Jump to content

UFC 187: Johnson vs. Cormier - 23 май, 2015


MainEventer

  

16 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

MainEventer

UFC 187: Johnson vs. Cormier

 

ufc-1872-537x360.jpg

 

Организация: UFC

Дата: 23 май, 2015

Място: МGM Grand Garden Arena

Град: Лас Вегас, Невада

 

 

Main Event:

(for vacant UFC Light Heavyweight Championship)

 

Anthony Jonhson (19-4) vs. Daniel Cormier (15-1)

 

 

 

Main Card (PPV):

 

(for UFC Middleweight Championship)

Chris Weidman (c.) (12-0) vs. Vitor Belfort (24-10)

Donald Cerrone (27-6-1NC) vs. John Makdessi (13-3)

Travis Browne (17-2-1) vs. Andrei Arlovski (23-10-1NC)

Joseph Benavidez (21-4) vs. John Moraga (16-3)

 

 

Preliminary Card (Fox Sports 1):

 

John Dodson (16-6) vs. Zach Makovsky (19-5)

Dong Hyun Kim (19-3-1-1NC) vs. Josh Burkman (27-10-1NC)

Uriah Hall (10-4) vs. Rafael Natal (19-6-1)

Rose Namajunas (2-2) vs. Nina Ansaroff (6-4)

 

 

Preliminary Card (UFC Fight Pass):

 

Mike Pyle (26-10-1) vs. --------------------

Islam Makhachev (11-0) vs. Leo Kuntz (17-1-1)

Justin Scoggins (9-2) vs.Josh Sampo (11-4)

 

 

Trailer:

Link to comment

То вече ме е страх да гледам новините, братче, всеки ден се скапва по един мач ...

 

Link to comment

На Каубоя направо да му дават мач за титлата при победа тук.

 

Иначе да стискаме палци Уайдман да не го заболи я зъб,я нещо друго и поне този дълго чакан мач да се състои.

Link to comment
MainEventer

Малка смяна на МЕ-та няма да е зле...

И за мен мейн ивента трябва да е мача нас Уайдман. Политиката на UFC  е при два или повече мача за шампионски пояси, мейн ивента да е най-тежката категория, но според мен в случая в мейн ивента трябва да е шампиона, а той в карда е само един - Уайдман.

Link to comment
Shawn_Michaels

Отрепана работа след като махнаха Джонито,но card-a продължава да е стабилен,това е един от най-стабилните card-ове от доста време насам,Витор и Кормиер печелят според мен ще имаме нови шампиони :) ,ще дам и победа за Арловски и каубоя :D

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

И за мен мейн ивента трябва да е мача нас Уайдман. Политиката на UFC  е при два или повече мача за шампионски пояси, мейн ивента да е най-тежката категория, но според мен в случая в мейн ивента трябва да е шампиона, а той в карда е само един - Уайдман.

Точно... А и този мач има повече заряд, в другия реално дават титла за second best fighter в категорията.
Link to comment

И за мен мейн ивента трябва да е мача нас Уайдман. Политиката на UFC  е при два или повече мача за шампионски пояси, мейн ивента да е най-тежката категория, но според мен в случая в мейн ивента трябва да е шампиона, а той в карда е само един - Уайдман.

Такава политика няма (65, 189).

Link to comment

ANTHONY JOHNSON: АКО ПОБЕДЯ CORMIER, СТАВАМ ИСТИНСКИ ШАМПИОН

Боецът в полутежката категория на UFC, Anthony Johnson все пак ще се бие срещу за титлата, макар и не срещу човека, смятан за най-добрия в категорията.

Вместо Jon Jones, негов опонент ще бъде Daniel Cormier. Johnson коментира новия си опонент, както и приказките, които чува, че няма как да е реален шампион, ако победи Cormier.
 

"Ако победя Cormier, ще се чувствам истински шампион. Скъсах си задника от тренировки, за да стигна до тук. Не е моя вина - не е ничия вина - за случилото се с Jon. Той си го направи сам това, всеки го знае. Но животът продължава и аз продължавам заедно с него. Когато той се върне и ако титлата е все още у мен, тогава ще дойде време да се бия с него. Знам, че някой ден двамата ще се срещнем."
Link to comment
  • 3 weeks later...

