Jump to content

ROH Global Wars (Nights 1 & 2)


parcaleste

Recommended Posts

051515globalwarsfinal.jpg

RING OF HONOR WRESTLING & NEW JAPAN PRO-WRESTLING PRESENTS: 
GLOBAL WARS ’15 - Night #1
Ted Reeve Arena - Toronto, Ontario
Friday, May 15th, 2015 
7:30pm Bell time
 
ROH-VS-Bullet-Club.jpg
Naito-Lethal.jpg
ELGIN-Tana.jpg
Cedric-Okada.jpg
Global-tag.jpg
ACH-Nak.jpg
Moose-Young.jpg
Sabin-Kus.jpg
Kingdom-vs-Liger-Sydal.jpg
 
 
Stars signed to appear

- Tetsuya NAITO

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Много стабилно изглежда, не виждам слаб мач. Michael Elgin срещу Tanahashi ще е епично. :) 

Link to comment

Кардът изглежда нереално добре.

 

Има някакви ТОТАЛНО ОТКАЧЕНИ мачове - Dalton Castle с/у Jushin Tunder Lyger - WTF? GEDO с/у Elgin - WT double F!? И в сто живота не бих се сетил за подобни комбинации, но якото е, че звучат интересно и ще гледам мачовете с кеф.

 

А KUSHIDA с/у Shelly ще е преяждане. boast.gif

Link to comment

Нощ 1 определено е с по- силен кард. Всички мачове (може би без последния отборен) изглеждат страшно обещаващо. От нощ 2 чакам с огромно нетърпени Роди срещу Накамура. :beer: Останалите мачове са ОК, като на пръв поглед няма нещо феноменално, а Лайгър срещу Dalton Castle е една от най- странните комбинции, които съм виждал. Настроен съм много позитивно към двете общи шоута с японците (хубаво е, че са ги разширили с night 1 и 2), миналата година се получи много добре, тази също имат потенциал. Определено, това ми е най- интересното събитие в кеча в идните месеци.

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Link to comment
degenerat 2

А KUSHIDA с/у Shelly ще е преяждане.

Искаш да кажеш KUSHIDA срещу Sabin вероятно, но да, и така мачът се очертава тотално мазало.

Лично аз с най-голямо нетърпение очаквам Shinsuke Nakamura vs Roderick Strong, може би най-големият ми dream мач спрямо roster-ите на двете компании. Nakamura vs Strong! The King Of The Strong Style vs Mr. ROH! Boma-Ye vs Sick Kick!

Иначе в общ план тази година гледам да го карам по-леко с очакванията (парен каша духа), което е добре в някаква степен, тъй като имат възможност да ги надхвърлят многократно. Nakamura vs ACH и Okada vs Alexander не са нещо, което непременно искам да видя, но и двата мача са изключително важни с оглед значението им за двете млади ROH надежди. Реално и двамата могат да извлекат само ползи от срещата си с хора, които са сред най-добрите в света в един деликатен за компанията момент. Лошото е, че в последно време Alexander беше своеобразно de-push-нат, а ACH също имаше неприятни загуби, което прави съпоставянето им с кечисти като Okada и Nakamura още по-трудно.

От другото има страшно добре звучащи неща (Elgin vs Tanahashi, най-вече), но и неща изглеждащи просто като 'трябваше да запълним карда с нещо'. Самият МЕ на Night 2 спокойно би могъл да оглави второстепенно шоу на NJPW, но се надявам, че тук огромната разлика ще бъде направена от публиката и настройката за мача.

Като цяло съм убеден, че и двете шоута ще предоставят няколко много добре прекарани часа и запомнящи се моменти. Единствено съжалявам, че Samoa Joe и Adam Cole не са на линия, и с тях положението просто заспиваше. Като се замисля какво следва в идните няколко месеца и през лятото, 2015 е велико време да си кеч фен.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Адам Коул го има в карда на War of the Worlds за отборен мач. Явно не искат да бързат да го бутат в сингълс мач.

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Link to comment
  • 3 weeks later...
parcaleste

Финалните кардове и за двете вечери ъпдейтвани. Сори за различните размери снимки, ама с тоя новия IPB ми се еба майката да търся снимки, които да излизат въобще.

Link to comment

Изгледах първата нощ. Добри срещи имаше, но не бях обърнал внимание, че турнирът ще се проведе в Канада. Малко ми поразвали удоволствието малката ROH arena с колко - около 1000 човека? Нямах усещането, че NJPW участват в шоуто, имайки предвид пред колко публика се провеждат турнирите им по принцип. Не, че очаквах Tokyo Dome публика, но все пак. Всичко това, наред с проблемите с осветлението, ми навяха обстановка на лека долнопробност, underground стил, което на практика уби 50% от значимостта на event-а, сблъсъкът на двата свята и star power-а на кечистите, които участваха. Бях се подготвил за битка тип WCW/New Japan, вместо това получих атмосфера на backyard white trash забавление. 

Втори огромен минус - коментаторите. Толкова зле, че не се сещам има ли по-зле от тия двамата. 

