Jump to content

Новата Reebok сделка и обезщетението на бойците


neshev

Recommended Posts

Лек background. В края на 2014, UFC обявиха ключова apparel сделка с Reebok, които станаха официалният доставчик на екипа за UFC. За такава сделка се говореше още от 2010, като основната идея беше UFC да придобият по-спортен вид, да елиминират некоректните спонсори, да елиминират нуждата от това бойците сами да си търсят такива и евентуално това до доведе до по-добро възнаграждение за самите бойци. По официална информация, сделката е за 70 милиона за шест години, като това прави по 11 милиона на година, които според собствениците на UFC "ще отидат главно за бойците" и UFC фиктивно няма да направят пари за тази сделка. Като част от сделката, бойците ще са задължени да носят дрехи на Reebok през целия fight week, което включва пресконференции, weigh ins, самият мач, както и PR-related събитията. Бойците все пак запазват правото си да носят спонсорски дрехи през останалото време. Към този етап не се знаеше как точно ще бъдат компенсирани бойците, но по първоначален план идеята беше те да бъдат разделени спрямо това кой на кое място е в официалната ranking класация на UFC.

Самият announcement предизвика доста бурни реакции. Традиционно, бойците имаха автономия над облеклото си и съответно можеха да монетеризират мястото върху тях, като това беше един солиден допълнителен доход за бойците. Това се промени значително през 2009, като UFC задължи всеки спонсор да плати 100 000 долара за правото да спонсорира даден боец за шест месеца, или 200 000 на година, което изкара доста по-малки спонсори от играта. Въпреки че по-неуспешните бойци бяха доста наранени от това, спонсорирането на бойци от трети лица си остана доходоносен бизнес както и за бойците, така и за спонсорите. Всичко се промени още с обявяването на Reebok сделката, след отне едно от най-важните условия за third-party спонсорите, а именно възможността да сложат логото върху шортите на бойците. Това естествено доведе до отстъпление на ключови спонсори, за което ясно намекна Brendan Schaub, който още преди сделката да стане факт, беше загубил шест спонсора. За този факт намекнаха още редица бойци, като консенсусът беше, че бойците по всяка вероятност ще загубят пари от цялата сделка, въпреки че към този етап сделката не беше ясна.

След официалното обявяване на сделката, в последвалите месеци нямаше особено информация. Преди няколко седмици стана ясно, че UFC са решили да махнат условието с ranking системата им, а вместо това ще определят заплащането спрямо това колко двубоя имаш под Zuffa-bannera, който включва WEC, както и StrikeForce, след като UFC го купиха. Това беше прието положително, след като беше доста по-обективен критерии, от колкото това да бъде определяна от доста критикуваната ranking система на UFC, въпреки че и този модел имаше своите проблеми. Все пак, миналата седмица UFC обявиха чрез e-mail към бойците, официалното разпределение:

Gibson_Tweet.0.png

Цифрите определено бяха по-ниски от очакваното, като съмнението, че бойците ще загубят значителна сума от цялата сделка, се оправда. UFC опитаха да се защитят, като изтъкнаха, че това са цифри в най-лошият случай, а самите бойци ще имат доста възможности да работят с Reebok за да увеличат сумата. Това обаче не спря доста от бойците да изразят недоволството си:

matt-mitrione-tweet-re-reebok-ufc-pay.pn
 
tim-kennedy-ufc-reebok-tweet.png?w=614
 
al-steriling-tweet-reebok-ufc-tiers.png?
 
brandon-thatch-reebok-quote.png?w=921
 

 След първоначалните реакции, доста от бойците бяха предупредени от UFC, като публичното недоволство намаля, въпреки че самите бойци са далеч от решили проблема си. Към UFC, през годините, имаше доста критики за това колко плащат на бойците си, сравнено с другите големи спортни организации включително и бокса, но с това си решение, със сигурност ще претърпят още доста критики. На фона на това, че в момента се води дело срещу тях, че с някои от практиките са ограничили възможността на вече бивши бойци да реализират потенциала си финансово, възможността бойците най-накрая да сформират асоциация става все по-силна. Със сигурност, цялата сделка ще промени целия MMA landscape, като най-явен победител от цялата сделка, освен short-term gain-ът на UFC, са по-малките компании като Bellator, които нямат такива ограничения и това ще добави към цялото им value, както и ще даде нови аргументи за anti-trust делото, което се води срещу UFC. Дали това ще бъде последната капка, която ще прелее чашата на търпимостта на бойците, или UFC ще успеят отново да закрепят ситуацията, остава да видим. 

