Jump to content

ROH: Best In The World '15 06/19/2015


parcaleste

Recommended Posts

parcaleste

061915_web_roh_bitw2015.jpg

 

RING OF HONOR WRESTLING PRESENTS
 
BEST IN THE WORLD '15
LIVE ON PAY PER VIEW
 
Friday, June 19th, 2015
Terminal 5
610 West 56th Street - New York, NY
Doors open 7:30pm - Bell time 9:00pm
 
**MAIN EVENT**
Title for Title - ROH World Champion vs ROH World TV Champion
!!!winner takes both championships!!!
RESEM45768BITW_ROH2015.jpg
JAY BRISCOE vs JAY LETHAL w/ Truth Martini
 
 
pjx5WV6.jpg
Number One Contender's Match
Michael Elgin vs. Roderick Strong vs. Moose

 

V0t59Ca.jpg
ROH Tag Team Championship
Addiction (Kazarian & Christopher Daniels) (c) vs. ReDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly)

 

Y69lS5s.jpg
The Kingdom (w/ Maria) vs. Bullet Club (AJ Styles & Young Bucks)

 

XCOngsQ.jpg
Mark Briscoe vs. Donovan Dijak

 

Zil8fO7.jpg
Dalton Castle vs. Silas Young


 

sOtrvIo.jpg
C&C Wrestle Factory (Caprice Coleman & Cedric Alexander) vs. War Machine

 

m8uv7LT.jpg
ACH & Matt Sydal vs. Decade (w/ Colby Corino)

Link to comment

Важният въпрос:

Коя е червенокосата от най-дясно на постера????

 

Link to comment
degenerat 2

Иска ми се победителят от Lethal-Briscoe да обедини титлите в един пояс по подобие на 2006-а, а не да продължат да съществуват и да бъдат защитавани поотделно като досега (не разбрах дали има нещо официално споменато по въпроса). Самият TV колан беше създаден с идеята да бъде сменяван и в TV шоутата, за разлика от главната титла, но това така или иначе отпадна във времето и като изключим Strong vs Cole, не мога да се сетя за друг случай в който да е било спазено. Лично за мен ролята на пояса никога не е била особено съществена и макар Lethal безспорно да вдигна многократно престижа му през последната година, използвайки го междувременно и като стъпало към Световната титла (предназначението на всяко mid card отличие все пак), си мисля, че след него нещата ще се върнат към предишното русло. В периода 2006-2010 отсъствието на второстепенна титла не беше проблем, при това при доста по-широк от сегашния roster. Оставянето на два отделни пояса все пак би могло да е предимство за Lethal, тъй като автоматично го представя като един от най-великите шампиони в историята на компанията - единственият държал две индивидуални титли едновременно. Вариант в който отстъпва TV колана на Dijak или просто го овакантява обаче ми звучи ужасно. Последните две изречения показват, че съм убеден в успеха на Lethal и това е факт, за който бих се обзаложил с всеки. Не виждам логика в друг изход на мача и бих бил сериозно изненадан при евентуален такъв. Рейнът на Briscoe стартира само заради разправиите покрай Elgin, ако вярваме на слуховете продължи само заради контузията на Cole и междувременно не предложи почти нищо запомнящо се. Дали беше един от най-слабите в историята? За мен със сигурност да, но разбирам защо този човек винаги ще бъде over и уважавам всичко, което е дал на компанията. Лошото е, че златното правило за двойното шампионство се наруши за нищо. Гледам гласят Strong за първи претендент и начален тласък за Lethal, роля която изигра и при последните няколко шампиона (Steen, Cole, Elgin). Все пак пред Lethal стоят поне няколко интересни възможности за следващи опоненти, което е огромен плюс. Нещо което не може да се каже за царуването на Briscoe, 90% от чийто защити бяха доста random, ала тази срещу Fish - или срещу хора с които няма никаква история, или срещу такива, които трудно биха били приети като някаква реална заплаха. Това, разбира се, е проблем, който в голяма степен остава валиден и за в бъдеще, тъй като положението в upper-mid-card-a не е особено завидно. Ciampa беше изпуснат с лека ръка, а единственият при когото виждам последователно изграждане в последно време е ACH. Нужно е някакво внимание в тази насока, дори както отбелязах и в темата за Global Wars, поглед в страни от собствената школа.

