Jump to content

UFC Fight Night 84 "Silva vs. Bisping" - 27 февруари 2016


neshev

Recommended Posts

22CV3qF.jpg

 

Date: 27 February, 2016
Venue: The O2 Arena, London, England
Live on Fight Pass

 

Quote

 

UFC Fight Pass Main Event:

 

185 lbs.: Anderson Silva (33-6-0, 1 NC) vs. Michael Bisping (27-7-0)

 

UFC Fight Pass Main Card (3 p.m. ET):

 

185 lbs.: Gegard Mousasi (37-6-2) vs. Thales Leites (25-5-0)
170 lbs.: Tom Breese (9-0-0) vs. Keita Nakamura (31-6-2, 1 NC)
135 lbs.: Francisco Rivera (11-5-0, 1 NC) vs. Brad Pickett (24-11-0)

 

UFC Fight Pass Prelims (12 p.m. ET):

 

145 lbs.: Makwan Amirkhani (12-2-0) vs. Mike Wilkinson (9-1-0)
135 lbs.: Davey Grant (9-2-0) vs. Marlon Vera (7-2-1)
185 lbs.: Scott Askham (13-2-0) vs. Chris Dempsey (11-3-0)
135 lbs.: Arnold Allen (10-1-0) vs. Yaotzin Meza (21-10-0)
170 lbs.: Krzysztof Jotko (16-1-0) vs. Brad Scott (10-3-0)
155 lbs.: Rustam Khabilov (17-3-0) vs. Norman Parke (21-4-1)
265 lbs.: Jarjis Danho (6-0-0), 1 NC) vs. Daniel Omielanczuk (17-5-1, 1 NC)
155 lbs.: Teemu Packalen (7-1-0) vs. Thibault Gouti (11-0-0)
155 lbs.: Martin Svensson (14-5-0) vs. David Teymur (3-1-0)

 

Link to comment

Предполагам има логика да пуснат такъв голям мач на Файтпас, за да зарибят повече хора. Ясно е, че платформите са бъдещето и ще са по-доходоносни от всякакъв вид ППВ-та и прочее заради толкова много причини.

 

Обаче защо Рустам Кабилов е запратен на майната си в карда на такова шоу? Този човек завъртя две загуби, едната почти флюк срещу Бендо и вече е бита карта? Това е върло тъпа политика на UFC, не може с лека ръка да сваляш хора, които са оглавявали галавечери, на дъното. То затова и напоследък имат такъв проблем със създаването на големи звезди (не, че точно Кабилов е тръгнал да става такава).

 

Link to comment

Как е възможно на този шибаняк за втори пореден път да му подаряват победата в Англия.Майка им да еба съдии да еба.Направо съм потересен...

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment
The Olimpic Hero

Доста скандално съдийско решение, да не кажа едно от най-скандалните. Провалиха ми dream мача с Conor McGregor. От друга страна пък маймуната вече не е на това ниво, на което беше преди и може би този мач, за който си мисля, вече не е толкова dream. :)

               

Link to comment

Едно от най-скандалните съдийски решения в UFC. Първо, трябваше двубоят да бъде прекратен още в края на третия рунд, когато Bisping отнесе коляното и второ дори и при този развой на събитията, Silva си спечели последните три рунда и тотално доминираше разбития англичанин. Не мога да повярвам, че дадоха решението на Биспинг като се има впредвид ударите които пое. Значи на Condit не му дадоха титлата при положение, че нанесе повече удари, но Lawler вкара по чистите, а на Биспинг я дават...огромна глупост от страна на съдийте, но така е когато се биеш в Англия и стигнеш до решение. Като цяло най-виновен е Herb Dean, който незнам защо не спря мача след като уж гонга не може да те спаси. Абсолютна малоумщина.

 

Останалата част от шоуто беше доста скучна, но поне тези двамата направиха голямо шоу и изнесоха евента на гърба си.

Link to comment

Много слабо представяне от Herb Dean. За рефер, който има реномето, че е един от най-добрите рефери в спорта, имам чувството, че след всяко шоу той е в центърът на контроверсията. С mouthpiece сагата взе правилното решение. Реферите са инструктирани, че ако не видят нещо, да не го свирят. Също така са инструктирани, че ако падне mouthpiece да прекъснат срещата, когато и двамата бойци са неактивни и не са по средата на размяна. Ветеран като Bisping да почне да сочи към земята, по средата на рунда, си е абсолютно аматьорско. Имаш Anderson Silva пред теб и търсиш реферът да спре боя, докато ти вкарват удари. И Anderson Silva тръгна да празнува, след като реферът не беше сигнализирал края му. Отново абсурдно поведение от ветеран. И тук идва Herb Dean, който явно се чувстваше гузен и реши да даде на Bisping втори шанс. Bisping беше неадекватен и не можеше да се добере до ъгъла си. В такава ситуация спираш боя. Краят на рунда не може да те спаси. Вместо това Dean остави на хората му да го свестяват по средата на octagon-a, докато Dean се разправяше с Anderson Silva. Просто безумно рефериране и изгуби поглед над ситуацията. 

