Jump to content

UFC 188: Velasquez vs Werdum - 13 юни, 2015


dbrm

Recommended Posts

UFC 188 

Velasquez vs Werdum 

3XgVxzj.png

 

dsvcLo0.png

 

Личи си, че идва лятото и форона бавно замира. Само 4 дни преди едно чаканите UFC-та да няма тема е странно. 

Шампионът най-накрая се завръща, за да вземе своето. Поне на това се надявам - нямам идея в какво състояние ще е след контузиите, но ако е същия звяр би трябвало да прегази Вердум за отрицателно време, с цялото ми уважение към втория.

Другият чакан от мен мач е  Gastelum vs Marquardt. Мисля че Кевин няма да повтори глупостта с кантара и т.н от мача с Woodley и би трябвало да си вземе мача, въпреки че Нейт не бива да се отписва.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Валазказ предполагам , че запазва , но имам едно наум за Вердум.За мен лично няма по-добър на земята в UFC ростера.На земята е пълен изверг просто и колкото да се говори , че при мача им с Федор е било в следствие на възрастова разлика , Вердум си остава единственият , който успя да го събмитне за толкова години.В стойка прегази безусловно Браун и КО-на Хънт , колкото и някой хора да не го признават последното за постижение.Въобще Вердум не е за отписване и това въобще не го казвам само , защото съм му голям фен.

 

Иначе ППВ-то има два мейн евента от където и да го погледнем.Алварез / Мелендез го чакам от години с още купчина хора.Ще е шибан слъг фест и ще остане в историята. Аз го виждам като най-малкото мач на вечерта , с реален шанс за мач на годината , от мен сте го чули.

Link to comment
Shawn_Michaels

Господина с чехлите трябва да победи :D ,другия интересен мач за мен е тоя на Gastelum

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

http://www.ufc.com/media/ufc-188-cejudo-a-true-competitor

Доста интересно име ще се бие в Preliminary card-a. Henry Cejudo е най-младият олимпийски шампион в историята(борба), от 2 години е в ММА-я и е 8-0. Съдейки по противника му очаквам протоколна победа без много зор. 

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Cejudo е машина и е един от най-големите проспекти в MMA-я. Преди имаше доста проблеми с килограмите и дисциплината, но сега изглежда фокусиран, тъй че скоро се очаква да спори за титлата, а и UFC засега доста добре го build-ват, защото все още е прекалено зелен за да е истинска съпротива на Johnson.

ME определено е доста интересен. Видимо е, че Cain използва една и съща тактика във всеки мач, която му носи доста дивиденти, защото в HW дивизията са най-вече striker-и, със съмнително cardio и доста слаб ground game. Типичен мач на Velasquez е преса до клетката, доминация в clinch-a, takedown-два и брутален GnP. Когато си до клетката е много трудно да нанесеш силен удар, защото stance-ът ти е тотално разбит и силата в удара идва най-вече от това, че тялото ти се движи напред, което бива вадено, когато нямаш нужната дистанция да генерираш удар. Засега този стил работи безотказно, като освен този брутален overhand right, който отнесе от JDS, chin-ът му издържа, а и тогава честно казано имаше легитимна контузия, която видимо му се отрази. Werdum е различно животно от останалите HWs, може би единственият човек в тази дивизия, който не само няма нищо против да е отдолу на земята, но ако има възможност вероятно ще инициира това. При него е по-скоро репутацията му, защото след това, което стана срещу Fedor, надали има човек, който да е готов да влезе в guard-а на Werdum, а и няма абсолютно никаква логика да рискува човек. И тук идва интересната част, защото Cain е изключително уверен на земята и това е завършващата част от gameplan-а му, нещо, което Werdum реално вади от уравнението и Cain ще трябва да се задоволи в clinch-a. Другото важно е, че Werdum, както повечето, което са експерти в дадена област, има цялото време, което му беше нужно да се подобри в stand up-a. От човек, който се въргаляше като жаба на сухо срещу Overeem, Werdum в момента е легитимен striker, като за мен е доста по-техничен и разнообразен, което отново се дължи на страхотният му ground game, защото той няма абсолютно никакви проблеми да бъде свален или да е в "лоша" позиция, което му позволява да вкарва някакви доста въпросителни kick-ове. Cain със сигурност има по-силен удар, но както се показва, Cain е бая hittable и не мисля, че striking в дистанция ще е печеливш за него.

