Jump to content

NJPW Best of the Super Jr. XXII - 22 май-7 юни 2015


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Най-престижният junior heavyweight турнир в кеча. Тазгодишните участници:

7hvJIp6.jpg

Block A:
Jushin Thunder Liger
Ryusuke Taguchi
Gedo
Yohei Komatsu
Kyle O'Reilly
Barreta
El Barbaro Cavernario
Chase Owens

Block B:
Tiger Mask
KUSHIDA
Alex Shelley
Mascara Dorada
Rocky Romero
Nick Jackson
Bobby Fish
David Finlay Jr.

Предишните победители в турнира:

1994 - Jushin Thunder Liger

1995 - Wild Pegasus (Chris Benoit)

1996 - Black Tiger II (Eddie Guerrero)

1997 - El Samurai

1998 - Koji Kanemoto

1999 - Kendo Kashin

2000 - Tatsuhito Takaiwa

2001 - Jushin Thunder Liger [2]

2002 - Koji Kanemoto [2]

2003 - Masahito Kakihara

2004 - Tiger Mask IV

2005 - Tiger Mask IV [2]

2006 - Minoru Tanaka

2007 - Milano Collection AT

2008 - Wataru Inoue

2009 - Koji Kanemoto [3]

2010 - Prince Devitt (Finn Balor)

2011 - Kota Ibushi

2012 - Ryusuke Taguchi

2013 - Prince Devitt (Finn Balor) [2]

2014 - Ricochet

Link to comment
  • 5 weeks later...
degenerat 2

Крайното класиране в двата блока преди финала на турнира в неделя:

- Kyle O’Reilly – 12 points

- Ryusuke Taguchi – 10 points

- Jushin Thunder Liger – 8 points

- Chase Owens – 8 points

- Beretta – 8 points

- Bárbaro Cavernario – 6 points

- Gedo – 4 points

- Yohei Komatsu – 0 points

BLOCK B

- KUSHIDA – 12 points

- Máscara Dorada – 10 points

- Bobby Fish – 10 points

- Tiger Mask IV – 8 points

- Nick Jackson – 6 points

- Rocky Romero – 6 points

- David Finlay - 0 points

- Alex Shelley – Lost 6 matches via forfeit due to injury

= Kyle O’Reilly will face KUSHIDA on Sunday in the finals. That show will be live on New Japan World.

И моят коментар:

 

Може би най-доброто развитие, което нещата можеха да придобият. В темата за Global Wars казах, че KUSHIDA vs O'Reilly ми е сериозен дрийм мач, а на подобно ниво става просто приказка. Не вярвам и на 1% в евентуална победа на Кайл, но самият факт, че е на финал е достатъчен и искрено ме радва. Не се съмнявам, че ще предложат нещо с което да запомня тазгодишния BOTSJ.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
parcaleste

Изгледах само Main Event-а на финалите - за друго нямам време в момента - KUSHIDA и O'Reilly направиха просто спиращ дъха мач, жалко за боча от третото въже точно накрая, където япончето общо взето не уцели Kyle, това бе единственото нещо, което "отне" от мача, а повторенията на каданс не помогнаха грам, всъщност, точно заради тях човек остава с впечатлението, че KUSHIDA тотално не улучва, докато в момента на "прякото излъчване" си изглеждаше, като че има доста сериозен, макар и не на точното/правилното място, удар. Но да не наливам негативизъм - просто страхотен мач от двама "cruiserweight-и", който нямаше почти нищо общо с познатия ни cruiserweight стил - разказани истории с целенето в ръцете за емблематичните submission finisher-и на двамата, mat wrestling, stiff удари... всичко. Просто прекрасен мач. Жалко, че Kyle загуби, ама няма как - японците са просто брутални шовинисти, което показаха и в Щатите и Канада на Global Wars, където момчетата от ROH губеха общо взето поголовно, в едно 80% от мачовете.

Link to comment
degenerat 2

Невероятен финал. Каквото и да кажа ще е малко, просто класиката, която очаквах от двамата. Още с началното клипче за KUSHIDA нещата тръгнаха силно, а самият мач беше страхотен. Тръгнаха по-бавно и в първите минути за мен някак по-'хаотично', преди да си дойдем на думата - обработката на ръката като главна цел и на двамата кечисти. Нещо, което беше перфектно продължено през целия мач и разбира се застъпено в завършека му. Изключително впечатление ми направи вниманието към детайла на което заложиха, дори в на пръв поглед елементарни моменти като запазеното задържане на Kyle между въжетата и опита на KUSHIDA да го повтори, само за да отнесе брутална контра. Като цяло всичко в срещата си беше на точното място и допълваше общия пъзел/ история. Както личи от предния ми пост в темата, нямах съмнение относно победителя, но това не беше проблем. Кайл доказа, че е един от топ кечистите в света и бъдещето е негово. Отново, истинска класика тук.

Все пак ще отлича и срещата между Fish и Baretta, която закономерно остава в сянката на ME-та, но също предложи много качествен кеч. Определено доста силен турнир за Драконите. Останалото от шоуто го прехвърлих набързо, но така или иначе нямаше нещо по-особено.

 ...японците са просто брутални шовинисти, което показаха и в Щатите и Канада на Global Wars, където момчетата от ROH губеха общо взето поголовно, в едно 80% от мачовете.

Принципно в много случаи да, но се съмнявам, че специално за Global Wars това е причината. Главните им звезди трудно биха загубили в подобни шоута, пък и разликата като мащабност спрямо ROH не е никак малка. Леко хиперболизирано, но все едно ROH да нямаха 'предимство' в съвместните шоута с PCW в Англия.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...