Jump to content

UFC 190 "Rousey vs. Correia" - 1 август 2015


neshev

Recommended Posts

20150320015033_CAjw0VIUsAAreA.JPG

Date: August 1, 2015
Venue: HSBC Arena, Rio de Janeiro, Brazil
Live on PPV

Main Card (PPV):

135 lbs.: Ronda Rousey (11-0) vs. Bethe Correia (9-0) (UFC Women's Bantamweght Title)
205 lbs.: Maricio “Shogun” Rua (22-10) vs. Antonio Rogerio Nogueira (21-6)
155 lbs.: Glaico Franca (13-3) vs. Fernando Bruno (16-2) (TUF: Brazil 4 Lightweight Tournament Final:)
135 lbs.: Reginaldo Vieira (13-3) vs. Dileno Lopes (19-1) (TUF: Brazil 4 Bantamweight Tournament Final)
265 lbs.: Stefan Struve (25-7) vs. Antonio Rodrigo Nogueira (34-9-1, 1 NC)
265 lbs.: Antonio Silva (18-7, 1 NC) vs. Soa Palelei (22-4)
115 lbs.: Claudia Gadelha (12-1) vs. Jessica Aguillar (19-4)

Prelims (FOX Sports 1):

170 lbs.: Demian Maia (20-6) vs. Neil Magny (15-3)
205 lbs.: Rafael “Feijao” Cavalcante (12-5, 1 NC) vs. Patrick Cummins (7-2)
170 lbs.: Warlley Alves (8-0) vs. Nordine Taleb (11-2)
135 lbs.: Iuri Alcantara (32-6, 1 NC) vs. Leandro Issa (13-4)

Prelims (Fight Pass):

185 lbs.: Vitor Miranda (11-4) vs. Clint Hester (11-4)
135 lbs.: Hugo Viana (8-2) vs. Guido Cannetti (6-2)

Link to comment

Определено се очертава отново лесна победа за Ронда, която може пак да гони рекорди за време.

Link to comment

Видеото с Ронда беше силно. Особено ми хареса частта, в която обясняваше, че влиза в октагона с идеята да не побеждава набързо, а да "научи" Correia. Само не можах да разбера тая наистина ли се е подиграла с бащата на Ронда или тва е някаква психовойна?

 

 

Link to comment

В момента Rousey е най-големият фаворит в историята на UFC, според bookmaker-ите, като те дават за нея 1.06, а за Correia 12.00. 

Link to comment

Тука добре че са бразилските пенсии иначе щяха да ударят дъното по ППВ продажби :D. Карда им е буквално смехотворен в сравнение с предишни.

Link to comment

Честно казано какъвто и card да бяха сложили, вероятно пак щяха да се справят добре. Rousey е огромна звезда и може би единствената, която има някакъв appeal извън UFC аудиторията, като вероятно шоуто ще направи поне 500k, което си е изключително добра цифра.

Иначе всичко друго освен победа за нея в първия рунд, може да се счита за голяма изненада, а ако Correia някак си победи, по лично мнение ще е най-големият upset в историята на UFC. По принцип в MMA всичко може да се случи, но това е валидно най-вече за мъжкото MMA, където всеки удар може да реши нещата, но при жените, единични удари рядко водят до нещо съществено, което прави шансовете за upset доста по-трудни.

Като цяло виждам три начина Rousey да бъде победена. Първият е да се бие срещу някоя, която може да неутрализира judo-то и, но дори тогава, Rousey вероятно просто ще я бие със striking, което честно казано е и причината Rousey дълго време да е на върха, а именно това, че постоянно си подобрява stand up-a и дори да успеят да неутрализират judo-то, започва да прави разликата в този аспект. Другата философия е да и дадеш throw-а и да я reverse-неш на земята за submission, което е възможно, ако си много добър jiu-jitsu blackbelt, което при жените липсва като конфигурация. Belcher vs. Palhares е добър пример как нещо такова може да се случи. И третият е отличен striker, с нереален movement, който да може да я counter-ва постоянно, което отново в рамките на пет рундов мач ще бъде трудно. За това и Rousey като цяло по принцип е изключително труден опонент за всеки, ако си следва печелившата тактика, защото в женското MMA няма бойци на такова ниво.

