Jump to content

Български футбол (обща тема)

Mom4u

Recommended Posts

Четири кръга и Янев вече не е треньор на ЦСКА. Новия треньор - 99% Любо Пенев, който за последно води... Литекс. Изненадва ли някого?

Нито съм чорбар, нито Янев ми е идол, дори напротив никога не съм го харесвал, заради честите симулации, заради на моменти глупавото му поведение и т.н. 

Но това беше гавра с това момче. Виждах едно момче, което постоянно се раздаваше, искаше с всеки изминал ден да става все по-добър треньор, просташкото поведение беше заменено с доста по-интелигентно и накрая просто го пожертваха, както огромна част от играчите от добрия колектив , който бе изградил.

Наистина съжалявам за всички фенове на ЦСКА за това, което са длъжни да търпят, че се случва с любимия им отбор, но с идването на ментета от Литекс тип Малинов, Десподов и други "уникални таланти" и за финал разбира се ултимативния боклук във всеки един смисъл на думата Стойчо Стоилов всичко отиде на майната си.

• Upvote 2

Проблема на повечето фенове на ЦСКА е,че  очакват някаква супер игра и лесни победи всеки кръг,но всеки нормално мислещ човек осъзнава,че това е невъзможно.Не се проявява никакво търпение за Ицо,но когато е мега боклука Стойчо Младенов му се дава картбланш да прави каквото си поиска цял сезон и не му се търси никаква сметка за провалите.Буквално за два месеца Янев от най-добрия и единствения за ЦСКА стана продажна мастия,Владо Манчев стана боклук,а Пифа курва и то само защото не взехме два мача.

Сега ще дойде посредствения Любо Пенев,който ще стабилизира нещата за около 4-5 кръга и мине ли ефекта "нов треньор" всичко ще иде у курец.Пенев с нищо не превъзхожда Ицо,е освен в това,че единия взима 6000лв ,а другия ще взима 50 000лв.

• 2 weeks later...

То именно, че не му трябва да разбира. На ЦСКА и Левски, въобще на всеки футболен клуб, не им трябват футболни фенове и анализатори за шефове. Трябват им бизнесмени. Спас Русев е точно такъв - ясно е, че не е чист, но в България няма чисти хора, които да са толкова луди, че да дават пари за футбол. Ясно е и, че това е част от сделката за БТК, но Спас Русев за мен е от по-малките злини в България и най-накрая човек с пари, който да застане зад Левски.

Настрана от това, е супер странно как тоя човек се появи без подставено лице за президент, при положение, че в България не е правил нищо публично от 15 години насам.

Edited by YoTheReal

Аз съм фен на ЦСКА и смятам,че Христо Янев не трябваше да напуска ЦСКА.Вярно,че той нямаше опит като треньор в Първа професионална футболна лига,обаче и в отборът на ЦСКА няма класни играчи,а има млади момчета без опит,които до преди един сезон са играли в "В" група + 2-3 чужденци и половината играчи на Литекс.Янев няма как за няколко месеца да успее да ги накара да играят заедно,като отбор който да побеждава във всеки мач.Според мен трябваше Янев да остане,като помощник-треньор на Йорданеску.

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Решението на Янев да си тръгне е лично негово. А да кажеш, че ЦСКА няма класни играчи сега е доста смешно, просто Ицо си налагаше Галчев, Маламов и Преслав, макар да се вижда от километри, че въпреки заслугите им от миналия сезон, сега са пълни дупки и дърпат отбора назад.

• Upvote 2
On 30.08.2016 г. at 6:37 PM, ShwN said:

Решението на Янев да си тръгне е лично негово. А да кажеш, че ЦСКА няма класни играчи сега е доста смешно, просто Ицо си налагаше Галчев, Маламов и Преслав, макар да се вижда от километри, че въпреки заслугите им от миналия сезон, сега са пълни дупки и дърпат отбора назад.

ЦСКА има класни играчи,но те са малко.На младите момчета все още им липсва опит.Не може постоянно да разчиташ само на Диого Виана да вкарва голове и отборът да печели,при положение,че той не е нападател,а крило.Сега с идването на новите играчи съм сигурен,че отборът ще започне отново да побеждава...особено с Вилмар Джордан нападението на ЦСКА вече няма да е беззъбо!

