Jump to content

Тервел Пулев ще направи професионален дебют срещу Yamil Peralta на 5 юни


Recommended Posts

Yanis Peralta е познат опонент на Пулев, след като българина го победи на олимпиадата в Пекин с 13-10 в четвъртфинал. Като аматьор, Peralta има бронз на световното през 2013, като е медалист от Пан-Американските игри. Съдейки по липсата на Peralta в по-голямата част от архивните бази, това явно ще е негов дебют. Мачът ще се състои в Милано и ще бъде осем рунда. 

Link to comment

Въпросът е кой от кого са приготвили да пада. Странно е Тервел да излезе срещу добър боец още на старта на кариерата си при професионалистите, а този изглежда такъв.

Надявам се някоя от телевизиите ни този път да се сети да пусне видео от мача.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Буквално в последния момент му смениха опонента на Marko Calic, също познат за Пулев опонент, но далеч с по-скромни възможности от Peralta. Пулев победи с decision. Очаква се да се завърне в рамките на месец, месец и половина.  

Link to comment
  • 2 weeks later...

Следващият му мач ще бъде на 18 юли срещу все още неопределен опонент. Въпреки че се бие професионално, все още се очаква да вземе участие на игрите в Рио другата година, което няма да е проблем, с оглед на това, че аматьорският бокс вече е почти еднакъв с професионалния, освен разликата в рундовете. 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Тервел Пулев допусна първата си загуба на професионалния ринг. Българският боксьор загуби със съдийско решение след осем рунда срещу германеца Давид Граф на гала вечер в Милано от сериите на Международната боксова асоциация - AIBA Pro Boxing, съобщава sportal.bg. И тримата съдии край ринга бяха единодушни в решението си за предимството на германския опонент на Пулев, който обаче получи по-добри оценки в последните две части, но закъснялата му активност не успя да наклони везните в негова полза.
 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Следващите боксови изяви на Тервел Пулев ще са на европейското първенство в Самоков, като ще се бие в категорията до 91 кг. Естествено голямата цел са игрите в Рио другата година, тъй че професионалната му кариера ще даде заден план. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...