За самите срещи - може би нямаше слаб мач. Леко разочарование, че съвсем малко action имаше от легендата Thunder Liger. Начинът, по който го елиминираха от мача не ми се понрави, но пък е запомнящ се, може би от него най-вече.

Silas Young - respect!

The King of the Strong style - не мога да му свикна на педерастията и това е. Признавам, че е много добър на ринга, лесно се запомня, обаче ... damn...мечтая си някой като Scott Norton да му покаже какво наистина значи "strong style". :cool:

Michael Elgin - не съм го гледал скоро, видя ми се доста отслабнал. Да не би да е имал някаква по-сериозна контузия? В момента е нещо като Taz на млади години. Стабилен мач, но можеше и повече. Аз очаквах повече драма и доста по-равностоен сблъсък. 

Main event-ът си беше spot fest, най-добрият за вечерта. Не очаквах Bullet Club да загубят. The Young Bucks определено дразнят качествено. След толкова спотове финалът на мача нещо не се получи. 

Rowe мачка. :) 

 

Link to comment
degenerat 2

 

Ако някой не е гледал/ не знае резултатите от War Of The Worlds (като мен), да има едно наум преди да прочете поста. В него, както и в самото шоу няма нищо особено spoil-ващо, но все пак. И така Global Wars Night 1:

Тази година ентусиазмът ми беше по-малък, което някак не ме остави разочарован, а по-скоро доволен от няколко приятни часа добър кеч. Още повече, че точно преди да седна да гледам отидох да си платя интернета и се наложи да изляза от нас. :(

Opener-ът не беше зле, но ми дойде твърде random. Нещо, което просто е в карда и между отделните кечисти няма нито текущи истории, нито нещо интересно като стилово противопоставяне. Young вкара доза от обичайния си awesomeness, но като цяло нищо повече, заслужаващо внимание.

KUSHIDA vs O'Reilly vs Sabin - много добър мач. Беше интересно да се наблюдава как KUSHIDA и O'Reilly едновременно се стремят към обработка на нечия ръка и в общ план техниката не отстъпи на бързината като съставна част на мача. Това беше добре откроено и в края, чудесно връзващ се с изграждането на срещата. Все пак, ако зависеше от мен мачът щеше да остане 1 vs 1, тъй като възможните единични комбинации тук ми бяха по-интересни. KUSHIDA vs O'Reilly ми е сериозен dream мач, а да гледаш небрежното heel представяне на Sabin и лекотата с която си изпълнява образа срещу когото и да било е просто безценно.

The Kingdom vs Sydal & Liger - не съм фен на първите и не мога да кажа, че видях (дори гледайки разсеяно) нещо по-добро спрямо почти всичко с тях. Поне Liger получи още велик момент, за което благородно му завиждам.

Okada vs Alexander - получи се това, което можеше да се очаква - стабилен Okada performance без нещо по-запомнящо се. Това с осветлението за мен не беше особен проблем, тъй като никога не съм държал на опаковката, а подобни неща по-скоро придават някакъв чар. Лошото е, че Alexander стоеше меко казано неравно до Okada и това не се промени в хода на срещата. Не мога да отрека, че е добър на ринга, но не виждам нещо, което да ме накара да искам да го гледам и да го отдели от сивото множество. Разбирам защо от ROH поставиха мача и доколко деликатен е настоящият момент, но по-лошото е, че пред Okada нямаше много други интригуващи варианти. Навремето идваше KENTA. Няма проблем, имаме Strong, Richards, Ki. Morishima в ROH! Чудесно, имаме Joe, Nigel, Danielson. Идва Marufuji. Добре, имаме Aries и Nigel. В процеса имаме и класики за които се говори с години. B момента неща като Tanahashi-Bennett и Okada-Alexander се забравят щом чуеш 3. Разбира се, тук го има момента на backstage политиките, но фактът че като изключим главните лица, които не бива да губят, не можеш да осигуриш добре изграден dream опонент освен Strong, за подобни кечисти, не говори никак добре за дълбочината на roster-a. B този ред на мисли, не е зле, някой от компанията да се огледа и на места различни от собствената школа. Не критикувам този им подход, но все пак нека погледнем: Elgin (собствен продукт) и Cole (CZW guy). Всеки може да сметне накъде се накланят везните сам за себе си, за мен комбинацията от двата подхода би била перфектният вариант. Хора като Drew Gulak биха били безценни, трябва само един поглед в страни.

Roppongi Vice vs. The Addiction vs. The Decade - излишно дълъг, но приятен мач. Забавна heel игра от The Addiction и връзващ се с образите им край.

ACH vs. Shinsuke Nakamura - лично за мен мачът на вечерта. За разлика от Alexander, ACH да вземе максимума от мача си. Тук историята за младокът, който излиза срещу Mr. Best In The World за мен сработи и доколкото е възможно повярвах, че арогантността на Nakamura може да му изиграе лоша шега. Дори dance off-a ми хареса като идея - Shinsuke взима всичко на ебавка, но в процеса на мача трябва да смени подхода. Много важна среща за ACH, която си изпълни перфектно целта в това отношение.

Jay Lethal vs. Tetsuya Naito - много стабилен мач и важен успех за Lethal като единствена индивидуална победа за ROH. Who is the champion?