 

Съдийското решение беше стандартно зле. Не бих казал, че е било чак толкова скандално, след като беше типичното 3-2 в 10-point system, където съдиите си го свирят както им падне. Виждал съм решение, където даден боец печели 4-1 и свирят 2-3 за другия. Да, изглежда скандално, защото Anderson Silva е замесен, но такива неща ги виждаме nonstop с по-неизвестни бойци. Тук Silva сам си е виновен. Къде е тръгнал да се бие в Англия, където е ясно, че в такава ситуация винаги ще бъде прецакан. 

 

Anderson Silva следва кариерата на своя Roy Jones Jr. и дори залязването му е сходно. Silva вече няма адекватен chin. Щом Bisping, който се слави с това, че няма особена сила за MW, успяваше да го зашемети и да го вкара в knockdown, краят за Silva е близо и това, ако беше някой по-адекватен striker, Silva заспиваше. Вече самите му рефлекси не са това, което бяха, а боец като него разчита главно на рефлекси. Това ако беше A. Silva в пика си, Bisping нямаше да мине първия рунд, но вместо това гледахме дълги периоди на неактивност. Самият Silva няма никаква еволюция в стила му и на моменти изглежда безпомощен. И преди го е правил, но този път просто седеше с гръб до клетката и оставяше Bisping да го удря чисто. Абсурдно е, реферите въобще не гледат защита, те гледат само офанзива и Silva, ако иска да трупа точки, е безсмислено да се оставя така. Вече ги имаше и типичните клоунади през целия fight, на които отново не се гледа особено благоприятно от съдиите и Anderson Silva само търсеше KO-то, което дойде, но реферът тотално го провали. Самият Bisping се би, както винаги се би. И при него няма някаква осезаема еволюция и тук му беше моментът да победи категорично вече застаряващия Silva, но и тук се провали. Огромен късмет просто, че го върнаха някак си в двубоя, след като беше нокаутиран, но при него винаги е имало някакви такива супер съмнителни победи. Сега ще го пуснат на Mousasi сигурно, който се съмнявам да има проблеми с него. За Silva все още остава опцията с GSP за UFC 200. Въпреки че беше сериозно уязвен, тази загуба е много спорно дали можем да я броим за легитимна. 

Link to comment
dr jack levine

Тоя онлийски педер се едно сме го били с охраната пред известно пловдивско чалга заведение. За мен си ограбиха Silva, но дори и да му бяха дали победа вече е много, много далеч от това, което беше. По-добре да окачва ръкавиците докато е време и все още има няква кредибилност в името му!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

И доста по-спорни решения сме гледали. Паякът реално не игра за точки, той търсеше завършек и в много ситуации оставаше неактивен. Хубав МЕ, имаше шоу и това е най-важното. Не виждам обаче кой може да бутне Рокхолд и Уайдман, двамата с лекота ще доминират всеки.

Link to comment

Просто стилът на Паяка е такъв и въпреки че вече няма същите рефлекси и chin като преди, Андерсън снощи за пореден път показа класа в Октагона.Аз буквално се хванах за главата в края на 3-тия и в 4-тия рунд като нанесе същия front kick с който нокаутира Белфорт.Определено се представи по-добре от последните си 3 срещи в клетката, така че не вярвам това да е финалния му двубой.

Силва си е Силва и това което е постигнал през годините не може да се заличи с такива смешни съдииства. 

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Винаги е кофти, когато по-добрият боец не спечели мача, но срещите се точкуват рунд за рунд и понякога стават такива неща. Не е толкова скандално решението, колкото изглежда на пръв поглед - вторият рунд отиде със сигурност за англичанине, първият съм склонен също да кажа, че беше точкуван за него ... четвъртият пак си беше на кантар. Дайна в крайна сметка каза, че за него Андерсън е победител, което значи повече от гласа на съдийте, що се отнася до позиция в UFC.

 

А за това, че Паяка не е същия вече - ми той човекът е на 40, какво се очаква? Претърпя зверска контузия още повече, има едно кило мачове на най-високо ниво ... няма как да остане вечно на трийсет. И пак е класа и е спорно колко хора в света могат да го победят. Вярно, че не се движи като едно време, ама съм убеден, че в добър ден, при определено размвитие на мача и сега може да бие и Уейдман, и Рокхолд, и Джакаре, и който ще да е...  Надявам се да получи още един тайтълшот, пък ако ще и да е по заслуги.

 

Link to comment
Quote

Anderson Silva за загубата си: Тотална корупция

 

Бившият шампион в средната категория на UFC, Anderson Silva не е никак щастлив от крайния резултат в срещата му с Michael Bisping. "The Spider" смята, че е бил ограбен от съдиите при първата си загуба със съдийско решение в кариерата.
 

"Ето каква е работата - ако не можеш да победиш по един начин, те се опитват да ти отнемат успеха по друг. Това е. Всички видяхте как протече този двубой, нали? Няма какво повече да кажа. Бих се за публиката, това е. Благодаря ви за подкрепата. Прибирам се у дома при семейството си, добре съм. Мисията е приключена, но понякога нещата са като в Бразилия - тотална корупция."

