Jump to content

ММА: Шампионите, които НЕ гледаме

gboy

Recommended Posts

Наскоро се замислих защо напоследък ММА-я стана отвратително лишен от блясък и вижте, като се разрових за инфо, какво излиза:

Тежка категория - Кейн Веласкез не се е бил от октомври 2013 - та. На всичкото отгоре считаният за номер 2 - JDS за година и половина успя да запише точно 1 мач.

LHW - за миналата година Джон Джоунс успя да запише един мач с Тешейра и това е. Реванша с Густафсон се провали, мачът с Кормие също се промени.

MW - абсурдно, но Крис Уейдман е записал толкова мачове, колкото и Андерсън Силва след вторият им мач помежду им, на който Паяка си счупи крака брутално. С други думи казано - един мач за 2014 - та и това е за шампиона.

LW - Петис, откакто спечели титлата, до първия мач, в който я защитаваше, прекара извън октагона повече от година. 15 месеца, ако не и повече.

С други думи баш тези, които се водят големите звезди, се бият от дъжд на вятър. Да не говорим, че големите имена като цяло напоследък трудно записват по два мача годишно заради контузии или провалени тестове. Реално нови звезди трудно се изграждат, когато не се бият с вече отвърдените такива. Миналата година ММА-я беше буквално осакатен в това отношение - някой може ли да посочи нова звезда, която изгря? Трудно , корави момчета много, но малцина могат да привличат внимание. Един Конър МкГрегър по изключение, но това е. 

Вече не се радвам на никой мач, който са уговорили, защото просто е по-вероятно да не се състои, отколкото всичко да мине по план. Събитие не минава, което от WOW! да не стане meh, докато му дойде времето. Не знам какво показват цифрите и т.н. - там, ясно е, че PPV моделът позалязва лека по лека, но говориме чисто за нас, като фенове - признавам си, че ММА-я никога не ми е бил толкова безинтересен. Просто в момента ми се струва, че всичко е "замръзнало" и има съвсем леко и бавно раздвижване по дивизиите тук-таме. Като цяло се играят някакви рандом мачове, а интересните и важните такива не се състоят в общия случай. Липсват ми онези времена, в които шампионите се биеха по два пъти на година редовно, както и тези около тях и във всеки месец имаш чувството, че картинката за титлата се променя, а всеки мач е от значение. Сега просто чакаме прекалено дълго за да се случи нещо.

Докато не се обърне внимание на начина на трениране ще е така . На Дейна му изнася защото има достатъчно дивизии да запълне всяко PPV с по един шампионски мач , било то и от най-слабите дивизии като buyrate цифри. Предстоящото PPV е точният пример как с най-бедната дивизия , едно старо куче визирайки Rampage и двама насила направени звезди като Bisping и CB може да изкара пари.

Едно време имаше и конкуренция , сега има един шампион и един до максимум двама човека в категорията му , които се доближават като skillset. HW-та специално Cain е с едно ниво над останалите , колкото и да ми се иска Вердум да бие е практически почти невъзможно . Дос Сантос няма да види друг title shot , а останалите надоло са много под Cain.

При Jones е същото  , има Gustafson и Cormier , които няма да видят мач за титла в близките 2 години и остава един Rumble , който аз лично не смятам , че ще бъде много конкурентноспособен.

При Weidman за момента е само Rockhold.

При Алдо смея да кажа , че няма адекватна заплаха ...Конър е под много голямо съмнение , Франки е стар , Мендес 3-ти мач няма да получи .

При TJ са точно той и Барао.

За Mighty Mouse никой не му пука .

A WW битката ще си се води от Роби и Хендрикс ... Какъв интерес да има човек и какъв голям мач могат да предложат ufc за момента не знам.

Много сме далече от златните години с Pride , SF и тн. Много сме далече и от златните години при Дейна , където примерно WW девизията беше стакната догоре с хора все адекватни . Лично за мен липсата на истинска конкуренция ебава майката най-много на нас феновете. То дори и всички мачове , които обещаваха да се случваха на 100% интереса пак щеше да е по-малък от едно време...Жив пример е Белфор/Вейдман . На хартия добре , ама кой човек може да го гледа с идеята , че Витор ще бие ... да чакаме чудо освен .Без поне малко близки претенденти до шампиона е изключително скучно да се гледа.Вярно , че и upset-и стават , ама това е буквално веднъж на две години и то с повечко късмет. И за капак като чуеш как се говори за тия допинг контроли , а в същото време RDA се бие с контузия срещу Петис и печели става хептен смешно.

Тъй като затрихте темата за ММА Новини, ще използвам тази създадена от колегата, за да цитирам мнението на Dana White по въпроса.

Президентът на UFC, Dana White сподели, че има клубове като American Kickboxing Academy, които залагат на примитивни тренировъчни методи и това е причина много често състезателите да получават травми по време на подготовката си, какъвто е случаят с шампиона в тежката категория, Cain Velasquez.

Velasquez не се е бил от октомври 2013, когато победи Junior dos Santos. Това беше 4 поредна победа за 32-годишния боец.

-

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...