Jump to content

UFC 186: Johnson vs. Horiguchi - 25 април, 2015


MainEventer

  

12 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

MainEventer

UFC 186: Johnson vs. Horiguchi

20150326125512_ufc_186_poster.PNG

 

Организация: UFC

Дата: 25 април, 2015

Място: Bell Centre

Град: Монтреал, Квебек, Канада

 

 

Main Event:

(for UFC Flyweight Championship)

 

Demetrious Johnson (c.) (21-2-1) vs. Kyoji Horiguchi (15-1)

 

 

Main Card (PPV):

 

Quinton Jackson (35-11) vs. Fabio Maldonado (22-7)

Michael Bisping (25-7) vs. C.B. Dollaway (15-6)

John Makdessi (12-3) vs. Abel Trujillo (12-6-1NC)

Yves Jabouin (20-9) vs. Thomas Almeida (18-0)

 

 

Preliminary Card (Fox Sports 1):

 

Patrick Cote (20-9) vs. Joe Riggs (40-15-1NC)

Alexis Davis (16-6) vs. Sarah Kaufman (17-2-1NC)

Chad Laprise (9-0) vs. Bryan Barbarena (10-2)

Olivier Aubin-Mercier (5-1) vs. David Michaud (8-1)

 

 

Preliminary Card (UFC Fight Pass):

 

Nordine Taleb (10-2) vs. Chris Clements (12-5-1NC)

Jessica Rakoczy (1-4-1NC) vs. Valerie Letourneau (6-3)

Aisling Daly (15-5) vs. Randa Markos (4-2)

 

 

Link to comment

Jackson/Maldonado и Bisping/Dollaway са ми къде по-интересни от тоя скапан мейн евент ... 

Липвса и Jackson да отпадне и това ще стане уникално скапано UFC.

Link to comment
antropophagus

Не е зле евентчето, дори и в тия най-ранните прелими има добри мачове на хартия. Много ще ми е интересно да видя Jessica Rackoczy как ще се представи в strawweight дебюта си. Въпреки отрицателния ѝ рекорд в mma-я, направи много силно впечатление в TUF сезона с bantamweight-овете, а и има големи постижения в бокса.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Shawn_Michaels

Джонсън ще бие,макар че бих се радвал ако загуби време му е стига е държал тая титла почна става скучно :D по-интересно ще ми е завръщането на Джаксън

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

И този card беше афектиран от контузии, което остави UFC с най-непродаваемият им шампион. Може да се каже, че експериментът 125 се оказа пълен провал, като дивизията е с една идея по-безлична от всички останали. Demetrius Johnson е един от най-добрите бойци в момента, но като цяло има скучен за масите стил, а характерът му е като на подметка. Като добавим това, че за повечето зрители е BW-reject и се премести в "лесната" дивизия, където е голяма риба в малко езеро, Johnson трудно ще излезе от този образ. Честно казано не виждам как нов шампион ще промени нещо. Със сигурност Horiguchi няма как да е лицето на дивизията, след като дори не може да си каже името на английски. UFC разчитаха, че дивизията ще се напълни с мексикански и латиноамерикански бойци, но това засега не се случва, което прави нещата изключително сложни. За DJ най-добре ще бъде да се премести отново в BW, където наистина са големите за него мачове, а и честно казано във Flyweight дивизията нещата са трагични от към свежи опоненти.

Bisping vs. Dollaway също е доста незначителен мач. Bisping е едно от големите разочарования за UFC, след като беше тикан постоянно в големи мачове с идеята, че ще се докопа до tile shot, но загуби буквално всички и това не стана. В момента си имат Connor McGreggor и Bisping отиде на заден план, след като вече се отказаха от идеята, че ще имат английски шампион. Bisping е солиден боец, но вече контузиите и амортизацията си казаха своето. Dollaway също имаше доста труден път в UFC и след като загуби финала на TUF, постоянно е в серия от няколко победи, придружени със загуба във важните мачове. Това определено е изключително важен мач и за двамата, като загуба на когото и да е било, ще изкара загубилия от каквито и да е шансове за големи мачове.

Като цяло, шоуто ще е доста трудно за UFC. Това не значи, че шоуто няма да е добро като качество на мачове, но чисто като имена и PPV-потенциал е може би ще е най-слабото за тази година.

Link to comment

Само не мога да си обясня на тия слаби мачове, за чий хОй ДЕйвис - Кауфман не е сред главните мачове, а е забит в прелимките.  :huh: 

 

Link to comment
antropophagus

Хм, Рампейджа са го върнали в карда след като преди това по съдебно решение го бяха махнали заради действащ договор с Белатор. Дано да няма повече промени, този мач е хубаво попълнение към карда.

Link to comment

Редно е да се отбележи, че мачът им беше преместен на catchweight (215lbs.), което е добре дошло и за двамата, с оглед на това, че имат труден cut до 205.

