Jump to content

Футбол

Lubo Dimitrov

Recommended Posts

3 hours ago, The Pain said:

Аре ся, специално Ливърпул бяха облагодетелствани от много съдийски решения през годините в които се биеха за титлите и стигаха до финалите в ШЛ.Голям вой надигнаха сега заради тоя мач и пак започнаха с конспирациите.

Обаче като им върже в друга спорна ситуация след 4-5 кръга, няма да кажат дума :D

А специално за картоните-да не забравяме, че Ливърпул имаха вече два червени картона в първите 3 кръга от лигата, което говори за някаква тенденция в отбора тоя сезон.

Липса на дисциплина може би, а може би нямат изявен човек, който да печели чисто топката в центъра и за това ментета като МкАлистър и Къртис Джоунс духат супата с кофти влизания.

Защо примерно Фабиньо нямаше нито един червен картон в лигата през целия си престой в Ливърпул? Защото беше мега добър дефанзивен халф.

Червеният на Ван Дайк не беше за груб фал, а за предотвратяване на чиста голова възможност. Червеният на Мак Алистър бе отменен, защото бе скандален. Просто Клоп се надигна срещу Пол Тиърни и този сезон колегите му ни ебат мощно. Съдиите в Англия са тъпи курви и след подобен скандал вярвам, че ще се кротнат, но този мач бе скандален. 

Има ли логична причина Манчестър да търпят плешивия джобър за треньор?

StoneColdFaN

Най ми е смешно, когато подобни смешници тръгнат да се правят на шефове. Треньор си, ама не се вживявай прекалено, мерси.

47 minutes ago, MJ23 said:

Има ли логична причина Манчестър да търпят плешивия джобър за треньор?

Ние сме загубена кауза. Който и да ни е треньор, най-много да има онзи импулс в първите мач, два и пак същия кОр. Арабите ни трябват на нас. Жалко, но не виждам друг вариант. Треньора прави каквото може. Но си трябват играчи от световна класа, лидери на терена, не някви Бруновци,Ааааантони,Маунт, ХОЙлунд. И не искам играчи по на 31-32г където тъкмо са излезли от пика си.. Рой Кийн, Видич, Фърдинанд, Рууни тия нямаше да позволят отбора да падне духом. Отбора ми се превърна в един средняк, който за нула време загуби авторитета, който беше граден в продължение две десетилетия от Съра!

4 hours ago, Beks said:

Ние сме загубена кауза. Който и да ни е треньор, най-много да има онзи импулс в първите мач, два и пак същия кОр. Арабите ни трябват на нас. Жалко, но не виждам друг вариант. Треньора прави каквото може. Но си трябват играчи от световна класа, лидери на терена, не някви Бруновци,Ааааантони,Маунт, ХОЙлунд. И не искам играчи по на 31-32г където тъкмо са излезли от пика си.. Рой Кийн, Видич, Фърдинанд, Рууни тия нямаше да позволят отбора да падне духом. Отбора ми се превърна в един средняк, който за нула време загуби авторитета, който беше граден в продължение две десетилетия от Съра!

Антъни за 100 млн, Даниел Гаджев от Али Експрес - Каземиро за 70 млн., Санчо путката за 70, Хуйлуд за 80, повече от вкараните му голове в целия живот, Мейсънчо и той 70 млн., а оня циркаджия на вратата беше 60, при положение, че миналото лято беше без отбор. Бате, не ви трябват араби, а да свикнете с факта, че от 10 години насам сте средняци.

МЮ да си бяха седяли с Де Хеа на вратата. Половината голове тоя сезон щеше да ги спаси за разлика от тоя циркаджия (както го нарече Бастиан) на вратата... Няма един дето поне да се мъчи да играе като хората. Всичко е леш... Глейзър поне не могат да бъдат винени, че не дават пари. Треньорът и той трябва да си ходи. Просто не става за тоя отбро и това е. Типичен треньор на средняци тип Уест Хям, Кристъл Палас и подобни, но не и за МЮ. То вярно, че в началото и САФ не почнал с победите и титлите, ама тука няма и грам наченка на каквато и да е игра, тактика и въобще мисъл какво трябва да се прави на терена...

п.п. като казах Де Хеа, пича още ли е без отбор? Колкото трябва да си прост, че да не искаш подобен играч отбора си?...

Вчера беше публикуван целия разговор между офицалните лица на мача Тотнъм - Ливърпул във връзка с отменения гол на Луис Диас в 34-тата минута. Диалогът въобще не подхожда на професионални съдии, каквито са тези в най-гледаното първенство. Имам чувството, че всеки от участниците си говори нещо, а другите въобще не си правят труда да слушат.