 

Quote

Michael Bisping вини рефера за шевовете по лицето си

 

Michael Bisping записа най-голямата си победа в ММА кариерата си, след като надви със съдийско решение бившия шампин в средната категория, Anderson Silva. В битката обаче имаше спорни моменти. Във финалните секунди на третия рунд, Bisping изпусна гумата си за уста и се опита да подаде сигнал на рефера Herb Dean. В този момента обаче Anderson се възползва от разсейването на опонента си, нанасяйки жесток удар с коляно, който повали Bisping. Англичаинът сподели, че спорния край на третия рунд почти му е коствал двубоя.
 

"Гумата ми за уста падна. Не си разменяхме удари. Той се опитваше да ме хване, но използвах краката си, за да го избегна. Обърнах се към рефера, казвайки 'Herb, гумата ми за уста!' Все пак не исках да си изгубя зъбите. За разлика от стереотипа, не всички англичани имат лоши зъби. Моите са си наред. Обвинявам Herb Dean за всичко това."

 

Quote

Bisping за победата си над Silva: От това са направени детските мечти

 

Michael Bisping шокира почти всички, след като записа победа над бившия шампион в средната категория на UFC, Anderson Silva със съдийско решение. Bisping бе запитан дали победата е била според очакванията.


 "Разбира се. Според мен именно от такива желания са направени детските мечти. За мен това беше битка в столицата на нашата страна, в препълнената O2 Arena срещу Anderson Silva. Няма как да стане по-добре от това. А самата среща беше истинска война. И двамата си разменихме много удари. Мисля, че се хареса на публиката. Аз се забавлявах и спечелих. Затова разбира се, нещата протектоха според очакванията ми."

 

Link to comment

Силва вместо да се прави на циркаджия можеше да подходи по - сериозно и да си вземе победата..Сам си е виновен.

Link to comment

Според мен Силва се би така, защото не искаше да gass-не в крайните рундове и не искаше да си вземе много damage от срещата.Отделно, след коляното в края на третия, виковете на публиката заглушиха сигнала за край на руда и след като Андерсън не го чу, нормално да помисли, че е спечелил, тъй като Биспинг беше в нокаут, а Хърб Дийн тотално не знаеше какво да направи.След като гледах срещата за втори път, отново мисля, че Паяка победи, тъй като в четвъртия рунд Силва, вкара повече significant strikes от Биспинг.Не знам каква е крайната статистика, но за мен significant strikes > octagon control + weak volume strikes .

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment
Quote

neshev:

 

На кратко:

 

= Защитата не се точкува;

= "Damage" като дума е махнато, но като смисъл е заменено с impact;

= Критериите са "Effective Striking", "Effective Grappling", "Effective Agression" и "Cage/Ring Control", като предимство имат Striking и Grappling;

= Качеството на ударите имат предимство пред количеството удари;

= Ако в рунда преобладава striking-ът, той има предимство пред grappling-а, ако grappling-ът преобладава, той е с предимство пред strikinga;

= Ако striking/grapling са равни, се използват cage/ring control и effective agression, като effective agression е с предимство;

 

Link to comment

Пълна помиярщина беше мейн евента, а и кат цяло,като се замисля.. Не съм хипер експерта в тия стилове, ама:

първо- нямаше Брус Бъфър. Аз предаванията половината ги гледам заради него =) Тоя калъф, дето го заместваше,не може да му носи вода в пробито канче..

второ- от мин. година живея в Англия и два пъти съм ходил в О2 арена. Не разбирам какво му е "култовото" на тоя хамбар, още повече (ОСВЕН футбола) какво всички са пънат да ми ги хвалят англичаните че са голяма публика и бла-бла-бла. Тия грозни,тлъсти жертви на кръвосмешението са пълни отрепки,ко щете ми вярвайте,тука влиза и кеч публиката, 2-3 пъти бях и на хаус шоута,пародия са, ма за тва друг път.

трето-Силва е кавал, вместо да го сгъне за раз бройки, той си прави циркаджилъците и през ум не му минава,че в ингилизко са царете на лицемерието,тарикатлъка и преебавката и съдиите си дадоха победата на тяхното момче и око им не мигна.Биспин се опъна колкото можа,ама да ти направят сурата путка и парцали и после да търчиш да обясняваш кво и що- аре стига..

Без да съм фен и на двамата, съм бесен на тая цигания дето се получи.


 

3kuoda.gif

Link to comment

Ебати скандала, Силва заслужаваше още един главен мач на  Main Event, а не тоя палячо Биспинг, който е бутан през цялата си кариера. Жалко, според мен шансовете да видим Силва отново са минимални след като се подиграха с него. Тия съдии директно да им забраняват да оценяват повече. В главни и важни мачове си спомням, че единствено Густафсон срещу Джоунс ме шокира, че беше несправедливо, но това беше в друго измерение. Рундовете както и да ги погледнеш са 2-3, въпроса е, че в 3-те, в които Силва спечели, той не само спечели, а доминираше над съперника си. Жалко, наистина жалко.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...