Jump to content

NBA

c0ld

Recommended Posts

Posted (edited)

9440572q.jpg
"Where Amazing Happens!"
Edited by c0ld
  • Upvote 3
Posted

Отдавна обмислях пускането на такава тема, но се опасявах да не съм само аз фен тук :D

• Upvote 3
Posted

Картинката в плейофите тази година определено е много интересна. В първия кръг имахме супер-сблъсък между Клипърс и Спърс, като продължиха Крис Пол и компания. Уж "супер тима" на кавалерите всъщност е доста надценен и най-вероятно още тук ще кихнат от Чикаго. В Чикаго пък нещата никога не са сигурни със колената на Д. Роуз, но такъв му е стила на игра и просто  няма как да се промени. Фаворити за плейофите ми са Булс - Голдън Стейт ще видим как ще се развият нещата в действителност. Иначе любимците ми са от Минесота, но при тях ситуацията си е доста тегава. Евентуално след годинка-две със ЛаВин и Уигинс може да са сила, но още нищо не е ясно.  Все пак имат драфт предимство и тази година и като вземат едно качествено тежко крило/център бъдещето е пред тях.

Ако някой не следи драфта да кажа и че тази година ще имаме българин в драфта. Александър Везенков - фамилията говори сама няма какво да коментирам. Момчето е 95 и играе в Гърция в Арис. Гръцкото първенство естествено е в пъти по-добро от нашето, заради това и Везенков е пратил там сина си. Положително съм настроен и мисля, че ще го драфтнат без да съм голям разбирач. Евентуално 45ти и нагоре пик може да се стигне и до него.

Posted

Откакто започнах наново да следя NBA след години прекъсване, преди 3 сезона, симптизирам на Голдън Стейт. Стеф Къри просто е магьосник с топка в ръце, невероятен дрибъл притежава, а като добавим и Клей Томпсън и цялостана им атрактивна игра стават много приятни за гледане. Блейк Грифин и Клипърс също попадат сред симпатиите ми. Няма да се разсърдя на един финал в конференцията между двата отбра, въпреки тежките им съперници.

Днес от 22:30 Булс- Кливланд, очаквам голямо шоу, по подобие на мач номер 3 между тях.

• Upvote 2

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Posted

Очаквам победа този път за Кливланд и Леброн да вкара 30+ точки (Не съм му точно хейтър, но не съм и от хората, които се подмокрят при споменаването му). Предишния път Чикаго спечелиха след дооста слабо представяне,  но днес очаквам Кливланд да изравни. Ясно е, че победителя от тази серия ще бъде победител и в конференцията, при цялото ми уважение към Уизардс и Атланта. Едните без Уол са доста слаби, а другите.. просто така и не ги възприемам на сериозно. Изключително интересни плейофи, очаквано Гризлис дават голям отпор на ГСУ, които напълно подцениха серията след разгрома в първия мач. Double team defence-a срещу Къри + чудесната игра под коша дава своя резултат. Вече започва да ме е яд МНОГО, че не заложих както исках на 251 коеф за МВП на плейофите за.. Марк Гасол.

• Upvote 2
Posted

Атланта са си балон отвсякъде. Хюстън нямат защита и разчитат на 15-20 стрелби от фаула на Хардън. При Кавс след контузия на Лов, просто нещата се обърнаха, пейката която по принцип си им е слаба стана още по-слаба. ГСУ само ме изненадват с играта си до тука.

• Upvote 2
Posted

Атланта са си балон отвсякъде. Хюстън нямат защита и разчитат на 15-20 стрелби от фаула на Хардън. При Кавс след контузия на Лов, просто нещата се обърнаха, пейката която по принцип си им е слаба стана още по-слаба. ГСУ само ме изненадват с играта си до тука.

​Напълно си прав за Атланта, но то това не трябва и да ни изненадва де. Кавс, след серията с Бостън, останаха силно застрашени от предстоящото ако питаш мен. :D 

Титлата отива в западната конференция със сигурност .

