Jump to content

Първите броеве на българските кеч списания и вестници от 2001

nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Днес се рових из колекцията ми с друга цел и ми хрумна тази идея. Кориците на първите броеве на българските кеч списания и вестници от 2001. Да си припомним как е започнало всяко едно от тях. :)

с-е "Кеч зона"
1lwKJOO.jpg

с-е "Кеч мания" (1)
DdP0WPl.jpg

с-е "Кеч мания" (2)
dA6xF03.jpg

в-к "Кеч"
ucmOqVT.jpg

с-е "100% хит"
x8lEveI.jpg

с-е "Кеч гладиатори"
3gpYk8R.jpg

Бонус: "Кеч до дупка" (специална кеч притурка към "24 часа")17u7Kfb.jpg

Бонус: Една от кеч маниите осъзнава, че има друго списание със същото име и си сменя името на "Кеч & скейт клуб"
bhjDcpo.jpg

Бонус: "Кеч & скейт клуб" се превръща в "Боен клуб кеч"
MBOn8CJ.jpg

Бонус: с-е "Кеч мания звезди" (първият от няколко специални броя на "Кеч мания", посветени на кеч мадамите)
Zw56mSo.jpg

Кое е с най-добрия старт? :)

П.С. "Хай клуб" не го включвам, тъй като не е отделно кеч издание.

#носталгия

PostMortem

Имам всичките въпросни броеве.
- "Кеч зона" винаги ми е било доста забавно, а освен това там за прът път четох за хора като Хоган и Андре Гиганта
- "Кеч мания" изпъкваше с това, че беше гланцирано издание и съответното картинките имаха по-голям ефект.
- В-ник "Кеч" - жълт вестник...за кеч :ph34r:
- "100 % хит" бяха едни дебели томове пълни с какви ли не странни работи + много плакати
- "Кеч гладиатори" имам само първия брой, но спомените му от него са положителни поне откъм интереса ми към броя през годините.
- "Боен клуб кеч" бяха а л т е р н а т и в н о т о  кеч списание отрупано с безкрайни класации и прочие; с опити да обърнат внимание на по-непопулярни у кечисти като Raven, Tajiri и т.н. Имаше си и доста шанаджийство около списанието де, то се вижда и от постоянната смяна на имена и подтема

ПС: Плакатите на Хай Клуб нямаха конкуренция по големина.

Дай лопата на гробаря
работата той си знае.

Имам всичките въпросни броеве.

ПС: Плакатите на Хай Клуб нямаха конкуренция по големина.

​Не само плакатите, но и статиите, свързани с кеча. За онова време успяваха да напишат не лоши материали - нищо общо с разните жълти списания, вероятно списвани в някой гараж, пълни с измислици и тъпотии - на кой каквото му хрумнало.

UNDERTAKER*

П.С. "Хай клуб" не го включвам, тъй като не е отделно кеч издание.

​Не беше отделно, но беше първото, а според мен си остана и най-доброто. Говоря по смътен спомен, но мисля, че всички тези списания се появиха по-късно 2001 и то след като вече на кеча в България се гледаше като на програма предназначена единствено за деца. Иначе и аз в началото, докато бяха 2-3 вида, си взимах всеки брой, после като се навъдиха още, кое от кое по-зле направени, спрях. Пак по спомен, но мисля, че от всички единствено Кеч Гладиатори ставаше горе-долу. 

При мен носталгията е повече при появата на нета, или по-скоро, когато на мен ми сложиха нет, 2000-та година. Когато си свалях снимки от wwf.com, както и куп кеч песнички в midi формат. По-младите потребители може да не им е познато, но тогава нямаше неограничен интернет. Имаше карти, които се продаваха по бутките с определен брой часове и ако искаш да си гледаш нещата, които си посещавал, докато си бил в нета, трбваше да си ги сейвваш на компютъра. Сега взимаме всичко за даденост, но тогава дори една проста малка снимка, изглеждаше като нещо супер яко и ценно. И най-важното  - всичко това се случваше за първи път! Няма как да се обясни и разбере сега това нещо, трябва да си го изпитал.

Първата "Кеч мания" беше най-доброто. Подробно описваха седмичните шоута, турнирите, понякога дори и хаус-шоута. Имаше рубрика за WCW звездите, истории на титлите и други благинки. Май липсваха малоумни статии, доста информативно и солидно като страници, но към края нещо го поорязаха.

Вестникът беше ерата тъпня.

• 5 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...