Дарън Ингланд : „ Вероятна засада на Диас.“

Помощник съдия 2 : „Отсъдих я“

Ингланд : „Проверяваме за засада. Изчакай, изчакай.“

Ингланд : „ Покажи момента на подаването, хайде. Подаването, моля ?

Саймън Хупър : „ Няма проблем, приятел.“

Оператор : „Заповядайте.“

Саймън Хупър : „Изчаквам.“

Дарън Ингланд : „ Покажи 2D линия.“

Дарън Ингланд : „Това е, перфектно. 2D линия върху лявата обувка на защитника.“

Оператор : „ Нека да променя ъгъла.“

Дарън Ингланд : „Ромеро, мисля, че е той ?

Оператор : „ Мисля, че от този ъгъл се вижда по-добре ? Доволен ли си ? “

Дарън Ингланд : „Да.“

Оператор : „2D линия върху обувката на защитника ?“

Дарън Ингланд : „2D линия върху обувката на защитника.“

Оператор : „Добре. Ето, 2D линия върху обувката.“

Дарън Ингланд : „И стоп. Проверката завърши, проверката завърши. Идеално.“

Помощник съдия 1 : „ Продължаваме играта.“

Саймън Хупър : „Браво, момчета.“

Дарън Ингланд : „Благодаря, приятел.“

Саймън Хупър : Браво момчета, добра работа.“

Оператор : Чакайте, чакайте, чакайте, чакайте. Решението на съдията беше засада. ОК ли си с това решение ?“

Асистент съдия ВАР : „Дам.“

Оператор : „ Доволен си от това решение ?“

Асистент съдия ВАР : Засада, това е грешка.“

Дарън Ингланд : „Какво ?“

Оператор : „Решението на съдията на игрището беше засада. ОК ли сте с кадъра, който ви показах. Положението е чисто. Кадърът, който предоставихме, показа, че няма засада.“

„Асистент съдия ВАР : Той отсъди засада.“

Дарън Ингланд : „О, мамка му.“

Оператор : Спри, спри. Оли ( от PGMOL – Организацията на съдиите в Англия) каза да спреш играта. Оли каза да спреш играта.“

Дарън Ингланд : „Моля?“

Оператор : Оли се обади, за да каже да спреш играта. В ситуацията няма засада.“

Дарън Ингланд : „Не мога да направя нищо.“

Оператор : Оли каза да прекъснеш мача. Оли каза да прекъснеш мача.“

Дарън Ингланд : „Оли ?“

Четвъртият съдия : „Да ?“

Оператор : Спрете мача. Спрете го.“

Дарън Ингланд : Играта беше подновена. Не мога да направя нищо, не мога да направя нищо.“

itzo1994

Ето го записа на английски: https://www.premierleague.com/news/3718057

Голям смях, проверката ВЕДНАГА показва, че има гол, но видео реферът сякаш не разбира, че е имало сигнал за засада. Единствено операторът се опитва да направи нещо, казвайки многократно, че решението е грешно. А това, че после не спират играта въпреки обаждането от PGMOL е още по-голям фейл.

Не знам какво да кажа, щом и с видео повторения не може да се постигне по-честно съдийство, то правилата на играта трябва да бъдат максимално опростени. Всяка година сменят откъде да се мери засадата - от крака, от ръката, догодина сигурно ще е от хуя на последния защитник. :suicide:

Убеден съм, че ако ситуацията беше станала в дерби като Бърнли-Лутън, никой нямаше да я разглежда наново. Кой знае колко още скандални положения са минали по този начин, не само в Англия.

Еми да пуснат едно преиграване на мача и готово. Ама и това не им стиска...

В изявлението на Ливърпул се казваше, че "разглеждат всички възможни опции за разрешаване на случая." 

Правило L18 посочва, че Бордът на Висшата лига има правомощията да нареди преиграване на мач от лигата, при условие, че е направена препоръка за това от комисия съгласно правило W51.  В допълнение на това Бордът на Висшата Лига има правото да иска обяснение за всяко предполагаемо нарушение на правилата, включително такова извършено от длъжностно лице, докато правило N4 гарантира, че всяко длъжностно лице се задължава да се ръководи от правилата на играта, както и и от всички протоколи и правила на Футболната асоциация.

Дали ще се стигне до преиграване - мисля си, че по-скоро не. В последните години е имало и други фрапантни грешки на съдиите, но никога не се е преигравал двубой. Едва ли и сега ще бъде извършен такъв прецедент. Оказа се, че Дарън Ингланд е ръководил двубой от първенството на ОАЕ и се е завърнал в Англия по-малко от 48 часа преди двубоя на Тотнъм и Ливърпул. Обикновено, съдиите, които ръководят мачове и в други държави не получавали наряд за кръга от Висшата Лига. В този случай и това неписано правило е било нарушено. Веднага тръгнаха слухове и спекулации относно това, че грешката не е случайна, а едва ли не преднамерена. Намеква се и за притежавания от ОАЕ Манчестър Сити,че може да има нещо общо.

