Jump to content

Български футбол (обща тема)

Mom4u

Recommended Posts

Значи майтапа и простотиите настрана, но в София имаше четири отбора в А група. На два от тех винаги е давано, ама давано, ама давано... може би това е и предразположило ситуацията, днес феновете на Локомотив и Славия да са толкова малко. Но футбола не е само в София. Ако всяка година ще се удара рамо от държавата на някой отбор, то по-добре да бъде в различни точки от страната. Преди години заради бездействието на община и държава, се затри един от най-успешните и титулувани клубове в страната - Спартак Варна. Сега на този етап е нормално да се подпомогне Черно Море, защото за огромен град като Варна, със силна футболна история, е нечувано да няма отбор в елита. А София си има два.. от десет общо.
От друга страна възстановяването на Локомотив аз го виждам като много, много трудно. Да си говориме, че ще дойде някой крупен бизнесмен който да налива от пусто в празно само от любов към отбора е меко казано смешно. В последните десетина години в България е модерно, да се намира благодетел на клубовете(кога с общинска, кога с държавна помощ), на които им се обещава нещо в замяна. Я концесия на някой апетитен имот, я някой запустял завод за без пари. Видяхте какво стана с ЦСКА. Не се намери никой луд да се заеме с отбора в А група, но когато отбора изгуби елитния си статус, и власите обявиха, че са готови да отдадът на концесии всички прилежащи терени към отбора и школата, се счупиха да се надпреварват сульо и пульо. Стигна се до там, че да се регистрират 99242424567 АД-та с името на отбора. В случая на Локомотив не знам дали има нещо апетитно, което да предизвика интереса на някой бизнесмен, но ако няма....

Edited by Monteso
  • Upvote 2

MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!!

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Радвам се, че може да пишеш и подобни мнения, а не само тролване по отборите! 4 клуба не са много, а просто 10 клуба в елита са смешно малко. Най-добрата формула е 16 отбора, но просто БФС съсипа отборите. Вижда се какво е положението в момента - кома - за едни будна, за други не. В момента единствения вариант тим извън София да пробие е общината да налива пари или да се появи бизнесмен, като Домусчиев. В родния ми град Плевен - тим със славна история като Спартак, който в момента е сред най-добрите тимове в Б група, заедно с Дунав и Верея няма кой да даде едни смешни пари този град да види футбол след 15 години.. Стадиона също е в окаян вид, но държавата отпуска десетки милиони, които да се перат за стадиони в Крупник, Разлог и Трявна. Все пак какъв град беше Плевен...

Що се касае до Варна - да, прав си, с малката разлика, че за мен винаги отбора, емблемата на Варна е била Спартак. 

А сега за Локомотив - ясно е, че ще е трудно и Абрамович да дойде, в България лесно няма, особено когато имаш вземане-даване с БФС. Как виждам аз нещата ли? Първо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО оправяне на терените за школата! Това е основата на всеки един клуб - добри терени и школа. Дори аз, когато играя Football Manager преди да правя каквито и да е инвестиции в играчи си оправям школата и се издържам от нея. Клубът ще влезе без особени затруднения във В група, а после най-вероятно и в Б. Там вече очаквам да дойдат първите проблеми. Що се касае до финансирането, не е нужно да си с много пари. Видя Гигов с "многото пари" какво остави след него - разруха. Трябва да е някой с много мозък и умение да ръководи футболен клуб. Стига ти за 5 години да се появят 2-3 момчета, както бе Чочев за ЦСКА, Славчев и Миланов за Литекс, Краев сега за Левски. Това е основата на футбола да изградиш и да вземеш, но в България никой не го осъзнава и на никой не му се чака. Разбира се от Б група няма кой да направи подобен трансфер и най-вероятно тогава играчите ще ходят в Левски, ЦСКА, Лудогорец.. Но след години, когато си в А група защо да не отидат директно в чужбина? Не като глупостта на Гигов с Гъргоров през 2002 година.

Това е моето виждане за Локомотив - бавно и постепенно, време има!