Може би най-добрият card от много време насам. Да, ME се промени и победителят от него надали ще може да се нарече истинският шампион, с оглед на това, че предишният загуби титлата извън octagon-a, но в края на деня UFC успяха да стабилизират нещата. Cormier със сигурност е съмнителен избор, щом се отнася до това дали е заслужил още един шанс, особено след като няма нито една голяма победа в LHW, но все пак е по-голямо име от другите кандидати и със сигурност UFC ще предпочитат той да е шампион.

Самият Cormier излезе с доста притеснителни за самия него изказвания, след като даде пример за кариерата на Rumble в WW и как са го пречупвали психически и, ако наистина вярва, че Rumble ще бъде лесен двубой или това е някакъв индикатор за техния сблъсък, Cormier може да е в голяма беда. Johnson, за незапознатите, имаше един от най-екстремните weight cut-и в компанията, като допреди години се биеше в WW дивизията (за сравнение сега се бие в LHW, две дивизии нагоре, а в даден етап беше и HW). Johnson в WW беше една карикатура на себе си и беше слаб и изтощен от свирепия weight cut, че издъхваше по средата на първия рунд. Ситуацията стана толкова плачевна, че Rumble по едно време дори беше махнат от UFC, след като се премести в MW безуспешно, а това беше и най-доброто нещо, което му се е случвало, с оглед на това, че най-накрая разбра, че е безумно така да се ограничава и премина в HW, а после свали в LHW, където размазва хората с лекота. Това на страна, Rumble в момента е доста по-завършен боец. Отначало беше един wild-man, без особена техника и доста хаотичен, сега е доста по-прибран и технически издържан. Стилът му си е горе-долу същият. Rumble е pressure fighter, който постоянно се движи напред и целта му е да те сложи до клеката, където да манипулира главата ти и да те удря с тежки удари. Johnson има нечувана сила дори за своята дивизия и това е видим проблем за всеки от опонентите му. Освен това, Johnson е изключителен anti-wrestler и TD defense-ът му е на топ ниво. Това се показа и срещу Phil Davis. Davis е елитен боец, но дори и, когато бива побеждаван, е много трудно опонентът му да изглежда добре. Rumble отиде и тотално го размаза със striking и TDD. Най-силното му оръжие срещу wrestler-ите е uppercut-а му, който нанасяше всеки път, когато Davis се опитваше да скъси дистанцията, но също така има доста солиден overhand right, left hook, както и left kick, който му беше запазена марка още в WW дивизията. Ако има някакви въпросителни относно Rumble, това предполагам са все още cardio-то му, което не е тествано в шампионски двубой, въпреки че в 3 round fight-овете изглеждаше доста стабилен, както и тенденцията му да overcomit-ва при takedown-и, като на моменти се оставя отворен за counter-и, но отново е работил доста върху това.

Cormier, от друга страна, е един от най-добрите wrestler-и в спорта, но самият той е фундаментално добър striker. Определено силата му е в clinch-ът, като там е опасен не само заради wrestling-а си, но и in-fighting-а. Най-големият му недостатък е слабият за дивизията му reach и височина. Скъсяването на дистанция му е проблематично, особено срещу по-подвижни опоненти. В HW дивизията нямаше особени проблеми, но там бойците са далеч по-бавни, а и нивото е с една идея по-слабо от LHW. В мача му с Jones си пролича, че му е трудно да се бие с дълъг боец и все ще не е намерил точният стил да ги побеждава консистентно.

За Cormier най-правилната тактика и може би blueprint за това как да биеш pressure fighter-и като Johnson е тази, която Velasquez ползваше срещу JDS, много движения, преса до клетката и takedown-и/бокс в clinch-a. Проблемът е, че това не е JDS. Johnson е доста по-експлозивен и физически силен боец, със стабилен TDD. Винаги, когато Cormier се опита да скъси дистанцията, трябва да се пази от uppercut-а/коляното му, а дори, ако го пресира до клетката, не мисля, че Rumble ще има особени проблеми да го обърне, базирано на физическото му превъзходство. За Cormier пътят за победа е доста сложен и е базиран на стил, който Cormier исторически трудно имплементира срещу по-дълги бойци, докато Rumble стилистически има определено по-лесен и по-безусловен път. За него ще е достатъчно да използва reach-а си и да се опита да нарани Cormier рано. Ако няма някакви cardio проблеми, които да го забавят до такава степен или, ако Cormier си е научил урока от предишния му мач за титлата, което не е невъзможно, но все пак имаше няколко седмици подготовка, Rumble изглежда доста по-солидният избор.