Posted

Уникално грозен мач на Кавс и Булс тая вечер. С още по-уникален завършек. После някой да каже, че ЛеБрон не е clutch...

Posted

Огледален завършек на мач номер 3. Грозен мач наистина, но пък серията е страшно завързана. ЛеБрон както стана герой, замалко да е антигерой с глупавия фал в нападение 14 секунди преди края.

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Posted

Е, то така ако гледаме и с тея 8 грешки и 10/30 стрелба можеше да провали съвсем мача или пък Кайри с неговото 2/10. Единственото хубаво на тая серия е, че не знаеш кво да очакваш в мачовете. Много завързани (освен втория), много обрати, много драма на края и като че ли това компенсира трагичната стрелба и на двата отбора.

Posted

Липсата на Гасол повлия МНОГО. Натовариха Миротич с много излишни стрелби и това нямаше как да не се отрази. Да не говорим за защита.. Наистина много грозен мач по едно време имам чувството че бяха 55-55 над 3 минути. Накрая Бътлър напълно забрави Леброн и логично бяха наказани. За мен Леброн изигра доста посредствен мач, нищо общо с очакванията ми да избухне, да не говорим за жалкия опит в края да си изпроси фаулове стил Хардън. 

За съжаление до момента се получава много грозна серия, но за сметка на това доста интересна. Очаквам сега по две победи и накрая Кливланд да затворят в 7. Дано Гасол се завърне, но с играчи като Дънливи, Миротич, Снел и Гибсън няма как да биеш Кавс в 7 мача, дори и без Лав.

Posted (edited)

Доста здраво насраха Чикаго в последната секунда срещу Кливланд снощи. Бях почти убеден, че ще спечелят и тук и почти ще си подсигурят участието на финала на конференцията, ама не познах. Плешивия вкара в последанта секунда го иба...

Иначе Clippers за втори пореден път ебаха Хюстън с над 20 точки и започвам да си мисля, че може и да спечелят конференцията!

Edited by Radox
  • Upvote 3

35izpu1.jpg

Posted

Клипърс могат не просто да спечелят конференцията, а дори и титлата. Един евентуален финал срещу Кавс ще имат огромно предимство под коша - Де Андре Джордан и Грифин трудно ще бъдат спрени от Мозгов, Томпсън и Пъркинс. Да не говорим, че ако Ървинг играе така слабо ще бъде изяден от Поул. Единствено Кавс ще имат предимство на SF Леброн срещу Мат Барнс звучи комично. Клипърс цял сезон играха нормално, избухнаха с една-две победни серии и в плейофите след победата над Спърс изглеждат като една много добре смазана машина.

Довечера очаквам Атланта да изравни - Не вярвам и този път да падат цял мач, за да им трябва някакъв героичен подвиг в края. Дори очаквам победа с двуцифрен резултат, без да се напрягат кой знае колко цял мач.

Също с нетърпение очаквам Мемфис-Голдън, където всичко е възможно. За добро или за лошо си мисля, че и тук Голдън ще изравнят стерията.

Posted

Я линк да видим кво е станало последната минута в МАЧА на Булс и селяните от кливланд.

Posted (edited)

Edited by kabakov8989
Posted (edited)

Никой не коментира подвига на Ракетите срещу Клипърс. Събудх се през нощта и гледам падат с 17 третата викам ясно, ясно. Ставам сутринта и... последната част 15-40 :O И то с Хардън играл едва една минута. Уникален удар направиха с Джош Смит и най вече Брюър.

Сега бях заложил за Вашингтон, добре че си прекратих залога. Коша, който не зачетоха и според мен беше след сирената. Нене ги закопа ЗВЕРСКИ. При 88-87 имаш два фаула, осира и двата. После пропуска на празен кош и за финал бележат през него. Ужасен мач и за него, и за Пиърс, а и за Гортат. Но най вече Нене ги закопа.

