nWoHulkster Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Днес се рових из колекцията ми с друга цел и ми хрумна тази идея. Кориците на първите броеве на българските кеч списания и вестници от 2001. Да си припомним как е започнало всяко едно от тях. с-е "Кеч зона"с-е "Кеч мания" (1)с-е "Кеч мания" (2)в-к "Кеч"с-е "100% хит"с-е "Кеч гладиатори"Бонус: "Кеч до дупка" (специална кеч притурка към "24 часа")Бонус: Една от кеч маниите осъзнава, че има друго списание със същото име и си сменя името на "Кеч & скейт клуб"Бонус: "Кеч & скейт клуб" се превръща в "Боен клуб кеч"Бонус: с-е "Кеч мания звезди" (първият от няколко специални броя на "Кеч мания", посветени на кеч мадамите)Кое е с най-добрия старт? П.С. "Хай клуб" не го включвам, тъй като не е отделно кеч издание.#носталгия Link to comment
PostMortem Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Имам всичките въпросни броеве.- "Кеч зона" винаги ми е било доста забавно, а освен това там за прът път четох за хора като Хоган и Андре Гиганта- "Кеч мания" изпъкваше с това, че беше гланцирано издание и съответното картинките имаха по-голям ефект.- В-ник "Кеч" - жълт вестник...за кеч - "100 % хит" бяха едни дебели томове пълни с какви ли не странни работи + много плакати- "Кеч гладиатори" имам само първия брой, но спомените му от него са положителни поне откъм интереса ми към броя през годините.- "Боен клуб кеч" бяха а л т е р н а т и в н о т о кеч списание отрупано с безкрайни класации и прочие; с опити да обърнат внимание на по-непопулярни у кечисти като Raven, Tajiri и т.н. Имаше си и доста шанаджийство около списанието де, то се вижда и от постоянната смяна на имена и подтема ПС: Плакатите на Хай Клуб нямаха конкуренция по големина. Дай лопата на гробаря работата той си знае. Link to comment
gboy Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Имам всичките въпросни броеве. ПС: Плакатите на Хай Клуб нямаха конкуренция по големина.Не само плакатите, но и статиите, свързани с кеча. За онова време успяваха да напишат не лоши материали - нищо общо с разните жълти списания, вероятно списвани в някой гараж, пълни с измислици и тъпотии - на кой каквото му хрумнало. Link to comment
UNDERTAKER* Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 П.С. "Хай клуб" не го включвам, тъй като не е отделно кеч издание.Не беше отделно, но беше първото, а според мен си остана и най-доброто. Говоря по смътен спомен, но мисля, че всички тези списания се появиха по-късно 2001 и то след като вече на кеча в България се гледаше като на програма предназначена единствено за деца. Иначе и аз в началото, докато бяха 2-3 вида, си взимах всеки брой, после като се навъдиха още, кое от кое по-зле направени, спрях. Пак по спомен, но мисля, че от всички единствено Кеч Гладиатори ставаше горе-долу. При мен носталгията е повече при появата на нета, или по-скоро, когато на мен ми сложиха нет, 2000-та година. Когато си свалях снимки от wwf.com, както и куп кеч песнички в midi формат. По-младите потребители може да не им е познато, но тогава нямаше неограничен интернет. Имаше карти, които се продаваха по бутките с определен брой часове и ако искаш да си гледаш нещата, които си посещавал, докато си бил в нета, трбваше да си ги сейвваш на компютъра. Сега взимаме всичко за даденост, но тогава дори една проста малка снимка, изглеждаше като нещо супер яко и ценно. И най-важното - всичко това се случваше за първи път! Няма как да се обясни и разбере сега това нещо, трябва да си го изпитал. Link to comment
VSB Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Първата "Кеч мания" беше най-доброто. Подробно описваха седмичните шоута, турнирите, понякога дори и хаус-шоута. Имаше рубрика за WCW звездите, истории на титлите и други благинки. Май липсваха малоумни статии, доста информативно и солидно като страници, но към края нещо го поорязаха.Вестникът беше ерата тъпня. Link to comment
The Rock_fan Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Някой да продава/подарява плакати на Скалата ? Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.