Jump to content

Български футбол (обща тема)

Mom4u

Recommended Posts

Почина спортният журналист Петър Василев - Петела

Почина спортният журналист Петър Василев, по прякор Петела. Освен журналист е коментатор и бивш състезател по хандбал.

Дълги години той е част от спортната редакция на Българската национална телевизия и е обичан от всички колеги.

Работи в БНТ от 1990 г., като първият мач, който коментира, е между ЦСКА и Ботев (Пловдив) през есента на 1991 г.

Отразявал е пет европейски (1992, 1996, 2000, 2004, 2012) и шест световни първенства.

Коментирал е различни спортове на 15 олимпийски игри, както и световни първенства по бокс.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

The Olimpic Hero

Много тъжна новина. :( Легенда! Отива си сравнително млад, 64-годишен, което е кофти. Реално когато започнах да гледам футбол през детството ми през 90-те, той основно коментираше мачовете, така че имам носталгичен спомен. Вече по-късно имаше доста, по-скоро култажи с него - примерно как винаги обвиняваше "боксовата мафия", когато коментираше бокса на олимпийските игри, пропуските на Христо Йовов, откъдето е фразата: "Как може, как може, Христо, кажи ми, когато трябваше само с лекота, с ювелирност да отбележиш" или пък промото му, когато бе върнат да коментира футбол по БНТ след 3 години отсъствие".

С коментарите на тоя човек съм израснал. Няма да забравя лафовете му за "БОКСОВАТА МАФИЯ", когато някой нашенец загуби.

Тази вечер БНТ - 22:50, ще отдадат почит към Василев. Според мен по някой от безумните им канали, които никой не гледа (БНТ2-БНТ4), може да излъчат ретро мачове с негов коментар, с удоволствие бих гледал.

Е, стига. Точно думите на тоя популист ли да взимаме под внимание? Човекът, който се бие в гърдите, че дава път на талантите, а за 50 години в Славия има 5 трансфера на кръст (Джийзъса, братята Христови, Филип Кръстев и Чавдар Янков). Човекът, който защитаваше Боби М до последно, а когато падна, тръгна срещу него. Човекът, който е СИНОНИМ за уредени мачове. Човекът, който 5 сезона караха да сложи осветление и едва го навиха. Човекът, който дава поръчани интервюта ВСЯКА седмица в Спортал за внимание. Гръб на един от най-големите мафиоти и в същото време с 0 принос за Славия. Взеха една купа и то с чутовен късмет след 30 пропуска на сините, 2 греди и 1 пропусната дузпа. И трябва да му вземем думите под внимание?

Стига. Венци е пич да седнеш на маса на по 2 ракийки и да му слушаш глупостите. Ама да почне да ми говори за българския футбол и да дава единствено проблемите и никога решенията, е изтъркано до болка. Същите неща и аз мога да ги говоря.

Rise of Thunder

Ахахаха, истини от устата на този тулуп? Как не! Господинът с уредените мачове въобще трябва да е по - тих от водата и да не си отваря устата за схеми. 

• Upvote 1

Между другото, оная случка с феновете на Славия ме шокира, признавам си. Нагледно потвърждение, че на хора като Венци или Крушарски им е през кура за футбола, през кура им е за феновете, че даже и за собствените им клубове. Правят всичко възможно футболът да не мръдне и сантиметър напред, така хем от време на време ще постигат някой успех, който да им чеша егото, хем ще им позволява платформа да генерират внимание.

Иначе от към чорбарската страна, чакаме другата седмица. Очертава се пак да започнем селекцията с вратар, тоя път поне момчето изглежда кадърно, за разлика от Дюлгеров. Пак се губи време в преговори с Питас, когото очевидно, по ред причини, не можем да вземем, ама пък тоя от втора Нидерландската не изглежда зле, по-млад е, което след трансфера на Коялипу е субективно дали е позитив. :D Италианският французин съм го гледал в два мача тоя сезон, солиден футболист, но малко ми напомня на Фабрини. Като цяло ако не повторят последната седмица от летния прозорец в началото на зимния, селекцията няма как да не бъде закъсняла, още повече, че вместо очакваните 3-4 трансфера, ще трябват 5-6.

Новината за Касонго Бабонго ме довърши вчера и спрях да ги следя. :D Но определено вратарчето изглежда като психопат. Не знам с какъв акъл се навиват да идват, сигурно има доста пари в клуба и идват тука да кешират от рано. 

1 hour ago, Ponetron said:

Не знам с какъв акъл се навиват да идват, сигурно има доста пари в клуба и идват тука да кешират от рано.

Пари има, то се вижда. Обаче и от тия дето досега ги взехме, не виждам някой, който да е чак толкова учудващо, че са го навили. Айде, Коялипу донякъде, ама явно само тука са им клекнали за откупната клауза. :D Отделно, всички сигнали излизащи от клуба са за много високи амбции, което също е позитив, ФФ е една от последните нотки на посредственост от оперативна гледна точка.

3 hours ago, Just a fan said:

Пак се губи време в преговори с Питас, когото очевидно, по ред причини, не можем да вземем,

Да, това с Питас вече ми бие на болестно състояние. Той ако искаше да дойде, щеше да го направи още лятото. Те арабите не са се мазнили толкова, за да вземат Роналдо и Неймар, колкото нашите тука на тоя кипърец.

49 minutes ago, StoneColdFaN said:

Той ако искаше да дойде, щеше да го направи още лятото.

По принцип може и да не е баш така, защото лятото сезонът в Швеция до средата, и реално може и АИК да са се дърпали повече. Ако в крайна сметка го навият ще съм надъхан, ама при положение, че уж селекцията се подготвя още от края на предишната, до сега трябваше да са надушили дали имаме шанс за него. Дано Фичо ни изненада приятно тоя път.

1 minute ago, Just a fan said:

Дано Фичо ни изненада приятно тоя път.

Адски ме съмнява. Котка да беше, досега щеше да приключи след толкова гафове. А той още е тука.

АИК бяха проблема, Питас си е бил навит от самото начало. Просто тия шведски копелета ни извиваха ръцете, но сезона им свърши, отделно има договор за още 10 месеца и сега би трябвало да е една идея по-лесно, но аз не виждам да го взимаме - да, гледал съм го и е доста добър, но на тия години няма как да го шитнем на 3х след това. За Касонго даже няма смисъл да коментираме, поне да имаше европейски паспорт..

С тоя мач, Лига 1 на Франция ми напомни, защо не гледам нищо от там. Няма толкова тъп мач. Иронията е, че тоя уикенд ако някой ме пита какво съм гледал, ше трябва да кажа само Льо Авър - Ланс :D С нищо по-различно от мач от Първа лига. Дори гола на Коялипу го бяха оставили на 3 метра сам в наказателното :D 

Just a fan

Аз не го и гледам, не знам даже как го е вкарал. :D От утре вече става интересно, обаче. Хем влизаме в другата седмица, хем трансферният прозорец отваря и последното им алиби отпада. Ако не друго, поне ще бъде забавно. :D 

Припоците умират от кеф, че някакъв бивш техен мангасар вкарва за друг отбор. Само това им е останало на горките. Ах, колко жалко е да си припок...

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!