Link to comment

Ъ? Аз ли нещо не разбирам от тия цифри - това ще рече, че един боец с 20 мача (примерно), което е атестат за сериозна известност, ще получава по някакви си 15 бона на мач? Такъв боец досега не е ли получавал в пъти повече от реклама по шортите си, защото едва ли някой ветеран е взимал по-малко от15 хиляди за рекламата по облеклото си докато се бие?

 

Много се говори за тая сделка, ама никой в прав текст не казва как стоят нещата "преди и сега". Ако е толкова зле, няма да се изненадам UFC да получат сериозен удар, който да се изрази в това, че ще загубят имена по посока на Белатор и ONE FC.

 

 

Link to comment

В едно скорошно интервю Chael Sonnen го беше казал много добре. На първо място бойците трябва да се радват, че досега въобще е имало "странични спонсори", защото за организация като УФЦ това е недопустимо и беше време за промяна. Наистина парите не са много, но доколкото разбрах от УФЦ ще започнат да раздават по-големи заплати на бойците си след проямата в спонсорите. Според мен Белатор няма да спечелят много от това, защото на този етап парите които УФЦ може да плаща на бойците си са много повече. 

Аз лично очаквам в близките месеци, години УФЦ да подпише с още няколко такива спонсора като бойците ще получавал дял от всеки един. 

JOE ROGAN СЪЩО РАЗКРИТИКУВА ДОГОВОРА С REEBOK

Много от бойците останаха недоволни от спонсорския договор между Reebok и UFC. Сделката, която обещаваше много, се оказа не толкова примамлива за голяма част от бойците.

Днес дори коментаторът Joe Rogan сподели своите критики.
 

"Не съм бизнесмен. Ако бях, щях да съм най-некадърния бизнесмен на света. Ако бях собственик на UFC най-вероятно вече щях да съм пред фалит. Никога нямаше да мога да го докарам до това ниво, което е в момента. Никога нямаше да направя умните ходове, които те направиха. Аз съм голям идиот, когато стане въпрос за бизнес. Но не ми харесва, когато бойците имат финансови трудности.

Когато чуеш как те се оплакват относно различните методи на плащане, това не е добре. Всичко това трябва да бъде преговорено.

Дори шампионите взимат 40 хиляди долара. Най-добрите бойци взимат 40 хиляди? Това въобще не ми звучи достатъчно.

Хубаво е, че се включи голям спонсор като Reebok, но бойците не бива да страдат от това."
Link to comment

Логиката на Sonnen и сравнението с традиционните спортове и лиги като NFL, NBA, MLB, NHL, които са норма щом се отнася до екипи и apparel сделки, е неиздържано, защото колкото UFC да искат да са в едно изречение с тях, реалността е доста друга. За това и, когато Dana или Lorenzo ги дават за пример, логично е човек да сравни заплащането на атлетите. В NBA средната заплата е $4.9 милиона, MLB - $4 милиона, NHL - $2.6 милиона и NFL - $2 милиона. Минималната е NBA - $490 000, MLB - $500 000, NHL - $550 000, NFL - $420 000, като данните и за двете са от преди няколко години, като в момента са по-високи. В UFC нещата са доста по-зле. Въпреки че нямаме пълната картина, заради това, че UFC е частна компания и не изнасят цялата информация, ако съдим по официалните данни, а именно това, което комисиите посочват и leak-овете щом се отнася до договори, средната сума, която бойците получават от UFC, е между $100 и 150 хиляди, като минималната сума, която боец може да получи е $24 000. Известен факт е, че бойците изкарват по-голямата част от печалбите си именно от спонсорите. Като човек дава за пример традиционните лиги, няма как да не се отбележи, че всяка сделка се договаря с union-a на въпросния спорт и бойците биват компенсирани. Тъй че, самите спортисти може да нямат правото да си слагат спонсорите по екипите, но пък в същото време печелят милиони и това е без да давам за пример NBA, където баскетболистите си носят каквито обувки пожелаят. В MMA-я, след като бойците си изкарват голяма порция от парите си от спонсори, а не от компанията, за която се бият, е доста важен момент и, когато UFC правят такава сделка, която им отнема този важен за развитието елемент, се отваря един доста голям проблем. Не само, защото самите бойци явно са нямали особен глас в цялата сделка, а защото не са и адекватно компенсирани за това, след като UFC не само не им покриват печалбите от това, което са изкарвали преди, а и не ги компенсират с повишаването на заплати и т.н. Друг момент е, че UFC имат правото да добавят нови спонсори, но самите бойци няма да получават пари за това, което е също огромен удар по тях.