В другия мач за титлата, Vitor Belfort, една от легендите на спорта, ще се опита да спечели MW титлата. Vitor е изключителен боец и сега виждаме може би най-добрата му версия. Изключителен counter-puncher. Много хора подценяват Vitor, но той е изключителни интелигентен боец, щом се отнася до това да разчита patterns и да експлоатира грешки на опонента. Последните години добави доста kick-ове към арсенал, като една от причините вероятно е това, че ръцете му са доста почупени и няма вярата да ги ползва с такъв интензитет. Вместо това, в момента е вкарал left kick-а, както и wheel kick-a, които хвърля с огромна скорост и определено бере дивиденти от това. Иначе, striking-ът му е доста минималистичен, но в същото време е изключително ефективен. Като цяло всеки двубой, има един период от 2-3 минути, в които Vitor разучава опонента си и после от нищото експлодира с комбинация, която доста често вкарва опонента в knockdown. Запазената му марка е класическият 1-2, но отново, нещото, което прави Vitor толкова опасен е уникалната му скорост, може би най-бързите ръце в MMA за всички времена, а вече, ако те нарани е изключително добър в това да не ти даде шанс да се възстановиш и обикновено следва нова комбинация от 3-4 удара. Трудно е да се говори за Belfort, защото последните му мачове бяха много бързи и целият му reign върху MW дивизията не му поднесе каквито и да е проблеми. Ще е интересно това на какво ниво ще е wrestling-ът му, въпреки че показа доста добър такъв срещу Rockhold и дали ще е физически толкова добре, колкото беше, когато ползваше TRT.

Weidman като цяло е доста илюзорен боец. Гледайки го от страни създава илюзията, че не е нищо особено, но Weidman като цяло е доста добър боец. Като стил е доста близко до Anthony Johnson, но за разлика от Rumble, Weidman използва и wrestling-a си офанзивно. Като striker има доста солиден footwork и фундаментално е издържан. Определено е доста бърз, когато трябва и добре скъсява дистанцията. Clinch-ът му е може би най-добрият в момента и самият начин по които размаза Anderson там, беше показателен. Цялата му тактика се базира на това да те пресира до клетката и после да те свали или да те доминира физически в clinch-a. В предишните му битки показа доста зрялост и като цяло не оставя много отвори за опонента си и това ще е ключовото за този му мач.

Определено "слонът в стаята" този мач ще е липсата на TRT за Vitor + това, че не се е бил от 2013. Не знам какъв Vitor ще очакваме, което прави този мач труден за прогнозиране. Vitor е напълно способен да нокаутира Weidman, въпреки че Weidman има доста стабилен chin. За Weidman ключовото ще бъде да атакува десния (lead) крака на Vitor, като това е може би главният удар, с който Vitor има проблеми, след като той беше единственият, който опонентите му нанасяха консистентно. Weidman ще трябва още да е много внимателен за left kick-а на Vitor и това да не му оставя много време да се адаптира. Трябва още от началото да го пресира и, ако успее да го докара до клетката, Vitor, особено ако физически е по-слаб, ще има доста проблеми. Чисто като стилове, Weidman има предимството, но това не значи, че Vitor няма шансове, след като един удар и може всичко да свърши. Все пак очаквам Weidman успешно да докара Vitor до клетката и да го доминира в clinch-a. Vitor като стил доста се доближава до Anderson Silva, въпреки разликата във физиките, а Weidman тотално доминира Silva на два пъти, тъй че не виждам причина да не направи същото тук. Ако Vitor не е същият след TRT, което съдейки по снимките преди мача, определено е на лице, може да се очаква доста трудна за него вечер.

Link to comment

Съгласен съм с мнението на Нешев. Според мен Rumble ще има проблеми ако влезне в шампионските рундове без да е нанесъл сериозни поражения на DC. Не знам как му е кардиото, но се съмнявам цял мач да може да се защитава от събарянията на Cormier. Davis е стабиляга борец, но далеч няма мощта на Daniel, а дотук само Jones е успял да неутрализира борбата на DC. Rumble е животно, но в последните му мачове не му се налагаше да хвърля много сили, докато тук при едно влизане в шампионските рундове ще му е бая сложно да не бъде въргалян поне едни 4-5 минутки. Продължавам да съм за него и смятам, че ще се справи, но DC може да бъде много опасен.

