Jump to content

ROH Supercard Of Honor IX


degenerat 2

Recommended Posts

degenerat 2

unnamed_7.jpg

SUPERCARD OF HONOR IX

8003500h.jpg

FRIDAY, MARCH 27TH, 2015

The Sports House

Edison Way - Redwood City, CA

ROH World Title Match:

Jay Briscoe © vs. Samoa Joe

ROH World Television Title Match:

Jay Lethal (w/Truth Martini) © vs. Jushin Thunder Liger

ROH World Tag Team Title Match:

reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) © vs. The Kingdom (Matt Taven & Michael Bennett) (w/Maria Kanellis)

Singles Match:

BJ Whitmer vs. Jimmy Jacobs

Singles Match:

Christopher Daniels vs. Roderick Strong

Singles Match:

Frankie Kazarian vs. Michael Elgin

SIGNED TO APPEAR:

-Mark Briscoe

-Matt Sydal

-ACH

- Plus More

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
degenerat 2

Супер очертаващо се шоу, което има потенциала да се превърне в любимото ми от ROH за тази година. И тук далеч не визирам евентуалното качество на мачовете, тъй като не очаквам нещо страхотно от повечето срещи, макар да има сериозна възможност за приятна изненада в някои от тях. Но реално това е без значение, след като като заряд ни очаква едно от най-силните шоута в последните години - Joe vs Briscoe 11 лета по-късно, завръщане на първия в голям мач за титла, сбогуване с човек като Jacobs, поява на световна кеч легенда като Liger на ROH ринг - какво повече може да се иска.

С изключително и най-голямо нетърпение очаквам Joe vs Briscoe и както вече казах, евентуалното качество на мача е без значение. Тук просто имаме една гениална история, която на практика се е написала сама в продължение на толкова много време. Да се върнем към At Our Best 2004 - Joe е истински unstopable force, държи титлата на ROH вече близо две години и мачка всеки излязъл на пътя му. Младият Jay Briscoe застава срещу него в стоманена клетка в най-важния си мач до този момент. Окървавен, пребит, Briscoe отнася още и още (Joe дори чупи една от стените с него) докато в крайна сметка духа не губи битката с физиката, а самият мач остава в историята. Изтича доста вода и вече сме в 2015. Briscoe е извървял много път и вече сам е unstopable force и най-коравият тип в компанията не губил чисто от почти две години (каква ирония, нали?). Нищо не е същото и Jay трябва да го покаже. Надявам се силно, че точно това ще се случи и разказването ще е перфектно.

Отделно, Joe в мач за титлата, която до голяма степен той самият създаде е достатъчен mark out за мен. Когато говорим за най-велик шампион в историята на ROH гледните точки може да са различни. Едни биха нарекли така Bryan Danielson, който измиташе ринга технически със всеки свой опонент в класика след класика, други Austin Aries, който беше страхотен във всеки един аспект. Но за мен този човек твърдо е Samoa Joe. И то не заради дължината на рейна, а заради цялата история, която той представляваше - всеки опитва своята различна стратегия да победи непобедимия и всяка защита има своята история на ринга. Резултатът от мача тук е ясен, но все едно. Дори и върнал се за кратко, Joe ни даде достатъчно.

Както вече отбелязах в две теми, Jacobs ще ми липсва и то много. Какъв по-добър начин за изпращане обаче, от мач срещу Whitmer след като целите им кариери бяха почти неизменно свързани. И то един срещу друг на Supercard Of Honor, шоуто на което се състоя легендарния им Cage мач през 2007. Гледам в последно време опитаха да създадат някаква дразга между тях около Decade принципите, което не е лошо - лидерът предава идеята, но останалите я възкресяват. За съжаление вече нямаме нужния ресурс от ветерани за подобно развитие. Иначе, се надявам Jimmy да изнесе една последнo реч. Колкото и да не харесвам това по принцип, тук случаят и кечистът са по-специални.

Надявам се Lethal и Liger да ме изненадат приятно, още повече като си спомня миналогодишния мач на втория с Cole. Поне heel и face ролята тук са страшно ясно изразени и в това отношение може да видим нещо много добро като история.

Strong vs Daniels е надеждата ми за show stealer и връщане към златните ROH времена с две от най-значимите за тях лица. От завръщането си насам Fallen Angel сериозно ми се губи, дано "избухне" срещу Mr. ROH.

Мачът за отборното злато ми изглежда като единственото слабо звено в карда, тъй като Bennett-Taven комбинацията не ми се нрави особено. А, липсата на Cole определено се чувства и участието му тук в тим с Bennett коренно променяше картинката.

Та, това като превю, остава да видим какво ще стане в действителност и дано няма разочарования. Аз лично съм солидно надъхан за шоуто.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...
degenerat 2

НЕНОРМАЛНО! MARK OUT-a НА ГОДИНАТА ЗА МЕН!