Колко печелят? Това никой не може да каже точно. Отново, трябва да се спомене таксата, която UFC въведоха през 2009, която изгони доста спонсори и направи нещата за бойците, които са по-долу в card-а, доста трудна. Въпреки това, един средностатистически боец в UFC взимат от спонсори между $30-60 000 на мач, като тези, които са по-големи draw-ове взимат над 100 000 на мач и вече има такива, които за наистина големи двубои, взимат по $250-500 000. Човек като Schaub например, публично обяви, че е вземал над $100 000 на мач, което е петорно повече от това, което ще взима сега. Важен елемент е, че самите бойци отговарят за собствената си съдба, като само от тях и агентите/мениджърите им зависи от това колко ще спечелят за даден мач, като реално няма фиксиран лимит за това колко ще спечелят, като сега са доста ограничени. Както споменах, бойците се издържат от спонсори, а не точно от това, което UFC им плаща. След като нямат този допълнителен доход, много бойци ще се наложи да съкратят разходите, което значи съкращаване на подготовката им и разходи, които имат директна корелация с подготовката им, като треньори, спаринг партьнори, диетолози, conditioning треньори и т.н., ще бъдат съкратени. Доста е вероятно да се наложи на бойци, които са наистина на дъното в йерархията, да си търсят втора работа, което дори със сегашната система съществува, а е възможно и много бойци да напуснат спорта като цяло. Единствените, които печелят от тази сделка са хора, които имат много мачове и нямат market name, като например Scott Jorgensen, Gleison Tibau и т.н., които са доста малко, след като повечето хора с по 20+ мача са звезди и дори и тези, които не са толкова популярни, вероятно могат да си осигурят повече пари от спонсори. Освен тях, печеливши са хора, които имат индивидуални сделки като McGreggor, Rousey, Van Zant, Johnny Hendricks и прочие, които ще намажат доста, но отново тези хора са малцина. По-голямата част от бойците са меко казано прецакани от цялата сделка.

Bellator ще спечелят от това, няма съмнение. Не малко бойци надигнаха глас, като някои открито заявиха, че са готови да преминат там. В момента, Bellator дори нямат такси за спонсорите, като единственото условие е да не преки конкуренти на основните им, което отваря вратите за доста такива. В момента, за доста бойци, Bellator е реална опция и има хора, които ще изкарат повече пари от там. Естествено, Bellator не е UFC и UFC все още са единствената компания, която напълно покриват разходи около контузии, a и имат повече шоута, в които могат да те book-нат, но въпреки това очаквайте доста хора да преминат в Bellator, след като договорите им с UFC изтекат, освен ако UFC не успеят някак си да оправят положението.

Какво печелят от цялата ситуация UFC? На първо място, очевадното - с една идея се доближават до традиционните спортове, като вкарват сериозен играч като Reebok в уравнението и си придават по-изчистен и спортен вид. Необходимостта от това не е нужно да споменавам дори. По-важното е, че го правят без това да е финансово нерентабилно за тях. В най-добрия случай си покриват печалбите от предишната sponsor tax система и явно са мислили, че ще изхитрят бойците и това ще стане без да се наложи да компенсират допълнителни бойците. Всъщност цялата сделка е доста съмнителна. Според изчисления, бойците ще получат около 7 милиона долара на година, като останалите 3 ще отидат при UFC, което се случва при доста неясни условия, но не мисля да задълбавам. Другите причини са доста по-интересни.