Mariyan01
3 hours ago, Nikos87 said:

Вчера беше публикуван целия разговор между офицалните лица на мача Тотнъм - Ливърпул във връзка с отменения гол на Луис Диас в 34-тата минута. Диалогът въобще не подхожда на професионални съдии, каквито са тези в най-гледаното първенство. Имам чувството, че всеки от участниците си говори нещо, а другите въобще не си правят труда да слушат.

Дарън Ингланд : „ Вероятна засада на Диас.“

Помощник съдия 2 : „Отсъдих я“

Ингланд : „Проверяваме за засада. Изчакай, изчакай.“

Ингланд : „ Покажи момента на подаването, хайде. Подаването, моля ?

Саймън Хупър : „ Няма проблем, приятел.“

Оператор : „Заповядайте.“

Саймън Хупър : „Изчаквам.“

Дарън Ингланд : „ Покажи 2D линия.“

Дарън Ингланд : „Това е, перфектно. 2D линия върху лявата обувка на защитника.“

Оператор : „ Нека да променя ъгъла.“

Дарън Ингланд : „Ромеро, мисля, че е той ?

Оператор : „ Мисля, че от този ъгъл се вижда по-добре ? Доволен ли си ? “

Дарън Ингланд : „Да.“

Оператор : „2D линия върху обувката на защитника ?“

Дарън Ингланд : „2D линия върху обувката на защитника.“

Оператор : „Добре. Ето, 2D линия върху обувката.“

Дарън Ингланд : „И стоп. Проверката завърши, проверката завърши. Идеално.“

Помощник съдия 1 : „ Продължаваме играта.“

Саймън Хупър : „Браво, момчета.“

Дарън Ингланд : „Благодаря, приятел.“

Саймън Хупър : Браво момчета, добра работа.“

Оператор : Чакайте, чакайте, чакайте, чакайте. Решението на съдията беше засада. ОК ли си с това решение ?“

Асистент съдия ВАР : „Дам.“

Оператор : „ Доволен си от това решение ?“

Асистент съдия ВАР : Засада, това е грешка.“

Дарън Ингланд : „Какво ?“

Оператор : „Решението на съдията на игрището беше засада. ОК ли сте с кадъра, който ви показах. Положението е чисто. Кадърът, който предоставихме, показа, че няма засада.“

„Асистент съдия ВАР : Той отсъди засада.“

Дарън Ингланд : „О, мамка му.“

Оператор : Спри, спри. Оли ( от PGMOL – Организацията на съдиите в Англия) каза да спреш играта. Оли каза да спреш играта.“

Дарън Ингланд : „Моля?“

Оператор : Оли се обади, за да каже да спреш играта. В ситуацията няма засада.“

Дарън Ингланд : „Не мога да направя нищо.“

Оператор : Оли каза да прекъснеш мача. Оли каза да прекъснеш мача.“

Дарън Ингланд : „Оли ?“

Четвъртият съдия : „Да ?“

Оператор : Спрете мача. Спрете го.“

Дарън Ингланд : Играта беше подновена. Не мога да направя нищо, не мога да направя нищо.“

Ужасно, ужасно, ужасно, както би казал един съфорумник.

• Haha 2
raquishi
6 hours ago, kabakov said:

Еми да пуснат едно преиграване на мача и готово. Ама и това не им стиска...

През живота си не съм виждал мач да се преиграва, ако ще турско да стане.

• Upvote 2
8 hours ago, Nikos87 said:

Оказа се, че Дарън Ингланд е ръководил двубой от първенството на ОАЕ и се е завърнал в Англия по-малко от 48 часа преди двубоя на Тотнъм и Ливърпул. Обикновено, съдиите, които ръководят мачове и в други държави не получавали наряд за кръга от Висшата Лига. В този случай и това неписано правило е било нарушено. Веднага тръгнаха слухове и спекулации относно това, че грешката не е случайна, а едва ли не преднамерена. Намеква се и за притежавания от ОАЕ Манчестър Сити,че може да има нещо общо.

Потвърждавам, не просто от Ман Сити имат нещо общо, лично Шейх Мансур и цялата кралска фамилия са замесени. Тайна доклади показват, че Дарън Инглънд е пътувал до ОАЕ не само за да свири мач, но и е за да договори колко Майбаха да му прехвърли Шейха. А защо точно сега, ще си кажете? Източници посочват, че Шейх Мансур е отишъл на врачка и разбрал, че този сезон Ливърпул ще завършат 2 точки пред Манчестър Сити, затова предприел мерки отрано и решил да вземе нещата в свои ръце. След като се договорил с Инглънд, трябвало да се осъществи и размяната с първоначално назначеният рефер. Мансур завъртял един телефон и набрал Хауърд Уеб, друг виден фен на град Манчестър (но на червената му част). Попитал го от 1 до 10 колко точно мрази Ливърпул. Уеб казал 11 и Мансур разбрал, че ще се спогодят. Имало обаче един проблем, реферът с когото трябвало да сменят Инглънд бил млад и напорист рефер, славещ се със своята неподкупност, като повечето английски съдии. За щастие Мансур познавал най-добрите съвременни асасини (хашишини).