• Upvote 2

Това е приказка, която ще е хубаво да се осъществи навсякъде в страната, но няма как да се случи в Локомотив. То е ясно, че няма бази, че няма кадри, но със сигурност трябва милионер който да влага в един отбор, за да участва в А група. Издръжката на един отбор в А група е около 2 милиона на година. Колко общини могат да си го позволят ?

FUCK LGBT AND LIBERALS!

В момента никой от нас не се е засилил да играем в "А" група - има предостатъчно за оправяне след Кайчо, дори и за човек с възможности, за да се дават залуду пари за скъпи играчи и гонене на "групата на майсторите" на всяка цена. bye.gif

До седмица при нас се очакват официални новини. acute.gif

Добре и във В група какво ше правите ? Или в окръжните ? Еми ок по селата едно домакинство струва 300 лева барабар с полицията. А ма какво ше остане от тоя клуб ? Едно нищо. Той в елита не предизвиква някакъв небивал интерес сред феновете, а какво остава ако се заблати няколко години по аматьорските дивизии ? За едно десетилетие ще бъде забравено, че е имало такъв отбор и ще останете една шепа хора да си почитате историята му.
Всеки провинциален град може да възроди футбола си след дълъг период, защото хората в него са зажаднели за спорт, и защото в града няма отбор който да дръпне фенската маса. А при вас не е така. 90 процента от чаветата които са фенове на Локо ще станат чорбари или говеда, а останалите най-вероятно ще спрат да ходят на мачове. Не се ли върнете в елита по най-бързия начин, нещата ще са кастрофални. Ама не виждам и как ще се върнете без да се случи малко чудо.
А като се замисля не ме и интересува. От отбори като Локомотив и Славия полза никаква няма.

Edited by Monteso
  • Upvote 2

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Ти на кой отбор си фен, че си тръгнал да даваш акъл? Кога ще проумеш, че в България футболът е главно в София + отбори като Дунав, Етър, Спартак Плевен, Пирин. Доколкото помня беше фен на Миньор, ако си на тях... е от тях наистина полза няма, особено ако рано или късно Перник стане квартал на София.

Моnteso е заложил в азиатска букмейкърска къща ,кога ще вбеси parceleste толкова че да го банне , сигурно е вкарал на точен час и минута, :D

Иначе не съм съгласен че Миньор са безсмислен отбор.Имам много приятели перничани и съм бил на техен мач като почетен гост . Не се случва често публиката да скандира към гостите " Как че си одите ?" :laugh:

Аз ги уважавам страшно много, защото са много и верни, но подобни хора няма как да не ме дразнят.

Хайде да разясним някои неща:

- Първият железничарски отбор в Европа

- Единственият български отбор отстранявал тим от СССР по времето на комунизма - Динамо Киев

- Отбор дал на България Начко Михайлов, Никола Котков, Спиро Дебърски, Димитър Пенев, Бойчо Величков и още много други.

- Отбор държащ рекорда за най-много европейски мачове без загуба.

- Първият и единствен български отбор, постигнал победа срещу френски такъв във Франция.

Хайде сега пак говори как от такъв отбор полза няма. Изобщо нямам намерение да водя спорове, понеже ти си на такова мнение. Благодарен съм на повечето хора обичащи футбола в България за подкрепата им, защото те осъзнават горепосочените факти!

• Upvote 2

MJ23, живей в настоящето бе човек. Отбор чийто мачове са посещавани от средно 300-400 човека какъв отбор е? Знаеш ли защо Локо няма да го бъде ? Не заради 1000000-те глупости които изброихме, а защото нямат фенска маса! Ботев имат огромна фенска маса - създадоха си членски внос от 200+ лева(не помня точно) и събраха бюджет за В група от повече от 1 милион лева. ЦСКА имат огромна фенска маса, която може да окаже влияние на общество и политици, и ще се спасят. Дори и да им се беше наложило да почнат от окръжната, щяха да си създадът нов отбор и щяха да успеят да го финансират. Локомотив няма НИЩО! Няма обществена подкрепа, няма отбор, няма фенове - и скоро няма да го има и него! Дай Боже, защото от тях и Славия единствената полза е за организиращите черното тото!
От години стискам палци тия два отбора да изчезнат от футболната карта. И това си е мойто лично мнение. Нито те ангажирам с него, нито ме вълнува какво си мислиш за мене. Ама за Миньор ще траеш, че ше вдигнем форумО У въздухО!