Ако МЕ-та на Best In The World показва нещо, то със сигурност е, че колкото и да е hate-ван Delirious като booker, що се отнася до главните опорни точки той е с няколко крачки напред. Историята между Lethal и Briscoe, и въобще възходът на първия бяха градени достатъчно дълго и методично, за да имаме достойни върхова точка и нов шампион. Граденето при Kyle O'Reilly в момента също ми се струва като подготовка за титлата в даден момент. reDRagon мачкат отборно, но той губи важните си индивидуални срещи, вероятно твърде съсредоточил се в екипната работа и 'забравил' как да се справя сам. Евентуална раздяла с адаша, продиктувана от това, и поход към титлата на ROH ми се виждат простичкият, но гениален бъдещ завършек. За да се върна на Lethal vs Briscoe, не бих казал, че очаквам нещо невероятно като качество, но самата история в мача със сигурност ще е на ниво и се надявам, че подчиняването на Briscoe за първи от две години насам ще бъде наистина голям момент.

Дори без останалата част от карда да е обявена, очаквам с нетърпение шоуто. Всяко издание на Best In The World до момента е било зрелищно, не виждам причина това да бъде нарушено и тази година.

 

 

 

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
  • 4 weeks later...

 

Кардът изглежда внушително, а мачът между Silas и Dalton Castle определям като MUST SEE!!!

#ЧекамеСакаме

Link to comment

JAAAY LETHAAAAL!
Напълно логичнa и заслужена победа. Lethal е най- добре изгражданият кечист/ шампион през последната година. Няма по- добър човек от него за Световен шампион в момента, очаквам и тук да направи едно дълго царуване, но после на кого ще пусне титлата идея си нямам. За Бриско най- добрият вариант изглежда временно връщане към отборната дивизия. Самият мач между двамата не бих го определил като някаква класика, определено не се доближи до Danielson vs Nigel, но все пак беше доста стабилен. Единствено не ми харесаха няколкото намеси и low blow-а, които бяха напълно излишни. ТВ титлата предполагам ще изчезне, което не ме радва особено. Никога не съм бил привърженик на обединението на титли.

Останалата част от шоу също беше доста добра. Очаквана победа на Роди, надали някой е имал съмнение в това. Муус срещу Седрик звучи любопитно, но аз откровено завиждам на втория, че ще е с прекрасната Веда Скот.

Bullet Club и Kingdom с поредния забавен спотфест. Вторите ми бяха доста безлични в началото, но в последните месеци все повече ме радват, а и връщането на Коул е допълнителен бонус. 

Dalton Castle пък е пример как един образ може да бъде забавен, без да се вкарва излишна глупост и тъп хумор.

Мачът за отборните титли също завърши логично. Тук въпросът е дали Боби и Кайл ще продължат да се отбор или ще преследват индивидуални кариери? Някакъв среден вариант ми се ще да стане. Бъдещето на О`Райли ще бъде много добро, Боби Фиш предполагам също ще получи шансове, макар и по- ниско в карда, няма да е типично за ROH да го закопаят.

За финал нещо, което ме разсмя:
Корино: "Crush and buuuuuuuuuurn!"
Кевин Кели: "He did it to your son!"
:lol:

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Link to comment

^ :D

Mark Briscoe с/у Donovan Dijak - чудесен откриващ мач, особено на фона на двамата кечисти - зеленият Dijak и одареният с тигна в главата Mark. Особено спота с Body Slam-a над третото въже си беше едно от най-бруталните и запомнящи се неща за вечерта. Логичен победител, все пак Dijak е още млад и го градят. Трябва му малко образ в момента.

ACH & Matt Sydal с/у Decade - отново приятен мач, като историята тук бе насочена към неща извън мача, но това грам не попречи чивек да се лепне пред монитора. Декадата трябва да трупат подобни победи.

C&C Wrestle Factory с/у War Machine - пример за това как се гради нещо на PPV с чисти, old school, кеч похвати. Нула забележки към всичко тук. War Machine изглеждат внушително. Само тоя финишър ми е яко странен - 200 килограмов пич с Leg Drop от третото въже? Не добра идея...

Dalton Castle с/у Silas Young - очаквано - просто изключително забавен комедиен мач, в който не липсваше и кечът. Dalton сигурно ми е любимият образ в света на кеча в момента. Което казва цифра, защото принципно грам не съм толерантен към педерастии и пр. Подборът на двамата враждуващи е повече от перфектен - с нетърпени очаквам следващото развитие. :ph34r:

Elgin с/у Roderick Strong vs. Moose - тук шоуто вече навлезе в сериозната си част и нещата "загрубяха". Roddie спечели в поредния си прекрасен мач, чудесен сторителинг, втора загуба на Moose (IS LOOOOOOOOOOOSE) за само една седмица и нов клиент (Cedric) за Veda. Какво повече? (оу и Elgin бе там)

The Addiction с/у ReDRagon - не мога да кажа, че съм впечатлен, но мачът трябваше да последва предния прекрасен сблъсък. Постараха се и се нашамариха предоволно, а историята продължава за още известно време. Да не забравяме, че O'Reilly е единственият човект с победа над Lethal за последните две години, като нищо очаквам той да е този, който ще му "снеме короната" в бъдеще. Но още не. Има време.