Werdum определено има път към победата и той се дължи най-вече на умението му да избягва клетката. Това може да стане само със страхотен movement, като най-вече не трябва да прави грешката на JDS и да се движи назад в права линия. Дори, когато е пресиран до клеката в clinch-a, може би ще е добра стратегия веднага да pull-не guard, защото колкото и добър clinch да има, Cain е физически по-здравият боец. Ако иска да има успех Werdum трябва да използва дистанцията и да разменя удари от разстояние или веднага да вкара Velasquez в guard-а си. За негово съжаление, това не мисля, че е много реализуемо. Werdum не е известен с това, че има KO power, въпреки че имаше няколко добри finish-a, но ме съмнявам човек с добър chin като Velasquez да бъде нокаутиран точно от Werdum. Cain в guard-а на Werdum би било интересна гледка, но ако Werdum не успее да го submit-не първите рундове, когато все още са сухи, ще му е много трудно това да стане после, тъй че е възможно Velasquez да няма проблеми с ground game-а на Werdum. Все пак това не е jiu-jitsu, когато вкараш GnP, което е специалитет на Cain, нещата стават доста по-сложни за човека отдолу. За това и за мен, Velasquez е по-солидният избор, въпреки че Werdum определено има добри шансове за победа, може би най-добрите от сегашния roster с оглед стила му, а и винаги човек трябва да си има едно на ум, защото Cain претърпя доста контузии и може това да го афектира. 

Link to comment

20150612061857_IMG_1610.JPG

20150612062132_IMG_1550.JPG

 

 

Main card (PPV at 10 p.m. ET):

Cain Velasquez (232) vs. Fabricio Werdum (236)
Gilbert Melendez (156) vs. Eddie Alvarez(156)
Kelvin Gastelum (185) vs. Nate Marquardt (184)
Yair Rodriguez (145) vs. Charles Rosa (145)
Tecia Torres (114) vs. Angela Hill (115)

Undercard (FX at 8 p.m. ET):

Chico Camus (126) vs. Henry Cejudo (125)
Efrain Escudero (156) vs. Drew Dober (155)
Alejandro Perez (136) vs. Patrick Williams(136)
Francisco Trevino (154) vs. Johnny Case (155)

Undercard (UFC Fight Pass at 7 p.m. ET):

Augusto Montano (170) vs. Cathal Pendred (170)
Gabriel Benitez (145) vs. Clay Collard (146)
Albert Turnenov vs. Andrew Todhunter called off

Link to comment

Еми, няма как си говорим колко изненадваща беше загубата на Velasquez. Нямаше го 20 месеца, идва от няколко големи контузии, а даже се говореше преди мача, че още е наранен, но е приел мача, защото е в Мексико и няма как да отлага повече. Дори това да е така, нещото, което наистина го прецака, беше надморската височина. Парадоксално, но Velasquez се изтощи още след първия рунд, което му коства и победата. След като издържа първия рунд, Werdum пое пълен контрол над нещата. Както написах, Cain има доста мърляв striking, защитата му е почти несъществуваща и, когато се бият в центъра на клетката, Werdum ще изглежда като world-beater. Щом спря да пресира, това беше краят на надеждите му да си защити титлата. Може да се спори дали takedown-ите бяха най-добрата стратегия, но Werdum го брутализираше на крака и мачът вървеше към повторение на Velasquez vs. JDS, но този път Velasquez беше в кофти позицията. Ако се придържаше към тази стратегия само щеше да си съкрати кариерата с няколко години.

