Jump to content

WCW кечистите с най-голямо заплащане (през 1998)


nWoHulkster

Recommended Posts

Наскоро в една друга тема стана дума за заплащането на кечисти, а и темата за WCW е актуална тема тази седмица, което ме подсеща...

Обикновено, когато заплащането на кечисти се обсъжда в интернет всичко е догадки и не е изцяло ясно кое е верно и кое не е. Много малко са случаите, които не са просто спекулация. Заплащането в WCW по време на Monday Night War ерата е един такъв случай.

Благодарение на съдебни документи от две дела срещу WCW се знае точното заплащане на всеки един WCW кечист в по-голямата част от the Monday Night War. Няма смисъл да се пуска всичко за всички години, но просто в сферата на любопитното нека да видим кои са най-скъпоплатените WCW кечисти през 1998 (финансово най-успешната година в историята на компанията).

Нека обаче да направим нещата малко по-интерактивни. :) Още не съм съставил класацията (на базата на документите). Ще я направя по-късно днес и тогава ще я пусна. Междувременно, какви са вашите предположения? Според вас каква е челната 10-ка през 1998 и точно в какъв ред са тези 10 имена? Колко кинти е взимал най-скъпоплатеният?

EDIT:

Долните заплащания са пълни (т.е. съдържат както твърдата заплата, така и допълнителните бонуси, които по принцип са малки в WCW). Също така е любопитно да се отбележи, че заплащането на някои WCW кечисти се покачва през следващите години, т.е. за някои кечисти 1998 не е най-добрата им финансова година, макар че това е топ година за компанията като цяло. И така, WCW кечистите с най-голямо заплащане през 1998:

1. Hulk Hogan - 3 милиона и 788 хиляди долара*
2. Bret Hart - 2 милиона и 694 хиляди долара
3. Randy Savage - 1 милион и 570 хиляди долара
4. Kevin Nash - 1 милион и 518 хиляди долара
5. Scott Hall - 1 милион и 423 хиляди долара
6. The Warrior вероятно е някъде тук**
7. Sting - 1 милион и 64 хиляди долара
8. Lex Luger - 831 хиляди долара
9. Ric Flair - 780 хиляди долара
10. Roddy Piper - 689 хиляди долара

* Договорът на Hogan е по-различен от останалите и това горе най-вероятно не е цялата сума, а просто сумата, платена му от WCW (но не и цялата сума, платена му от Time Warner).

** Договорът на Warrior също е по-различен и затова заплащането му не е споменато, но най-вероятно се намира някъде между Sting и Hall.

Други добре платени кечисти и мениджъри през 1998:

= Между 500 и 550 хиляди долара: Goldberg. За следващата година подписва нов договор и прави над 5 милиона.
= Между 400 и 450 хиляди: Curt Hennig, The Giant и Konnan.
= Между 350 и 400 хиляди: Diamond Dallas Page. За следващата година подписва нов договор и прави 4 пъти повече.
= Между 300 и 350 хиляди: Rick Steiner, Scott Steiner и Scott Nortоn.
= Между 200 и 300 хиляди: Rick Rude, Eddie Guerrero, Raven, Booker T, Steve McMichael, Stevie Ray, Davey Boy Smith, Dean Malenko, Buff Bagwell, Chris Jericho, Arn Anderson, Big Bubba Rogers, Arn Anderson, Rey Mysterio Jr., Alex Wright, Sonny Onoo, Jim Neidhart, Chris Kanyon.

И оттам-нататък са всички останали а.к.а. "бедняците". :P

Link to comment

Хм, много ще ми е интересно да видя цифрите. Само да уточним, става въпрос сумарно за цялата година кой най-много е взел, за единично участие ли, или кой е бил с най-голяма заплата. Изключваме ли тези, които са взели за 1-2 участия милиони :) ?

Link to comment

Абсолютно никога не съм се интересувал и не съм чел кой кечист колко е взимал, така че да правя прогнози е безсмислено. Даже не знам горе-долу колко е се е считало за нормално да взимат кечистите тогава. Но ще е интересно ако можеш да пуснеш и някакви данни за главните звезди на WWF от този период (може и да има и да се всеизвестни, извинявам се ако така). Не за друго, а ми е любопитно едната компания спрямо другата как е плащала. :)

Link to comment

Хм, много ще ми е интересно да видя цифрите. Само да уточним, става въпрос сумарно за цялата година кой най-много е взел, за единично участие ли, или кой е бил с най-голяма заплата. Изключваме ли тези, които са взели за 1-2 участия милиони :) ?

