Jump to content

Other: Fedor Emelianenko се завръща в Япония на Нова година


neshev

Recommended Posts

 

Легендарният MMA боец, Fedor Emelianenko ще се завърне там, където направи своето име, а именно в Япония. За да е пълна носталгията, Fedor ще се съюзи с бившия президент на PRIDE, Nobuyuki Sakakibara. Шоуто ще се излъчи на запис по SpikeTV, като новоучредената компания ще има работни взаимоотношения с Bellator и ще видим и техни бойци на шоуто. Въпреки това, Fedor не е част от Bellator на този етап, а е подписал ексклузивна сделка за два боя с японската промоция. Все още няма информация за евентуален съперник или за други потенциални мачове от въпросното шоу. 

Link to comment

Разочарован съм и аз, очаквах най-накрая Федор в UFC. :( Но руснака е прекалено голяма звезда и прекалено независим, за да клекне на Дайна и Рийбок. Имайки предвид, че в Япония ще се изкъртят да го гледат и ще се бие с някой джобър, защо му е в UFC да взима по-малко пари и да участва в далеч по-тежки мачове. Фьодор няма вече на кой и какво да доказва, сигурен съм, че ще може да живее някак с липсата на уважение от страна на Чаел "титла така и не видях" Сонън.

 

Link to comment

Fedor е свършен боец и той самият го осъзнава, за това и не го чакайте в UFC някога. Не става дума за пари, защото само в UFC топ бойците взимат по няколко милиона на битка, просто Fedor е свършил, но спорта му е в кръвта и иска да се бие още няколко пъти, а вероятно и има някакъв натиск върху него. Реално Fedor доминира в даден етап и това не може да му се отнеме, но трудно е да говорим за GOAT-ове и прочие, след като Emelianenko избягваше най-добрите бойци и продължава да го прави. Това е все едно Jordan като се завърна 95 да отиде в Европа и там да направи още 20 титли. Fedor няма просто този спортен хъс и сега като го expose-наха в StrikeForce е решил да запази достойнството си и ще го нахранят с няколко jobber-а. То сега дори и няма адекватни бойци извън UFC и очаквам да го видим в някакви абсолютно пародийни мачове. Просто е жалко, че легенда като него е стигнал до това ниво. Все едно GSP сега да дойде и да се бие в WSOF. Смешно е просто. 

Link to comment

Абе, по едно време имаше светлина в тунела. Не съм чел нещо официално да са казали двете страни, но съм убеден, че за пари точно не са се разбрали.

 

Link to comment

То вече прекалено пъти им отказва, че проблемите да са само парите. Първо 2009 им бяха сериозните преговори и там имаше някакви претенции за стадиони, M-1 да промотират шоуто и всякакви такива абсурди. После 2012 искаха да правят Lesnar vs. Fedor, но тогава Fedor им отказа, заради лични проблеми. И сега през 2015 пак им отказва. Няма как парите да са такъв фактор, защото Fedor другаде няма къде да направи толкова, колкото би направил като UFC боец. Тук вероятно играят и интересите на хората, които стоят зад Fedor и ми се струва, че той е безгласна струна в цялата работа. 

Link to comment

Тогава се изписа, че от страна на Фьодор са искали и други техни бойци да получат договори за UFC и някакви такива тъпотии.... в крайна сметка съм много склонен да вярвам на вечната максима, че кой каквото ще да ти говори, в крайна сметка става дума за пари. Наскоро Тим Силвия обясни, че след мача си с Минтауро се е отказал от UFC, защото за един бой в Афликшън е правил повече отколкото е щял да направи за три в UFC. А Фьодор тогава получаваше в пъти повече от Тим Силвия и от всеки друг. Афликшън си затрупваше бойците с пари и предполагам това беше и една от причините да не просъществува много време.

След това и в Страйкфорс му предоставиха по-добри условия от UFC, а и нека бъдем честни - тогава дивизията на SF беше по-добра от тази на UFC, така че е не може да се говори, че руснакът е бягал от конкуренция.