Яко аматьорски ми се вижда в два поредни PPV ME, хора да губят заради cardio... Това е може би на-лесното нещо за оправяне, а тук след един рунд ми издъхват. Cain сам си е виновен. Вместо да направи пълен camp в Мексико и да се адаптира, отишъл там преди 2 седмици и си мисли, че ще има ефект. Още преди да почнат изглеждаше изтощен. Werdum си седя един месец поне в Мексико и се беше аклиматизирал напълно и нямаше видими проблеми. Ако съм на мястото на сегашните HW, бих тренирал главно cardio, защото в почти всеки HW бой, човекът с по-добро cardio бие.

Няма как да не съм доволен от победата на Werdum. Поне, да се надяваме, сега ще гледаме по-чести защити и ще имаме функционална дивизия. Werdum, с това резюме, вече има собствени аргументи за това, че е най-добрият HW ever. Все пак само той има победи с finish над all-time greats като Fedor, Big Nog и Velasquez. Fedor все още вероятно държи титлата и добре се пенсионира, защото щеше да бъде размазан в UFC, тъй че преди да видим доминантен шампион в UFC, той ще е с една идея над останалите. В HW дивизията е малко като рулетка, всеки може да бие всеки, тъй че няма да се учудя, ако Werdum drop-не бързо, бързо, но определено той е ахилесовата пета на Velasquez и вероятно доста бойци ще използват тази победа като blueprint за това как да го бият и занапред. Вече Velasquez си пропиля всичките добри години в контузии и ще видим дали въобще ще направи comeback. За мен още е добър боец, но стана прекалено еднотипен, тъй че ще трябва да вкара още няколко трика, ако иска да бъде конкурентен отново. 

Link to comment

WTF!?! Веласкез нямаше нищо общо с онази машина, която бяхме свикнали да виждаме. Жалко ще е, ако този боец завинаги е останал в миналото, защото беше едно от най-добрите неща в ММА-я днес. Разочарован съм страшно много. Не писах преди състезанието, защото нямах време, но със сигурност щях да прогнозирам, че Каин ще си вземе мача без никакъв проблем. Просто не виждах къде ще го бие Вердум, а то се оказа, че го би навсякъде.

Вторият рунд беше пародия за гледане. Що за елитни бойци са това - след 6-7 минути бой да изглеждат като онези пластмасови фигурки, на които им се клатят главите, като ги тупнеш с ръка. Особено Веласкез, който винаги е имал кардио за два мача един след друг, просто беше шок да го гледаш, как едвам стои на крака. А след втория рунд не можеше да си уцели устата с шишето с вода :unsure: . Вердум го събмитна страшно елементарно - гилотина, при подобен тейкдаун, не вярвах, че ще видя на такова ниво. Още повече от Фабрицио, който всички много добре знаят, че точно там му е силата. 

Като цяло, това е още едно потвърждение колко е слаба HW дивизията. Още един аматьорски мач гледаме, след като миналия път Арловски и Браун направиха въргал, достоен за всяка малка таверничка. А този път е за титлата даже. Миочич според мен е следващия шампион, ако решат на него да дадат тайтълшота. А и JDS мисля, че ще вземе мача с Вердум, ако предпочетат него. Това са единствените двама души при тежките, които ми изглеждат като легитимни атлети в момента - с умения, с физика, с всичко.

Малко лирично отклонение, но понеже Нешев спомена за Фьодор - аз пък въобще не съм сигурен, че братушката ще го бият като брашнян чувал в тази HW дивизия в момента. Емилианенко не е и на 50% от това, което беше, но е много умен боец и има всестранно развити умения, а към момента това ми се струва достатъчно за да си в елита на тежкарите в UFC. Иначе, че се отказа когато му беше времето - факт, така и трябва, а не да гледаме излагации като тази с Марк Колман например.

-------------

Алварез и Мелендез - как го точкуваха много, много не разбрах. Всеки случай Еди не убеди, че е с нещо по-добрият боец. да не говорим, че боят беше жестоко разочарование. Почти нищо интересно нямаше. Първия рунд Мелендез вкара няколко добри удара, но това е. През останалото време Алварез си го буташе на клетката и с няколко нищо не значещи тейкдауна си взе мача. Аз не виждам при такова положение защо изобщо се дава победа на някой - спокойно можеше да си е равен тоя мач. И във футболен еквивалент щеше да си е 0-0. 