На първо място, UFC сериозно елиминират нуждата от агенти/мениджъри, след като основната им роля бе именно да договарят спонсори. Историята и отношението на Dana и UFC към определени мениджъри е документирана и това е поредният шанс да елиминират влиянието им, като идеята е самите бойци да нямат особен negotiating power. Друг интересен момент е, че този договор ще сложи по-голям натиск върху бойците да се бият по-често, както и да го правят контузени, след като от все повече ще зависи финансовото им благополучие, като досега доста от бойците живееха от спонсорите си, дори във времена на неактивност. Със сигурност и сделката е пореден шанс UFC да се затвърдят като brand и да увеличат влиянието си, след като бойците ще загубят доста от индивидуалността си и всички ще изглеждат буквално еднакво. 

Въпреки това за мен цялата сделка е един огромен риск и може би най-лошото решение, което Zuffa са взимали в историята си. Причините са ясни. Освен anti-PR кампанията и недоволството на бойците, това може би не само ще накара доста от тях да преминат в други компании, но и може би ще ги тласне да направят нещо, което в MMA се бавеше с години, най-вече заради това, е спортът е млад, а именно бойците да сформират асоциация/union, което ще накара UFC да дадат огромен дял от пая. Реално, това в традиционните спортове, спортистите да получават такива пари стана вследствие именно на това, че спортистите се обединиха и, ако това стане и в MMA, UFC ще загубят доста пари. С тази сделка, UFC поемат огромен риск и определено тази година ще е изключително интересна щом се отнася до бъдещето им. 

Link to comment

Мисля, че подобни параметри дават възможност да се случи в ММАя това, което става в кеча с "по-малките звезди". Сещам се за примера с Алберто дел Рио, който в WWE е просто един от многото в мидкарда, но извън федерацията е голяма риба в малко езеро и на практика му е по-изгодно така.

Точно Тим Кенеди намекна, че ще ходи в Белатор - случаят е сравнително идентичен с горния. Безспорно един от елита в категорията, в същото време не е звезда от ранга на Джон Джоунс или МакГрегър. По-аванта ще му е сам да си договаря спонсорството по гащите и да се бие в Белатор в главните мачове, отколкото да е в ко-мейнивента или в мидкарда на UFC и да получава някакви смешни пари от Рийбок. За доста хора още може да се каже същото нещо.

Ще е сериозен удар  по UFC, ако изпуснат солидните си мидкард звезди, защото тези момчета извън октагона набират понякога много бързо скорост. А в момента Белатор са склонни видимо на всякакви циркаджийски номера, за да изградят звезди и няма да се изненадам да им се получи, стига да прибарат тоя-оня от UFC. С правилните мачове, правилното промотиране и някой и друг скандал, много бързо могат да скъсят огромната дистанция, която има в момента между двете компании. Да не говорим, че видимо ППВ моделът отстъпва на безплатните шоута по телевизията, а това променя много картинката и то точно в полза на по-малкия. 

 

 

Link to comment

Досега за заплащането се говореше предимно от трети инстанции, а самите бойци доста по-рядко се оплакваха, въпреки че UFC им плащат доста ниски суми. Причината беше именно спонсорите, които им носеха значителни приходи, а цялото value да се биеш за UFC се криеше точно в това право, а не, че UFC плащаха някакви прилични суми, въпреки че в ME сцената и хората, които имат PPV points, са доста по-зависими от тях. Традиционно, Bellator нямаха точно какво да предложат, именно защото спонсорите търсеха главно UFC и Bellator, за да привлекат някого, трябваше да изкарат доста солидни пари.

