Jump to content

WSOF 22: Palhares vs. Shields - 1 август, 2015


antropophagus

Recommended Posts

antropophagus

WSOF-22-Poster-750-440x250.jpg

 

Promotion:     World Series of Fighting

Date:     August 1, 2015

Venue:     Planet Hollywood Resort & Casino

City:     United States Las Vegas, Nevada, United States

 

Main Card:

Welterweight     Rousimar Palhares (c)     vs.     Jake Shields

Bantamweight     Marlon Moraes (c)     vs.     Sheymon Moraes

Light Heavyweight     Thiago Silva     vs.     Mike Kyle

Lightweight     Islam Mamedov     vs.     Jimmy Spicuzza

 

Preliminary Card (WSOF.com):

Welterweight     Abubakar Nurmagomedov     vs.     TBA

Flyweight     Donavon Frelow     vs.     TBA

  
  
  
  
Link to comment
antropophagus

За първи път правя такъв тип тема, дано не съм преебал нещо по оформлението. :Д Малко рано я пускам може би ама нямам търпение да кажа, че с голямо нетърпение чакам двубоя между Шилдс и Палхарес. Това е мейн евент, който щеше да е достоен и за UFC, стига двамата да бяха там, хаха. Аз лично съм за моя човек Джейк Шилдс, но Палхарес също има своите шансове. Колкото и да не го харесвам заради това, че задържа лег лоците си, Палхарес е много опасен боец и съм на мнение, че в UFC след дропа си в welterweight дивизията вероятно щеше да има успехи, но го изритаха (заслужено по мое мнение) след първия си мач, в който се представи впечатляващо, но понеже е идиот и продължава да е такъв сега се бие в WSOF. Даже в един мач със сегашния шампион Роби Лолър смятам, че би имал немалък шанс да го заключи. Така де, не изключвам и потенциално Роби да се защитава от тейкдауните успешно и да го нокаутира подобно на Хектор Ломбард. Мисълта ми е, че Палхарес е непредвидим и винаги има шанса да победи и "най-добрият".

За по-незапознатите - той е като Ронда само дето вместо армбари си хваща краченца и не иска да пуска заради което си навлича неприятности и заради, което го изгониха от UFC. Всички му знаят номера, но това хич не е гаранция, че ще могат да му противодействат.

Link to comment

Мача за bantamweight титлата също е доста сериозен! Добър кард са цъкнали с интересни и що годе известни имена.

jlny.gif

Link to comment
  • 4 weeks later...

Palhares е доста по-добър от Rousey на земята, но няма нейното judo/wrestling и в миналото имаше проблеми да ги сваля. Иначе в мъжкият MMA почти всички са адекватни на земята и е още по-впечатляващо как ги предава. Вече неговият проблем е, че е прекалено one-dimensional и striking-ът му се още е посредствен, а ако не успее да ги свали, обикновено го доминират в stand up-а. А дори и, ако успее да ги свали, това не е гарантирана победа, както се видя срещу Alan Belcher, който перфектно го контрира. Shields не вярвам да направи кардинални грешки и да си даде коляното по такъв начин, както го правиха предишните опоненти, а и честно казано може въобще да не се стигне до там, а Shields да го държи в дистанция и да спечели decision със striking. Ако Palhares успее да го submit-не ще е впечатляващо и определено най-добрата му победа досега.

Другата част от шоуто също е интересна. По-големият брат на Khabib Nurmagomedov ще дебютира в WSOF, плюс това ще видим друг силен руснак, Islam Mamedov, както и BW шампионът Marlon Moraes, което прави самият event доста приличен. Естествено е доста голяма грешка да си head-to-head с UFC, оглавено от Rousey, след като шоуто ти няма да получи никакво отразяване, но при всеки случаи на хартия изглежда доста добре. 

Link to comment

На Пиларес наистина трябва да му отнемат разрешителното, бахти тъпанара :dry: . То бива да си ненормалник, ама това неговото минава всички граници. И накрая рекъл, че не усетил тап-а, то съдията и Шийлдс блъскаха по него двамата с дружни сили.

 

Link to comment
antropophagus

На Пиларес наистина трябва да му отнемат разрешителното, бахти тъпанара :dry: . То бива да си ненормалник, ама това неговото минава всички граници. И накрая рекъл, че не усетил тап-а, то съдията и Шийлдс блъскаха по него двамата с дружни сили.

+1 и цял мач му бърка в очите неандерталецът. Мръсен боец е и това е. Самият финиш си беше класа, но на фона на останалите глупости... Жалко, че не виждам в wsof кой би могъл да му свие сърмите. Юшин Оками май е последният вариант на тоя етап, ако бие Фич (и ако няма проблеми с weight cut-а, дето трябва да го прави).

Link to comment
antropophagus

В mma-torrents. Беше само тоя мач, свален от тубата. Не смеех да влезна в youtube да не си спойлна резултата, че ми беше бая очакван мач. :D Ето линк:

Link to comment

Shields е последният човек, който трябва да хленчи за eyepokes, след като той е един от най-мръсните бойци в тази насока (GSP двубоят е показателен). Въпреки това, явни и с умисъл eyepokes от страна на Palhares, който буквално си забиваше пръстите в очите на Shields. Честно казано това е доста по-притеснително и мръсно от всеки hold, който задържа.

