Jump to content

UFC: Dan Henderson обясни загубата си от Mousasi с реферска грешка


BORKO_10

Recommended Posts

Dan-Henderson-UFC-157-Pre-13-478x270.jpg

 Dan Henderson обясни загубата си от Mousasi с реферска грешка

Легендарният ММА боец и състезател в средната категория на UFC, Dan henderson наскоро загуби от ръцете на Gegard Mousasi. По време на срещата той получи травма на окото, която можеше да означава край на двубоя поради лекарска забирана.

Henderson усети това и затова се втурна да атакува Mousasi, така че лекарите или реферът да не прекъснат битката. При атаката обаче "Hendo" бе зашеметен и отстъпи назад, което принуди реферът да се намеси и да спре срещата.
 

"Двубоят тъкмо започваше. Започнах да усещам опонента си, пропуснах удар и нещо ми нарани окото. След това той започна да сочи към него. Знаех, че вероятно не е нещо хубаво, а не исках реферът да спира битката, за да може докторът да го погледне. Затова се втурнах в атака и той ме хвана, загубих за кратко баланс, а реферът се намеси."


Henderson твърди, че се е чувствал отлично и липсата на опит от страна на рефера е била причина за това ранно спиране.
 

"Неприятно е, когато има такова спиране, дължащо се на липса на опит от страна на рефера. Не е правилно да се слага неопитен рефер в такъв двубой. Мисля, че феновете изпуснаха доста. Не беше честно спрямо мен. Не беше честно и спрямо Mousasi. Победата беше за Mousasi, но защото реферът се издъни."

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...