От цялата ситуация, Bellator и WSOF са големите печеливши. От една страна, всичките спонсори, които не са приети UFC, ако искат да са в бизнеса трябва да търсят алтернатива, а в момента единствените федерации с по-сериозно покритие са именно Bellator и WSOF. Това за тях е още по-добре, защото, ако искат да привлекат някой боец от UFC, не е нужно дори да му надуят заплатата, а може да му дадат някаква, която е по-малка от тази в UFC, но самите бойци да изкарат повече пари, което е добре дошло за тях. Естествено, не е рентабилно всички бойци масово да се преместят там, защото самите компании нямат нужният брой шоута за да ги приютят, но според мен хора, които имат някакво име, но са видимо прецакани от цялата сделка, ще търсят алтернатива. По-интересно е като цяло с младите таланти в спорта, защото в момента Bellator държи няколко доста сериозни имена и е интересно, че предпочитат Bellator, като частта със спонсорите е видим стимул. Това като цяло не звучи като чак такъв проблем, но ако новият GSP се бие в Bellator, UFC ще трябва да се изръсят солидни пари за да го имат. Може би са разчитали, че новата tier система ще накара младите таланти още по-рано да отидат в UFC, но досега ефектът е обратният, като те предпочитат да се бият в други компании, където имат по-добри условия.

В най-добрия случай, самите бойци ще си направят union и заедно ще успеят да решават такива проблеми. За съжаление, в MMA това нещо много трудно ще стане, най-вече заради манталитета на самите бойци. Това, което е доста по-рентабилно е, когато договорът на даден боец изтече, ще отиде при Dana & co и просто ще му даде списък със спонсорите си и това, което е получавал, като ще иска от UFC да покрият загубите с по-голяма заплата и така нещата ще заспят за повечето бойци. Дали ще стане точно така може само да спекулираме, но ако UFC не направят нищо, доста от бойците ще се преместят.

UFC правят това, което всеки добър бизнес прави, пари. Проблемът е, че целият чар на UFC беше именно, че не са типичната спортна лига, но този елемент в последните години е направо унищожен от желанието на Zuffa да направят колкото се може повече пари и да вземат колкото се може по-голям дял от пая, преди бойците да се усетят, че това не е нормално и да искат повече. Mayweather и Pacquiao показаха, че този вид спортове са доминирани от индивидуалните личности и, ако искаш да си правиш лига на гърба на бойците, това не е най-удачният вариант както за тях, така и за самият спорт. Да, боксът си има доста проблеми, но в края на деня, боксьорите взимат огромни пари, а на самите хора им пука като има голям мач. UFC си изградиха доста силна марка, но UFC има буквално всяка седмица и е много трудно да се правят звезди с този модел, като дори да се появи някой интересен, следващата седмица има нов card и хората го забравят. MMA винаги е бил спорт, който е теглен от големи характери и звезди, а в последните няколко години, това нещо буквално изчезна. 

Това може би ще е историята на 2015 и със сигурност ми е по-интересно то всеки мач, който може да направят в момента. Лично като фен, този модел на UFC доста ме притеснява, защото доста от чарът на MMA се губи, за сметка на желанието на UFC да са по-близо до традиционните спортове, в което няма нищо лошо, но е в разрез със самата концепция на спорта. 

Link to comment
Това, което е доста по-рентабилно е, когато договорът на даден боец изтече, ще отиде при Dana & co и просто ще му даде списък със спонсорите си и това, което е получавал, като ще иска от UFC да покрият загубите с по-голяма заплата и така нещата ще заспят за повечето бойци. Дали ще стане точно така може само да спекулираме, но ако UFC не направят нищо, доста от бойците ще се преместят.

​Този вариант не го виждам много как ще стане, тъй като на повечето бойци договорите са за мачове за няколко години напред. По 4, по 6 някои ... не можеш 3-4 мача да ги направиш кажи-речи "безплатно" и чак след това да си преговаряш условията. Айде един, дори два - все ще ги изгладуват, ама повече - съмнявам се.

А Белатор едва ли ще имат проблем с малкото ивенти - ще ги наместят някак. Те в момента страдат жестоко от липса на star power и съм убеден, че човек като Скот Кокър ще прави салта, само и само да привлече популярни бойци. Включително ще гледаме абсурдни мачове като Кимбо срещу Шамрок, което звучи като за някоя телевизионна игра.

 

 

Link to comment

Кокър се чуди от месеци насам как да измъкне поне 3-4 имена ала Фил Дейвис , а добрият чичко Дейна му даде прав коридор да му обере всичко живо по-надоло от топ10 в категорията ... Бая хора ще дръпнат от UFC-то , но нас като фенове не виждам това какво ни грее ... при условие , че тези , който ще отидат или ще са изпята песен , или безентересни или безбъдещници . Докъто топ10-ката е при Дейна всичко е перфе.