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Решението на Янев да си тръгне е лично негово.

Румънеца си каза,че преговаря с ръководството от месец,явно не е сигурно,че Ицо си е тръгнал сам.Все пак това не е толкова важно,стига отбора да тръгне и да започват да се виждат някакви наченки на игрова философия благодарение на новия треньор.То всъщност и Янев имаше своята формула за успех,но тя беше неприемлива за отбор като ЦСКА.В мачовете за купата се видя,че умее да подрежда отбора в защитата и след това да се тръгва в атака с два паса.

За новите попълнения няма какво толкова да се каже при положение,че двама не сме ги виждали,а третия макар и познат не е играл от половин година,но ако Джордан влезе в кондиция определено ще е сред  най-опасните играчи не само в отбра,а и в първеството.Другите двама на хартия стават,въпреки че единия миналия сезон е играл за изпаднал отбор.Дано се сработят бързо момчетата,че от тоя кръг почват още по-тегавите мачове.

U_think_U_Know_Me
On 21.04.2016 г. at 6:10 PM, Mom4u said:

1. Как така фалирал клуб като ЦСКА, играещ във "В" група, буквално размаза един от фаворитите за участие в Лига Европа?

2. Защо държавата налива по 5-6 млн. лева на година в клуб като Берое, който за 180 минути създаде около 2 положения пред вратата на аматьорски тим, разполагащ със 7-8 пъти по-малък бюджет от този на старозагорци? Това ли е успешен спортен проект?

3. Защо в националния отбор на България попаднаха четирима футболисти на Берое - Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Иво Иванов и Спас Делев, а когато наставникът на ЦСКА Христо Янев обяви, че и играчи на армейците заслужават да са там, селекционерът Ивайло Петев му се изсмя?

4. Защо ЦСКА няма представители в младежкия национален отбор?

5. Ако ЦСКА се управлява по ненормален начин, как се ръководят клубовете от "А" и "Б", които за 5 мача в турнира за купата на България са вкарали цял 1 гол в армейската врата?

6. Кога държавата ще се намеси в някакъв проект, не само футболен и спортен, и той ще се окаже прозрачен и успешен?

7. Преди 5 години Лудогорец изгради изключително атрактивен футболен тим с почти изцяло български футболисти, изгонени или нежелани от Левски и ЦСКА. Вчера армейците се класираха на финал за Купата с отбор, съставен от български момчета, повечето от които не бяха титуляри в предишните си отбори. Как футболните специалисти ще коментират този факт - дали е случайност или пък имаме тотална липса на компетентност сред ръководители и треньори?

8. Защо единственият равностоен съперник на ЦСКА през настоящия шампионат бе третодивизионният Септември (София), който отпадна от червените за Купата след гол в даденото от рефера петминутно продължение на мача, игран на стадион "Българска армия"? В тази връзка какво тренират професионалните клубове в България?

9. БФС и държавата отчитат ли факта, че сблъсъкът Берое - ЦСКА бе много повече от обикновен мач и звучен шамар от страна на армейците към двете институции?

Някой нещо?

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

7 hours ago, Just a fan said:

За новите попълнения няма какво толкова да се каже при положение,че двама не сме ги виждали,а третия макар и познат не е играл от половин година,но ако Джордан влезе в кондиция определено ще е сред  най-опасните играчи не само в отбра,а и в първеството.Другите двама на хартия стават,въпреки че единия миналия сезон е играл за изпаднал отбор.Дано се сработят бързо момчетата,че от тоя кръг почват още по-тегавите мачове.

За Рубен Пинто нямам мнение,защото не съм гледал негови мачове,но щом Стойчо Стоилов го е довел значи е добър (Пинто е под наем в ЦСКА от Беленензеш).Руй Педро съм го гледал докато играеше в Румъния с екипа на ЧФР Клуж.Добър футболист е и смятам,че ще свърши много добра работа на ЦСКА.И мен ме притеснява това,че Джордан не е играл от половин година и не е в форма,но Нойберт е изготвил специална програма по която  Джордан да тренира и бързо да  влезе в форма.