Weidman очаквам да разчисти всички бразилчета от тази категория. Съгласен съм с Нешев, че доста хора не го смятат за нищо особено и го подценяват, но той е много комплексен и винаги избира подходяща стратегия, с който да спечели мачовете си. Vitor попринцип не ми е приятен и не обичам да го коментирам. Очаквам победа с решение за Weidman, но Belfort определено може да го нокаутира или предаде при добро стечение на обстоятелствата.

Някой може ли да даде коефициенти за мачовете, че мисля да изкарам/изхарча една заплата?

 

Link to comment

20150522051520_5D3_4542.JPG

20150522051306_5D3_4419.JPG

 

 

 

 

 

 

Main Card (PPV):

Anthony Johnson (204.5) vs. Daniel Cormier (205)
Chris Weidman (185) vs. Vitor Belfort (184)
Donald Cerrone (156) VS John Makdessi (155.5)
Andrei Arlovski (241) VS Travis Browne (236.5)
John Moraga (126) VS Joseph Benavidez (125.5)

FOX SPORTS 1 Prelims:

Zach Makovsky (126) VS John Dodson (125.5)
Josh Burkman (170.5) VS Dong Hyun Kim (170.5)
Rafael Natal (185.5) VS Uriah Hall (186)
Nina Ansaroff (120)* VS Rose Namajunas (116)

UFC FIGHT PASS Early Prelims:

Colby Covington (170.5) VS Mike Pyle (171)
Leo Kuntz (155.5) VS Islam Makhachev (155.5)
Josh Sampo (126) VS Justin Scoggins (126)

 

Link to comment

Въпреки, че Нурмагомедов и Джон Джоунс отпаднаха, все пак това си остава изключително интересно откъм имена ППВ. Не смеех да пиша досега, че като гледах как окапват мач, след мач ... :unsure:

Каубоя вероятно ще запише още една победа, но не виждам много какво ще спечели от нея. Мачът му срещу Нурбагомедов беше почти толкова важен, колкото би бил един тайтълшот. Сега в този мач единственото интересно е, че ще видим него в действие и това е. Не, че е малко, винаги е удоволствие да наблюдаваш мачовете на Сероне, но някак си не си падам особено по подобни срещи без никакъв залог и заряд. Лесна победа на Каубоя и толкова.

Андрей Арловск срещу Травис Браун - виж, това е друга работа. На фона на ужасно слабата дивизия, този мач може да се окаже, че ще изстреля един от двамата във върховете. В крайна сметка Веласкез е аут, Вердум определено не е нещо непобедимо, а в момента най-легитимните при тежкарите ми изглеждат Миочич и Дос Сантош. Според мен е направо малоумно, че при наличието на тези двамата Вердум носи пояса, но така се стекоха нещата. Та при една убедителна победа тук на който и да е от двамата, директно го качва в картинката за титлата и е много вероятно да е на една победа разстояние от евентуален тайтълшот другата година. Стискам палци на Питбула, разбира се, но си мисля, че Браун ще излезе краен победител тук. Травис изглеждаше зле срещу Вердум, но освен тази среща, през другите си мачове определено стои като елитен боец - би Шауб за един рунд, победи Джош Барнет, победи Алистър Оувърийм ... Сега му е момента да покаже дали всъщност от него ще стане нещо по-голямо от "едно от топ имената" или ще си остане вечно там, около върха, но не и на него.

Бенавидез и Морага са си от топ-а на категорията, но уви, всички знаем, че за тях на никой не му дреме ...

Уейдман за мен е фаворит тоя мач и никога не съм гледал на царуването му като на fluke или нещо такова. Преди да победи на Андерсън Силва още, доказа, че е невероятен боец. Победата над Мачида го доказва също. Витор е уникален, няма спор, но дори да не му се отрази толкова спирането на тестостероновата терапия (в което много се съмнявам), пак не мисля, че ще спечели. Уейдман - Рокхолд е за мен мача в тая категория, който ще роди истинският шампион на UFC.

Антъни Джонсън - вече се уморих да го отписвам. Никога не вярвах, че ще успее да стигне до тук, но ето, че се случи. Още когато го върнаха в UFC и го сложиха да се бие срещу Фил Дейвис мислех, че му е спукана работата. И срещу Густафсон смятах, че ще загуби, но и там ме опроверга ... Изглежда звяр в момента и няма да се изненадам вярно да си тръгне с титлата. DC показа в мача с Джоунс, че като го напънеш се огъва. Да, безспорно е борец на най-високо ниво, но точно Джонсън едва ли ще има проблеми с борбата. Ще видим какво ще стане - 50:50 е тоя мач и определено го чакам с интерес.

