Jump to content

ROH War Of The Worlds (Nights 1 & 2)


parcaleste

Recommended Posts

051215_051315_WAROFTHEWORLDS.jpg

RING OF HONOR WRESTLING & NEW JAPAN PRO-WRESTLING PRESENTS: 
WAR OF THE WORLDS ’15 NIGHT 1
2300 Arena - Philadelphia, PA
Tuesday, May 12th, 2015 
7:30pm Bell time
 
briscoes1.jpg
ajvs.jpg
bucks-WOTW.jpg
lethalwatanabe.jpg
redragon0.jpg
elgin_naito-1024x576.jpg
roderick_strong_kushida-1024x576.jpg
delirious_gedo-1024x576.jpg
 

 

Link to comment
  • 1 month later...
parcaleste

Финалните кардове и за двете вечери ъпдейтвани. Сори за различните размери снимки, ама с тоя новия IPB ми се еба майката да намеря излизащи сними въобще.

Link to comment
  • 3 weeks later...
degenerat 2

Леко ми стана каша в главата с този ред на излизане, но това да е проблемът. War Of The Worlds Night 1:

Gedo vs Delirious - май за пръв път в историята гледаме главния booker на една компания срещу главния booker на друга. Култово! Иначе самият мач беше забавен и достатъчно кратък, така че да не стане досаден или да отнеме време от другите неща в шоуто.

Roderick Strong vs KUSHIDA - невероятен мач, просто разбиващ във всяко едно отношение. Обработката на гърба, която Strong започна в началото беше една от най-бруталните, които съм виждал от него, върна ме години назад. Comeback-a на KUSHIDA също се получи доста добре, а когато и той се прицели в ръката на опонента си нещата станаха страхотни. Финалните минути бяха прекрасни с всички обрати и драма в тях, отделно се радвам, че правилният човек спечели. Mr. ROH изглежда е в стихията си и за пореден път го доказа тук.

Jay Lethal vs Takaaki Watanabe - стабилен мач, който даде доста на Watanabe, особено в началните минути. Lethal радваше, както винаги и не излезе от образ и за миг.

The Young Bucks vs The Addiction vs The Kingdom - многократно надминаха очакванията ми и видяхме страхотен мач с много екшън и динамика, както и с подобаващо напрежение в края. Young Bucks си правеха обичайното мазало, The Addiction си играеха мазните heel роли отлично, а The Kingdom се включваха на точните места. Финалните минути бяха истинска лудница с размените в тях (най-вече Superkick партито) и коментарът на Corino също помогна много, имах чувството, че наистина е надъхан поне колкото мен. Superkick! SUPERKICK! SUPERKIIIIICK! Not a Superkick... :( :D Поклон, Steve.

Tetsuya Naito vs Michael Elgin - добър мач с доста по-различно изграждане от повечето срещи на Naito. Не бих, че имаше нещо по-специално, но предложиха добра история и връзващ се с нея завършек.

reDRagon vs Hiroshi Tanahashi & Jushin Thunder Liger - поредният добър мач, без нещо по-запомнящо се в него. С интерес очаквах моментите на O'Reilly и Fish срещу Tanahashi, но не видях нещо по-особено в тях. Въпреки това в общ план не оставам разочарован от срещата. Определено важна победа за Kyle и адаша.

AJ Styles vs Adam Cole - нов страхотен мач от двамата най-добри американски кечисти, макар за мен да не надминаха миналогодишната си класика. Бях позабравил колко awesome всъщност е Cole през последните месеци, дано скоро всичко с контузията отшуми. Харесва ми, че дори в ROH Styles Clash-ът в изпълнение на AJ е толкова добре защитен. В този ред на мисли изпълнението му от Cole също беше много добър замисъл, за да се види разликата. Един от двата мача на вечерта.

Kazuchika Okada & Shinsuke Nakamura vs Jay Briscoe & Mark Briscoe - достоен завършек на шоуто и страхотна публика. Самата среща беше по-добра отколкото очаквах и имаше не малко много добри моменти. Личеше си, че всичко им се получава с особена лекота. Напълно предвидим край, но нямаше как да е иначе.

Като цяло страхотно шоу, в пъти надминаващо Global Wars и сериозен кандидат за най-добро за годината в рамките на компанията. Публиката беше отлична, нямаше мач, който да ме разочарова, а два от тях бяха разбиващи. Едва ли бих могъл да искам повече.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Прекрасно шоу, определено ми влиза в топ 3 на годината до момента от всичко, което съм гледал, не само в ROH.

Стронг и Кушида за мен бе мачът на вечерта. Невероятно темпо от началото до края, прекрасни размени и очаквана победа за Роди. Градят го много силно след напускането на The Decade и очаквам съвсем скоро да получи шанс за Световната титла.

Коул- Стайлс беше вторият най- добър мач. Коул се справи прекрасно за човек, който 6 месеца не е бил на ринга. Много ми хареса моментът, когато си разменяха удари, Адам избегна Pele Kick-а на Ей Джей и му закова суперкик. Радвам се, че този мач въобще се случи (Коул е получил разрешение от докторите да се бие на предния ден), това определено са двамата ми любими инди кечисти в последните години. Имат страхотна химия на ринга и много бих се радвал, ако могат да спретнат някаква вражда, която да кулминира в мач за IWGP титлата например, но това по- скоро си е dream booking от моя страна.

Останала част от шоуто също си заслужаваше гледането и нямаше нито един двубой, който да разочарова. Отборният мач накрая беше достоен завършек на едно прекрасно шоу (само да спомена, Накамура отново беше мега over, най- аплодираният кечист). Определено беше с една идея по- добро от Global Wars Night 1. Чакам с интерес оценките на Дейв Мелцер.

Ами... сега гледам в xwt War of the Worlds Night 2. Ще има какво да се гледа тая вечер.

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Link to comment
parcaleste

Гледам го това доста бавно, сто хиляди кеч изпека тия дни с Lucha Cup-a и све.

Roddie просто размазва. Чисто е красота да гледаш как обработва гърбовете на опонентите си. Това е нещо като загубено изкуство тези дни. Не че KUSHIDA не даде и той отпор, но Strong си личи от сто километра колко се е надъхал да си възроди кариерата. Не че му беше умряла, просто беше зациклил доста в последно време. Sick Kick-a му тук не се получи, но пак беше сто пъти по-добре от всеки подобен kick-finisher на Itami в WWE в момента.

Нещо дочух, че щели да пускат голяма част от шоутата по ТВ, което звучи като доста добър ход сега със сделката с DA.

Link to comment
parcaleste

Та да си довърша:

Jay Lethal vs Takaaki Watanabe - просто мач, в който Lethal да вземе още една победа по пътя си към Онзи-Чието-Име-Не-Назоваваме. При все това се получи приятен, най-вече заради играта на самия Jay, но и Watanabe се включваше доста стабилно на моменти.

The Young Bucks vs The Addiction vs The Kingdom - мач-мазало. Няма какво друго да се каже. Участието на Тhe Young Bucks в един multi-men мач като този само може да му вдигне нивото, а тук отгоре на всичко отборите се и сработиха нечовешки. Малък интересен факт - реално мачът бе между три heel отбора. :wacko:

Tetsuya Naito vs Michael Elgin - и двамата кечисти са много солидни worker-и тук доказаха това за пореден път. Уви, на публиката не и пукаше особено много и за двамата - за Elgin особено, който миналата година поради ред причини изпадна в немилост пред ROH феновете, но това поне му помага да си играе heel ролята много добре. Определено много солиден мач, и двамата се постараха да се представят повче от добре, и успяха. За мен лично обаче срещата ще остане паметна с момента с entrance-a на Naito, при който някакъв пич от първия ред му даваше палци - долу, а японецът отиде пред него и му ги обърна. :D

reDRagon vs Hiroshi Tanahashi & Jushin Thunder Liger - определено надмина очакванията ми, най-вече от страна на Lyger, който е на 50 години, ако някой не знае. Даже бих казал, че е мач, който си струва да бъде изгледан, защото абсолютно всички се постараха да доставят максимално пред публиката и резултатът бе един много приятно разказан кеч мач.

AJ Styles vs Adam Cole - за този мач няма какво да се каже, просто трябва да се изгледа. Двама феноменални кечисти, сключили рога в пореден сблъсък помежду си. Особено към края нещата ескалираха чутовно. Прекрасен мач.

Kazuchika Okada & Shinsuke Nakamura vs Jay Briscoe & Mark Briscoe - този мач ми обра точките! Още с entrance-ите, и по-специално този на Nakamura, после дебилното му поведение при ръкостисканията, след това в началото на мача, след това самият мач, който беше яко stiff и в който и четиримата кечисти грам не се жалеха... Страхотен, ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН мач. Предвид предхождащия го тотално оправда мястото си в Main Event-a. За две минути в края с Bobby Fish, от ROH разказаха такава история и така надъхаха за следващата вечер, както на други места не могат с месеци. Шапки - долу за цялостно творчество тук. Ако търсите нещо, което да Ви сложи усмивка до ушите - прего.