 

Link to comment

Fedor още в PRIDE беше на няколко пъти много близо да загубата, но по някакво чудо се възстанови срещу Fujita и Randleman. Просто стилът му е доста рисков и имаше голям шанс да не бъде победен още там. Вече като отиде в USA, там стана същото и с Cro Cop в UFC. И двамата бяха загубили мотивация и не успяха да се адаптират към клетката. Въпреки че, ако имаше веднага реванш срещу Werdum, Fedor можеше и да го победи на този етап. Вече сегашният Fedor ми е трудно да повярвам, че ще бъде конкурентен в UFC. Вече видимо няма мотивацията и като види човек как Bigfoot и Hendo го биха, ти става ясно, че е свършен и добре се пенсионира, за да не си нарани legacy-то още повече. Вече този Fedor от PRIDE, ще е труден за всеки опонент, но човек като Werdum винаги ще бъде труден опонент за pressure fighters като него и Cain, защото те разчитат много на ground game-а.

Надморската височина си оказа влиянието. Дори и cardio машина като Cain не успя да издържи един рунд, като само той може да си е виновен, че не е отишъл да тренира там, въпреки че готвеха Luke Rockhold и Cormier, което още веднъж показва, че сегашната система с лагерите, концентрирани върху 2-3 бойци, не е най-рентабилната. То и за това не може да се говори и за някакви контузии, защото Cain си беше абсолютно добре и го спечели, просто издъхна втория и стана ходеща боксова круша. 

Link to comment

Проблемът с altitude в Мексико, може би коства победата на много от бойците в card-a, включително и на Вела.След бруталните обезобразявания, които Кейн системно причиняваше на повечето от опонентите си, най-накрая видяхме и него в същия вид, в който попринцип умее да ги оставя, при това в Мексико city.

Yeah, karma is a bitch...

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Истината е , че Вердум е просто толкова класен боец , колкото не им се вярваше на хората.Кейн издъхна 2рият , но пак не го приемам за оправдание след като първият рунд беше адекватен и не ме убеди в превъзходството си.А факта , че корнера му го притиснаха за тейкдаун в/у човек като Вердум ми се стори леко неадекватно.

Вердум , който беше набит от JDS е на милиони километтри назад от Вердум , който изпраска 6 човека един след друг , от който Хънт , Кейн и Браун.В момента по-добър страйкър от Вердум няма.Няма и по-добър граплер ... аналогично за момента няма кой да му е конкуренция , освен ако не стане някой fluk ала Кейн/Цигано 1.

Link to comment

Майка му дебаааааа, толко много да ме е яд, че не ми се верва. Кур за нешев за тва, че над 20 пъти даде задна, когато го питах за Вердум, кур и за мене, че в крайна сметка не си повервах и не набих, а бех готов..... такова валю от 5 коеф не се изпуска, било то и когато срещу себе си имаш Кейн... който определено не е същия, а и чисто ми се струва, че и от към форма доста е поолабил.

Палци горе и за Еди, супер сърцато копеле с страшен комбек !

Link to comment

Истината е , че Вердум е просто толкова класен боец , колкото не им се вярваше на хората.Кейн издъхна 2рият , но пак не го приемам за оправдание след като първият рунд беше адекватен и не ме убеди в превъзходството си.А факта , че корнера му го притиснаха за тейкдаун в/у човек като Вердум ми се стори леко неадекватно.

​Истината, приятел, е че Кейн явно е подценил фактора altitude и затова се измори още във 2-рия рунд, а Вердум нямаше този проблем, защото голяма част от подготовката му е преминала в Мексико.В първия рунд, Вела наложи своята игра, но след като издъхна, нямаше как да продължи да го прави и в следствие на това отнесе толкова много удари от Кавала.Събмишъна в 3-тия не беше много изненадващ с оглед на това как се разви битката.Даже по-добре че загуби с предаване, а не с КО/ТКО от Вердум.

В края на краищата това, че Кейн искаше да се бие на своя земя, му изигра лоша шега, което е от части иронично, но аз смятам, че ако сблъсъкът беше някъде другаде, Вела щеше да го изяде жив.