8028428j.jpg

Дори само заради този момент си струваше цялото шоу. НЕРЕАЛЕН И ВЕЛИК! Щастлив съм, че съм кеч фен в такива мигове. Някои ще ме вземат за луд, но всеки наясно с историята тук ще ме разбере. JIMMY JACOBS! LACEY! В последната вечер на Jimmy в компанията... Не помня от кога не съм избухвал така, върнаха ме години назад. Но да преминем и към останалото:

ACH vs Mark Briscoe - биващ в общи линии opener. Казвам го главно заради част от финалните минути и началото, което ми хареса, тъй като Briscoe тръгна малко  по-heel-ски и различно. После разбира се реши да влезе в 'redneck клоун' mode и мачът заби в обичайното за него русло. Към края имаше добри неща и някаква драма, но изходът също ми се струва безсмислен. Не знам доколко една победа щеше да бъде важна за ACH, но загубата със сигурност му вреди.

Michael Elgin vs Kaz - просто добър мач с двама кадърни кечисти. Нищо слабо, но и нищо по-специално за мен. Това, което истински ми хареса беше сегментът след края - страшно добро градене на образа на Elgin. Отделно атаката на гърба на Daniels беше гениална при положение, че  предстои Daniels vs Strong.

Шесторният мач беше приятен, но като цяло нищо особено спрямо предни подобни срещи. Към края предложиха доста обрати и добри near falls, но преди това ми липсваше характерната за този тип мачове бързина, а и повечето неща ми идваха твърде random, колкото да се използва даденото време.

Jimmy Jacobs vs BJ Whitmer - перфектният мач за вземане на сбогом с Jacobs. Разбира се, ако някой го е гледал с идеята да брои звезди може би е останал разочарован. Но иначе всичко беше идеално и двамата представиха това с което всъщност враждата им ще остане в историята на ROH - чист, брутален brawl. Началото с почти плачещия Jacobs, както и краят връзващ се идеално с идеята зад Decade, "I love you little brother" (спомнете си думите на Jacobs след последния мач на Steen) просто страхотно. Очаквах нечия намеса и реч на Jimmy, но когато видях Lacey... няма такова избухване, както се вижда в началото на поста. Най-емблематичната история в ROH получи последната си глава и това значеше много повече от някаква реч. Щастлив край за Jimmy и връщане години назад за мен. Jimmy и Lacey, Joe в мач за титлата. За малко отново беше 2006.

8028418Z.jpg

Roderick Strong vs Chris Daniels - солидно, но очаквах малко повече откъм история с оглед наранения гръб на Daniels по-рано в шоуто. Това беше застъпено просто перфектно в края, но преди Strong почти не беше работил в тази посока. Иначе много добър кеч и невероятен завършек, използващ слабото място на опонента придавайки някакъв реализъм на случващото се. Роди е в някакъв възход с тези победи напоследък, което може само да ме радва.

reDRagon vs The Kingdom - не ми пука за тази част от The Kingdom и мачът беше по-скоро отегчителен за мен, още повече с пробваната в някаква степен southern формула. Това с KRD също ми се стори изключително безсмислено при положение, че реално не доведе до нищо. Историята не звучи зле, но те изглеждат несериозно още преди официалния си дебют. Все пак напълно разбирам и обратната гледна точка относно срещата - ако сте фен  на Taven и Bennett вероятно мачът Ви е харесал.

Jay Lethal vs Jushin Liger - един от двата мача на вечерта чисто като кеч. Не мога да го сравня обективно с МЕ-та, тъй като там  зарядът беше огромен фактор, но това което видях тук определено ми хареса. Чудесно mat work начало и добре показана история след това с арогантността на Lethal. Liger през 2015 прави неща, които други не биха могли в prime-a си, класата е вечна. Японските флагове в публиката също ми направиха много добро впечатление.

ME-та беше много добър и представи историята, която исках да видя. Briscoe влезе уверено в срещата, успяваше да хване Joe на тясно в някои моменти, оцеля в директните сблъсъци с него. Изграждането също ми хареса - главно директни размени и физическа битка. Единствената ми забележка идва към края, който ми дойде малко от нищото и очаквах доста повече напрежение. Една размяна на finisher-и също нямаше да дойде зле, но както и да е. Joe в мач за титлата беше нещо специално само по себе си. Съжалявам много, че отново си тръгва и губя възможност да го гледам, но за този един месец ни даде достатъчно. Само респект за Легендата!

В общ план не бих, че шоуто беше нещо забележително в кеч отношение, но както казах и в превюто, не това беше главното. Сегментът с Jimmy и Lacey беше велик mark out за мен, както и появите на Joe и Liger. Такива неща наистина се помнят, другото е интернет суета. Отделно двата главни мача си струваха и като качество така че няма как да не съм доволен.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...