И тоя път е така - Дайна няма да се изкриви и да даде толкова пари, колкото ще му дадат в Япония и от Спайк ТВ. И за двете страни в момента е по-добре финансово Фьодор да си се бие другаде.

И малко офтопик, но въобще не съм съгласен, че Фьодор е бягал някога от големите мачове - единственото голямо име, с което не се би за времето си, беше това на Ренди Котур. Всички останали ги премаза - Мирко, Минотавъра, Марк Хънт, Тим Силвия, Андрей Арловски, Кевин Ранделман, Гари Гуудридж (който тогава не беше посмешище), дори и онова дърво Семи Шийлд.

 

Link to comment

Къде ми го слагаш тоя jobber Tim Sylvia, който не е никакъв draw. UFC щяха да позлатят Fedor и да му дадат нечувани пари за тогава, като вземеш предвид, че 2009-2010 им беше пика и топ бойците вземаха по 3-4 милиона на мач, Fedor щяха да му дават 5+ милион със сигурност. То и Fedor да си го чул да мрънка, че са му предлагали малко пари? Не, винаги бяха някакви безумни искания да им правят стадиони, да пишат шоутата UFC/M-1 Global, да подписват с някакви jobber-и, безумно е. За това и пропаднаха нещата. Fedor имаше на три пъти шанс да отиде в UFC, и три пъти избяга. Реално в Affliction взимаше по 2 милиона на мач, в StrikeForce към милион, милион и 1/2, но това, което щеше да взима в UFC, е с пъти повече. 

Не знам в коя Вселена, StrikeForce са имали по-добрите HW бойци в UFC. Google-ни, която и да искаш класация от тогава и ще видиш, че на върха беше Fedor, който бързо го свалиха след загубите, всичко друго бяха UFC бойци и от време на време се прокрадваше някой от StrikeForce. Ти какво? Сега гледаш, че Werdum е шампион и айде по-добрата дивизия? Нали се сещаш, че това е същата логика, която хейтърите казват за опонентите на Fedor, които бяха размазни в UFC?

Вече не знам за какво Sonnen ти е в главата, но тоя човек е един от най-уважаваните анализатори в бизнеса и го търсят постоянно са коментари. PRIDE е мега съмнителната компания, пълна с уредени мачове и никакъв контрол. Нормално е хората да си задават въпроси, като Fedor отиде в Америка, изглежда като пълен блоб и в някаква ужасна форма, и почнаха да го бият някакви MW бойци. Много ясно, че хората си задават въпросите. Иначе и за мен Fedor има най-доброто резюме от всички, но няма как да седя отстрани и да му пляскам с ръце, след като отказва да се бие в UFC. 

Link to comment
  • 2 months later...

Fedor Emelianenko смята, че договорите на UFC са 'потиснически'

5MonmvN.png

Дългоочакваното завръщане на Fedor Emelianenko в ММА ще се случи само след 2 седмици.
По време на провелата се пресконференция, Fedor обясни, че договорът, който са му предложили от UFC е бил твърде ограничаващ и задължаващ.
"Не съм готов да се бия съгласно условията на договора, който ми предложиха UFC. Този договор щеше да ми изпие кръвта, бе изключително потиснически. Не мога да подпиша такъв заробващ ме договор. Според мен, от  UFC трябва да се научат да уважават бойците – такова уважение получавам в Япония. "

 

 

Link to comment

По-скоро условията на Fedor винаги са били така поставени, че той да е човека който определея какво и как ще се случва. UFC никога няма да позволи на който и да е боец да определя условията и това, че руснакът колкото и да е уважаван от мен не се би в UFC си е само и по негова вина. Никой не е по-голям от компанията.

 

Колкото до новогодишния му мач, доста разочароващ противник, но според мен досега са преговаряли с някой друг и в последния момент нещата са пропаднали и затова са сложили никомунеизвестния индиец.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...