Edited by teddy_hart

MJbet обявява залози за следващия изгонен от ЦСКА:

Преслав Йорданов 1.40

Борис Галчев 1.90

Анатоли Господинов 1.90

Божидар Чорбаджийски 5.00

Останалите около 15 човека бяха натирени :D 

On 08/09/2016 at 1:21 AM, MJ23 said:

MJbet обявява залози за следващия изгонен от ЦСКА:

Преслав Йорданов 1.40

Борис Галчев 1.90

Анатоли Господинов 1.90

Божидар Чорбаджийски 5.00

Останалите около 15 човека бяха натирени :D 

1,90 WIN

http://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/kapitanyt-na-cska-otstranen-ot-otbora-397441

Явно трябва новия капитан на Литекс да бъде Антон Недялков :D

^ Чорбаджийски е втори капитан.

Не разбирам цялата драма около това колко от играчите играли миналия сезон са в тазгодишния състав.От всички изгонени само Момчил е на необходимото ниво,а другите всеки ги вижда на какво ниво са в новите си отбори.Гуньо бил отстранен от групата,ами тоя същия има 3 точни паса от началото на сезона,дори да не е имало конфликт между него и някой от шефовете му тоя човек пак не би трябвало да е в ЦСКА.

Момчил може и да бил на ниво, ама преди 3-4 години, когато минаваше за талант. Преди да дойде в ЦСКА, се провали тотално в Ботев. Приключил е и той с надеждите да го бъде за по-добро ниво от някой средняк в А група. Само Чорбаджийски става, плюс разни младоци като Головодов за дублиращия отбор. Най-нормалното нещо на света беше да разкарат останалите джобъри от В група, които е абсурд да имат място в отбор с амбиции в елита.

Спокойно, само да вземат Бодуров и ще четем как и Чорбаджийски бил пълно дърво и т. н. :D Наистина радвам се, че съм тотално далеч от отбори като ЦСКА и Левски. И аз не бях най - големия фен на Бранеков например в Локото , но да си обиждаш капитана и т.н. особено ако  е останал с теб и във В група, това вече е тъжно.

За ниво е несериозно да си говорим, когато те бият Дунав и Верея. Галчев не е най-класният футболист в България, но поне за мен по нищо не отстъпва на набеден играч като Малинов. 

Смешното  тук е, че първо Сектор Г се обяви миналата година - против всякакво сливане, припознаване, изкупуване на Литекс и т.н. както искате го наречете. После се обявиха против това играчите от Литекс да заменят изцяло тези от ЦСКА - виждаме и тук какво става. Интересно ако утре Гришата реши да играете с оранжево, дали някой ще се възпротиви или отново всичко е окей?

Edited by MJ23

Каква жертва наистина. Да получаваш по пет хилки месечно (от същия лош Ганчев), за да се правиш на Пирло срещу разни чичаци във В група. В Пирин щеше да взима двойно по-малко. Да, в Пирин, накъдето се беше засилил "капитана" като чу за В група, преди да стане ясно, че Ганчев се заема.

За Литекс не се бой, догодина са в Б група, където ще порят Локото. Ама теб сигурно не те ебe, като си такъв моралист, радетел за автентичност, сигурно плачкаш за Касев и Льосков и това нещо в Б група не е твоят отбор.

Те Локото догодина може и във В да са. Това няма да промени ни най-малко подкрепата ми към тях и т.н. Дали са автентични или не - поне не са припознали Локо Горна, Мездра, Каспичан или Балкан Ботевград. Съществуваше вариант миналата година Гигов да даде на ЦСКА нашия лиценз, а ние да вземем този на Горна, което щеше да е върха на простотията. Е в такъв случай нямаше да ги подкрепям. Сега всичко си е по нормален ред, освен прескачането на В група, което ще се отрази на отбора и е доста вероятно той да отпадне още този сезон. И аз има неща, които не харесвам, но поне съм си ги заявил открито и за това този сезон го бойкотирам. Може никой тук да не го вълнува, но аз съм благодарен на момчетата, които миналата година играеха по А ОФГ за без пари и се раздаваха винаги на макс. Голяма част от тези момчета беше пожертвана, за да се напълни отбора ни с реджекти стил Мисяк и какви ли още не прокудени от Левски и ЦСКА "таланти". Темата вече преминава в лични нападки и смятам да спра излишния спор до тук. Всеки сам си решава за него кой отбор и как да подкрепя.