Вече относно до колко ще е истински шампионът ... абе, докато не победиш шампион няма как да станеш истински такъв. Кокалите ще се върне един ден, ясно е това на всички ни. Ще положи обществено полезен труд, ще плати феноменална глоба, ще даде маса пари на пострадалата и семейството й, ще се извинява, ще ходи в рехабилитационен център (може тоя път да изкара повече от една нощ дори) и т.н., но чак да го заключат не ми се вярва. След година или две (а може и по-малко), като приключи дънданията и има време да влезе във форма, отново ще се появи в UFC и тогава чак ще говорим за шампион категория до 93 кг. Засега шампионът е в отпуска и толкоз ...  

 

 

Link to comment

Човече, доживях Арловски да е претендент за титлата през 2015-та ... нямаше да го повярвам, ако някой ми го беше казал преди няколко години. Еми това говори много за сегашната дивизия при тежкарите. Куп грамадни хора, които не могат да се бият просто. Вердум, Хънт и сега Арловски са в топа на класацията ... под звуците на песента "пак ще се срещнем след десет години". :unsure:

Ако Веласкез е и на половината на това, което беше, не виждам кой ще го бутне следващите години. Той е на светлинни години от опонентите си във всичко. Бърз, координиран, с феноменални умения и на крака и на земя, за кардиото да не говорим. Единствено Миочич и JDS се доближават до него, но на този етап и те не изглеждат достатъчно сериозна заплаха. Почвам да си мисля, че ако Императорът се върне, има какво да прави в UFC. 

За другите по-късно ще дам коментар. С две думи - много силно ППВ беше за мен.

 

Link to comment

Огромна тактическа грешка на Rumble, която му коства и титлата. Cormier е wrestling-bot, spam-и takedown-и и се моли да си достатъчно неадекватен, че да му се вкараш в clinch-а. Striking-ът му е доста примитивен, а stand up защитата му реално я няма. Видя се още и първия рунд. Rumble го удари с един по-солиден jab и Cormier почна да мята ръце, което го отвори за огромен overhand right. И тук вместо Rumble да се прегрупира и да види каква е ситуацията, тръгна с някакви огромни swing-ове да търси KO, който не беше там, а това даде шанс на Cormier да се залепи до него и да износи през останалата част на рунда. Вторият същата работа. Cormier отново гонеше мухите, а този път Rumble му даде на поднос крака си. Cormier дори не трябваше да се мъчи да скъсява дистанция и прочие, след като Rumble го правеше доброволно. Доста слабо fighting IQ, вместо да предпочете да използва контролирана агресия и да накара Cormier да се труди за всеки takedown, Johnson тръгна да го bull rush-ва и си плати. Има две неща, които са огромна слабост на Rumble и това са въпросителното му cardio и overcommit-ването/липсата на търпение. Е, в този мач и двете бяха на лице, като второто доведе до първото. Cormier не мога да кажа, че направи нещо уникално. Просто се би, както винаги се бие, а имаше опонент, който му се поднесе на тепсия. В момента топли титлата на истинския шампион и с този мач не показа с нищо, че реваншът ще е по-различен.