Tanahashi vs. Elgin - не мога да кажа нещо велико, но пореден много добър/страхотен мач. Хареса ми, че в нито един 1vs1 cross-brand мач не се стигна до безцелна размяна на finisher-и.

МЕ-та беше просто мач в който ROH да вземат победа, след редица индивидуални загуби. Въпреки това доста добър край на вечерта с много екшън и красиви изпълнения. Каква беше идеята точно Mark да запише туша обаче за мен отава мистерия. Ясно защо не Jay (и напълно одобрявам), но може би Strong не беше там само за украса. Иначе, много добър закриващ сегмент, Unified 2 явно е все по-близо.

Като цяло оставам доволен от шоуто. Стабилна кеч вечер, без нищо твърде дразнещо или слабо в нея. Нищо и чак толкова разбиващо, но имаме още 3 шоута и предстоящ Nakamura vs Strong. В booking отношение поне за мен целите бяха изпълнени.

 

 

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
parcaleste

Доста прилично шоу и със сигурност мога да кажа, че надмина миналогодишното. Мачовете не бяха нещо особено, но достатъчно интригуващи за да ти привлекат и задържат вниманието.

Moose и GEDO с/у Young и Watanabe - забавен мач за каквото беше. Moose се подобрява с всеки мач и това е видно. Копието му обаче ми е доста странно - от една страна ми харесва, от друга някак му се губи импакта с това превъртане.

KUSHIDA с/у O'Reillly с/у Sabin - всъщност доста приятен мач, без да блести с нещо особено. KUSHIDA подчини heel-a Sabin. Не знам дали това бе най-правилното решение, явно само Драконите не могат да отбележат победа над KRD. Тук спокойно можеше отново heel-ът да отбележи туш над Kyle и да събере още heat, но как да е.

The Kingdom с/у Sydal & Liger - не се получи, но Lyger тук бе изключително спрял, а прнципно в Щатите се раздава яко. Явно се е отпуснал в някоя от другите вечери. Колкото до The Kingdom - Taven ми харесва, но Bennett ми е толкова generic, че няма накъде. Имам чувството, че все още е в компанията само заради Maria. От което всъщност не мога да се оплача.

Okada с/у Alexander - и аз съм на мнението, че спиранията на тока допринесоха за малко повече чар в този мач, макар и да пообъркаха кечистите в един момент. Okada даже се ухили до уши първия път. Сигурно можеше и по-добре, но двамата ни поднесоха доста приятен сблъсък, макар и с предизвестен завършек (историята на шоуто).

Roppongi Vice с/у The Addiction с/у The Decade - забавен мач, нищо повече. Daniels и Kaz продължават да трупат heat, което е нещото, което трябва да правят в момента.

ACH с/у Shinsuke Nakamura - малкото негро работи много здраво тук и със сигурност засенчи Cedric, особено предвид обстоятелствата със спиранията на осветлението в другия мач. Добър мач, Nakamura просто смазва с присъствие и поведение, даже като си затръгва след мача си беше... той. Докара ми усмивка.

Jay Lethal с/у Tetsuya Naito - публиката грам не помогна на този мач да стане нещо повече, а двамата доста се стараха. Явно беше, че не харесват/не им пука за Naito особено и напълно ги разбирам - на мен ми е противен за гледане, но когато влезе в heel-ска роля ми е много лесно да го мразя и да се радвам, когато го трошат. Добър кечист е със сигурност, може би много добър, но мисля, че трябваше да сменят скорости по време на мача, като видяха реакциите на публиката и да започне да го дава повече heel. Щеше да е доста забавно, но, било каквото било. Мачът се получи добър и без това.

Tanahashi с/у Elgin - странен и интересен мач, всъщност. Малко по-различен от останалите като формула, в смисъл, Tanahashi не използва типично generic сета си, както останалите японци на шоуто и "поразчупи калъпа". Отново доста добър мач, историята на цялото шоу - нищо наистина блестящо, но ангажиращо те да се загледаш и да ти стане интересно.

Bullet Club с/у ROH - се получи доста добре. Далеч съм от идеята да твърдя, че ми хареса повече от масовите мачове в LU, както Dave Meltzer, но беше много, много солиден мултимен мач. Bullet Club бяха брутално over, което се и очакваше, MVP-то на мача (а и на всичките четири вечери, както чувам), бе Roddie Strong - тоя човек просто беше превключил на друга скорост и беше навсякъде. За мен открадна шоуто, макар че Marc открадна туша. Да, странно решение, но пък така всички успяха да си изредят финишърите върху Matt - особено Backbreker-ът на Roddie изглеждаше доста болезнено.

Накрая Jay Lethal, естествено, размаза с помитането на ДВАМАТА Световни шампиони. Имам брутално големи надежди, че ще бие Briscoe. Този му образ е просто газещ, успява да бъде лесен за мразене heel, който обаче дава и яко отпор, а колаборацията му с Truth просто придава на това още няма такъв чар и сила. Със сигурност едни от най-добрите образи и тандеми в света на кеча в момента въобще.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...