Link to comment

Още лоши новини за UFC и шоуто:

 

Ticket sales for UFC 186 did not go as planned.

With less than four days to go before the event, UFC officials made the decision to close half the Bell Centre.

This means that ticket holders located in sections 200, 300 and 400 will probably be allocated better seats.

For $68.25, you can now have a good seat in the reds (lower bowl).

http://www.bloodyelbow.com/2015/4/23/8482525/ufc-186-report-half-seating-bell-centre-closed-mma-news?_ga=1.220151385.171430069.1390935456

Link to comment

С този главен мач нормално, не знам дали някой е очаквал точно Джонсън и Хоригучи да напълнят залата :mellow:

Link to comment

Само не мога да си обясня на тия слаби мачове, за чий хОй ДЕйвис - Кауфман не е сред главните мачове, а е забит в прелимките.  :huh:

Защото ако в официален мейн кард на UFC има женски мач без участието на Ронда , Ванзант или някоя нова звезда еднодневка с амнайсет хиляди години стаж в "индитата" ала Холи Холмс на Дейна почва да му расте коса , и да му омеква пишката ... Аз лично друго обеснение нямам , след като за пореден път слагат стабилни женски имена в прелима на кард с 2 полу-интересни мача и към 10 no fuck мачлета ...

Link to comment

По-скоро от Фокс им изискват да имат по някой и друг голям мач в прелимките.

 

Link to comment

Добра победа на Johnson. Horiguchi е солиден опонент, но стилът му на атака е доста предвидим. Както менторът му Kid Yamamoto, Horiguchi обича да leap-ва напред, да нанася комбинация и бързо да се оттегли. Това срещу Johnson нямаше как да се случи, защото Johnson го пресираше от първата секунда и караше Horigucho да counter-ва, което определено не му е сила. Johnson cut-ваше ринга, вкарваше комбинация, която да накара Horiguchi да си вдигне guard-a и тогава shoot-ваше takedown-a. Level change-ът на Mighty Mouse е наистина впечатляващ и става почти мигновено. Докато опонентът му тръгва да се защитава от комбинацията, Johnson вече те е свалил на земята. Там вече, Johnson тотално доминираше и основната му идея беше да измори Horiguchi, като за тази цел му стъпваше с колена върху ръцете и постоянно го затискаше, което изискваше от Horiguchi да изразходи изключително много енергия. Вече след третия рунд, Horiguchi нямаше какво да предложи офанзивно, което запечата победата на Johnson, а последвалият submission си беше стандартен развой на неговите мачове.

 

Все още си мисля, че Dodson е единственият човек в тази дивизия, който може да го спре и то най-вече, защото Mighty Mouse има проблеми с баланса си, защото често switch-ва stances, понякога и по време на удари, което го отваря за counter-и и човек като Dodson може да го нокаутира с един удар. Ключовото срещу Johnson е да не му позволиш да скъси дистанцията, защото на земята е с класи над останалите в дивизията си. Dodson е единственият, който има нужният movement speed и striking power.

 

Иначе тази победа с нищо не променя статуса на Johnson като най-непродаваем UFC шампион. И този път, хора са напускали залата преди и по време ME, което е изключително неуважително, но говори за това какъв е Johnson за масите - скучен и безличен. Проблемът не е стилът му. Ако беше това, GSP нямаше никога да е PPV draw. Проблемът е, че за човек, който се твърди, че е най-добрият MMA боец в момента, Mighty Mouse няма никаква аура на P4P GOAT. Дори той самият неглижира уменията си, което няма как да бъде прието от феновете благоприятно. Иначе това е основният им маркетинг подход и се опитват да build-нат Johnson като P4P #1, нещо, което е леко неадекватно на фона на това, че въпросният P4P #1 се мени спрямо това кой се бие. Днес е MM, утре ще е Aldo, после Jones, после Weidman и т.н. и целите хиперболи на Rogan идват неадекватно. Другото основно е, че хората не им пука за дребни бойци. Дори Pacquiao не беше звезда, когато се биеше в 125 и стана такава, когато отиде в 147, където са му най-draw-ващите мачове. Няма как UFC да очакват flyweight дивизията някога да draw-ва и е абсурдно, че го пускат да оглавява PPV-та. Все пак и Johnson има кофти късмет, защото винаги е в card-ове с много контузии и той обира пешкира за слабите продажби, но истината е, че Johnson не draw-ва и това трудно ще се промени. Dana си обича сравнението с Liddell, но то е абсолютно нелепо. Като цяло няма какво повече да направят. Дадоха му мачове по FOX и те с нищо не помогнаха за това да draw-ва прилични цифри и вече вероятно са се отказали да го промотират и се съсредоточават върху по-продаваеми бойци като McGreggor и Van Zant.