Тук бих искал да кажа, че Belfort загуби, защото не е същият и т.н., но Weidman направи някакво безумие и му се поднесе и той на тепсия, докато Vitor не успя да се възползва, което ме кара да мисля, че която и версия на Vitor да беше, Weidman щеше да бие всеки път. Като цяло горе-долу равностоен двубой, преди takedown-а, който показа разликата в класите. Weidman беше избрал горе-долу добра стратегия. Дясната ръка близо до лицето за да парира left kick-а, лявата далеч напред за да контролира дясната ръка на Vitor и да спре jab-a. Vitor не направи нищо за да накаже това. Очаквах да контролира по-добре лявата ръка на Weidman, да създаде някакъв ъгъл и да контрира с straight left-а/right hook-a. Нищо подобно не видяхме. Weidman се беше оставил открит, но Vitor явно нямаше footwork-а да си създаде някакви възможности. Като цяло първата част беше доста монотонна и никой нямаше някакво предимство, въпреки че Weidman контролираше octagon-a. После дойде първият TD опит, в който Belfort почна да се въргаля ала Lesnar и тук Weidman тръгна да го гони, ръцете някъде на кръста, главата му открита и изяде един стабилен overhand right от Belfort, който видимо нарани Weidman и Vitor го имаше, където го искаше, до клетката в high guard. Weidman има доста добър chin и успя да се възстанови и направи това, което може би трябваше да направи още първата минута, takedown в центъра на клетката, което реши нещата. Тук е истинската сила на Weidman и тотално го доминира. Чета някакви заглавия в интернет как било някаква доминация, но явно журналистите са гледали последните 30 секунди, защото Weidman буквално щеше да подари този мач на Belfort. Все пак надали някой ще помни какво точно се е случило и важното, че е шампион, но ако съм опонент на Weidman ще имам едно на ум. Rockhold вероятно ще е следващият съперник, като не виждам някой да се оплаква. Ще е интересен двубой, но с оглед на това как Rockhold беше пречупен от Belfort, определено не изглежда добър знак за него, когато е срещу един от най-добрите pressure fighters в UFC.

Browne с безумна техника/защита. Като цяло и двамата бяха плачевни за гледане, но това са HW битките, все едно да хвърлиш монета. Тук Browne напусна легитимен camp като Jackson's, за да ходи да тренира с може би най-дебилният треньор в историята - Edmond T., който реално има само един добър боец - Ronda Rousey, като истинският треньор е майка и, защото в 99% от мачовете и няма никакъв striking. Ръцете на кръста, брадичката някъде във въздуха, цял мач. Абсолютно никаква техника, някакви супер мързеливи "балтии", присъщи за мегдана, а не за каквато и да е спортна форма. Трагедия... Пълна трагедия. Не че Arlovski беше някакъв исполин там, но като цяло беше доста по-прибран и си личеше, че има някаква базисна подготовка. Arlovski претендент през 2015? Това говори за изключително слабото ниво в момента. Разликата между Velasquez и Werdum с него е галактическа. Освен някакъв късметлийски удар, Arlovski няма да спечели тези мачове. Но да вземем и JDS/Miocic, мисли ли някой, че Arlovski ще ги победи? Защото аз не виждам начин. Като цяло съм му фен, но ако сме реалистични, цялата дивизия е с една идея по-добра от тази, когато Tim Sylvia доминираше.

Като цяло добро UFC, от към екшън и зрелище, но от към техника/мисъл, шоуто беше пълно с очевадни грешки, което си е леко плашещо, ако това е нивото в MMA на този етап. 

Link to comment
antropophagus

Арловски срещу Браун ми напълни душата, спаси така чакания евент, който според мен излезна леко разочароващ. Не ме интересува имало ли е техника, нямало ли е - боят си беше абсолютно зрелище, как да не се накефиш. Хахах, бекфистовете на Арловски бяха лудница.

Link to comment

DC е огромен и го показа за пореден път. Ако кариерата му беше в друго време, щеше да претендира за GOAT, но уви е в едно време с Джон Джоунс и срещу него истината е, че изглеждаше жалък.  Иначе Ръмбъл Джонсън просто беше прегазен тая среща от товарен влак. За няма и десет минути беше размазан, защото реално след втория рунд беше формалност мача. 

Всъщност Антъни е изключително добър борец ... но тук изглеждаше, сякаш сега му обясняват тепърва основите на тоя спорт. И това показва колко феноменален е Кормие, когато става въпрос за граплинг. Това е човек, който размята Джош Барнет, който подхвърля във въздуха Дан Хендерсън като играчка... а това са едни от най-добрите граплъри в спорта, а и като цяло. 

Кормие в началото изяде една много гадна балния от Джонсън, но реално това беше единственото по-сериозно нещо, което му се случи. Изправи се бързо и от тук нататък мачът беше негов. При ГнП в края на втория рунд реши всичко. Просто погледнете как стана Джонсън, как отиде до ъгъла си - видя се, че това е предал се човек. Той в този момент знаеше, че няма шансове просто. Треньорите се опитаха в ъгъла да му кажат, че нищо не се е случило и прочее, но нямаше смисъл. Един боец, предаде ли се, не го чакай да се върне в мача. Кормие го довърши с класа общо взето - надбори го и го задуши на мрежата.