Correia не се вписва в нито една от тези категории и единственият и път към победата е да я нокаутира, докато Rousey скъсява дистанцията, което както споменах е малко вероятно. Другият вариант е Rousey да се бие емоционално и да не иска да я свали, за което се загатна от нейна страна, но се съмнявам да видим нещо различно от throw + submission.

Другата част от шоуто същи си има своите моменти.

Link to comment

20150731044427_IMG_7143.JPG

20150731044718_IMG_7046.JPG

UFC 190 PPV Main Event:

135 lbs.: UFC Women's Bantamweight Champion Ronda Rousey (135) vs. Bethe Correia (134)

UFC 190 PPV Main Card:

205 lbs.: Antonio Rogerio Nogueira (206) vs. Mauricio Rua (206)
155 lbs.: Fernando Bruno (155) vs. Glaico Franca (156)
135 lbs.: Dileno Lopes (135) vs. Reginaldo Vieira (135)
265 lbs.: Antonio Rodrigo Nogueira (240) vs. Stefan Struve (265)
265 lbs.: Soa Palelei (264) vs. Antonio Silva (265)
115 lbs.: Jessica Aguilar (116) vs. Claudia Gadelha (116)

UFC 190 FOX Sports 1 Prelims:

170 lbs.: Neil Magny (171) vs. Demian Maia (171)
205 lbs.: Rafael Cavalcante (205) vs. Patrick Cummins (206)
170 lbs.: Warlley Alves (171) vs. Nordine Taleb (171)
135 lbs.: Iuri Alcantara (136) vs. Leandro Issa (136)

UFC 190 Fight Pass Prelims:

185 lbs.: Clint Hester (186)* vs. Vitor Miranda (186)
135 lbs.: Guido Cannetti (135) vs. Hugo Viana (136)

* Hester made weight on his second attempt.

 

Link to comment

Очаквана бърза победа на Ронда, кофти, че още рано сутринта имаше спойлери в чата, още преди да го гледам. Ясно, че мача беше сигурен, но винаги можеше да има изненада.

Link to comment

Бет Кореа е женският вариант на Конър МакГрегър :D - би две мацки, дето влизат в графата "корави" и се почна с дрънкането. То щеше да се самоубива Ронда, щеше да я гази, да я мачка, скача като петел на кантара ...

Ясен беше мачът, просто тая мацка няма умения да се бие с Ронда, какво остава за друго. Не мисля, че и с Тейт ще издържи повече от рунд. Към момента женската дивизия е във вариант - Ронда Раузи, класи след нея е Тейт и класи надолу са всички останали. Със сигурност ще е интересен третия мач между Миша и Раузи, но не виждам как ще падне шампионката. Поне вярвам, че ще се мине тоя път първи рунд, няма да е секунди боя.

Това, което наистина трябва да се случи, е мачът между Киборга и Ронда. Бразилката е грамадна и не виждам как ще ги сваля тия килограми, но просто трябва да се случи тоя мач. Разбира се, не вярвам скоро Дайна да си даде златната кокошка да я коли Киборг, но това е друга тема.

--------------

Братята Ногейра е време вече да окачват ръкавиците на стената. Айде с Шогуна е едно, но да гледам как легендата Биг Ног пада от някакъв, дето основното му качество е, че е висок - не ми беше ОК, ама никак даже. Не ме разбирайте погрешно де - харесвам Струве, щото са му забавни мачовете, ама е много далече от голям боец. От другата страна Минотавъра е легенда, абсолютен гигант. Не трябва да губи от такива бойци, не е редно просто. Направи страхотна кариера, стига толкова.

Като цяло хубав ивент се получи. Мацките първия мач се разкатаха юнашката, но просто и там си личи, че женският ММА е много слаб към момента. Играят със сърце и душа, това няма да им го отрека, но имам чувството, че гледам мачове от преди 5 години, че и назад.

 

И лиричното отклонение: Знам, че е много модерно да се обяснява как Ронда можела да бие и половината мъже и разни такива рекламни глупости, но това е абсурд тотален. Оня ден излезе едно видео, където Рауди се бореше с Гегард Мусаси и ясно се виждаше, че мъжът си е мъж, жената си е жена. Гегард я мяташе, все едно че се радваше на дъщеря си. Което е повече от нормално, разбира се.

