та е било по-лесно да ги изкарват свестни момчета. :D

Не мога повече хахахахаха

image.jpeg

MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!!

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Нормално е за страни, които нямат традиции в даден спорт, но имат отявлен представител в него, медиите да изопачават постиженията му. Сходна е ситуацията с Manny Pacquiao във Филипините и Gennady Golovkin за Казахстан. Има го този "ние срещу тях" елемент, който е доста спорен дали съществува въобще в индивидуален спорт, където националността играе изключително малка роля в значимостта на самия двубой, освен ако не е Puerto Rico vs. Mexico или нещо от сорта. За това и националните медии по-скоро го играят като мажоретки на дадения боец, без да се търси някаква спортна обективност, което за някои е изключително дразнещо, особено във времена, когато възприятията за национална идентичност търпят значителни промени.

Трудно е да се винят бойците за това, което се говори преди даден двубой, защото тогава те изкарват хляба си, а това, което става на ринга, е просто фиктивно. Мит е, че няма свестни боксьори или, че за боксьорите трябва да прилагаме различни стандарти, сравнено с другите спортисти или дори обикновени хора. Илюзията се създава от хора като Mayweather и McGregor, които имат най-много медийно отразяване и до някаква степен създават имидж на целия спорт с действията и коментарите си, но за всеки Mayweather/McGregor има 100-ина бойци, които са показали, доколкото е възможно в професия, където си изкарваш хляба с бой над други хора, морал и качества, достойни за уважение.

Проблемът с Пулев бяха скандалните изказвания след самия мач, които продължават и до днес. Не съм виждал боец, който е бил пратен в knockdown четири пъти, да твърди след мача, че опонентът му едва ли не е извадил късмет. Това говори или, че Пулев има непоправими щети по мозъка или е в отрицание. Докато първата причина е разбираема и може би е знак, че трябва да се пенсионира, то втората говори, че Пулев няма необходимият себе-анализ и реален поглед над ситуацията, за да мине на следващото ниво, което евентуално да му даде някакви шансове за титла, различна от играчките, които различните федерации раздават. 

On 5/8/2016 at 4:36 PM, Monteso said:

Не мога повече хахахахаха

image.jpeg

Е как може да не го знае, като се опитва да подражава на жена му.

HEIDENREICH

Признавам си че заспах по време на мача.След теглене и гледане ето моите 2 стотинки;

Добра победа , даже мисля че съдията дето е дал 113;115 е залагал на точен резултат 

Типичния мач на Кобрата. Доброто :
+ много пъти вкарва комбинацията ляв/десен прав
+ в повечето случаи добре неутрализираше атаките на Чисора ,които обаче бяха изключително еднообразни, типично за него
+ има добра поносимост на удари , пое добре няколко тежки крошета на негрото.Все пак срещу противник с по-силен удар можеше и да падне .
+ не се поддаде на провокации и преди и по време на мача
+ публиката в залата не спря да го подкрепя -браво

Това което не ми хареса:
-не виждам какво толкова е променил Ули Вегнер в сравнение с Ото Рамин -Кубрат играе със същия аматьорски гард и често си сваля ръцете долу.Уж щеше да го учи да се бие по-прибран
- слаб footwork и никакъв head movement - тук подобрение няма. 
- няма сила на удара особено за heavyweight - за това не е виновен , силата на удара според мен си е предимно природна даденост , но може да се подобри с тренировки

---- Огнян Георгиев е същият малоумник какъвто го познавам , един от най-дразнещите коментатори евър . Ако не бях слушал  преди Петър Василев  , щях да му дам първото място.

Абе тоя Джошуа какво толкова го хвалят всички ? Да млад е , но реално няма 1 класен опонент срещу себе си. Сега пак ще се бие с някъв анонимник. Да направи мач срещу Устинов , Такам или Паркър и може да погледна с други очи на него. Тва , че нокаутирва някви в първите рундове изобщо не е показателно , че е голяма класа боксьор. 

tker 17-0

Имах неблагоразумието да слушам около 30 мин. коментари за мача в предаването "Зона Спорт", с участието на журналиста Валентин Серафимов и един български международен съдия, чието име не запомних. Въпросният журналист ме потресе с изказвания от сорта че Деонтей Уаялдър бил нокаутирал само някакви шофьори на такси и други аматьори и всъщност не бил нищо особено. Фюри беше наречен просто циганин и също определен като нищо особено. Като цяло голяма неадекватност от човек, който все пак е гледал достатъчно бокс през годините и се очаква да е по-обективен и внимателен в това, което говори. Това го казвам във връзка с медийното отразяване на водещите ни спортисти, което за мен е трагично и поражда част от комплексарските настроения сред редовия зрител.

HEIDENREICH

Камен Петров?

Иначе Серафимов е мега идиот , издаде преди години книга за бокса , която бе публикувана във вестник Старт, книгата е нереален култаж.

Темата привлече 3,200 уникални посетители в Събота. :beer:

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

• 2 weeks later...
On 5/10/2016 at 11:00 AM, HEIDENREICH said:

Иначе Серафимов е мега идиот , издаде преди години книга за бокса , която бе публикувана във вестник Старт, книгата е нереален култаж.

Днес е починал на 60 години. Лека му пръст. :( 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...