Link to comment

Реално, ако си подписал договор си задължен да го изпълниш, а ако откажеш, UFC могат да те спрат да се биеш с години. Примери Couture, Nate Diaz и т.н. Единственият начин е това да стане настина масово, но исторически погледнато, бойците не са от най-задружните щом се отнася до това да си отстояват интересите съвкупно. 

Другата седмица ще има събиране на мениджърите, които в голяма степен бяха доста силно ударени от сделката и няма да е изключено и, ако те си търсят правата по правен път. Иначе, ако следим главното дело, което заведоха бившите UFC бойци, UFC са подали иск да не предоставят финансови отчети, което си е ключов момент, защото, ако въпросните отчети станат достояние, най-накрая ще стане ясно колко точно UFC печелят, какъв процент отива за бойците (спекулира се около 30%) и най-накрая ще се разбере колко точно плащат на бойците, включително и митичните бонуси под масата, с които Dana & co. се измъкват всеки път. 

Link to comment

Dana за Reebok сделката (02:30): "Не знам как сделката можеше да бъде по-добра." Меко казано притеснително. Иначе типичните сравнения, но очаквано не адресира това, че в NFL, NBA, NHL и т.н., спортистите са милионери, а в UFC се бият за по 20/20 хиляди. 

 

Link to comment

Реакцията на Schaub, след като Joe Rogan повдигна въпроса на последния им podcast. Изключително уплашено говореше Schaub, а както Rogan му каза, Dana все едно му се изпика отгоре. В интерес на истината, дори и Rogan потвърди, че Schaub не лъже и има нужната документация, която Schaub не иска публично да оповести.
 

 

 

Link to comment

Дайна може да е много неща, ама че си държи юздите здраво, никой не може да му го отрече.

 

Иначе, нормално е да говори така, но пък това не означава, че няма да даде задна в един момент. Случая с UFC on FOX е много показателен. В началото твърдо уж беше убеден, че ще го карат на модела с един мач (който се провали фамозно при старта), но много бързо обърна палачинката на три, защото беше ясно, че иначе е риск и тепърва ще се случват подобни сакатлъци.

 

С рийбок също не мисля, че ще остане такова положението - ще направят някакъв компромис със спонсорите или ще почнат да дават по-големи заплати. Не вярвам току така да оставят нещата и да им се изплъзнат популярни бойци. Пък и недоволството е до един момент - Дайна не е тъп и знае, че бойците трябва да ги държиш гладни, за да не се разглезват като в другите спортове и да не почнат да си правят каквото си искат като в бокса, но не и да ги оставиш да умрат от глад. Всичко е до примера пред теб и тази сделка с рийбок е в тази насока. Един вид: "пичове, пари има много и рийбок и ние ще ви заринеме с пара, но трябва да сте на върха. Или може да се оплаквате и да се чудите що взимате по 2500 на мач, или си късате гъза, ставате звезди и печелите като Джон Джоунс. Само ноздри да имате да имате за такъв живот :D".

 

Дайна не случайно винаги дава примера с Тито и с Чък, това му е любимото. Докато Тито се чудеше как да изкрънкя някой долар отгоре, Лъдел се биеше и не питаше - сега Чък не може да си преброи парите, Тито ... е, не че е беден, но ... Сега, дали е така наистина - не знам, но поне Уайт така ги обяснява нещата. По сайтовете ги дават двамата, че имат еднакво пари, ама съм по-склонен да вярвам, че Лъдел наистина е в по-добро положение откъм финанси.