 

 

Link to comment

Той Мусаси е бая килца над нея...

Ронда си мачка, очаквано. Корея е посредствена,даже е спорно дали е в топ5 на категорията. Тейт си мисля, че може да влезе в добри размени и евентуално да разклати Ронда. Само да не си затваряше очите докато удря... Иска ми се Миша да има какво да предложи, но ще е голяма изненада ако дори изкара пак 3 рунда. 

Link to comment

Бет Кореа е женският вариант на Конър МакГрегър :D

Chad Mendes е мъжкият Jessamyn Duke? :D 

Съгласен съм, че е главно маркетинг трик, но трябваше да дадеш спаринг сесии с хора, които не са 30 кила над нея:

 

 

Link to comment

Просто оня ден някой беше пуснал тая сесия с Гегард. Иначе и Мелендез я побутва по същия начин.Че е супер силна, няма спор, ама наистина да се изкарва, че едва ли не ще се бие наравно с мъжете, вече ми идва повече. Че й за Мейуедър разправяха, как щяла да го бие :D .

 

Link to comment

В MMA, Ronda ще го бие без проблеми, но като цяло е безсмислено да се говори на тази тема, защото бокса и MMA нямат много общо. И двата са бойни спортове, но това е все едно шампионът на 1 500 метра плуване да предизвиква Michael Phelps. По този начин самите MMA бойци изглеждат супер евтино, на фона на това, че Mayweather е най-скъпоплатеният боец, а те взимат стотинки, като единственото го споменават, защото е някакво име. Вече Ronda надали ще може да бие някой top 10 в мъжката BW, но е възможно да вземе победа срещу някой от по-слабите там. Иначе елитните бойци ще я боксират цяла вечност и няма да и позволят да се доближи до тях. 

Самата Bethe беше доста пренавита и психически рухна преди да обявят началото. Cyborg е опонентът, но просто Ronda буквално бяга от нея, което ми е странно, защото Ronda е фаворит. Rousey прави още 1-2 мача и отива да снима филми за постоянно. 

Big Nog трябваше да се пенсионира отдавна. MMA-ят го е изпреварил преди много време и вече не е конкурентен дори на top 15 бойци като Struve, а в HW дивизията Top 10-15 са си доста слаби. Той ще се помни най-вече с боевете си от PRIDE, но както много от тамошните бойци, след като отидоха в USA не направиха нищо запомнящо се. Big Nog все пак стана шампион в UFC, макар и interim, но вече срещу новото поколение бойци, няма какво толкова да предложи. Не е задължително да се пенсионира,  но ще е смешно боец от неговия ранг да се бие с някакви абсолютни анонимници, а дори и да отиде в Bellator, надали ще има успех срещу Minakov и Kongo.

Link to comment
The Olimpic Hero

Не, наистина, и на мен ми писна от тези шибани спойлери. Следващият човек, който спойлне нещо от света на кеча или ММА, е с бан 4life! Не може да стана сутринта и да видя в чатбокса, че Ронда е спечелила. Развали ми се тръпката...

               

Link to comment
  • 2 weeks later...

Днес шампионката на UFC в категория петел при жените, Ronda Rousey даде обширно интервю, в което разкъса Cristiane "Cyborg" Justino и разкри каква според нея е истинската причина двубоят между двете да не се е състоял.
 

"Тя чака да и бъдат предложени повече пари, за да и бъде сритан задника, защото знае че така ще стане. Знам че тя може да влезе в категорията. Тя се е консултирала с Mike Dolce, моят настоящ диетолог, още преди да започна да работя с него и той и е казал, че може да я вкара в най-добрата и форма от живота и при 61 кг. Тя се би на 66 кг напомпана със стероиди. Тя съвсем чисто може да направи 61 кг без тях.

Събитията, в които тя е хедлайнер, са на загуба, а билетите се раздават безплатно, защото никой не би искал да си ги купи. Тя има нужда от мен. Чакаме я да разбере, че тя има нужда от двубой с мен преди да се оттегля от спорта, иначе няма никога да направи достатъчно пари за да се оттегли и тя. Бих искала да и сритам задника в последния си двубой, но независимо дали ще се бия с нея или не, ще се оттегля непобедена и щастлива."

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...