Проблемът на Palhares е, че не пуска hold-а, когато опонентът се предаде, а когато съдията се намеси, което си е резонно. Единствено съдията може да спре MMA мач и е изключително дразнещо, когато някой от бойците се прави на рефер. Вече Palhares явно е научен да пуска, когато реферът прекъсне hold-а, което е нормално, след като Palhares вероятно е участвал в купища бразилски турнири, а там ghost tap-ове и други непозволени тактики са изключително разпространени и за това е уместно да пускаш само при намеса на рефер. Дори и в първите години, много от old school бойците държаха hold-ове, точно по тази причина. Сега естествено, това е ненужно, защото има камери и буквално могат да reverse-нат решението, ако реферът се издъни, като май в UFC имаше подобна ситуация. Но все пак, Palhares не прави нищо лошо. Всичките драми с него са, защото не пуска hold-а, като се предават, но почти всички мачове го пуска кажи-речи с максимум секунда закъснение, когато реферът се намеси. За това и се създава грешното впечатление, че Palhares ги държи с часове, не изпълнява инструкциите на рефера и прочие. Palhares просто спазва правилата, но понеже това се случва всеки двубой и като добавим това, че Palhares не просто lock-ва submission-и, а иска да ти откъсне крайника, нещата стават по-опасни. Тук реално, Mazagatti се издъни доста лошо, което направи нещата дори още по-заплетени. Не знам този човечец, защо още е рефер. Абсолютно некомпетентен и с eyepokes и, когато тръгна да тупа Palhares, вместо да застане между тях. 

Вече Palhares вероятно ще е аут от WSOF, не виждам друг начин. Поеха огромен риск с него, което не се оправда и сега всеки негов мач, дали оправдано или не, ще има драми покрай него. Вече ми е смешно как Palhares е мега злият, докато Hendo е някакъв герой, но ходи разбери.

Вече дали трябва да бъде bannned от MMA-я също не е черно и бяло. Не мисля, че Palhares е чак толкова мръсен боец и не мисля, че държи hold-овете прекалено дълго, след като рефера се намеси, което е важното в случая. Може би трябва да му обяснят да ги пуска, когато tap-нат, но Palhares не е от най-умните бойци и се вижда, че му е трудно да го направи и за това мога да кажа, че не виждам умисъл в действията му. Вече за тези eyepokes няма две мнения и си бяха абсолютно нарочно, тъй че може би ще трябва да отнесе сериозна глоба и може би ще бъде отстранен за половин година или нещо от сорта. 

Link to comment

Ма и реферът си го блъскаше стабилно и той продължаваше да си държи, мани го Шийлдс. Абсолютни нарочно си ги прави тия неща. Такива събмишани не съм виждал от първите ufc .

 

Link to comment

Ти, ако си рефер, така ли ще спреш мача? Ще го тупаш по гърба?

Когато Mazagatti се намеси категорично, Palhares спря submission-на на секундата. Дори, ако броим, когато Mazagatti тръгна да го тупа по гърба, имаше към една секунда закъснение. Такива неща се случват постоянно, но понеже е Palhares веднага се търси под мухата слон. Гледай едно UFC и засичай колко време държат. Не е нищо извън нормата. 

Link to comment

В случая се превъртяха и реферът се оказа от другата страна, нямаше време да заема друга позиция. Но по принцип си се намеси навреме и веднага. Излишно дълго го държа Пилярес - гледах го сто пъти. Сега, че се преувеличава с това, че едва ли не минути го държи - да, преувеличава се, но си остава, че го държа излишно дълго. От много време не помня събмишън в някой верига (не само UFC) да е бил държан толкова време. Обикновено съдията се намесва и ключът бива отпускан. Тука си личи, че го държи просто и то нарочно.

 

Винаги го има момента, че може просто да е адреналин, ама ако не можеш да се владееш, не ти е работа в боен спорт. Да ходи да играе четворка белот някъде - там не е страшно и да блъска по масата.

 

Link to comment
antropophagus

При Палхарес това не е изолиран случай, на него си му е запазена марка, затова и бива "хранен" толкова. Аз съм против това мнение, че видиш ли реферът ако не се намеси да не пускаш - и те са хора, допускат грешки, може сериозно да пострада някой така. Това с тия phantom taps е смешно оправдание и са някакви редки случаи (да не споменаваме и за камерите и повторенията). Аз съм виждал не един път при предаване, боецът сам да си пуска захвата, преди реферът да се е намесил и всичко е точно, никакви драми и т.н. Антъни Петис примерно, а и други, за които не се сещам в момента, няма нужда да се изброяват. Или ако не пускаш при tap, то поне да захлабиш захвата преди намесата на рефера, а не като ретарда Палхарес, който продължава да натиска. Особено пък при leg submission както е при него предимно...

Link to comment

^ Викаш, направо да му наредят да не ги хваща ключове, че да не вземе да ги нарани... Това е MMA, ако те е страх, че ще те наранят, не е това спорта за теб. Ако пускаха ключове при всяко "предаване", хитреци като Sonnen щяха да се измъкват всеки път. Къде бяхте, като Hendo скачаше на видимо нокаутирания Bisping? 

Link to comment

Palhares е официално strip-нат и отстранен до второ нареждане. И двамата вероятно ще бъдат наказани от атлетическите комисии за неспортсменско поведение. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...