Jump to content

Bellator: Ben Henderson подписа с Bellator


BORKO_10

Recommended Posts

Quote

I’d like to officially announce my move over to Bellator MMA.

I’m beyond excited for this next phase of my career, it’s a big move, like any move when switching employers or jobs after having worked somewhere for such a long time.

I have to thank the BigMan upstairs for putting some amazing people in my life, my wife (first and foremost) and a lot of truly smart and insightful people behind the scenes who helped make the connections and negotiated this deal to bring it to fruition.

I’d be remiss to not thank Dana White and Lorenzo Fertita for the opportunities they presented me, you guys have helped me change my life for the better and to be able to provide my family with the things I didn’t have while growing up. For that I’ll always have the utmost appreciation. Thanks for all the advise you guys gave too, both business wise and personal.

And last but not least, to who it is I think of when I think of the UFC! Everybody behind the scenes who I personally dealt with every time I reported in or had to do something. Mayra, Melissa, Dave, Chris, Nick, Tracy, Joanie, Maura, Tony, Heidi, Ryan, James, Dave, Kaia (sp.???), Burt, Rob, Rudy, Stitch, House, Mike, Susie, Dean, Donna, Feryal, Sean, Joe, Brad, Jazzmine, Candice, Michelle, Reed, sorry I can’t name everyone or this list would go on for forever. There’s a whole ton of people behind the scenes who make that show what it is. You guys and girls are the ones who make that show great and allow us fighters to do what it is we love!!! Much love to you all and thanks for putting up with me for so long.

To my fans, thanks for all the love and support, I’ll keep giving you my all, opening up my heart and soul inside that cage. I’m excited for this next chapter and building new relationships with guys I’ve heard nothing but great things about like Scott Coker, Rich Chou and Mike Kogan.

#TheOnceAndFutureKing
BH

 

 

Link to comment
antropophagus

Не е изненадващо с оглед и на другите бойци от UFC, дето минаха в Bellator. Откакто е свободен агент помня, че и корейската организация ROAD FC дори му предложиха оферта. Мен щеше да ми е интересно да го гледам в разни fun мачове в welterweight дивизията на UFC (за поход за титлата не го виждах). Коя ли дивизия ще избере в Bellator?

Link to comment

Не се изненадвам. Целият изход е добре дошъл за всички.

 

Bendo е в такъв етап на своята кариера, където има още 1-2 години max и, след като шансовете му за титла са изключително малки в UFC, е нормално да търси парите. Договорите на UFC са структурирани така, че си увеличаваш възнаграждението с победи, което не устройва Bendo на този етап и е много по-добре за него да вземе договор, който предлага по-малко пари като потенциал, но са фиксирани и не зависят от загуби/победи. Като добавим това, че Bellator имат отворена политика със спонсорите, Benson вероятно се надява, че ще си избие разликата от рекламодатели, които със сигурност ще са по-малко от това, което беше в UFC преди Reebok, но така ще изкарва повече от това, което Reebok системата му предлага. Вече и в Bellator има доста свежи мачове, които могат да направят. Явно са се ориентирали към WW, но и в LW има интересни имена.

 

Bellator имат нужда от хора като Bendo, които имат някакво име и са разпознаваеми лица. В момента разчитат главно на застаряващи легенди за да правят големите си шоута, което със сигурност им сваля реномето от към сериозност. Хора като Bendo са добър начин да си вдигнат акциите, а и да хвърлят едно око към техните хора, въпреки че за тях не е много добре да идват хора от UFC и да им разбиват техните хора, защото така само засилват мнението, че са доста назад от UFC от към бойци.

 

За UFC също не е особен проблем. Bendo не е незаменим, наистина го използваха за B-level шоутата, но има едно 10-20 бойци, които могат да го сменят без това да ги афектира. Bendo не е човек, за когото се говори като заплаха през 2016 и е нещо като съименника си Dan Henderson, когато той замина в StrikeForce навремето. За UFC даже е добре, ако успяват да надуят цената на Bendo и да го пробутат на Bellator, защото те нямат стабилността на UFC и, може да им излезе солен.

 

Ще е интересно какво ще стане със Aljamain Sterling, по всяка вероятно и той заминава към Bellator. Както споменах с Reebok сделката, очаквам солидно количество хора от UFC да минат в конкурентните компании, защото за тях става по-трудно да правят пари. Топ бойците и тези, които имат аспирации да станат топ звезди, ще продължат да са в UFC, но много от ветераните ще предпочетат други опции. Засега имаме Phil Davis, Josh Koscheck, Josh Thompson и сега Benson Henderson. Това не е особен проблем, но Bellator подписват и доста изгряващи таланти, които ще излязат скъпо на UFC, ако искат да ги подпишат в бъдещето. 

Link to comment

Тая сделка да не вземе да им излезе през носа на UFC. Фил Дейвис, Бендо, Кос, вероятно и Тим Кенеди  ... засега не са нещо особено, обаче почва да се оформя една неприятна тенденция всеки, който се е повъртял около титлата и е загубил важни мачове, да се запътва към Белатор, за да търси пари и някакво развитие на кариерата си.

 

Нещо и младите таланти се намусиха на UFC/Рийбок и Белатор успява да подпише имена, дето уж се спрягат за в бъдеще. В момента UFC почти няма A-listers като звезди. Старите ги няма, а младите не могат да стигнат нещо до тоя статус. Ронда загуби, Силва е пред пенсия, Каин се бие веднъж на високосна ... остана им един Конър, дето си го пазят като писано яйце и да се надяват Джон Джоунс да не се прошмърка пак. Та така погледнато, изобщо не е малък удар за тях да губят разпознаваеми лица, които вълнуват хората и ги карат да превключват телевизора за файтнайтите. Бендо определено е такъв.

 

От друга страна организации като Белатор с тия отворени договори и циркаджийски мачове винаги ще изглеждат несериозно и няма как да се приближат дори до UFC. Така че скоро конкуренция няма да видим, но определено се поставят основи за в бъдеще. 

 

Link to comment

Лично на мен ми се искаше Bendo да си остане в UFC, тъй като има доста интересни противници срещу които можеха да го изправят и в двете категории, но пък от друга страна определено ще вдъхне свежест в roster-а на Bellator. Като се замисля той директно се превръща в най-голямата им звезда, тъй като все пак е бивш шампион в UFC и поради тази причина резонно получава title shot още в първия си двубой. Като цяло UFC не губят много от това, че няма да го има, но той е поредения популярен боец който напуска компанията като тази тенденция продължава и скоро може да очакваме Sterling също да подпише с Bellator. Overeem и Mitrione също са в списъка, така че 2016 година може да се окаже много успешна за тях.  Доколкото разбрах UFC са му предложили сериозни пари, но само ако успее да стане шампион като той явно е предпочел да заложи на сигурността, въпреки че според мен в него има още доста годинки на високо ниво. В заключение можем да кажем, че това е една много успешна сделка за Белатор, която определено ще накара много хора да ги гледат.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...