Сумарно за цялата година. Пълното заплащане (твърдо + допълнителните бонуси). През 1998 няма такива, които да са получили милиони от WCW за 1-2 участия. Хиляди да, милиони не. :)

 

Абсолютно никога не съм се интересувал и не съм чел кой кечист колко е взимал, така че да правя прогнози е безсмислено. Даже не знам горе-долу колко е се е считало за нормално да взимат кечистите тогава. Но ще е интересно ако можеш да пуснеш и някакви данни за главните звезди на WWF от този период (може и да има и да се всеизвестни, извинявам се ако така). Не за друго, а ми е любопитно едната компания спрямо другата как е плащала. :)

За WWF няма такива достоверни цифри. Само отделни спекулации, които може да са верни, но може и да не са. Плюс това, при WWF договорите са по-различни. При WCW огромната част от заплащането е твърда сума и се взима дори и да не работиш един ден през цялата година. И при WWF има подобна твърда сума, но тя често не е голяма и обикновено по-голямата част от заплащането идва от допълнителни фактори (колко често работиш като цяло, къде си в card-a, PPV бонуси, merch, licensing, royalties), така че в WWF заплащането със сигурност има доста вараиции през различните години.

Сега примерно се сещам за един конкретен WWF случай, който със сигурност е достоверен (защото цифрите са от съдебно дело). През декември 1997 WWF искат отново да подпишат The Warrior. Офертата е за 5 години при 750 хиляди долара гарантирано годишно заплащане и 14 работни дена на месец, което със сигурност е едно най-големите гарантирани заплащания в WWF по това време (даже може би най-голямото). Освен това офертата до Warrior включва 35% от продадения Warrior merch, което е с 10% повече от стандартния WWF договор по това време. Warrior отказва офертата и подписва с WCW няколко месеца по-късно. Друг известен пример е Big Show през 1999, който подписва 10-годишен договор с около 1 милион долара гарантирано годишно заплащане, но реално колко прави през следващите години само той си знае. Разбира се, работата с Bret Hart също е ясна - преди screwjob-a има 20-годишен договор с 1.5 милиона долара гарантирано годишно заплащане. Но общо взето тези три примера са по-екстремни и не са правилото, а изключението що се отнася до гарантираното заплащане в тогавашните WWF договори. И пак припомням, че по принцип в WWF гарантирано заплащане е минимума - реалното заплащане, ако си бил push-ван силно през годината и си се харчил добре, може да е значително по-голямо от гарантираното.

И все пак, по време на най-добрите години на WWF имена като Austin & Rock със сигурност правят по-добри пари от най-добре платените две WCW имена. Колко по-добри пари вече е въпрос на спекулация.

Link to comment

Хайде ще се пробвам с уговорката, че не съм гледал абсолютно никакви статистики и дори не съм сигурен дали имената, които ще изброя са били в WCW през съответната година. Карам по спомен без определен ред:

Hulk Hogan, DDP, Bret Hart, Scott Hall, Kevin Nash, Roddy Piper, Warrior, Goldberg, Sting, Big Show/The Giant.

Link to comment

Карам по спомен, но мисля, че най-скъпоплатеният WCW кечист е бил Bret Hart с договор за гарантирани над $2 000 000 на година. След него, може би остават Hogan, Nash и Hall. Вероятно и Savage се нарежда някъде тук.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

7 от 10, не е зле :cool:. Randy Savage първоначално го бях сложил в листа, но го смених с Goldberg, точно защото ми се губи хронологията с годините и не бях сигурен кога точно Goldberg стана това, което стана. Lex Luger също си знаех, че е от добре платените, не предполагах обаче, че през 98-ма все още ще е толкова добре.

Ric Flair ми мина през ума, но не очаквах да взима много най-вече заради това, че не е от горещите транфери тип Hogan, Nash, Hall, Bret от средата и края на 90-те. Много любопитна информация, 10x.

И все пак, за DDP, Giant и Goldberg съм бил близко:)

Link to comment

^ Специално при Goldberg има леко разминаване в хронологията на популярността му и заплащането му. Пичът избухва още през първата половина на 1998, но по това време още е на оригиналния му договор и макар и значително да му вдигат парите в този договор чак после като подписва нов договор тогава започва да прави огромните пари (защото като подписва новия договор вече е масивна звезда и може да изисква огромно заплащане). Подобен момент има и при DDP.

Link to comment
Shawn_Michaels

Нямах идея,че Брет е бил толкова скъпо платен в WCW явно не случайно са го привлекли

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...