EDIT: Защото водихме спорове с един приятел дали е фейк снимката публикувана по-нагоре или не. Ето клип от второто полувреме на мача - http://www.vbox7.com/play:5942524676

Edited by Monteso

FUCK LGBT AND LIBERALS!

The Olimpic Hero

11201878_946577882066625_351185186344683

Що па да не сложи някой лев,така или иначе знае как ще свърши мача!

Тая снимка реална ли е или photoshop?

... Отбор чийто мачове са посещавани от средно 300-400 човека какъв отбор е...

Айде понеже в цяла България говорим за някаква чутовна посещаемост. Аргументът ти е просто уникално комплексарски, което не знам защо, но не ми е изненада. sp_ike.gif

Относно какво ще правим в "А" окръжна или "В" - ще оправяме бакиите от Кайчовото иго с базата. Не е като да няма работа за целия китайски народ там (добре, че сме в Илиянци и ще ни е на една ръка разстояние).

Edited by parcaleste
  • Upvote 2

От 1 седмица насам има повече новини за Локо Сф, отколкото за Миньор е имало за цялото им съществуване. И преди да мислиш другите, се замисли като свършиха парите, които Ковачки изпра какво се случва с Вас? Освен да се молите на общината безуспешно друго има ли? Локото нямали фенове и обществено влияние? Айде кажи ми 3 известни фена на МиньорО? Агент Гоце ли? Хахахаха.

• Upvote 2

Общината умря. Но въпреки това под нашия натиск отдели някакви средства за да съществуваме! На момчетата всичко им е подсигурено и играят, колкото им позволяват силите и възможностите. За всичко останало времето ще покаже, че съм бил прав.

Колкото до снимката реална е. Затова оставих клипа от вбокс в предишния коментар!

• Upvote 3

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Ти на кой отбор си фен, че си тръгнал да даваш акъл? Кога ще проумеш, че в България футболът е главно в София + отбори като Дунав, Етър, Спартак Плевен, Пирин. Доколкото помня беше фен на Миньор, ако си на тях... е от тях наистина полза няма, особено ако рано или късно Перник стане квартал на София.

Така като си тръгнал поне стигни до края. Четирите големи публики в България са на ЦСКА, Левски, Ботев и Локомотив Пловдив, в последно време и Берое. Други отбори с публика са изредените от теб плюс Волов, Бдин, врачанския Ботев, Добруджа, Черно море, Марица и Спартак Пловдив. Марица, отбора дал на България най-великия български футболист Христо Стоичков, а Спартак, отбор шампион и носител на купата на България. Скандално е, че пропускаш пловдивските отбори като цяло. Ти като плевенчанин, защо говориш само за Спартак? Белите орли не заслужават ли малко внимание от българския фен? Преди известно време четох, че някакъв "бизнесмен" тръгнал да им руши стадиона. Какъв футбол да имаме като някакви си сульовци бутат стадиони без да им мигне окото, къде са феновете на футбола в Плевен, град с население 110 000 души? Линк :http://www.btv.bg/article/917906178-Stadionat_v_Pleven_otiva_za_skrap_Koy_stoi_zad_shemata.html 

Колкото до столичните железничари, колкото да им липсва публиката в последните две десетилетия, никой славен клуб не заслужава подобно отношение, аз им пожелавам да се стабилизират колкото се може по-бързо, а стане ли това, те ще си намерят отново мястото което им се полага. ;)