• Upvote 1
7 hours ago, MJ23 said:

И аз не бях най - големия фен на Бранеков например в Локото , но да си обиждаш капитана и т.н. особено ако  е останал с теб и във В група, това вече е тъжно.

Като фен на Барса никога не съм обиждал капитаните на отбора,независимо дали капитан е Гуардиола,Пуйол,Шави,Иниеста или сега Меси (втори капитан,но все по-често му се налага да слага лентата) , но Гуньо не е като нито един от тях! Гореизброените са лидери,а Гуньо е капитан просто,защото е в ЦСКА от години.

5 hours ago, MJ23 said:

Може никой тук да не го вълнува, но аз съм благодарен на момчетата, които миналата година играеха по А ОФГ за без пари и се раздаваха винаги на макс.

Няма ЦСКА-р на тоя свят,който да не е благодарен на момчетата,които спечелиха купата миналия сезон,но за разлика от пичовете в Локото на повечето им се плащаха доста добри пари,а тези,които не получаваха добри заплати ЦСКА им послужи като трамплим и сега хора като Кикарин играят в първата лига.

7 hours ago, MJ23 said:

Смешното  тук е, че първо Сектор Г се обяви миналата година - против всякакво сливане, припознаване, изкупуване на Литекс и т.н. както искате го наречете.

Ако за "Сектор Г" броиш двадесетте момчета,които ходят да гледат мачовете от окръжната - да тогава Сектор Г обяви,че е твърдо против "сливане".

U_think_U_Know_Me
12 hours ago, Just a fan said:

Не разбирам цялата драма около това колко от играчите играли миналия сезон са в тазгодишния състав.

Ясно е, че искаш да видиш Мариян Огнянов в ИНСТИТУЦИЯТА, но кажи все пак какво стана със звучните шамари, които ИНСТИТУЦИЯТА и "господин Ганчев" удряха на българската общественост, БФС, ООН и Световната банка? При положение, че сегашния ЦСКА не държи историята на клуба човек би си помислил, че поне от кумова срама представителите на хартиените грандове ще замлъкнат, но това все пак е отбор-ИНСТИТУЦИЯ, за него нормалната логика не важи :D .

3 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

Ясно е, че искаш да видиш Мариян Огнянов в ИНСТИТУЦИЯТА, но кажи все пак какво стана със звучните шамари, които ИНСТИТУЦИЯТА и "господин Ганчев" удряха на българската общественост, БФС, ООН и Световната банка? При положение, че сегашния ЦСКА не държи историята на клуба човек би си помислил, че поне от кумова срама представителите на хартиените грандове ще замлъкнат, но това все пак е отбор-ИНСТИТУЦИЯ, за него нормалната логика не важи :D .

Огнянов е циганския еквивалент на Галчев,не го щем. :D

Сегашния ЦСКА няма как да държи история,защото предишното дружество не бе фалирало,сега щом това е факт се чака търга за емблеми,истории и всякакви видове извращения .

U_think_U_Know_Me
14 hours ago, Just a fan said:

Да разбирам ли, че ЦСКА вече не нанася "звучни шамари" на държавата? В тази връзка започвам да се чудя ако един отбор не държи историята си, няма нито един техен играч и всеки ръководен фактор няма нищо общо с клуба и дори самият отбор не носи името на стария, то как точно решаваш, че ЦСКА-СОфия ще е отборът, който е наследник на ЦСКА? По същата логика се чудя дали да не припозная Манчестър Юнайтед като наследник на ИНСТИТУЦИЯТА, за съжаление обаче за Юнайтед не се нарушава закона => не е институция като ЦСКА. Падение за вас, институционалисти :( .