Jump to content

Frankie Edgar няма да чака победителя от Aldo vs. McGregor


neshev

Recommended Posts

Не е особено изненадващо, но UFC сериозно го прецакаха. Първо Mendes получи шанса да се бие с McGregor, после пък Faber го измести да е треньор в TUF, а сега дори title shot-а му не е гарантиран, след като му се налага да се бие отново. Като цяло е правилното решение, защото нищо чудно да видим insta rematch между McGregor и Aldo, какъвто и да е развоят. Вече всичките пропуснати шансове да стане шампион отново, плюс това, че Edgar изрично отказва да се въвлича в какъвто и да е trashtalk, си казаха своето и UFC абсолютно го игнорират. McGregor може да бъде критикуван, но се вижда кой е в големите мачове и кой прави големите пари.

"I've got three kids, man," Edgar said. "I'm trying to make some money. I'm not getting any younger. I want to challenge myself and keep improving. The best way to improve is to test yourself in the cage."

"I don't know. I'm going to leave that up to the UFC. I know a lot of guys aren't really available, but I definitely do want to fight before the year's out."

Link to comment

На малко бойци мога да кажа, че съм фен, но Едгар е един от тях. Много кадърен боец, много добър и винаги се е държал на ниво. Харесваше ми как се биеше на 155 и честно казано няма против да се върне. Изобщо не мисля, че му пречеше липсата на маса, напротив - според мене му помагаше, защото ги биеше с бързина и техника. На 155 не стои толкова бърз, но пак е изрод. И ако някога Алдо е бил притиснат, то беше точно от Едгар. Този човек заслужава реванш ... заслужаваше моментален реванш, ако трябва да сме честни, много близък мач беше.

И сега не го получава, защото не плямпа, че е "специален" и не нарича останалите бойци "джуджета" и разни подобни неща, които освен комплекси, не показват друго. Еми как пък да не ме е яд, като негов фен? Сега разбирам какво им е било на феновете на Джон Фич, които така и не дочакаха втори мач за титлата.Надявам се Жозе Алдо да пребие Конър така, че да няма как да назначат веднагически втори мач между двамата и Едгар да си получи заслужения тайтълшот.

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Не, gboy, пак показваш, че не разбираш от този спорт. Истината всъщност е точно обратната. Conor McGregor ще пребие така Aldo, че лицето му ще бъде напълно обезобразено и бразилецът няма да смее даже да се прибере у тях, защото ще го е срам от жена му. Отделно от това Jose Aldo никога повече няма да посмее да влезе в Октагона, защото ще изпитва страх, от който е невъзможно да се отърве. Та, да, поне за едно нещо си прав - реванш няма да има.

               

Link to comment

Мачът беше близък, но Aldo би категорично. Edgar се възползва от въпросителното cardio на Aldo и открадна последните два рунда, но не успя да го вкара в трудни ситуации. Това му е основният проблем, стилът му е прекалено летаргичен на моменти и губи почти всеки близък decision. Вторият мач с Mendes си остава най-трудният му и може би най-доброто шампионско представяне в историята.

Edgar не получи insta rematch, защото беше загубил 3 поредни мача за титлата, ако беше загубил четвърти, щеше да е невъзможно да го представят като легитимен претендент. Този мач с Aldo беше пълна грешка и за това сега не знаят какво да го правят. За негово съжалени загуби два мача с Henderson, които с по-добро съдийство печелеше, което го прати във FW, а сега след като загуби от шампиона, нещата са кажи-речи същите. Вече и не става по-млад и може би има още 1-2 години прозорец, където ще може да спори за титлата.

Достойно е, че не иска да trash talk-ва, но той не само, че не иска да говори зле за противника, но и не иска много-много да говори, което е голям проблем. GSP не беше кой знае какъв trash talker, но беше голяма звезда, защото се промотираше добре. MMA е entertainment спорт и няма как да реализираш потенциала си финансово, ако не забавляваш хората някак си. Хората не им пука толкова какво става на ринга, а там Edgar не е особено интересен за масите.

Link to comment

Така е, така е - съгласен съм с всичко.

 

Самият мач тогава стана, защото пак имаше някакви контузии, иначе Франки се предполагаше да се бие първо с друг боец в тази категория. Така или иначе боят беше близък и много добър.

 

Франки има много кофти стил за който и да е - движи се така, че трудно може да го хванат, а дори и да успеят, то борбата му е страшно добра. Идеално преценя дистанцията в стойка и я скъсява страшно бързо - много радва как се спуска, вкарва комбинация и се изнася. А и тейкдауните му са страшно добри, вярно, че не доминира обикновено на земя, особено като беше до 155 паунда, но пък сваля лесно. Абе, уникален е, страшно много се надявам един ден пак да е с колана около кръста си. А мачът му с МакГрегър ще е култ, дано се реализира.

 

Link to comment

Не, gboy, пак показваш, че не разбираш от този спорт. Истината всъщност е точно обратната. Conor McGregor ще пребие така Aldo, че лицето му ще бъде напълно обезобразено и бразилецът няма да смее даже да се прибере у тях, защото ще го е срам от жена му. Отделно от това Jose Aldo никога повече няма да посмее да влезе в Октагона, защото ще изпитва страх, от който е невъзможно да се отърве. Та, да, поне за едно нещо си прав - реванш няма да има.

Странно е , че се разписа в раздела след като Конър спечели ... нищо лично , но знанията ти отностно спорта дори и на ниво casual фен са скандални.Идея си нямаш какви точно способности има Алдо.Разсъжденията ти отностно Мендез  пак бяха скандални.Анализа на мача Мендез/Конър и те бяха скандални.Сляпата маркщина на тема Макгрегър ми мирише повече на кеч маркщина отколкото на реално преценени възможностти . Мендез го въргаля като куче един рунд и му секна въздуха поради "огромното" време за подготовка. Франки , Алдо , Мендез , са доста по-класни бойци и с правилна подготовка биха изяли ирландчето .

Пак казвам ... не го приемаи лично.Трябва да отбележа , че дори си ми симпатичен и те смятам за доста начетен в кеч тематиката .Харесвал съм мненията ти и са от малкото обосновани и адекватни , но ММА не е твоят спорт . И не защото не ти се отдава , но пропуските ти в историята и това , че не си имал възможността да следиш кариерите на бойците в реално време ти създава грешна представа за възможносттите и постиженията им.Истината е , че Конър се разкарва с колан точно толкова легитимен , колкото този на Кормиер. Може би не е приятно за ентъртейн феновете му , но е трън в очите на die hard фена . Самият факт , че Рогън , който за мен е сред най-добрите анализатори в спорта all time остана очуден от Конър и победата му говори доста.Не слагайте картофи в фурната , ако пилето е още в фризера...

Link to comment
dr jack levine

Дейба т'ва олимПИЧЕ, много тролва в ММА темите, ама като му кажа за мма мач и си нааква кълките!!!!!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Аз не мисля, че Олимпийския разбира по-малко от ММА отколкото от кеч :D Следя му мненията и бих казал, че са еднакво компетентни.

 

Link to comment

Според мен е просто някакъв кеч фен, който се прави на интересен в ММА раздела, като спами олигофренски коментари по темите. 

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...