 

Link to comment

Cerrone за това каква сума ще загуби от сделката:

"Per fight, yeah, I'm going to take a little bit of a cut, sure," Cerrone admitted Monday. "I think my pay grade with the Reebok deal is, $20,000, or $22,000. So, comfortably, [I'm] saying that I'm going to be losing $60,000 a fight probably."

https://sports.yahoo.com/blogs/mma-cagewriter/donald-cerrone-says-he-stands-to-lose--60k-per-fight-with-new-reebok-deal-230557391-mma.html

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Jose Aldo с тежки критики към сделката, призовава за обединение:

"First of all. It's shit. Everybody has been talking about it. We, athletes, are losing a lot. They said we would be like NBA or NFL athlete, but that doesn't apply, because we are not paid monthly like they are.  It doesn't matter how much we will be paid, all athletes who had sponsors are losing money. That's a huge setback for us. We live for each fight, we have to keep fighting and nobody fights more than three times a year.  Not a champion, anyway. Even the value they measured doesn't match what our sponsors were paying us. That is great for the UFC, but not for the fighters.  I see a lot of athletes losing too much. If you are a beginner there is not that big of a hurry to get paid, but it still isn't that much. Not enough to get them by at least. I don't like it. Ever since they started talking about this, I asked to see what they were offering us and I never thought it was interesting, especially for the champions."

"If we are going to talk about something, that does not depend on just me being the champion, or Cain Velasquez, or any other champion. If we had a union for fighters, and we were all together, like in the NBA, this would've been different.  But fighters are not united.  Today I have a price the event is willing to pay to have me, but there are other fighters out there willing to fight for spare change if I don't want to, and that is not even their fault. The UFC brought the sport to where it is today, great, that's their merit. But if athletes were more united and had a union to protect them, I don't think this would happen."

"When I speak about this, I don't speak for myself. If I say this might be good for Aldo, yeah, sure it can, I would make good money, I could say that. But when I look at other athletes, like I do at my gym, they need me and Andre Pederneiras to start helping them, because that's a bad thing that they are doing to them. It gets really bad for up and comers or guys who are trying to reach the top.  I'm not talking about me, I'm all right, I'm the champion and I have a high price. Aldo hasn't become the champion now, he has been the champion for years. But for the beginners, it's really bad."

 

Link to comment

Aldo винаги е говорил без филтър и не е изненада, че е единственото голямо име, което надигна глас. Ако не положат основите за union сега, това може би ще е последният шанс и UFC ще си увеличат влиянието. 

Все пак вдигнаха заплатите на 10/10 минимум, което е нещо, но със сигурност е далеч от решаването на проблема. Gilbert Melendez за неговата ситуация:

"Ecko will no longer be a sponsor. We did make a deal with Venum, and I’ll be wearing their shorts this fight and they’re going to continue to sponsor me year round. I’m happy with the deal. It’s definitely not the same, but I understand why it’s not the same, because they don’t get the same exposure. It’s fair for what I can provide and give back to them."

"I just don’t have a complete understanding of it. I understand the UFC has it’s goals for the company. I understand they want everyone to look like a team, it looks professional. I see that, but I just don’t know how the whole thing works and we have to just hope that it’s the best thing for our future. With that being said, the things that my sponsors have done for me have allowed me to become a professional fighter. I had sponsors that paid me monthly, and it helped me get by for day to day life, and the purses I make for my fights, I try to put away and save money for home. I have these relationships with people that have helped me come up, and you want to represent and thank them and show your appreciation because without my sponsors I wouldn’t be here. It sounds corny, but it’s the truth, I wouldn’t be this far without them. I knew maybe one day my sponsors would go away, I just didn’t know that it would happen this soon."

 

Link to comment

Brendan Schaub обмисля пенсиониране, с новата Reebok сделка "няма смисъл да се бие повече":

 

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

UFC представиха официално екипите. На първо четене изглеждат доста старомодно и пошло. Да не говорим, че логотата на UFC и Reebok са огромни, докато имената на бойците са буквално безлични. Доста се говореше, че самите бойци ще загубят финансово, но честно казано с цялата сделка губят нещо доста по-ценно, индивидуалността си. Очаквано, backstage се говори, че огромната част от roster-ът е недоволен от представянето:

843941_orig.jpg

8923080_orig.jpg

1391766_orig.jpg

154779_orig.jpg

8311974_orig.jpg

5056461_orig.jpg

1597199_orig.jpg

Един такъв екип може да бъде закупен за 95 долара, но, ако може да се окаже, че симпатизирате на хора като Marcio Lyoto и Giblert Melendez:

CIwnQOrUwAAuFMJ.jpg

CIwfK_nVEAAeVpl.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...