Жалко, че в момента остава това гадно чувство, че Кормие не е легитимен шампион. Колкото и добре за е изглеждал снощи, никой няма да забрави как Джоунс го уби като куче, че дори и в борбата, където е силата на DC. Това ще му е реванша на живота и се надявам да го видим. Разбира се, няма да откажа и един мач с Густафсон, най-вероятно и така ще стане, но ... е, тогава пък ще гледаме двама победени вече от Джоунс, така че пак няма да придаде легитимност на титлата. Въобще, дано Кокаляците си оправи носа по-бързо и да се връща. Реванш с DC ще е лудница.

Витор имаше шанс и бая подскочих, когато взе да налага Уейдман, но втория се видя, че е корав и държи на бой. Повече се изненадах от ситуацията, когато бразилеца се озова на земя. Изглеждаше безпомощен и това не мога да си го обясня. В днешно време да видиш нокаут от фул маунт си е рядко срещано и определено не и на такова ниво. Витор стоеше като човек, който изобщо не знае какво да прави по гръб, а няма съмнение, че жиу-жицуто му е top class. Не знам какво му стана. Така или иначе лесна защита на Уейдман - много по-лесна от очакваното. Чакаме срещата с Рокхолд и там вече вярвам, че ще види зор. Относно Витор - време му е вече. Няколко супер файта (а дано реванш с Вандерлей, което от онзи ден вече е с един процент по-възможно) и да окачва ръкавиците. Стига му толкова.

 

 

Link to comment

Е, сега, не можеш да му отречеш пиковете в кариерата - нокаутира БигФуут за един рунд и то в мача, след като бразилеца беше победил Федор. После направи Джош Барнет да изглежда смешен, което тогава си беше WOW момент отвсякъде. За добре дошъл в UFC победи Франк Мир и Рой Нелсън ... А мачът с Хендо беше вече черешката на тортата, където Хендерсън беше разпилян тотално. И сега срещу Джонсън изглеждаше невероятно - за три рунда да го приключиш тоя звяр не е лесна работа.

Единствено срещу Джон Джоунс изглеждаше зле, но Джоунс е човек, който по принцип си е от следващото ниво, това е тъжната истина.  Може да е тотална развалина в личния си живот, но е феноменален като атлет. Не е срамно да загубиш от него, още повече, че DC загуби с решение, не е бил нокаутиран или събмитнат. Просто понякога не се оказваш на точното място в точното време.

 

Link to comment

Cormier спами takedown-и това му е играта. Спреш ли му takedown-ите е дотам.

Разбирам, че Fedor ти е някакъв корифей, но Fedor в StrikeForce беше свършен боец, дори и MW, Dan Henderson го би с лекота. Това, че посредствени бойци като Bigfoot се възползваха от това, че Fedor беше залязъл, не ги прави автоматично добри.

Barnett същата работа, доста посредствен HW. Hendo на 44, надут LHW и баристата Pat Cummins, с 1 week notice, който също се оказа доста слаб. Достатъчно е да им видиш record-а в UFC и ти ставя ясно що за опозиция са били. Johnson си е най-голямата му победа, но Johnson се би сам този мач и щеше да го нокаутира, ако имаше някаква дисциплина. Просто толкова one-dimensional бойци като Cormier не просперират дълго, но извади наистина огромен късмет, че в момента държи титлата, ако това въобще може да се нарече титла. 

 

Link to comment

БигФут се срещна с DC слез последователни победи над Андрей Арловски, Майк Кайл и Федор. Разбирам, че от сегашна гледна точка изглежда жалък, но тогава си беше стабилен HW. След това записа и победи над Оувърийм и Травис Браун, така че "посредствен" далеч не е бил.

Барнет също не виждам защо да е бил посредствен. До този момент единствените му загуби идваха от имена като Мирко и Ногейра, беше си един от най-добрите HW в света.

Айде, Франк Мир беше изпята песен, съгласен съм. И Хендо си беше дърт вече, ама пък има разлика да го победиш и да го прегазиш, както го направи тогава Кормие. Чак така да го подмята, никой не очакваше.

Аз не съм останал с впечателние, че е толкова зле в страйкинга. Да, определено се възползва от силната си борба, но не се чувства зле и в стойка. Снощи Ръмбъла го нацели един път здравата, но иначе когато двамата разменяха удари на крака, Кормие не стоеше зле или притеснен.

Ще го видиме срещу шведа как ще се представи (защото вярвам, че той е следващият), но и там си мисля, че ще има здраво борене от страна на DC и победа.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...