Jump to content

Rockhold или Jacare - Кой ще е следващият претендент?


neshev

Rockhold или Jacare?  

6 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

След като Chris Weidman успешно защити титлата си се заговори веднага за следващата му защита. От една страна имаме Luke Rockhold, който записа впечатляваща победа срещу бившия LHW шампион и MW претендент, Lyoto Machida, а от друга Jacare, който има осем поредни победи.

Въпреки че Rockhold дръпна с една идея в това своеобразно състезание, Dana White заяви, че Jacare по всяка вероятност ще получи първия title shot:

"So Jacare's manager hit me right after the fight and said, 'We're ready for Chris Weidman,' so it'll probably be Jacare vs. Weidman next. I don't know. Anything can happen. We'll see how this thing plays out. Luke Rockhold is obviously the No. 1 contender. We'll see what happens."

Самият шампион заяви, че намира Jacare за по-труден съперник:

"I would expect a tough fighter, but I'm running right through any of these guys," Weidman said on Monday's edition of The MMA Hour. "[Rockhold]'s well rounded, but he's not great anywhere. He's not the best striker I've ever fought, he's not the best jiu-jitsu guy I ever fought. Jacare brings a different element, he's really good on the ground and he's probably more dangerous on the feet than Rockhold. Rockhold is well-rounded and keeps a good solid pace going throughout the whole fight. They are two completely different fighters. If I was to say who was more dangerous, it would probably be Jacare, but there are probably more holes in his game than Rockhold."

Кой ще е следващият претендент и кой е по-трудният съперник за Chris Weidman?

Luke Rockhold (последните 5 битки):

W - Machida
W - Bisping
W - Boetsch
W - Philippou
L - Belfort

Jacare (последните 5 битки):

W - Camozzi
W - Mousasi
W - Carmont
W - Okami
W - Camozzi

 

Link to comment

Джакаре трябва да почака за мен, но ако Дайна си е решил така - така ще бъде. Не, че ще му е за първи път да каже едно и да направи друго, но както и да е.

 

Аз лично съм много по-надъхан за мач с Рокхолд. От друга страна Джакаре не е по-лош избор - Алигатора натръшка и той един куп корави бойци в средна категория, изродче голямо е. Честно казано, няма особено значение, защото е ясно, че и двамата рано или късно ще се наместят на тайтълшота. А най-хубавото е, че и двамата имат реални шансове и ще са интересни мачове. Тая дивизия от най-скучната изведнъж стана най-интересната.

 

Link to comment

Рокхолд според мен трябва да е .Такива убедителни победи над хора като Биспинг и Мачида са добро постижение.Въпреки това не е изключено да му пратят Белфорт преди това,имат сметки за уреждане.

От последните 5 мача на бразилеца пък по - впечатляваща беше само победата над Мусаси,при това Гегард си призна ,че изобщо не е бил настроен психически за двубоя и се е бил не особено мотивиран.

 

Link to comment
antropophagus

И аз мисля че трябва да е Рокхолд, а на Джакаре пък могат да му пуснат Витор, защото последната му победа беше супер джобърска (с цялото ми уважение към Камози), и при победа да е следващият претендент.

Link to comment

Ако Джакаре беше победил Ромеро, безспорно щях да кажа, че той заслужава тайтъл шота, но след като Камози му джобна по ФОКС, няма как да съм на мнение, че именно Соуза трябва да е следващия претендент за титлата, при наличието на Люк Рокхолд.Люк си мачкаше убедително в Страйкфорс, както и сега в UFC.Една загуба от ТРТ Витор, в никакъв случай, не го отписва.Сега ако се бият пак, Люк ще смачка Белфорт още в първия рунд сигурно, а нека Белфорт да разправя как искал да се бие отново с Джоунс.В крайна сметка, миналата седмица, видяхме как Крис Уайдмен направи Витор да изглежда като аматьор.Рокхолд е голям, силен, атлетичен, има добро кардио и не виждам как Уайдмен ще го доминира и ще наложи своя натиск.Даже бих заложил, че Люк ще спечели титлата, ако се бият скоро.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Rockhold... Той единствен в момента може да победи Weidman, но дали ще успее...