Не мога да си обясня само, как хора, известни с кардиото си като Мелендез и Вела, в третия рунд вече не можеха да си поемат въздух.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Мразя почти всички бразилски бойци, но няма как да не кажа евала на Вердум. Каквото и да си говорим за надморска височина, ръжда и контузия...просто Каин беше по-слаб. Добър counter boxing на Кавала и добра дистанция, почти не понесе силни удари, а за сметка на това нарани Веласкес рано-рано с тази аркада. Gameplan-а на Каин беше доста наранен от нежеланието му (докато някой "адекватен тип" от corner-а му не му подсказа) да играе на земя. Останаха му бутанията в клетката и играта в клинч, за които Кавала се беше подготвил повече от перфектно. За финала не ми се говори, няма как някой да е очаквал Веласкес да се вкара сам в гилотина...

Общо взето логична смяна на титлата, личеше си как Вела не е животното от преди няколко години, във втория рунд даже мязаше на Багата малко. Може да е размятал DC като чувал на тренировките, ама... Абе честито, дано стане интересна категорията. Аз съм фен на Миочич и искам да го видя с титлата или поне в мач за нея. Бих се накефил и Арловски да получи шот, ама трудно вече.

И на мен ми се стори неадекватна победата на Алварез.

Link to comment

 

Не мога да си обясня само, как хора, известни с кардиото си като Мелендез и Вела, в третия рунд вече не можеха да си поемат въздух.

​Каквото и cardio да имаш си трябва време да се аклиматизираш към височината. Да не говорим, че самият въздух там е доста тежък. Werdum с причина виси там минимум месец преди боевете. Не само е по-умният боец в клетката, но и извън нея, след като за втори път бие опонент в Мексико с по-добра издържливост. Иначе ми е трудно да повярвам, че ще правят PPV-та там и занапред. Просто много малко елитни бойци могат да си позволят да седят там месец преди боя, особено HW бойците са един рунд максимум преди да капнат. Cain дишаше тежко още по време на walk-out-а.

Че беше капнал, беше, но първият рунд Werdum се справи доста по-добре от повечето му опоненти. Изглеждаше адекватен в clinch-a и успя да нанесе 2-3 добри удара, тъй че и да е във Las Vegas този мач, Werdum ще го озори. 

Иначе Cain ще трябва да отговори на доста въпроси следващия си мач. Видимо, че cardio-то беше фактор, но може и просто контузиите да са си взели своето и Cain никога да не е същият. Да не забравяме, че и в последните години Velasquez се би реално с двама човека - JDS и Bigfoot. Вярно е, че би JDS два пъти, въпреки едната загуба, но Cain чисто стилистически е ужасен мач за JDS. Bigfoot си е енигма, един ден изглежда страховито, друг ден Frank Mir го бие с лекота. Вече другите му по-големи победи са Lesnar и Rothwell, определено има нуждата да се докаже срещу различна като стилистика опозиция. Въпреки всичко, според мен няма да има проблеми да бие останалите HWs и няма да се учудя, ако в началото на другата година отново го видим в мач за титлата.

Werdum също има интересни опции. Arlovski е в добра серия, но няма как човек да пренебрегне JDS, може би най-големият победител от цялата ситуация. Според мен ще е грешка, ако не направят този мач в Бразилия, а и JDS все още е опасен съперник. Въпреки че и той видимо е с една идея по-слаб след тежките мачове с Velasquez, все още бих му дал предимството в stand up-а и има вероятност да го бие. HW дивизията е толкова непредвидима и няма да се учудя, ако стане камък-ножица-хартия между Cain-JDS-Werdum. 

Link to comment

Надали само надморската височина беше виновна за издъхването му. Може да не е имал добър лагер, контузии да са го мъчили, или просто темпото което наложи да му изигра шега, понеже Вердум издържа на него и наложи още по-бясно темпо. А и когато ядеш тежки удари се изморяваш бързо, както и стана с Кейн. Беше засрещнат сериозно и нивото на кардиото бързо му спадна. :Д

Вердум беше по-добър във всяко едно отношение, ама бокса и от двамата не беше на кой знае какво. Много замахвания и размени, седят и се целят, без да мислят за защитата, а за движение на главата, явно не бяха чували ....

