Jump to content

UFC 191: Johnson vs. Dodson 2 - 5 Септември 2015


rockkaksd

Recommended Posts

Доста по-слаб реванш, както и въобще слабичък ивент въпреки кард-а. Арловски още не може да повярва, че победи..

 

Link to comment

Пореден слаб евент на UFC, където prelim-а беше доста по-добър от главния кард.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Че`й драснем два реда, все едно някой чете ...

Пейдж ВанЗант изглежда доста по-добре отколкото преди. Не знам как стана така, че започнаха да я тикат като звезда, но явно върши работа. Стана разпознаваема. В тоя мач специално изглеждаше като звяр - пресираше нон стоп, вкарваше добри удари и в клинча работеше много. Допусна няколко чисти тупалки да й влязат, но в леката категория при жените това е нормално и не носи кой знае каква опасност. Хубавото е, че от UFC не гледат да я изстрелят веднага на шампионката и ще гледаме продължителен хайп. Тука има много потенциал, понеже полякинята е устата здраво и ще се захапят с това маце, та ще гледаме сеир. Иначе от това, което съм видял досега - на тоя етап шампионката ще я сдъвче и изплюе.

Джими Мануа защо го дават така за жертвено агне не ми е ясно? Кораво копеле, но е толкова далеч от топ 10, камо ли от топ 5, че тия мачове не са двубои, а побои. Тоя мач си беше за да може Антъни Джонсън да се върне в играта, че след като Кормие го преби последния път, доста му се накърни имиджа. Така или иначе не ми пука особено кой кога ще се бие за титлата, защото за мен, а и за целия свят, шампионът си е Джон Джоунс. И докато не видя някой да го побеждава, ми е сьо равно дали поясът ще е около кръста на DC, на Джонсън или на който ще да е.

Всеки случай безсмислен мач, в който единия боец беше пет класи над другия и си е цяло чудо, че не приключи още в първия рунд. Не съм много навитак в UFC да почнат с такива безсмислени мачове, но пък осъзнавам, че и от тях си има нужда. Евентуална втора загуба на Антъни Джонсън го изхвърляше от всякакви сметки.

Тежкарите направиха поредния слаб мач ... тая дивизия просто ... Мир не е за тия килограми и това си му личи. Едвам се движеха горките, страшна скука. Как дадоха точно победата на Питбула и аз много не разбрах. То не, че имаше кой знае какво да се точкува всъщност, но Мир все успя да вкара някой друг тейкдаун. Единият от съдиите даже беше дал 30-27 и не разбирам защо, при все че втория рунд Мир си го взе.

Лошото е, че в момента в тая дивизия за шампионски мачове се гласят хора като Арловски и като Мир, при положение, че има двама-трима, дето заслужават сто пъти повече от тях. Миочич например, както и Дос Сантош. Двамата ми изглеждат най-легитимни като спортисти, а и като бойци. Ясно е, че и на тях ще им дойде ред, но ако ги превари Арловски ще е голяма гавра. 

----------

 

За мейнивента какво да говорим - Майти Маус за пореден път изнесе лекция. Напомня ми на умален вариант на GSP. Няма слабо просто - то е доминация, то е контрол страшен. Тоя човек се бие с най-добрите в света и не мисли изобщо как ще ги победи, ами се чуди как да ги приключи. Наистина си мисля, че е добре да се качи в горната категория и да почне да ги мели там, та дано най-накрая затвори устите на разбирачите. Хората помнят само единия му мач с Доминик Круз (който е уникален боец), а Майти си рулираше и в горната дивизия и ги въргаляше здравата и там. Ама естествено за редовия зрител това са получовеци, той тия ще ги бие с една ръка дребосъците. Как да е, писал съм достатъчно на тая тема. Радвам се, че мога да гледам Димитриъс Джонсън, не се среща всеки ден такъв боец.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...