Link to comment
dr jack levine

В 9 от 10 мача Кокхолд ебава майката на трт Витор. Не казвам, че тройните нива на теста, спрямо нормален човек са виновни за победата, но го казвам!!!!!!!!! Иначе ясно, че кокхолд е бая бътхърт от загубата и с удоволствие бих гледал втори мач, където витор е бит и ебан, Жакарето е пушка, ама само анонимници му дават деа.

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Соуза няма к'во да се точи за тайтълшот с тия мачове.Само с Мусаси трудно.Камози не е фактор , а Оками е далеч от старото си аз . Доколкото на Рокхолд и четирите победи са важни + самият факт , че той спря Мачида за толкова кратко , а  Крис не само , че не успя да го спре за 5 рунда , ами и чисто си загуби 2 от тях. 

Ако в крайна сметка неможе да се разберат кой от двамата трябва да е Серони винаги е насреща ... и при липса на съперник за Валасказ или Димитриус Джонсъс Серони пак може да е първа резерва.

Link to comment

На този етап е може би въпрос на време и двамата да имат мач с Weidman, но все пак това е MMA и всичко може да се случи, тъй че колкото по-бързо, толкова по-добре. Все пак си има и предимства да си "втори", защото Weidman не е показал много слабости и пукнати в бронята, тъй че всеки, който може да разкрие такива и евентуално да поизноси още Weidman, е добре дошъл. Като цяло UFC леко се изложиха с този matchmaking и докато Rockhold се биеше само с имена и фактори в тази дивизия, Jacare му пуснаха сравнителни анонимници, като получи Connor McGreggor-like push, само че Jacare е анонимен (за масите) бразилец. Все пак и Jacare имаше малкият шанс, че Yoel Romero се контузи в title eliminator, но и UFC доста безлично подходиха с него и цялата кампания за title shot ми изглежда като опит да му се реваншират по някакъв начин.

Иначе Rockhold е далеч по-харизматичният избор, което е разбираемо, след като единият говори перфектен английски и изглежда добре, докато Jacare и бъкел си няма от езика и е бая анонимен. Освен, ако UFC не искат да продължат с "The Chris vs. The Brazillians" arc-a, Rockhold е доста по-marketable.

Вече за това кой ще е по-труден съперник е трудно да се каже. И двамата си имат своите предимства. Rockhold е доста по well-rounded, но както Weidman правилно изтъкна, е трудно да се посочи аспект, в които Rockhold да го превъзхожда. Това естествено не е единственото мерило, но с оглед на това, че Rockhold в миналото имаше проблеми с агресивни съперници, това определено е стилистически мач, който облагодетелства Weidman. Jacare, от друга страна е може би най-добрият BJJ practioner в MMA и е може би единственият човек, който не само няма нищо против да е по гръб срещу Weidman, но и целенасочено да търси това. Weidman колкото и опасен striker да е, причината за това е опасността от takedown-и, като това може да отвори striking-а на Jacare, след като той е последният, който го е страх от ground game.

Дивизията все още има проблемите, които имаше, когато Anderson беше шампион, а именно това, че е доста застаряваща, а няма много проспекти. Vitor - 38, Jacare - 36, Machida - 36, Bisping - 36. Повечето contenders са вече към края на кариерите си и като цяло засега няма някой, който да буди интерес. За това и, ако бие Rockhold и Jacare, кажи-речи е изчистил дивизията. Welterweight също смениха дългогодишен шампион, но там поне има доста млади момчета и засега е доста по-интересно там.

Иначе какво очаква човекът, който няма да вземе title shot сега? Ще чака една година или ще се бие отново. Ако е Rockhold и аз искам да видя реванш срещу Vitor, въпреки че той май ще се пенсионира или ще си вземе почивка, тъй че не е много сигурен избор. Ако е Jacare няма много избор. Може би победителят от Machida vs. Romero, или пък Bisping? 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...