Сега очаквам ГСУ да победи Мемфис като гост с десетина точки. Кливланд, мисля че няма да имат никакви проблеми с Атланта и очаквам с нетърпение Хюстън - Клипърс, който обещава да бъде страхотен мач. Дано само Хардън да е напълно готов, защото вчера пишеше, че е бил болен.

Edited by MJ23
Posted

Благодаря на ЛА Клиторс, че ми загубиха последните пари в бета. Поздравления на Рокетс, напълно заслужен финал след нечовешкия обрат в гейм 6. За пореден път се доказа, че Ривърс - за мнозина считан от един от топ треньорите е просто един макак. Дори макакът може да е по-умен от този нещастник. Не коментирам цялостната му липса на мозък, нито обрата в гейм 6. Днес просто той не опита НИЩО, ама НИЩО. 3 част стопяваш до 3, после Рокетс им тръгва стрелбата. Ако беше Попович веднага ще фаулира няколко атаки подред Хауърд или Смит, но не Мр. Макак няма толкова мозък. Последната минута и 30 на третата част правиш серия 2-11. Цял мач ти държиш изветрелия вече Крауфорд с умопомрачителната стрелба 6 от 18, мяташ от тройката 7 от 29, а само Ариза за Хюстън е  6 от 12. За може би 24394 път играя за Клипърс и губя. Имат двама добри играчи, може би една от топ скамейките в НБА, но за съжаление един изключително надценен и глупав макак, с който това им е максимума.

Posted

След зверската издънка в шестия мач, очаквана загуба. Не може да водиш с близо 20 точки 13 мин преди края и накрая в последната четвърт да загубиш с 40:15...

Сега да видим дали Хюстън без защита ще могат да победят в ада в Оукланд.

• Upvote 2
Posted

Стеф Къри е БОГ! 

Posted

Очаквания финал е факт. Нереални коефициенти виждам тук 3.00 за Кавс? Сериозно?!? Да, ГСУ има домакинско предимство, има по-дълга пейка, но все пак. Снощи видях едни Хюстън, които сами се биха. Хардън с 13 TO, 2 от 11 стрелба. От друга страна можеше и да победят, ако Барнс в началото на четвъртата не ги бе спасил. Къри игра слабо и тепърва очаквам да напълни памперса във финала. Дано Ървинг е здрав, за да бъде по-интересно. Аз самия се опасявам, че ще видим повторение от финала през 2012 и Кавс ще бият 4-2, но дано греша, тъй като Голдън са ми по-симпатични.

Posted

Ако Кайри е здрав и останалите играят на ниво във всеки мач, само тогава Кавс имат някакъв шанс за победа. От друга страна го има и номера с пренавиването на ГСУ и да станат ОКС кат 2012 както си писал.

Posted

Имат слабости ГСУ и са доста явни. Къри наистина вчера не бе нищо особено, Томпсън пък натрупа много бързо фалове, а атаката му вървеше много. Хубавото е, че имат ОК резерви и няма незаменими играчи в отбора им, за разлика от КАВС. Tам делаведова е абсолютния боклук, няма такъв помияр просто. Изключително мръсна гнида е и много ме дразни. Дано Кайри да е ОК, за да го гледам по-малко тоя кавал. Ключово в серията ще е до колко Игуодала спира Леброн и изобщо какъв план на защита ще изберат ГСУ. Предполагам фаворити са Кливлънд, но аз ще стискам палци на ГСУ.

Lubo Dimitrov
Posted

Това с пренавиването изобщо няма да е фактор тук по една проста причина и тя е, че колкото Golden State са за първи път на финал, то играчите на Cleveland са също толкова. Дефакто само Леброн е играл във финална серия и е печелил пръстен от тях, докато през 2012 Маями си имаха Уейд, Бош, а и преди 6 години бяха станали шампиони. И все пак, именно заради Джеймс и неопитността на ключовите за Уориърс играчи като Къри и Томпсън ( който май няма да играе ), залагам за Кавс.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd