nWoHulkster Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 NJPW "WRESTLING DONTAKU 2015" (WPW)May 3rd, 2015Fukuoka International Center1. Yuji Nagata, Jushin Thunder Liger, Tiger Mask & Mascara Dorada vs. Manabu Nakanishi, Captain New Japan, Ryusuke Taguchi & KUSHIDA2. Tetsuya Naito & Sho Tanaka vs. Kota Ibushi & Yohei Komatsu3. Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima & Tomoaki Honma vs. Bad Luck Fale, Tama Tonga & Cody Hall4. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title, 3 Way Match: Roppongi Vice (Rocky Romero & Barreta) © vs. The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly)5. IWGP Jr. Heavyweight Title: Kenny Omega © vs. Alex Shelley6. Special Six Person Tag Match: Michael Bennett, Matt Taven & Maria Kanellis vs. Karl Anderson, Doc Gallows & Amber Gallows7. Special Six Man Tag Match: Hiroshi Tanahashi, Togi Makabe & Katsuyori Shibata vs. Kazushi Sakuraba, Toru Yano & Tomohiro Ishii8. Special Tag Match: Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI vs. AJ Styles & Yujiro Takahashi9. IWGP Intercontinental Title: Shinsuke Nakamura © vs. Hirooki Goto Link to comment
nWoHulkster Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 NJPW "WRESTLING DONTAKU 2015" (WPW/NJPW World)May 3rd, 2015Fukuoka International Center5,180 Fans - Super No Vacancy 1. Yuji Nagata, Jushin Thunder Liger, Tiger Mask & Máscara Dorada beat Manabu Nakanishi, Captain New Japan, Ryusuke Taguchi & KUSHIDA (8:29) with an Exploder of Justice by Nagata on Captain.2. Kota Ibushi & Yohei Komatsu beat Tetsuya Naito & Sho Tanaka (11:55) with a Single-Leg Crab Hold by Komatsu on Tanaka.3. Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima & Tomoaki Honma beat Bad Luck Fale, Tama Tonga & Cody Hall (8:57) with a Kokeshi by Honma on Hall.4. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title, 3 Way Match: Matt Jackson & Nick Jackson beat Rocky Romero & Barreta (c) and Bobby Fish & Kyle O'Reilly (17:17) when Nick pinned Barreta after a More Bang For Your Buck!! - Title change!5. IWGP Jr. Heavyweight Title: Kenny Omega (c) beat Alex Shelley (16:07) with a One-Winged Angel (3rd defense).6. Special Six Person Tag Match: Michael Bennett, Matt Taven & Maria Kanellis beat Karl Anderson, Doc Gallows & Amber Gallows (8:09) with a Small Package Hold by Maria on Amber.7. Special Six Man Tag Match: Hiroshi Tanahashi, Togi Makabe & Katsuyori Shibata beat Kazushi Sakuraba, Toru Yano & Tomohiro Ishii (15:52) with a Horizontal Cradle by Tanahashi on Yano.8. Special Tag Match: AJ Styles & Yujiro Takahashi beat Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI (13:20) with a Styles Clash by Styles on YOSHI-HASHI.9. IWGP Intercontinental Title: Hirooki Goto beat Shinsuke Nakamura (c) (20:53) with a Shouten Kai - Title change! Link to comment
parcaleste Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Доста посредствено шоу, с единствено две newsworthy неща в него: смяната на Jr. Tag тилите, което всъщност ме подразни и смяната на IC титлата в мач, който не беше нещо особено. Нещото, което ми направи голямо впечатление (и превръщащо се в тенденция) е американизирането на продукта (по-скоро букинга) с мачове като тройния между Gallows, Anderson и Gallows (f) с/у The Kingdom, както и Kenny Omega с/у Shelley (изненадващо с участието на 0 (нула) японци и в двата мача). Не че някои от "разказаните истории" там не ми бяха забавни, но ги гледам общо взето същите всяка седмица по труги кеч ТВ програми и по-скоро ме накараха да завъртя очи. Явно момчетата се пазят за Голямото Потрошване (познато като G1 Climax) и гледат да не се хвърлят "юруш на черешите" преди турнира. Link to comment
degenerat 2 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Не мога да се съглася напълно с това, че шоуто е било посредствено. По NJPW стандартите със сигурност имахме някакъв спад в нивото, но извън тях бих казал, че видяхме едно добро шоу със стабилен МЕ и 1-2 по-открояващи се мача в undercard-a. Не знам доколко Goto vs Nakamura e представлявал нещо по-значимо за останалите фенове, но лично на мен мачът ми хареса като изграждане - нищо чак толкова впечатляващо, но добре и методично представена история с обичайния стабилен work от двамата. Тройният отборен мач също ми хареса много, тези срещи едва ли ще ми омръзнат някога. Специално Meltzer Driver-a извън ринга беше тотално откачен. При Shelley vs Omega началото не ми допадна особено, но финалните минути бяха прекрасни с доста убедителни near falls и напрежение в тях.Останалото не беше нищо особено, но все пак приятно за гледане (изключвам в някаква степен Bullet Club vs The Kingdom, но пък тук имахме шанс да погледаме някои части от Maria в близък план). Историята между Yano и Tanahashi продължава, вниманието за Tanaka и Komatsu също. Opener-ът имаше някои забавни моменти, но Taguchi с този образ за мен е пълен минус.В общ план не оставам разочарован. Ако Makabe vs Ishii беше запазен за тук, шоуто със сигурност щеше да бъде с няколко идеи по-добро, но след като са решили да направят Road To... шоутата по-важни, нямам проблем с това. Все пак както отбеляза и колегата наближава Climax, така че е нормално леко да се свалят оборотите. Не бих желал случки като тази с Ibushi от преди година. THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO Link to comment
parcaleste Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Точно по NJPW стандартите имах предвид. Иначе се гледаше лесно, но реално нямаше нещо избухващо като мач.Аз лично не съм разбрал кога Makabe си е върнал титлата. Което ме дразни как си я подмятат като горещ картоф, досущ Jr. отборната. Не мисля, че това помага на някого от кечистите, камо ли пък за престижа на самата титла. Link to comment
degenerat 2 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Makabe си върна титлата на шоуто от 29-и април, ако имаш време хвърли един поглед на мача, едва ли ще останеш разочарован. Лично за мен по-добър от всичко на самия Wrestling Dontaku. И на мен смяната не ми хареса, тъй като можеше Makabe въобще да не овакантява титлата, ако целта е била да остане в него и просто да пропусне шоуто в което не можеше да участва. Така обаче нямаше да имаме невероятния Honma vs Ishii, което също не е оферта. THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.