• Upvote 2

Напротив дори Белите орли са ми в пъти по-симпатични от Спартак Плевен, но това е действителността. В Плевен никой няма да позволи те да са пред Спартак. Един сезон бяха пред влизане в А група, но до края нарочно само падаха.. И понеже се радвам, че прояви интерес към тях - В момента стадиона е срутен, а е останало само самия терен, който е в добро състояние! Миналата година тимът тръгна от Б ОФГ, тази е в А и се готви атака на В група. Пристигнала е екипировка Joma, а треньор там е Светослав Бърканичков, който може би го знаете от Сървайвър и 2 титли, които има с Левски и Локо Пловдив. Дано отново пробият до Б група, но имам опасения, че Общината тук планира нов фалит на Спартак, който да вземе лиценза на Орлите за В група догодина..

Е т'ва е, онзи си го е бутнал стадиона без да му мигне окото..Не пазим нищо ние българите. Дано Спартак да влезнат в "А" група, срамота е 15 години както викаш такъв голям град да няма отбор на най-високо ниво. Бърканичков го помня аз, локомотивец съм, не грееше особено през шампионския ни сезон. И този в момента е футболен треньор? И аз си мислех, че Ники Митов е лош избор...

Edited by soccerav

Много неща в едно е :D Шеф на школата на Орлите, ст. треньор и не на последно мято - футболист в.. Ювентус Малчика, които играят във В група :D Иначе доста се е променил и няма нищо общо с онова леке, което беше, откакто му се роди син.

MJ23 - говори за себе си, че си зажаднял за футбол.От кога не си ходил на мач на Спартак?Под 1000 души има само ако вали порой, без значение групата.Наш е предния рекорд за посещаемост във В група - 7 000 през 2012 при победата над Тото Мездра с 5-0.А при мача с ЦСКА за Купата - 15 000 души декември месец, не знам дали "Вечното дерби" би събрало толкова в този месец.Белите орли не заслужават внимание изобщо.Играл съм доста за ФК Сторгозия, сега се създаде и ФК "Кайлъка", но отбора на Плевен е само един - Спартак.

Да твърдиш, че отбори като Локо (София) и Славия не трябвало да ги има показва само селски манталитет и комплексарщина. Познавам един-двама свестни перничани, останалите сте ей такива орки, мразещи всичко, намиращо се извън кочината Перник. Колко много са дали през годините и Славия и Локо-то за българския футбол, вие за две хилядолетия не може да ги стигнете. Айде, стига глупости. В България като цяло няма политика за развитие на спорта. Дават се пари за отбори като Лудогорец и Черно море с една шепа фенове и история, но такива като Дунав (Русе), Спартак (Варна), Спартак (Плевен), Етър, Локо (София) са оставени сирачета. КУР ЗА БФС, два за Бойко.

Edited by Mom4u

imageproxy.php?img=https%3A%2F%2F49.medi

хаххахх на орките можеш само да им ядеш .... , сладур :*
Локо София и Славия може да са давали нещо на футбола през комунизма, ама след него не виждам с какво са били полезни, освен с развитието на черното тото в страната.
А иначе много обичате да ревете колко скучно и тъпо било първенството, ми с отбори на чийто стадиони има средно по 300 човека няма как да е друго яче. Няма кой да държи отговорност на футболистите, няма кой да ги мотивира, няма кой да ги подкрепя. И когато някой от тия отбори му се наложи да играе в Европа, картинката е потресаваща. Абсолютно празен национален стадион, и побой от Борац Чачак и подобни анонимници. Ебем ти ползата..

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Много хубаво мачле спретнаха момчетата. Хубаво беше как от края на сектор А започнаха скандиране КЗЛ, което стигна до целия стадион.

• Upvote 3

11201878_946577882066625_351185186344683

Що па да не сложи някой лев,така или иначе знае как ще свърши мача!

Тая снимка реална ли е или photoshop?

Реална е, защо да не е? Това е системата на БФС, където си въвеждат корнери, картони и други глупости, а не си го записват на листчета. Това, че има дизайн с шарки като на спортни сайтове нищо не значи, най-логичното е програма/сайт за футбол да е зелена на цвят.

• Upvote 2