Jump to content

UFC: Phil Davis напуска компанията, подписва с Bellator?


neshev

Recommended Posts

 

Според източници близо до ситуацията, Phil Davis е избрал да не подпише нов договор с UFC, а е предпочел да се присъедини към Bellator. UFC имат matching clause (клауза, която им позволява да покрият всяка оферта на Bellator и да задържат Davis), но ще предпочетат да не я използват. Ако сделката стане факт, това ще е втори голям удар по UFC, след като миналата седмица съдия разпореди, че Quinton "Rampage" Jackson все още е обвързан с Bellator, което го извади от UFC 177.

Link to comment
ShaolinMonk

Да направя малко четки на Нешев, ама от както ММА и други бойни спортове се местят в самостоятелен раздел и той ще го ръководи, ще взема да се запаля и аз :). Че нищо не ми е ясно там, освен 2-3 големи имена. Направо съм гола вОда.

5079877.jpg

Link to comment

Мен лично Phil Davis ме радва още от както стана част от компанията. Определено е в топ 10 на дивизията и не виждам защо ще иска да подписва договор с Белатор, освен ако няма някакви разногласия относно договора му с УФЦ.  И все пак ще е интересно да го гледаме там, защото определно има шанс да стане световен шампион.

Link to comment

Phil Davis е в позицията на Fitch от преди време. Не е от най-атрактивните бойци, а и в момента има ключови загуби, които ще му попречат да спечели title shot в близките години. След загубата му от Bader вероятно цената му е паднала доста и UFC са искали да го преподпишат за доста по-ниска цифра. Тук идва Bellator, които с удоволствие биха имали боец като него, който все още е сравнително перспективен и е някакво име. С оглед и на делото, за UFC е може би добре да покажат, че не нямат монополистическо влияние и да пуснат боец като Davis, който няма как да е в играта за титлата, а и определено не е от най-интересните за гледане.

Иначе и за Phil Davis е по-добре да е в Bellator. Да, това значи край на надеждите му, че ще е UFC champ, но може би е в етап на кариерата си, в който се е примирил с това и ще се бие за пари. Bellator има доста солидна дивизия. Liam McGreary, Emannuel Newton, Rampage, колкото и въпросителен да е, Tito Ortiz, King Mo, Stephan Bonnar, Sokoudjou и Phil Davis би се вписал добре. Davis се би буквално с всеки в UFC, а в Bellator ще има плеада от нови опоненти.

Link to comment

Файда ... В UFC няма развитие за Дейвис и айде Bellator. Сериозната им дивизия е крайно спорна , Тито и Бонар са остарели , Rampage е под въпрос , а King Mo е просто един добър боец , далеч от велик, вече Newton е зверче поне за мен. Ако там се докопа до титла няма лошо , но неможе да повтаряш действията на Фитч , а да очакваш различен  резултат.

В UFC се пласират атрактивните бойци , по-ясна причина за непреподписването няма.

Link to comment

Изобщо не съм съгласен със сравнението с Фич. Джон Фич беше номер две дълги години и го доказа - него си го прецакаха от UFC, като не му дадоха втори тайтълшот, а си го беше заслужил отвсякъде.

 

Фил Дейвис е съвсем друга бира - той беше талант номер две след Джон Джоунс, но си остана вечната надежда, защото играта му в стойка не позволява да постигне големи победи. Всеки път стига до "важния мач" и там се прецаква - падна от Рашад, падна от Ръмбъл, сега падна и от Бейдър. Дълго време вярвах, че рано или късно ще успее да стигне до тайтълшот, но той разочарова жестоко и ще си остане просто един корав тип в десетката и нищо повече.

 

И аз съм скептичен към дивизията на Белатор  - Тито и Бонар въоще ще имат ли още мачове - и двамата са за пенсия и никой не ги брои за живи. Рампейдж забравете да се върне в Белатор - ще се посъдят, ще платят някой и друг долар и това е. Сокоджу беше интересен за гледане преди десет години, когато и той беше "млада надежда", сега вече никой не го бръсне за слива. Би ми било интересно да вида Дейвис срещу Емануел или Кинг Мо - но определено и там не е някакъв дрийм мач. Пък и да спечели (което е доста вероятно) - много важно, само ще докаже, че Белатор са Б група. Предпочитах да си беше останал в UFC.

 

Link to comment

Bellator официално подписаха с Phil Davis:

It’s a “wonderful" day here at #BellatorMMA. Proud to welcome @philmrwonderful to the family!

 

CCptxcQUEAI2AYo.jpg

Link to comment

Phil Davis отговаря защо е приел офертата на Bellator:

"It's simple," Davis said. "We, as fighters, fight people for money. There's no real secret there, guys. We fight people for money."

"I had to offer the chance to go back to the UFC and have them match the offer, and they declined," Davis said. "There was another offer on the table, and they declined to match."

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...