Jump to content

Тервел Пулев ще направи професионален дебют срещу Yamil Peralta на 5 юни


Recommended Posts

Yanis Peralta е познат опонент на Пулев, след като българина го победи на олимпиадата в Пекин с 13-10 в четвъртфинал. Като аматьор, Peralta има бронз на световното през 2013, като е медалист от Пан-Американските игри. Съдейки по липсата на Peralta в по-голямата част от архивните бази, това явно ще е негов дебют. Мачът ще се състои в Милано и ще бъде осем рунда. 

  • Upvote 2
Link to comment

Въпросът е кой от кого са приготвили да пада. Странно е Тервел да излезе срещу добър боец още на старта на кариерата си при професионалистите, а този изглежда такъв.

Надявам се някоя от телевизиите ни този път да се сети да пусне видео от мача.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Буквално в последния момент му смениха опонента на Marko Calic, също познат за Пулев опонент, но далеч с по-скромни възможности от Peralta. Пулев победи с decision. Очаква се да се завърне в рамките на месец, месец и половина.  

Link to comment
  • 2 weeks later...

Следващият му мач ще бъде на 18 юли срещу все още неопределен опонент. Въпреки че се бие професионално, все още се очаква да вземе участие на игрите в Рио другата година, което няма да е проблем, с оглед на това, че аматьорският бокс вече е почти еднакъв с професионалния, освен разликата в рундовете. 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Тервел Пулев допусна първата си загуба на професионалния ринг. Българският боксьор загуби със съдийско решение след осем рунда срещу германеца Давид Граф на гала вечер в Милано от сериите на Международната боксова асоциация - AIBA Pro Boxing, съобщава sportal.bg. И тримата съдии край ринга бяха единодушни в решението си за предимството на германския опонент на Пулев, който обаче получи по-добри оценки в последните две части, но закъснялата му активност не успя да наклони везните в негова полза.
 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Следващите боксови изяви на Тервел Пулев ще са на европейското първенство в Самоков, като ще се бие в категорията до 91 кг. Естествено голямата цел са игрите в Рио другата година, тъй че професионалната му кариера ще даде заден план. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...