The Kingdom с/у Bullet Club - пореден просто ПРЕКРАСЕН spotfest, няма какво повече да се добави. Освен тийзването за раздяла на между Cole и The Kingdom и babyface turn.

JAY BRISCOE с/у JAY LETHAL - на мен лично мачът ми достави огромно удоволствие, да, не беше някаква instant classic-a, но бе наситен със storytelling, цифра движещи се напред-назад частици... и нов шампион. Нов шампион, което му изграждане започна преди над две години със загубата му от KEVIN STEEN (тоя човек е наявсякъде, честно), когато въпросният наплю майката на Jay на house show, а самият Lethal преби и "контузи" Jim Cornette, реално изхвърляйки го от ROH. Пътят който Jay извървя след това, царуването, което направи с ТВ титлата... човече, в приказките няма толкова добре разказана история. ROH са просто недостижими с long term booking-a си и това как нареждат всяка тухличка на мястото и. Briscoe изпълни своята задача повече от добре, да видим какво следва за него сега. С Lethal за "лице", ROH в момента могат да вървят само нагоре. Не мога да повярвам пътя, който той извървя от TNA насам. Колаборацията му с Truth се получи една от най-добрите в кеча, които съм виждал откак се помня.

Оттук насетне?

Небето е границата - напред и нагоре!

#watchROH

Link to comment
degenerat 2

Mark Briscoe vs Donovan Dijak - попрехвърлих набързо мача, спрямо коментарите предполагам е имал своите моменти. Dijak ми прави добро впечатление с досегашните си изяви, но е твърде зелен и нямах желанието да го гледам срещу човек като Mark, на чийто стил меко казано не съм фен.

The Decade vs ACH & Matt Sydal - приличен мач, book-нат чудесно с успехът взет от Page. Сигурен съм, че ще загуби враждата си с ACH, но поне нека извлече максимум плюсове от нея.

Dalton Castle vs Silas Young - очаквах главно комедия, а всъщност имахме и не малко кеч, което не беше зле. Просто ОК бяха нещата тук, но явно враждата тепърва ще набира скорост и се надявам на много забавни и толерастко-некоректни моменти от страна на Silas.

War Machine vs C&C Wrestle Factory - ако не беше дошъл сегментът с Веда и Alexander малко по-късно, щях да мрънкам, че са го вкарали обратно в C&C, но така тъкмо се създаде някаква допълнителна предистория. Иначе перфектно развитие - достатъчно кратък мач, за да няма губене на време и нов успех за War Machine.

Roderick Strong vs Michael Elgin vs Moose - Strong печели със Sick Kick! Нали наистина се случи? Само това беше достатъчно, за да съм предоволен, но всъщност видяхме много силен мач и лично за мен най-добрият за вечерта чисто като кеч. Както казах и в горното си превю, напълно очакван успех за Роди, дано поне направят нещо добро с Lethal, тъй като изходът е ясен.

Bullet Club vs The Kingdom - поредният страхотен екшън с тяхно участие. Мачът им на War Of The Worlds, честно казано ми хареса повече, но тук също успяха да вкарат нови и запомнящи се моменти като иновирания Meltzer Driver например. Имаше и определени заигравки около Styles и Cole, което също е сериозен плюс.

The Addiction vs reDRagon - мачът се получи доволно, макар и без нещо по-специално в него. Хареса ми, че KRD отново бяха в пълен състав и се надявам stable-ът да получи някакво развитие в идните седмици след като историята им с Драконите явно беше затворена тук. Chasing The Dragon върху стола беше много добър момент.

Jay Lethal vs Jay Briscoe - в общи линии всичко, което написах в предния пост относно мача се случи и няма смисъл да се повтарям. Единствено по отношение на качеството донякъде ме изненадаха приятно. Нямаше нещо велико като за мач с подобен залог, но финалните минути бяха много добри и се създаде някаква драма, отделно нямаше идиотски изпълнения на 6-7-8 finisher-a. Сега всичко е пред Lethal, има потенциал за интересни защити и рейн преди да даде пояса на Kyle. Както казах по-горе, за мен този на Briscoe остава сред най-слабите в историята, какво следва за него не знам, но не бих искал да го гледам в отборната дивизия, тъй като колкото и велик отбор да са с брат му, след 12 години (много от които доминантни) са ми поомръзнали малко.

Като цяло доволно шоу. Винаги може и повече, но втората му част беше достатъчно солидна, а за главния мач ще се говори и след години. Чудесен (макар и предвидим) booking във всички срещи плюс много добър кеч в повечето от тях, така че разочарования няма.

 

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...