Link to comment
  • 2 weeks later...
degenerat 2

Мина известно време, но Night 2 не бива да остане без коментар, пък и нека пост номер 500 ми бъде за нещо заслужаващо си. Реално шоуто надмина поне моите очаквания спрямо обявения card, а публиката беше най-добрата от всичките четири вечери и допринесе солидно за много от мачовете. Ще опитам да коментирам по-накратко*:

Adam Page vs Takaaki Watanabe - приятен opener, без нещо особено в него, но носещ важен успех за Page. Надявам се от ROH наистина да му обърнат внимание, тъй като е стабилен между въжетата, има адския finisher и не на последно място добра визия.

Michael Elgin vs KUSHIDA - оттук публиката започна да става все по-важна част от шоуто. Още с началните 'Fuck You Elgin' chant-ове и въобще heat-ът, който отнесе канадецът, имахме възможност да видим много добра история в срещата, с доста ярко откроени heel и babyface роли. Аз съм един от малкото фенове, които винаги са харесвали Elgin, но с този образ и игра е страхотен, може би най-натуралният heel в света на кеча. Заиграваше се с публиката, дразнеше я някак с кеф, а междувременно имахме и стабилен кеч.

Tetsuya Naito vs Kyle O'Reilly - страхотен мач. Започнаха с малко комедия, но след това Kyle тръгна към ръката на опонента си и Naito влезе чудесно в този тон. Много добра история и обичайната прекрасна техника. Една победа тук нямаше да дойде зле за Kyle, но както и да е.

Shinsuke Nakamura vs Jay Lethal vs Jushin Thunder Liger vs Mark  Briscoe - бях доста скептичен относно мача, но This was Awesome~! Не като кеч, разбира се, просто най Nakamura mark-овата тълпа, която съм виждал някога. Залата откачи при излизането му и това продължи през целия мач, звездата на който естествено беше Shinsuke. Каквото и да се каже за този човек ще е малко. Краят също беше много добре замислен с продължилото налагане между Briscoe и Lethal.

Hiroshi Tanahashi vs Roderick Strong - невероятен мач и лично за мен срещата на вечерта. Започнаха малко по-бавно и 'компромисно', но след това ни предложиха прекрасно качество и изключителна драма в края. Near fall-ът след Sick Kick-a беше един от най-добрите, които някога съм виждал. Без никакъв спор Strong беше MVP-то на четирите шоута, при това все още не съм го гледал срещу Nakamura.

The Addiction vs Gedo & Okada - southern формулата проработи доста добре тук и като цяло мачът беше забавен за гледане. Kaz и Daniels отново бяха перфектни в ролите си. Предпочитах да гледам Okada в индивидуален мач, но все пак съм по-скоро доволен.

Bobby Fish vs Jay Briscoe - честно казано мачът ми дойде по-дълъг от необходимото и дори скучен в не малко моменти. Опитаха да им създадат някаква история на Night 1, но поне на мен не ми беше достатъчно. До чудесно изпипаният момент с повдигането от първия Jay Driller, нямаше нищо кой знае какво. По-важното обаче беше реакцията на публиката, която също позаспа на средата, но иначе брутален heat за Jay. За първи път виждам такова отношение към него, явно unstopable force синдрома не прощава на никого. Все пак до 'Fuck You Briscoe' не очаквах да се стигне.

МЕ-та предложи много забавление, екшън, бързина и красиви изпълнения като достоен завършек на една прекрасна кеч вечер. Разликата в The Kingdom с или без Cole е от земята до небето. Имаше невероятни моменти като тройния Superkick за Maria и всъщност всички останали комбинации от Bullet Club. Публиката беше нереална и тук с 'PWG' възгласите при опита за Mount Rushmore reunion. Огромен марк аут за мен.

Като цяло второ прекрасно шоу с нищо неотстъпващо на Night 1. Публиката беше велика, имахме поне няколко разбиващи мача, а в общ план нямаше и нищо безсмислено. Тазгодишните шоута многократно надминаха миналогодишните и специално аз съм повече от доволен. 

*Бях сравнително кратък, нали? :(

 

 

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...