 

Rampage с добро завръщане. Много се говори как Rampage е свършен и т.н., но Rampage все още е един от най-добрите боксьори в тази дивизия. Естествено, все още има проблеми срещу бойци, които се бият от дистанция, както и срещу wrestler-и, които пресират Rampage, но срещу хора като Maldonado, които предпочитат да се бият от средна дистанция и от близо, Rampage е с класа над тях. Отново, jab-ът на Rampage беше доста солиден, което постоянно спираше Maldonado от това да го атакува и отваряше комбинациите на Rampage, най-вече left hook-ът му и десният uppercut. Като цяло, Rampage е от малкото бойци в UFC, които използват адекватен head movement и успява умело да slip-ва и duck-ва ударите на опонента си, докато повечето или ги блокират с лице или неумело ги парират с ръкавиците. Maldonado е изключително корав боец и също е добър боксьор, но Rampage го контролираше добре и му отне доста от въздуха с ударите в тялото. С оглед на това през което мина Rampage, си беше едно много добро представяне.

 

Видимо е, че Rampage няма как някога да е фактор в тази дивизия, но все още е име и има интересни мачове пред него. Твърдо за съм да го видим срещу Shogun или Rashad отново. Win or Lose, Rampage винаги идва да се бие, което може да буди само уважение.

 

Bisping имаше по-добро cardio, а и по-добрият striking. Определено, Bisping беше по-добрият офанзивно, като успяваше да вкара успешно комбинации от по 3-4 удара, докато Dollaway обикновено разчиташе само на left hook-a като counter. Определено, Dollaway имаше доста слаб movement и беше сравнително лесна мишена за Bisping, но това, че Bisping също имаше слаба защита, го отваряше за counter-и, като този в първия рунд. Като много MMA бойци, Bisping рядко circle-ва след комбинации, като обикновено се движи назад, което при counter, му отнема базата и въпреки че самият удар не беше особено силен, Bisping падна на земята. Другото проблемно е, че Bisping не си прибираше ръцете достатъчно бързо за да парира counter-а, като дясната част на лицето му беше открита. Определено и проблемите със зрението му вероятно са оказали влияние, но именно за това трябва да работи още повече върху защитата си. Все пак, уникалното му cardio отново го спаси и спечели останалите два рунда.

 

Добра победа за Bisping и той е в графата на Rampage. Дали пада или бие, винаги е в интересни битки и вероятно ще го пуснат срещу малкото хора, с които не се е бил в лицето на Machida. Dollaway за съжаление, никога не успя да пробие в челната петица и този мач слага край на всякакви надежди да получи title shot. 

Link to comment

Поздравления за DJ. Мен лично не ми пука дали е draw или не, дали пълни залите или не. За мен като фен важното е, че е страхотен боец и достоен шампион. Определено един от най-добрите бойци в света. Направи 5 рунда с качествен боец като Хоригучи и то все едно си играеше на детската площадка. Ясно беше, че ще спечели мачът с решение, но все пак се бори до край и успя да вземе победата в последната секунда. Явно взе да му става навик, след като и срещу Морага спечели в последните секунди. Сега чакаме мачът между Zach Makovsky и John Dodson, който вероятно ще определи следващия претендент. Аз лично няма да откажа реванш между Johnson и Dodson, тъй като опредлено това беше най-интересната защита на DJ досега.

 

Rampage показа класа! Личи си, че беше тренирал много за този мач и без проблем успя да надиграе Maldonado, който показа лъвско сърце и невероятен chin. Много малко бойци ще издържът на натискът, който му наложи Rampage. След тази победа нещата за Jackson стават много интересни, въпреки че все още не са изяснени отношенията му с Белатор. 

 

Bisping и Dollaway направиха най-добрият мач в main card-а. В първия рунд Биспинг падна и замалко да бъде спрян, но после показа характер и уся да спечели следващите два рунда. Като цяло много равностоен мач, в който и двамата можеха да вземат победата, но като че ли Биспинг беше малко по заслужил. Очаквам следващия му двубой да е срещу много силен противник и отново да загуби, след кеото пак ще вземе някаква подобна победа и така до края на кариерата му. :Д

 

Thomas Almeida опредлено има голямо бъдеще в УФЦ. Иска ми се да го гледам срещу Sterling. 

Link to comment

Жалко наистина, но хората никога не оценяват един боец по качествата му в клетката. Или си интересен или не си. Би Джей и той беше в леката категория, пък не му пречеше да е звезда. Сега Конър като се бие до 65 кила, вижте какво става около него. Да не говорим за Юрая Фейбър, който с габаритите си не му пречи да е звезда, да се води секс символ и т.н. Джонсън просто няма харизмата явно.

 

DJ е един от любимите бойци е - страхотен стил, много ме кефи как притиска опонентите си 5 рунда. Абсолютно съм склонен да се съглася, че в момента си е pfp номер 1, като разбира се това няма как да се каже с точност. Но е уникален като състезател и винаги ми е удоволствие да му гледам мачовете. Жалко, че за хората ще си остане вечно "некъв там джуджак, 50 кила".

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...