Jump to content

Ще видим ли втора победа на българин в UFC?


Recommended Posts

Темата малко мяза на фнтъзи буукиънг, но все пак. Вярвате ли, че в обозримо бъдеще ще се появи българин в ММА-я, който да може да се състезава на най-високото ниво и да го видим да побеждава в октагона?

Досега наши представители в UFC има няколко - Данчо Радев, безспорно един от най-класните ни състезатели, записа две загуби, като във втория мач се представи много силно, но няколко наивни грешки го лишиха от победа срещу Дийн Листър.

През първите години на UFC, имаме също един-двама представители от България, но и те не успяват да запишат победа.

Стъки е единственият ни боец с големи мачове, като победи Луиз Кейн (който си е сериозно име и то го би насред Бразилия), но следващите следващите на нашия бяха поражения.

-----------

Самите ни бойци твърдят, че не са достатъчно добре подготвени спрямо колегите си от запад и не могат да им стигнат нивото. Въпреки това има хора като Багата и като Краси Младенов - Бореца , които се бият в Щатите и имат сериозни постижения. Аз лично вярвам, че е възможно да се озоват в Октагона по някое време, ако продължават така. Вече там дали ще успеят да запишат победа е друг въпрос. Багата има уникалния шанс да играе за титлата на WSOF, която малко или много си е престиж и със сигурност не е много далеч от UFC, ако я спечели. При Младенов стоят по друг начин нещата, но на практика и той в момента върти победи в средната категория, така че, ако успее да се наложи над някое по-голямо име, спокойно може и той да се озове при големите.

Стискам палци и аз вярвам, че може и да видим пак трибагреника да се развява на някое шоу на UFC. :beer: 

 

Link to comment

Не мисля, че подготовката им е основният проблем, по-скоро това, че нямат особена тактическа грамотност, което вероятно до някаква степен е от липсата на кадърни треньори. В момента и двамата тренират в Xtreme Couture, което не мога да кажа, че е елитен camp, но със сигурност много по-добре от това, което има в България.

Според мен е само въпрос на време да имаме още бойци в UFC, но се съмнявам това да стане в близките 2 години. Специално за Иванов, ще е стабилен UFC HW, но е наложително да се върне към самбото си, ако иска да има успех. Ако разчита на striking надали ще има успех. Красимир Младенов е по-трудно да се каже, защото неговата дивизия е много по-трудна и все още е сравнително зелен. Победа или две със сигурност ще запише, но за пробив в топ 10 е трудно да се говори.

Кофти е, че се говори дали "българин ще запише победа", а не дали "българин ще е шампион" или нещо от сорта, но в момента нямаме боец, който да е на топ ниво. Недков направи федерация, което е голям плюс, но с оглед на това, че бойните ни спортове значително изостават и в традиционните им форми, е трудно да се вярва, че ни очаква нещо различно. 

 

Link to comment
ShaolinMonk

Специално за Багата чийто мачове следя (но не стирктно) смятам, че ако изобщо някой ден се "влее" в редиците на UFC, ще запише 2-3 победи и толкова загуби, но нищо повече според мен. За жалост :(.

Edited by ShaolinMonk

5079877.jpg

Link to comment

Багата е единствения легитимен, български боец, в момента, който може да пробие в UFC и да запише някоя друга победа.Ако има успех в WSOF, то от UFC рано или късно ще му предложат договор с тях.

  • Upvote 1

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...