Дос Сантос ще изяде жив Вердум,

 

 

Link to comment

Валазкес безспорно взе първия рунд като наложи своята игра, но след това изнемогна и Вердум го победи с издръжливост.В тази дивизия наистина всичко е възможно и няма да се учудя, ако и Алистаря се добере до мач за титлата в бъдеще.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment
Shawn_Michaels

Вердум ме шокира с тая победа,въобще го бях отписал,но явно съм бил в грешка,стила му не е много атрактивен,но явно върши работа щом можа се противопостави на пресата на Веласкес,дори доминираше в страйкинга - наду му главата :D ,не съм много доволен че Кейн падна,но поне ще има раздвижване за тая титла,има доста гладни и чакащи,първия от които е циганена Сантос :) ,който вече има победа над Вердум,отделно смятам,че и Арловски има доста големи шансове

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

JDS все още се възстановява от контузия и по всяка вероятност ще е аут до края на 2015, а според insider-ите, Arlovski е бил повикан за title shot, който все още не е ясно кога ще се случи. Werdum е получил няколко контузии по време на самия мач и все още не е ясно колко сериозни са те.

Няма как да не е радостен човек за Arlovski. По едно време беше записал 3-4 тежки загуби и всички, включително и аз, призовавахме за пенсиониране, като с радост съм опроверган. Това показва, че в MMA, особено в тежките дивизии, всички е възможно и няма да се учудя, ако видим и Cro Cop в мачове за титлата по някое време. 

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Нешев, давай прогнози за предстоящите PPV-та да почнем да залагаме. Арловски няма шанс, просто спортът вече е друг.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Нешев, давай прогнози за предстоящите PPV-та да почнем да залагаме. Арловски няма шанс, просто спортът вече е друг.

И за Вердум така се разправяше , ама сега изведнъж целият свят е знаел колко е голям.

По между др. Вердум не можа да спре Браун 5 рунда , а Арловски дори и при много рискова ситуация го knock the fuck оut-на след размени тип El Nino / Sanchez . Aрловски има абсолютно реален шанс ... малък , но въпреки това го има . Нещо , което не може да се каже за хора от типа на Алистър , Ротлел , Крокоп , Силва , Гонзага , Хънт , Митрионе , Штрув , Шауб и тн. , въпреки превъзнасянето на част от пълнежа в медиите. Други абсолютно реални заплаха за Вердум са Миочич , Сигано и при малшанс бачо Рой Нелсън  ( един тупаник е достатъчен , а Вердум не е крайно труден за нацелване ... доста повече сила от Хънт има шкембето ).

 

Въпреки всичко , аз съм на мнение , че ще си правят финтове в наказателното и титлата ще се върти в триъгълника Вердум / Кейн / Сигано с малка възможност Миочич да пипне злато , но нещо не го виждам как да се получи , ако Арловски го изпревари с тайтълшота.Без значение кой ще вземе мача Сигано ще излезе от контузия , а малко след него и Кейн ...

 

 Нещата може да се стекът добре за Миочич само ,  ако "VAI CAVALO clap clap clap " вземе мача с Арловски и Сигано ... което е крайно възможно предвид физическото състояние на Вердум и нереалният му прогрес  в стойка.Годините си взимат от повечето боици , но при Вердум се получи някакъв обратен ефект и от BJJ grapler стана най-многодименсиалният боец в категорията от може би години насам.

Link to comment

Арловски няма реален шанс срещу Вердум, по-добре да изберат за претендент Стипе Миочек.Вярно е, че няма натрупани победи като Арловски в момента и че загуби срещу Джуниър през декември, но той е по-голямата заплаха за новия шампион.Това че Андре Арловски спечели спорно съдийско решение срещу Шауб, нокаутира TRT-free Антонио Силва и Браун, не го прави голям претендент, реално погледнато.Най-добре да го пускат срещу Ротуел, който набира скорост в момента, да видим какво ще стане там.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...