Ден преди мача те отвлекли младият рефер и планът бил в ход.

В деня на сблъсъка Дарън Инглънд се погрижил не просто да реши мача, но и да стане ясно кой е и поръчителят му. Затова той се изгаврил максимално с Ливърпул, подход който Мансур често прилага на трансферният пазар. 

Това е истината.

Станаха ясни страните домакини на световното първенство през 2030г. Това ще бъдат Испания, Португалия и Мароко. По случай 100 годишнината от първото световно първенство три от откриващите мачове ще бъдат изиграни в Уругвай, Аржентина и Парагвай. Изброените шест отбора ще получат директни визи за участие в турнира. За първи път в историята срещи ще се играят на три континента. 

Фърги Тайм се завръща, в тежката битка на Манчо да не изпаднат в Чемпиъншип.

Mariyan01

@MJ23 бях подготвил тежък рант за твоите хора, защото за не знам кой ли път щяха да ми издънят само те фиша. Да живее бог Жируууууу....

Абе гола, да ти кажа, ако бях съдия... Сигурно и аз нямаше да го зачета. Останалото е история..😂😂😂😂. Тъкмо псувах, как тези енергийни вампири ми загубиха 4-5 часа тази седмица с две 0:0, но края ДОСТАВИ!

Just a fan

Най-тъжното е, че ако тер Стеген нямаше да излезе да скъси и щяха да му вкарат...

Ponetron

Е той вече е за 2 червени. Очаквам Пеп да го смени на почивката и да го спаси.

The Pain

Да го духат тия араби измислени,

имат най-добрите играчи в света и плащат двойни заплати и бонуси под масата и пак съдиите ги бутат.

• Upvote 1
  • Facepalm 2

9MLnN5Y.gif

Mariyan01

Нищо не може да ме убеди, че червените картони на Къртис Джоунс и Диого Жота са по заслужени от това, което Ковачич направи. И не казвам, че има някаква агенда срещу Ливърпул, просто споделям мнение.

ЧОТУДЕ
4 hours ago, Mariyan01 said:

Нищо не може да ме убеди, че червените картони на Къртис Джоунс и Диого Жота са по заслужени от това, което Ковачич направи. И не казвам, че има някаква агенда срещу Ливърпул, просто споделям мнение.

Е, как да няма? Не изявявам мнение дали е червен картон или не, просто ми е чудно защо ВАР не повика главния педераст, като му покаже ето този стоп кадър:

Screenshot_2023-10-09-00-17-40-568_com_mi.globalbrowser.thumb.jpg.c6910a9b3ad9b8eedf1a1d8c664e6fb3.jpg

Screenshot_2023-10-09-00-19-07-940_com_mi.globalbrowser.thumb.jpg.66dedffe44611c14f4e3891ce756136d.jpg

Идентично нарушение с това на Джоунс, с разликата че Ковачич не играе с топката, демек по-зле. Разбира се, стоп кадър и забавен каданс правят ситуацията по-грозна, но как миналата седмица беше очевидна грешка, та го привикаха да гледа, а тази не? Абсолютно тенденциозно съдийство с рязане на едни и същи отбори. ВАР може да работи, само ако имат желание, но в Англия се използва както им отърва. Хауърд Уеб, когато и да пукне, все ще е рано. Интересно ще ми е Бобоцката да коментира ситуацията, сигурно на Джоунс фалът е в пъти по-зле, нали?

Edited by ЧОТУДЕ

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

6 hours ago, ЧОТУДЕ said:

Интересно ще ми е Бобоцката да коментира ситуацията, сигурно на Джоунс фалът е в пъти по-зле, нали?

Червен картон е Чотудка, как да коментирам. Да не съм заслепен от пристрастие като някои хора, та да го открека. Цялото съдийство беше скандално вчера. Ковачич трябваше да бъде изгонен 2 пъти! Рико Люис трябваше да получи авантаж, като вкара. Тъчове се свиреха наобратно и за двата отбора, леки фалове се наказваха с картони, други както отбелязахме съвсем не.

Иначе тва че било тенденциозно е много смешно да се каже. Няма отбор който да не е бил рязан или подкрепен от съдиите в някакъв момент. Просто стават грешки. И ние сме били рязани, но не съм оревавал света. Вие обаче помните само ръката на Родри... :lol: